ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε την Δευτέρα παιδιά προσφύγων
Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε την Δευτέρα παιδιά προσφύγων
2. Πρωτοφανής επίθεση Ντε Νίρο στον Τραμπ: Είναι ολοφάνερα ηλίθιος και θέλω να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο Φανερά εξοργισμένος ο διάσημος ηθοποιός επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών (vide Πηγή: www.lifo.gr

 

_____________________________________________________________
1.”ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ” ΤΑ   ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
2. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ…ΜΠΑΤΣΟ.
3. ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ  ΕΙΝΑΙ… ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ  ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ;
4.   Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ …ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
5. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΣ ΧΙΤΛΕΡ
6. ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ. “…ΔΩΣ’ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ν ‘ ΑΡΧΙΝΙΣΕΙ”.
1. Συνάντηση Βαρδινογιάννη-Σαββίδη με τη μεσολάβηση υπουργού;
Συνάντηση Βαρδινογιάννη-Σαββίδη με τη μεσολάβηση υπουργού; - Κεντρική Εικόνα

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί εντόνως στην πιάτσα η πληροφορία που θέλει την οικογένεια Βαρδινογιάννη να είναι παρούσα και στο νέο τηλεοπτικό σκηνικό παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών.

Κάποιοι, μάλιστα, έκαναν λόγο και για συνάντηση των Βαρδινογιάννηδων με τον Ιβάν Σαββίδη, με τη μεσολάβηση εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τα αφεντικά της Motor Oil.

|Τί ζητάνε οι αλεπούδες στο παζάρι;”  Και τί δουλειά έχουν ο Μαρινάκης, ο Ιβάν, ο Βαρδινογιάννης να εισβάλουν στο χώρο της ενημέρωσης; Πώς, με τί ήθος  ένας πετραιλαιάς, ένας τσιγαράς, ένας “βαρκάρης” θα ανταποκριθούν  στις σοβαρές υποχρεώσεις και τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούν  η Ιστορία και η δημοσιογραφία για όσους δια-χειρίζονται την ενημέρωση; Το χρήμα τους, όχι μόνο δεν είναι εισιτήριο για τέτοιες λεπτές  δουλειές, αλλά αποτρεπτικό.  Βαρίδι.

΄Οσο αυτοί οι πανάθλιοι επιχειρηματίες εισβάλουν με το έτσι θέλω του  παρά τους σε χώρους που ούτε από μακριά δε θα έπρεπε να τους βλέπουν, όχι κιόλας  να τους αλώνουν,  δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τίποτα σ΄αυτο τον κόσμο. Η κομπίνα, η λαμογιά, η διαφθορά,η διαπλοκή, η ανηθικότητα και η “βρωμιά”με άλλα λόγια, θα είναι η κυρίαρχη  πραγματικότητα στις κοινωνίες.

Θέλει να φέρουμε τον “κόσμο ανάποδα”. Θέλει  τους Ιβάν και τους Μαρινάκηδες να τους βάλουμε φυλακή. Θελει το καράβι να έχει τιμονιέρη εκείνον που ξέρει πού και πώς θα το οδηγήσει ασφαλές και χωρίς καθυστερήσεις.

Τί κάνεις, για να φέρεις πιο κοντά τη στιγμή που οι σωστοί  καπετανέοι θα αναλάβουν το ταξίδι σου;  Για τη ζωή σου μιλάμε. Τη δικιά σου και των παιδιών σου.

 

2. Μεγαλείο ψυχής από τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών
Μεγαλείο ψυχής από τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών - Κεντρική Εικόνα

 

Λήξαν θεώρησε το εις βάρος  του επεισόδιο ο διοικητής της   Τροχαίας Αθηνών Γιώργος Διαμαντόπουλος.   Σε συνομιλία του με τα parapolitika.gr, το απόγευμα της Δευτέρας,  ο Γιώργος Διαμαντόπουλος θεώρησε το επεισόδιο λήξαν και σε εντελώς  ανθρώπινο επίπεδο ανέφερε: « Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο.   Οφείλουμε να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία.  Το  γεγονός ήταν τυχαίο».

Υπενθυμίζεται  ότι  διοικητής της τροχαίας είχε  πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν νεαρό στη διασταύρωση των οδών   Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ  Μπενάκη το βράδυ της  29ης  Αυγούστου  την ώρα που διέσχιζε  ένστολος τον δρόμο.  «Όλα πήγαν κατ΄ ευχήν.  Δεν  μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε   εκδικητικοί» σημείωσε.

Ε, ναι! ΄Ολοι τελικά οι  μπάτσοι δεν είναι…μπάτσοι. Ούτε ίδιοι. Κάποια παιδάκια να  καθαρίσουν τ΄αυτιά τους,  για να ακούνε,που τα λέμε.

3. Εθνικισμός και ξενοφοβία έχουν εξαπλωθεί σε 12 ευρωπαϊκές χώρες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA /MARKUS SCHOLZ

Σχεδόν οι μισοί πολίτες σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες συμμερίζονται λαϊκιστικές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές απόψεις με πρώτες την Ρουμανία, την Πολωνία, την Γαλλία και την Μ. Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων «YouGov», την οποία αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διεξήχθη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σάσεξ, πρωτοδημοσιεύτηκε στη βρετανική διαδικτυακή ενημερωτική πύλη Buzzfeed και αποτελεί έναν αντιπροσωπευτικό μέσο όρο για τους πληθυσμούς των δώδεκα χωρών στις οποίες και διεξήχθη.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, με τέτοιου είδους απόψεις συντάσσεται το 82% των ερωτηθέντων στη Ρουμανία, η οποία ακολουθείται από κοντά από την Πολωνία με 78%. Στη Γαλλία λαϊκιστικές, εθνικιστικές, ξενοφοβικές απόψεις υποστηρίζει το 63%, στην Μ. Βρετανία το 48% και στην Ιταλία το 47%. Στην Γερμανία το ποσοστό είναι-συγκριτικά με τις άλλες- “μόνο” 18%.Είναι, πάντως, ενδιαφέρον ότι στην Λιθουανία το φαινόμενο αυτό δεν καταγράφεται καν δημοσκοπικά.

Ο επικεφαλής των πολιτικών και κοινωνικών ερευνών του YouGov Τζο Χάιμαν (Joe Hwyman), είπε στο Buzzfeed ότι αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι ο συνήθης διαχωρισμός μεταξύ δεξιάς και αριστεράς έχει υποκατασταθεί από ένα πιο σύνθετο και ακραίο μείγμα πολιτικών ομάδων. Αυτό δε έχει βαθιές επιπτώσεις στην πολιτική της Ευρώπης.

Κατά την δημοσκόπηση οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές ακραίων εθνικιστικών, ξενοφοβικών, λαϊκιστικών απόψεων είναι άντρες μεγάλης ηλικίας και σπάνια διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Αυτά τα μεγέθη όμως ποικίλουν από χώρα σε χώρα και επομένως είναι δύσκολο να εξαχθούν γενικά συμπεράσματα.

Καλά η Αγγλία και η Γαλλία. Γνωστοί  και μη …εξαιρετέοι ρατσιστές στην πλειοψηφία τους οι πληθυσμοί των δυο αυτών χωρών.. Αλλά και οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί  που με την πτώση  των καθεστώτων τους σαν τρελαμένοι  ξεχύθηκαν μετανάστες στα πέρατα της οικοουμένης; Χωρίς βίζες, χωρίς χαρτιά, από βουνά και κρυφά μονοπάτια κατέβαιναν καραβιές οι Ρουμάνοι στην Ελλάδα. Και τώρα δε θέλουν λέει…ξένους στη χώρα τους. ΄Ε , ένα ξύλο γερό το θέλουν πάντως. Σιχτίρ.

4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ
Σταϊνμάιερ: Η τωρινή περίοδος πιο επικίνδυνη και από τον Ψυχρό Πόλεμο
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ως πιο επικίνδυνη και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου χαρακτήρισε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ τη σημερινή περίοδο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικλών αναφερόταν στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, που αυξάνεται εκθετικά, όπως είπε μιλώντας στην Bild.

«Είναι μία φενάκη να πιστεύουμε πως πρόκειται για αναβίωση του παλιού Ψυχρού Πολέμου. Οι ενεστώτες χρόνοι είναι διαφορετικοί, πολύ πιο επικίνδυνοι», τονίζει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Ο κίνδυνος για μία ένοπλη αντιπαράθεση είναι σημαντικός. Ο κίνδυνος τούτος ποτέ δεν ήταν τόσο σοβαρός από δεκαετιών και ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχνή η εμπιστοσύνη μεταξύ Δύσης και Ανατολής», είπε από την πλευρά του ο πρώην διπλωμάτης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, που σήμερα υπηρετεί ως μεσολαβητής του ΟΑΣΕ για την Ουκρανία.

Ο δικτάτορας Πούτιν ζυμώθηκε μέσα στις μυστικές υπηρεσίες. Επί συναπτές δεκαετίες έπαιζε τον κατάσκοπο. Απ΄αυτό το παρελθόν δεν απαλλάχτηκε ποτέ. Νομίζει ακόμα πως όλα είναι ένα…  κινηματογραφικό έργο σαν εκείνα που κυκλοφορούν με το…κιλό, αμερικανικής κυρίως παραγωγής

΄Εχει μπερδέψει τη φανατσία με την πραγματικότητα το άτομο. Αν σε αυτό προτεθούν η ψυχοπάθεια που τον κατατρύχει, η αλαζονεία και ο διαχασμός από τα οποία πάσχει ,είναι όντως  μια βόμβα απασφαλισμένη, έτοιμη να εκραγεί.

΄Οσο το τέρας “ζει και βασιλεύει” ο κόσμος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ έδειξαν πως δεν μπορούν ή φοβούνται να τον αντιμετωπίσουν.

Και τώρα, τί κάνουμε; Τί γίνεται  ; Πώς ξεμπερδεύει ο κόσμος  με ένα αλητήριο που απειλεί να αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα;

5. Αμερικανός συγγραφέας: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο Αμερικανός Μουσολίνι εάν εκλεγεί
Αμερικανός συγγραφέας: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο Αμερικανός Μουσολίνι εάν εκλεγεί

Ο αμερικανός μυθιστοριογράφος Ντάγκλας Κένεντι εκτιμά σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP, πως το φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ είναι ενδεικτικό «της ανόδου της ακροδεξιάς παντού στον κόσμο» και πως εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών εκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου θα γινόταν «ο Αμερικανός Μουσολίνι».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μισογύνης, μισάνθρωπος. Έχει ένα εγώ στο μέγεθος του Καναδά», εκτιμά ο συγγραφέας και προειδοποιεί «εάν εκλεγεί, ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο Αμερικανός Μουσολίνι». Ο συγγραφέας δημοφιλών βιβλίων, όπως «Η γυναίκα του πέμπτου» κι «Απ’ την πρώτη στιγμή», δηλώνει δε απερίφραστα πως θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον.

«Ο Τραμπ δεν έχει καμμία πιθανότητα» να κερδίσει τις εκλογές, τονίζει ο Κένεντι από το Παρίσι, όμως η παρουσία του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο αποδεικνύει πως «παντού, η ακροδεξιά προελαύνει».

΄Ενας Τραμπ-Μουσολίνι  στην Αμερική μας έλειπε. Και ένα δικτάτορας Πούτιν στη Ρωσία, που έχουμε… την έκανε ο κόσμος από…κούπες. Δυο δια-ταραγμένα μυαλά θα είναι ό,τι πιο   εκρηκτικό και επικίνδυνο μίγμα-δίδυμο  εξουσιαστών  υπήρξε ποτέ. Ο…θεός να βάλει το χέρι του να μην καταξιωθούμε να το δούμε κι αυτό!

6. Ο περιστρεφόμενος Δερβίσης Azazi στην Αθήνα -Τον λατρεύουν οι φωτογράφοι
Ο περιστρεφόμενος Δερβίσης Azazi στην Αθήνα -Τον λατρεύουν οι φωτογράφοι [εικόνες&βίντεο]

Ο Τούρκος DERVISH Ziya Azazi φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.

Η εξωτερική του εμφάνιση και το γυμνασμένο του κορμί, είναι τα στοιχεία που τον κάνουν περιζήτητο διεθνώς, σε φωτογραφίσεις και editorial μόδας.

Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των  Σούφι.
Το 1999 χαρακτηρίστηκε ως «Ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό “Ballet International Magazine” κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

΄Ενα υπερθέαμα είναι  ο χορός αυτού του ανθρώπου. ΄Ετυχε να τον απολαύσω παλιότερα. Ζαλίζεσαι έτσι που τον βλέπεις να περιστρέφεται αργά στην αρχή με ταχύτητα φοβερή στη συνέχεια και να μην πέφτει ποτέ.

Σε καθηλώνει με την τέχνη, τη μαεστρία, τη μαγεία του χορού.  ΄Ενας καλλιτέχνης απίστευτος. Μην τον χάσετε!