ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. α. Παγκόσμιο Σοκ! Πολύ άχημες εξελίξεις….΄Ανοιξαν τα πυρηνικά καταφύγια στη Μόσχα.


Άνοιξαν ήδη τα πυρηνικά καταφύγια ακόμα και τα υπόγεια στην Μόσχα με τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων (EMERCOM) να τα επιθεωρούν για την εκκένωση των πολιτών σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ενώ όπως δήλωσαν » θα είμαστε έτοιμοι και ικανοί να φιλοξενήσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας».

«Ως αποτέλεσμα της εισαγωγής νέων προσεγγίσεων στην πολιτική άμυνας, επιθεωρείται κατάλογος των υπόγειων εγκαταστάσεων της πόλης. Οι υπόγειες εγκαταστάσεις της Μόσχας είναι ικανές να προστατέψουν 100% τον πληθυσμό της πόλης» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της EMERCOM, Andrei Mishchenko.

«Το Υπουργείο λαμβάνει επείγοντα μέτρα για να βελτιωθεί η πολιτική άμυνα. Αναβαθμίζεται το νομικό πλαίσιο και εκσυγχρονίζεται ο έλεγχος και ο συναγερμός των συστημάτων» πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης στον τομέα της πολιτικής άμυνας» ανέφερε.

«Το Υπουργείο Επικοινωνιών, το Υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας η τράπεζα της Ρωσίας καθώς και άλλα υπουργεία και φορείς επιθεωρούνται από τον ρωσικό Στρατό. Όλοι αυτοί οι φορείς δουλεύουν μαζί σε καιρό πολέμου και τεστάρουν τα συστήματα τους για πιθανό πόλεμο» ανέφερε προκαλώντας σοκ.

«Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρώσων ακόμα και των κατοίκων της Μόσχας δεν γνωρίζουν που είναι τα πυρηνικά καταφύγια στην γειτονιά τους, εντούτοις υπάρχει λίστα με τις διευθύνσεις. Τα καταφύγια αυτά διατηρούνται ώστε να φιλοξενηθούν για αρκετές ημέρες σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης» ανέφεραν οι αξιωματούχοι της EMERCOM.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν πάνω από 40 εκατ. Ρώσοι πολίτες μαζί με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό από υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε από τον ίδιο το διευθυντή του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Άμυνας Sergey Manuilov, ο οποίος διευκρίνισε πως η εντολή για την πραγματοποίηση της γιγαντιαίας αυτής άσκησης ήρθε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία έχει ξεκινήσει και κατασκευάζει ξαφνικά «σούπερ καταφύγια» ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μια ντουζίνα ήδη έχει κατασκευαστεί σε όλη τη χώρα.

Η κατασκευή αυτών σχετίζεται με την εισαγωγή ενός νέου συστήματος που έχει διασυνδεθεί με το σύστημα διοίκησης και ελέγχου πέμπτης γενιάς των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις δύο χρόνια πριν η Ρωσία διεξήγαγε μετά από πολλά χρόνια άσκηση προσομοίωσης απόκρουσης πυρηνικής επίθεσης στη Μόσχα και αντεπίθεσης με μαζικό πυρηνικό πλήγμα δεύτερου χρόνου.

Μάλιστα τότε ο Β.Πούτιν είχε χρησιμοποιήσει την «πυρηνική βαλίτσα».

β. Σατανάς 2»: Το νέο ρωσικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει όλη τη Βρετανία
«Σατανάς 2»: Το νέο ρωσικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει όλη τη Βρετανία

Τις πρώτες εικόνες από το νέο πυρηνικό της πύραυλο, ένα όπλο τόσο δυνατό που θα μπορούσε να σβήσει από το χάρτη ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία.

Ο RS-28 Sarmat ένας θερμοπυρηνικός βαλλιστικός πύραυλος η δημιουργία του οποία ανατέθηκε το 2011, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018. Το όνομα που του δόθηκε, όχι τυχαία, είναι «Σατανάς 2», καθώς θα αντικαταστήσει το RS-36M, ένα όπλο της δεκαετίας του 1970 το οποίο το ΝΑΤΟ ανέφερε ως ο πύραυλος του Σατανά, και οι πρώτες εικόνες του δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Για τον εν λόγω πύραυλο, το Sputnik, είχε αναφέρει τον Μάιο ότι θα μπορούσε να καταστρέψει μία περιοχή «με το μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας»

γ.Νέο σποτ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να γίνει ο Τραμπ Πρόεδρος- «Θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων»

Ένα νέο μυστήριο σποτ κάνει τον γύρο του κόσμου και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να εκλεγεί Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο σποτάκι επισημαίνεται ότι υπάρχει φόβος ο Ρεπουμπλικανός να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Το σποτ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μία πυρηνική βόμβα μπορεί να σκοτώσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αυτοί είναι περισσότεροι από όλους τους άντρες, όλες τις γυναίκες, αλλά και τα παιδιά που ζουν στο Κολόμπους του Οχάιο».

Το βίντεο καταλήγει στο: «Προσέξτε ποιον θα ψηφίσετε…»!

Αφήσαμε τη διακυβέρνηση του κόσμου στα χέρια των χειρίστων. Και όχι μόνο σήμερα. Ανέκαθεν  η ανθρωπότητα κυβερνάται ή από ανόητους και ανίκανους  ή από εγκληματικές φυσιογνωμίες.

Αυτή την ώρα, παρανοϊκά άτομα με επιρρέπεια  στο έγκλημα, που ηδύνονται στο αίμα και τον όλεθρο, έχουν αναλάβει τα πόστα της διακυβέρνησης χωρών με πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι δικτάτορες της Ρωσίας και της Β. Κορέας   είναι πρώτοι στη λίστα του κακού.

Και δεν απειλούν απλώς. Ο  δικτάτορας Πούτιν  έχει αναλάβει  προ πολλού   εγκληματική  δράση, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία. Και ήδη προετοιμάζει και άλλες όμοιες άφρονες και αιματηρές  επεμβάσεις στη Βαλτική, αλλά και κοντά στη…γειτονιά μας.

Το περασμένο Σάββατο στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε  εντυπωσιακή διαδήλωση  εθνικιστών με αίτημα την επιστροφή της Βεσσαραβίας    (Basarabia στα Ρουμάνικα)  . Ακροδεξιοί, Ναζί, αλλά και ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες Ρουμάνοι σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ξέσπασμα- παραλήρημα ,απαιτούσαν εδώ και τώρα την ένωση της Μολδαβίας με τη μητέρα Ρουμανία.

Στο μεταξύ, μέσα στη Μολδαβία,  εδώ και πολύ καιρό, έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός εμφύλιος μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι και όσων υποστηρίζουν πως είναι Ρουμάνοι. Η ρώσικη και η ρουμανική γλώσσα που μιλιέται επίσημα από τους κατοίκους, είναι πέρα από “κόκινο πανί” και πιστοποιητικό  ταυτότητας για τις δυο εθνότητες.

Υποκινητής όλης αυτής της αναστάτωσης, που έχει πλέον εξελιχθεί σε   έκρυθμη κατάσταση και στο Βουκουρέστι και στο Κισινάου είναι ασφαλώς ο δικτάτορας της Ρωσίας, ο οποίος είναι πλέον ή σίγουρο πως θα παίξει και στη Μολδαβία το ίδιο αισχρό παιχνίδι που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε  στην Αν.Ουκρανία. Η μέθοδός τους είναι γνωστή. Αφού θα προκαλέσει  αιματηρό εμφύλιο στην πάμπτωχη Μολδαβία, θα βάλει τους αυτοαποκαλούμενους Ρώσους εθνικιστές  της μικρής χώρας να ζητήσουν βοήθεια από τη μάνα Ρωσία και ο δρόμος για εισβολή θα έχει ανοίξει.

Από την άλλη, ο Τραμπ   φλέγεται να εγκατασταθεί στο Λευκό οίκο, για να ξεκινήσει την εφαρμογή του ακροδεξιού του προγράμματος που δεν περιορίζεται απλώς στην εκδίωξη και το κυνηγητό των “λαθρό”, αλλά και στη χρήση πυρηνικών όπλων . Και θα μπορούσε να το κάνει, δοθέντος πως δε διαθέτει ίχνος ηθικής συνείδησης  και λογικής.

Πούτιν και Τράμπ είναι δυο αιμοβόρα  θηρία με όψη ανθρώπου. Θα αιματοκυλήσουν την υφήλιο, αν δεν προφτάσουμε. Και ως φαίνεται, η ανθρωπόμαζα δεν είναι διατεθειμένη  να αφήσει την παραλυτική ακινησία του καναπέ   και τη χαύνη που τη διακατέχει. Οι ακτιβιστές, οι άνθρωποι που αγωνίζονται από διάφορα μετερίζια για την παγκόσμια ειρήνη είναι και λίγοι, αλλά  και οι εκκλήσεις τους δεν εισ-ακούονται, αφού δεν διαθέτουν βήμα να τις προωθήσουν.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

_____________________________________________________

1. ΚΙ ΑΛΛΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ …ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
2. ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ “ΚΙΝΕΖΙΚΟ”  ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
3. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ. Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ   ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΩΡΑ  ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙ

 

  1. ΛΕΡΟΣ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΣΥΡΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
Το ένα προσφυγόπουλο έχει υποστεί σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρεται με εναέρια μέσα στο Ηράκλειο της Κρήτης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες Τρίτη βράδυ στον επαρχιακό δρόμο Λακκίου – Παρθενίου στο νησί της Λέρου, όταν οδηγός αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρέσυρε δύο προσφυγόπουλα τα οποία κινούνταν πεζά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ηλικίας περίπου 6 ετών.

Όπως έγινε γνωστό το άτυχο προσφυγόπουλο φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Τελευταία πληθύνονται  τα περιστατικά επιθέσεων με οχήματα εναντίον προσφύγων και μάλιστα παιδιών. Μόλις 2-3 εβδομάδες νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο οδηγός έπεσε πάνω σε μητέρα με παιδί και τους σκότωσε.  Παλιότερα το ίδιο* . Τώρα επαναλαμβάνεται το έγκλημα στη Λέρο.

Στην Ελλάδα των 11.000.000 που είναι περίπου οι ΄Ελληνες, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες  έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί  8 πρόσφυγες  από οδηγούς σε τάχα μου τυχαία τροχαία ατυχήματα,   τη στιγμή που οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπερνούν τις 60.000. Πολύ λογικό αυτό το σκεπτικό αλλά και σκληρή η στατιστική, για να μας κάνει να πιστέψουμε πως αυτές οι επιθέσεις με οχήματα εναντίον προσφύγων δεν είναι εγκληματικές ενέργειες Ελληνάρων ή Ναζί. Αν 3 παιδιά προσφυγόπουλα  στους 60.000 σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν  πρόσφατα, τότε το ίδιο διάστημα, για να υπήρχε ισορροπία στατιστικών στοιχείων στα 11.000.000  τα σκοτωμένα ή βαριά τραυματισμένα  από αυτοκίνητα ελληνόπουλα θα έπρεπε να είναι πάνω από  500!

Είναι καθαρά ρατσιστικά εγκλήματα, πιθανότατα από Ναζί ή εθνικιστές- ακροδεξιούς.Μέχρι πρό τινος κρατούσαμε και κάποιες επιφυλάξεις. Σήμερα δεν υπάρχουν πια τέτοια περιθώρια. Και μόνο οι εισαγγελείς δε βλέπουν το οφθαλμοφανές και το αυτονόητο.

Δεν ξέρω πού θα κρυφτούν όλοι όσοι έχουν επωμιστεί το βάρος ενός  θεσμού, όπως είναι αυτός της δικαιοσύνης και κλείνουν τα μάτια  μπροστά σε τέτοια εγκλήματα.  Θα ζητήσουμε λόγο μια μέρα, όταν αλλάξουν τα πράγματα και στη χώρα μας. Τώρα, ξέρουμε πως είμαστε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Κανείς δεν ακούει, κανείς δε νοιάζεται.

 Στο μεταξύ,  οι φονιάδες, αντί για σουγιάδες και καραμπίνες έκαναν τα αυτοκίνητα τους “όπλα” για κάλυψη  και θερίζουν προσφυγόκοσμο. Δε μιλάει κανείς για αυτό το καραμπινάτο έγκλημα. ΄Ολοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους.

2. Μυθικά ποσά στο ποδόσφαιρο: Ο Χουλκ παίρνει 360.000 ευρώ την εβδομάδα

xlk708

Το ποδόσφαιρο έχει ξεπεράσει τα… όρια και τα ποσά που διακινούνται χαρακτηρίζονται «αστρονομικά».

Και κάπως έτσι είναι μιας και το εβδομαδιαίο ποσό που εισπράττουν οι πιο διάσημοι ποδοσφαιριστές ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Και ο πιο ακριβοληρωμένος κάθε εβδομάδα δεν είναι ούτε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρώτος και με… διαφορά είναι ο Βραζιλιάνος Χουλκ που εισπράττει από την Κινεζική Σανγκάι 360.000 ευρώ κάθε εβδομάδα και έτσι το ετήσιο ποσό που παίρνει φτάνει τα 18 εκατ.ευρώ!

Απο εκεί και πέρα, ο Ιταλός Γκρατσιάνο Πελέ στην Κινεζική Σαντόνγκ και ο Γάλλος Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίρνουν από 325.000 ευρώ ετησίως, ενώ από… κοντά είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης και λίγο πιο κάτω μαζί οι Μέσι και Νεϊμάρ της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά τα ποσά από την «Sun»:

Χουλκ – 360.000 ευρώ / εβδομάδα
Γκρατσιάνο Πελέ – 325.000 ευρώ / εβδομάδα
Πολ Πογκμπά – 325.000 ευρώ / εβδομάδα
Κριστιάνο Ρονάλντο – 323.425 ευρώ / εβδομάδα
Νεϊμάρ – 308.000 ευρώ / εβδομάδα
Λιονέλ Μέσι – 308.000 ευρώ / εβδομάδα
Γουέιν Ρούνεϊ – 292.000 ευρώ / εβδομάδα
Γιαγιά Τουρέ – 258.000 ευρώ / εβδομάδα
Σέρχιο Αγουέρο – 258.000 ευρώ / εβδομάδα
Ασαμόα Γκιάν – 255.000 ευρώ / εβδομάδα

«Πρώτος και με… διαφορά είναι ο Βραζιλιάνος Χουλκ που εισπράττει από την Κινεζική Σανγκάι 360.000 ευρώ κάθε εβδομάδα και έτσι το ετήσιο ποσό που παίρνει φτάνει τα 18 εκατ.ευρώ!»

Μόνο “κινέζικα” μεροκάματα δεν είναι αυτά που εισπράττει   ο  Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.. Και δεν ντρέπεται που κατάγεται από τη χώρα με τις Φαβέλες. Φτώχεια και των  γονέων και στις δύο χώρες. Αλλά το ποδόσφαιρο  ανθεί ,  με παίχτες  και λοιπούς παράγοντες που αμείβονται  με προκλητικά αστρονομικά ποσά, για να προσφέρουν θέμα σε ανεγκέφαλους.

Τρέχουνε στα γήπεδα σαν αφιονισμένοι ή στήνονται  μπροστά στις έγχρωμες οθόνες τους κάθε τρεις και  μία, για να αποχαυνωθούν και να  συνυπογράψουν τη βούλησή  τους στην καταδίκη σε θάνατο  εκατομμυρίων παιδιών από την πείνα και τη δίψα.  Ο Χουλκ δε θα υπήρχε ή τουλάχιστον δε θα εισέπραττε αυτά τα  αμύθητα ποσά, αν δεν υπήρχαν οι « Μαμελούκοι» που τους τιμούν και τους θαυμάζουν.

Μια παράνοια ο κόσμος.  Το πρώτο πράγμα που υφίσταται  καθημερινό και άγριο βιασμό στον κόσμο αυτό, είναι η λογική. Το απλό, το αυτονόητο. Καιρό να τον αλλάξουμε.

 

3. Μπέρδεμα με ΗΠΑ και Ιβάν Σαββίδη

Αποκαλυπτική συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη από τη Μόσχα – Τηλεοπτικές άδειες, ΠΑΟΚ και πολιτική

 Ενας από τους μεγάλους πονοκεφάλους που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη δεδομένη χρονική στιγμή, με φόντο τις διαδικασίες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεν είναι άλλος από την εμφανή και αναμενόμενη ενόχληση του αμερικανικού παράγοντα αναφορικά με την εμπλοκή στο όλο σκηνικό του Ιβάν Σαββίδη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο του χρέους και κυρίως οι αρνητικές σχετικές διαρροές πηγάζουν, εκτός των άλλων, από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στις σχέσεις Αθήνας-Ουάσινγκτον η προοπτική να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κανάλι με φιλορωσικό χαρακτήρα.

Εξάλλου, ενόψει των αμερικανικών εκλογών και με βάση τη γενικότερη τακτική του Λευκού Οίκου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, σε αυτή την κρίσιμη γεωστρατηγικά συγκυρία, είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται αντίρροπες δυνάμεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, εξαιτίας της πιθανότητας να αποκτήσει η Μόσχα ένα πολύ ισχυρό έρεισμα σε μια χώρα που βρίσκεται παραδοσιακά στη δυτική σφαίρα επιρροής.

Οπως είναι λογικό, στο Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται ιδιαίτερα από την εκπομπή των συγκεκριμένων μηνυμάτων, που έρχονται από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα δε με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές της στήλης, τα ανοίγματα προς τους Αμερικανούς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, εντάσσονταν στο πλαίσιο της ανάγκης να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από την είσοδο Σαββίδη στην εγχώρια τηλεοπτική εξίσωση.

Το θέμα λοιπόν είναι απολύτως υπαρκτό κι αυτός άλλωστε είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εμφανίζονταν ουκ ολίγα εμπόδια κάθε φορά που ο εκ Ρωσίας ορμώμενος επιχειρηματίας έμπαινε στη διαδικασία να συζητήσει την προοπτική συνεργασίας με κάποιον από τους καναλάρχες.

β. Σαββίδης: Πολιτική; Θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας

 

Σε ποιους πυλώνες θα στηριχτεί το κανάλι
Ποια θα είναι η μορφή του καναλιού του; Ο επιχειρηματίας έδωσε μια εικόνα που περιλαμβάνει κάποιους βασικούς πυλώνες δικής του επιλογής, συν «ό,τι απαιτεί η αγορά». Είπε για την ακρίβεια ότι ένα μεγάλο τμήμα του καναλιού θα αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο (εν ολίγοις επιχειρήσεις), ένα δεύτερο θα δίνει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική Διασπορά, έπειτα έχει αποφασίσει «οπωσδήποτε ιδιαίτερη θέση για την ορθοδοξία, καθώς και για τον ποντιακό ελληνισμό». Όλα τα υπόλοιπα θα είναι «ό,τι απαιτεί η αγορά», πρόσθεσε ο Ιβάν Σαββίδης. «Θα είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οποιονδήποτε επαγγελματία και σε οποιαδήποτε επαγγελματική ιδέα».

Ο αχυράνθρωπος του δικτάτορα  Πούτιν, ο  Ιβάν Σαββίδης που το παίζει και Ελληνάρας, ήρθε στη χώρα μας επιφορτισμένος μ’ αυτόν  ακριβώς το ρόλο. Να γίνει ο «δούρειος ίππος», για να περνάει  ο  Ρώσος δικτάτορας   και μέσα από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης τις εγκληματική του ρητορική  και τις  διεστραμμένες απόψεις του.

Ο Ιβάν  είναι ό,τι πιο «μαύρο» ,σκοτεινό και ύπουλο  κυκλοφορεί  αυτή τη στιγμή στον τόπο. Με τα ρούβλια των Ρώσων, εξαγόρασε την ποδοσφαιρική  ομάδα-φανατίλα της Θεσσαλονίκης και πρόσφατα πήρε εντολή από τη Μόσχα να αγοράσει και κανάλι.

Για δείτε τί είπε στη Μόσχα στο πανηγύρι της απάτης των «Ομογενών» και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Ο επιχειρηματίας έδωσε μια εικόνα που περιλαμβάνει κάποιους βασικούς πυλώνες δικής του επιλογής, συν «ό,τι απαιτεί η αγορά». Είπε για την ακρίβεια ότι ένα μεγάλο τμήμα του καναλιού θα αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο (εν ολίγοις επιχειρήσεις), ένα δεύτερο θα δίνει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική Διασπορά, έπειτα έχει αποφασίσει «οπωσδήποτε ιδιαίτερη θέση για την ορθοδοξία, καθώς και για τον ποντιακό ελληνισμό»

Ο  Πόντιος  και στενός φίλος –συνεργάτης του Ρώσου δικτάτορα είναι αδίστακτος. Κίνδυνος θάνατος για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη. Αν τολμήσουν και του δώσουν κανάλι, θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι «δωρητές», αλλά και ο ίδιος ο  αχυράνθρωπος ,για να αποκαλύψει τι θέλει στην Ελλάδα και ποια αποστολή του έχουν αναθέσει.

 Και με την ευκαιρία να πούμε και τούτο. Οι περισσότεροιι απ΄αυτούς που λογαριάζονται για “Ομογενείς” έχουν ξεκοκαλίσει εκατομμύρια από τα αδι-αφανή δημόσια κονδύλια. Ουδέποτε ως σήμερα αποκαλύφτηκαν τα ποσά και οι αποδέκτες τους.

Ο καθηγητής Γιώργος Τριάρχης, αποσπασμένος στην Τασκένδη είχε βρει κάποια απάντηση στο εφτασφράγιστο αυτό μυστικό και είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ξεσκεπάσει το μεγάλο σάνδαλο. “Ομως πρόφτασαν κα τον φάγανε. Δολοφονήθηκε το Σεπτέμβρη του 2006, λίγες ημέρες πριν τη δίκη.

΄Εκτοτε, ούτε κανείς ασχολήθηκε να βρει και να οδηγήσει τους δολοφόνους στο σκαμνί, ούτε αποκαλύφτηκε πόσο χρήμα, τσέπωσαν οι φονιάδες και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.   Η ελληνική δικαιοσύνη, επί 11 σχεδόν χρόνια έχει απλώσει προστατευτικό δίκτυ για τον Κ. Καραμανλή και τη Μαριέττα Γιαννάκου, που βαρύνονται με ηθική αυτουργία στο έγκλημα.

Μια σιχασιά η Ελλάδα ως οργανωμένη πολιτεία από τα …γεννοφάσκια της.

 

*Νύχτα επεισοδίων στο Ωραιόκαστρο -76χρονος παρέσυρε και σκότωσε δύο πρόσφυγες, μητέρα με γιο (17/10/2016)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Φέσσα στη Λητή, στον δήμο Ωραιοκάστρου, έξω από την οποία ένας 76χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του τρεις πρόσφυγες, τραυματίζοντας θανάσιμα μία μητέρα και τον ανήλικο γιο της.

Στη δομή μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αύριο.

Μία γυναίκα και ένα παιδί -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιος της- οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους έξω από το Κέντρο.

Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες. Ο οδηγός συνελήφθη από το A Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τραυματίστηκαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο οδηγός του ασθενοφόρου μίλησε στο politesoraikastrou.gr και εξήγησε τι συνέβη:

Δείχνει ρατσιστικό έγκλημα και όχι απλό τροχαίο. Αν εναι έτσι, μιλάμε πια  για δολοφονία προσφύγων.  Δεν είναι τυχαίο που  έγινε στο προσφυγοφάγο Ωραιόκαστρο, οι κάτοικοι του οποίου δεν ήθελαν τα προσφυγόπουλα μαζί με τα δικά τους στις αίθουσες του σχολείου. Θα τα μαγάριζαν τα… καθαρόαιμα Ελληνάκια, γόνοι «Τουρκόσπορων», όπως κάτι χρόνια πριν, άλλοι, επίσης …γνήσιοι Ελληνάρες, προσφωνούσαν τους παπούδες τους.
Είχε ξαναγίνει παρόμοιο έγκλημα εδώ και λίγους μήνες πάλι βόρεια*. Μόνο που δεν κατάφερε να τους σκοτώσει ο Ναζί τους πρόσφυγες που χτύπησε, πάλι με αυτοκίνητο.
Τότε, ο εισαγγελέας δεν προφυλάκισε το δράστη. Ούτε τώρα το δολοφόνο στο Ωραιόκαστρο που σκότωσε μάνα και παιδί και τραυμάτισε βαρύτατα άλλο. Εμείς τον θεωρούμε ηθικό αυτουργό του νέου εγκλήματος τον εισαγγελέα. Η ατιμωρησία και όχι μόνο το ρατσιστικό μίσος , οδήγησε τον αισχρό Ελληνάρα στο  εγκληματικό τροχαίο.
Πριν λίγο καιρό,όταν ένα ταχύπλοο στην Αίγινα συγκρούστηκε με μια λάτζα και σκοτώθηκαν κι εκεί άνθρωποι, ο εισαγγελέας προφυλάκισε  το χειριστή του ταχύπλοου, γιατί, όπως γράφαμε, αυτό ζητούσε η κοινή γνώμη. Ο Λυκουρέζος, ο χειριστής,  ήταν επώνυμος και εξάδερφος του γνωστού δικηγόρου. ΄Ηταν επίσης «φραγκάτος»  και φυσικά «κοτσονάτος» στα 77 του χρόνια. Και τα τρία δεν μπορούσε να τα χωνέψει η ελληνική, «βλαχαντερή» κοινή   γνώμη. Και ο εισαγγελέας έσπευσε να την ικανοπιήσει. Προφυλάκισε το Λυκουρέζο, αν και δεν έφταιγε για τη σύγκρουση (είχε προτεραιότητα).
Στο Ωραιόκαστρο, όμως,  η κοινή γνώμη που μισεί τους πρόσφυγες , επιχαίρει σε μεγάλο ποσοστό για τη δολοφονία της μάνας και του παιδιού της. Και είναι με το μέρος του δράστη, φυσικά.  Και ο εισαγγελέα ταυτίστηκε με τα τέρατα. Ακόμα να προφυλακίσει  το δράστη, μαθαίνουμε.
Ξέρουμε πως στη χώρα μας δεν έχουμε δικαιοσύνη. Εχουμε ένα διαπλεκόμενο σύστημα, διεφθαρμένο και πανάθλιο,που θέλει να το αποκαλούμε…θεσμό.΄Ετσι να ήταν οι θεσμοί!
Ντροπή πάλι!Θα το λέμε μέχρι να βγει η ψυχή μας. Το οφείλουμε στη νεκρή μάνα και το αγόρι της στο Ωραιόκαστρο και σε όλα τα θύματα του ρατσισμού, του φανατισμού , του εθνικισμού, της παράνοιας.
* ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ! (23/6/2016)
. Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλουν ότι έπεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τούς παρέσυρε σκόπιμα και τους τραυμάτισε.

Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Όπως καταγγέλλουν, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τούς έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Οι τραυματίες, δύο εξ αυτών είναι 31 ετών κι ο τρίτος 34 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «’Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Ήδη τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει αύριο κατ’ εντολήν τους μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ελληνική δικαιοσύνη «της φαιδράς πορτοκαλέας»! ΄Αφησε  το κτήνος ελεύθερο,  λέει η εισαγγελία! Ρατσιστικό έγκλημα καραμπινάτο. Αλλά και μέθη οδηγού («ενδεχόμενος δόλος» για όσους ξέρουν από νομικά).  Εγκατάλειψη θυμάτων. Ο μισός ποινικός κώδικας στα χέρια του εισαγγελέα, αν ήθελε να μπαγλαρώσει το Ναζί ,που κόντεψε να σκοτώσει 3 ταλαιπωρημένους, δύστυχους, χωρίς στον ήλιο μοίρα, συνανθρώπους μας. Δεν το έκανε.
Είπαμε. Αν δε φύγουν όλοι τούτοι, να έρθει νέο αίμα, για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της δικαιοσύνης, θα έχουμε τέτοια και χειρότερα περιστατικά διαπλοκής, διαφθοράς, φανατισμού, εθνικισμού,ανικανότητας-ανεπάρκειας  στους δικαστικούς λειτουργούς.
Και μετά έχει άδικο ο Πολάκης που λέει αλήθειες αυτονόητες και πασιφανείς. Και ποιος, παρακαλώ, αγανάκτησε για τις ηλίου φαεινότερες  ορθές  διαπιστώσεις-καταγγελίες του υπουργού; Μα ποιος άλλος; Ο ανεκδιήγητος και … αναρχικο-φάγος εγκληματολόγος Πανούσης . Θου,Κύριε!