ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΝΑ ΠΡΟΣΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ “ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ” ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 Το χτεσινό  κείμενό μας με τίτλο

“ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ «ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑ» ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ”

αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες ιντερνετικές γωνιές και προξένησε ποικίλους κραδασμούς  και …κυμαινόμενα ρίχτερ. Πίσω από  αυτές τις δονήσεις, βέβαια, κρύβονται πιθανότατα όσοι έχουν λόγους να κάθονται σε “αναμμένα κάρβουνα”. Και  τέτοιοι  είναι  οι καταγγελόμενοι για “εσχάτη προδοσία” δημοσιογράφοι, την παραπομπή των οποίων ζητάμε επιτακτικά εδω και χρόνια για το έγκλημα  της απόκρυψης ήδη από το 2008 της επερχόμενης χρεοκοπίας.

Γνώριζαν ΟΛΟΙ  τη λαίλαπα που ενέσκηψε. Είχαμε ενημερώσει ΓΡΑΠΤΩΣ  τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο  της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων τότε, πολλά δημοσιογραφικά γραφεία (μεταξύ αυτών και τους καταγγελόμενους) . ΄Ολοι τους τσιμουδιά για τους λόγους που εξηγούμε στα κείμενά μας.

Η χώρα έζησε και ζει μια τραγωδία .Οι συνέπειές της  θα παραμείνουν ως και 30 χρόνια ακόμα,αν όχι τόσο έντονες όσο σήμερα, αλλά θα υπάρχουν και θα ταλαιπωρούν τις γενιές που έρχονται. Κι αν δεν υπάρξει αυστηρή τιμωρία και των ανθρώπων που την προκάλεσαν (Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του) και οι δημοσιογάφοι, που την απέκρυψαν, αλλά και όσοι  είχαν αρμοδιότητα και ευθύνη να παρέμβουν και δεν το έκαναν, η χώρα θα ξαναζεί τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις.

Εμείς από εδώ,αλλά και από άλλους αγωνιστικούς χώρους ,δε θα τους αφήσουμε ήσυχους. Μέχρι να τους κλείσουμε στο κελί που είναι η κανονική -υποχρεωτική τους …κατοικία,θα είμαστε παρόντες και ενεργά αγωνιζόμενοι,για να πετύχουμε αυτό το στόχο.  Ας μην κοιμούνται,  επομένως,  ήσυχοι. “΄Εχουσι γνώσιν οι φύλακες “!

Αναδημοσιεύουμε κάποια αποσπάσματα από το χτεσινό και σημερινό  “σεισμό” για τις καταγγελίες μας εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων (τους κατονομάζουμε στο κείμενό μας) και την απαίτησή μας να δικαστούν για “εσχάτη προδοσία”. Από τα Indymedia επιλέξαμε τα ακόλουθα αποσπάσματα:

“…Εύλογη η απορία σου κι υποχρεωτική τόσο η απάντηση, όσο και η απόδειξη αυτού που γράφουμε πως

“Οταν εμείς εδώ, ήδη από το 2008, επισημαίναμε το κακό που ζύγωνε και είχαμε ξεκινήσει εκστρατεία ,για να προλάβουμε την κρίση, σπεύσαμε να ενημερώσουμε και τους πέντε αυτούς εικονιζόμενους …αστέρες, μήπως και συγκινηθούν και βοηθήσουν στην ενημέρωση και πληροφόρηση του κόσμου”

Και δεν πρόκειται για…προφητεία. Ο ιστορικός δεν είναι προφήτης, όπως σχολιάζουμε στη συνέχεια (*). Η χρεοκοπία της χώρας ήταν ορατή από τότε. Και όποιος είχε τα κατάλληλα εργαλεία, εντόπιζε το σάπιο έδαφος κάτω από τα πόδια  της .

Αλλά, ας μη λέμε άλλα. Να  δούμε  δύο αποσπάσματα από κείμενά μας του 2008 για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν και δεκάδες άλλες επί μέρους αναφορές, αλλά περιοριζόμαστε σε δύο.  ( Ολόκληρα τα κείμενα, όπως ανέβηκαν στο σάιτ μας τότε,  μπορεί κανείς να τα διαβάσει στο αρχείο  Homo-Naturalis.gr/ 2008).

1.

ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
27.11.08
 

                                           ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.
 Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.

…Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Ακούει κανείς;

 

                                                                           2.

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

05.12.08
 

 

 “…Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.
 Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.
 … Τις συνέπεις από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.
…Γιατί στο θέμα του δανεισμού κρατούν χαμηλούς τόνους ή τους ψηλώνουν σπάνια? Πήρε, ας πούμε, αυτό το θέμα ποτέ την έκταση του Βατοπεδίου, της Ζίμενς και των άλλων σκανδάλων? Όχι, βέβαια. Και ο λόγος? Πολύ απλός και καθόλου μαχητός.
  Αν μιλήσουν τα μικρά κόμματα, πολλώ μάλλον, αν ξεσπαθώσουν ή ξεκινήσουν σταυροφορία, οι δύο «μεγάλοι», ειδικά το κυβερνών κόμμα, θα ερωτήσουν, πρώτα την κυρία Παπαρήγα : -Εσείς, τι προτείνετε ,δηλαδή, να κανουμε ? Η απάντηση της Παπαρρήγα: -Να τα πάρετε από τους έχηδες, τους Βαρδηνογιάννηδες και…( τα λοιπά μπλα-μπλα της Αλέκας). Εκείνοι, όμως, επιμένουν: -Ακούστε, αυτό το έχουμε στο πρόγραμμα μελλοντικά και όσοι χρωστάνε θα πληρώσουν, δεν το συζητάμε(!).Εμείς μιλάμε, όμως, για τώρα. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί οι μισθοί θα καταβληθούν  από τα δανεικά. Το ίδιο θα γίνει και για τους μισθούς τους του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου κ.λπ, που κι αυτοί θα καταβληθούν από δανεικά. Προτείνετε, λοιπόν, κυρία Παπαρρήγα, να μην πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα στους εργαζόμενους?
 _______________________________________________________
(*)Κάποιοι, άριστοι κατά τα άλλα οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, εισβάλλοντας στα «εδάφη» της Ιστορίας,  αποφάνθηκαν πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα». Χαζομάρες. Η Ιστορία  επαναλαμβάνεται αυθεντικά, γιατί υπακούει σε σταθερούς νόμους, τόσο μάλιστα σταθερούς, όσο και οι φυσικοί. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με  …μεταφυσικές ή άλλες ερμηνείες Η εξήγησή του φαινομένου είναι απλή, όπως απλή είναι και η «γλώσσα»,που αρθρώνει γενικά η Ιστορία. ΄Εχει, λοιπόν, απαρασάλευτους νόμους, επειδή την ιστορία τη «γράφουν»-δημιουργούν οι άνθρωποι. Και οι άνθρωποι, όλων των εποχών και των πολιτισμών, επειδή έχουν από τη φύση την ίδια οργανική και διανοητική-πνευματική υπόσταση και σύσταση, παράγουν ίδιες συμπεριφορές. ΄Οσο και αν διαφοροποιούνται  σε επίπεδα πολιτισμών (ανώτεροι-κατώτεροι), τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά τις συμπεριφορές τους, γιατί αυτές είναι επιγεννήματα ίδιων νοητικών διεργασιών, αφού ίδιος είναι ο ΝΟΥΣ του ανθρώπου ανέκαθεν και ο ίδιος θα είναι  εσαεί.
Παρακολουθώντας ο ιστορικός με επιμέλεια και διορατικότητα  τα «ιστορικά δρώμενα» των ανθρώπων στις διάφορες εποχές, αλλά ιδιαίτερα της δικής του, ανακαλύπτει στην αρχή έκπληκτος και μετά καταχαρούμενος πως πάντα τα ίδια πράγματα συμβαίνουν  σε αυτόν τον κόσμο και «ουδέν καινόν υπό τον ήλιον». Αυτή η διαπίστωση είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του ιστορικού, γιατί πολύ εύκολα του παρέχει τη δυνατότητα να  μπορεί να αποφανθεί για το μέλλον, παρατηρώντας το παρελθόν, χωρίς να χρειάζεται να είναι ούτε προφήτης ούτε μελλοντολόγος Γνωρίζει πως, αν αυτές οι συγκεκριμένες αιτίες επέφεραν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, το ίδιο αποτέλεσμα θα παράγεται πάντα, όσο εμφανίζονται και επενεργούν οι ίδιες αιτίες. Θα αλλάζουν τα πρόσωπα ,οι εποχές ,οι τόποι, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ,κάποτε τόσο ίδιο, που είναι δύσκολο κανείςνα διακρίνει ουσιαστική  διαφορά  .
Στη χώρα μας τα δραματικά ιστορικά γεγονότα ,που ζούμε σήμερα, εξαιτίας της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής της κατάρρευσης, έχουν ξανασυμβεί και μάλιστα πολλές φορές. Οι αιτίες ήταν πάντα  οι ίδιες γι΄αυτό και τα αποτελέσματα δε διαφέρουν μεταξύ τους ανά εποχή. Γι΄αυτό, παρατηρώντας αυτά ,  γνωρίζουμε από σήμερα πολύ καλά τι θα συμβεί αύριο.
Μια σοφή ρήση   λέει πως «οι λαοί που δε θυμούνται την ιστορία τους, είναι υποχρεωμένοι να ξαναζήσουν τις δραματικές της στιγμές».Στο χέρι μας, όμως, είναι να μη ξαναζήσουμε ΠΑΛΙ τραγωδίες. Αυτή η χώρα είναι όμορφη παρ΄όλες τις ταλαιπωρίες,που έχει υποστεί και έχει πολλούς που την αγαπούν ακόμα.”
΄Ολα αυτά γράφτηκαν πριν 8 ολόκληρα  χρόνια. Σήμερα που έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε τα πράγματα από…ασφαλή  απόσταση και γνωρίζουμε τα ” διαδραματισθέντα”, είναι εύκολο να κάνουμε κριτική. Τότε δεν ήταν. Απόλυτο “σκοτάδι” επικρατούσε. Ο μόνος “μπούσουλας” ήταν οι νόμοι και τα διδάγματα της Ιστορίας.
Ας κρίνει καθένας που διαβάζει τις παραπάνω “γραμμές”, αν έπεσε έξω ή όχι ο ιστορικός. Η Ιστορία, έτσι κι αλλιώς, δεν πέφτει  έξω. Ο ιστορικός, όμως, ,ανάλογα με τον καλό ή κακό  “εξοπλισμό” του, μπορεί να κάνει λάθη.
Τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης και της κριτικής.