ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. BARCODE.  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ  “ΤΡΑΓΚΑ”
  2. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΦΑΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ.
  3. ΑΓΡΟΤΗΣ- ΠΟΙΗΤΗΣ …112 ΕΤΩΝ!
  4. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣ) ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
  5. ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΚΛΗ.  Η…ΚΑΗΜΕΝΗ!
  6.  ΤΟ  ΚΚΕ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ. Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
  7.  ΜΠΟΥΦΟΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
1. Μπαίνει barcode για τις κυκλοφορίες στις εφημερίδες -Αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Προχωρά άμεσα η καθιέρωση γραμμωτού κώδικα (barcode) για την on line παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων.
Πολύ περισσότερο όταν, βάσει των στοιχείων αυτών, διανέμεται η κρατική διαφήμιση, αλλά και συνολικά η διαφημιστική δαπάνη.
Η συγκρότηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό και το λογισμικό των συσκευών του συστήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στα τελευταία στάδια και θα προχωρήσει πολύ γρήγορα, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Διευκρινίζεται ότι οι συσκευές που θα καταγράφουν τις πωλήσεις θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου, το δε κόστος τους θα αναλάβει το Δημόσιο, μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, το οποίο σημαίνει ότι οι πωλητές (περιπτεριούχοι κλπ) θα το προμηθευτούν δωρεάν, χωρίς κανένα κόστος

‘Αντε,επιτέλους! “Να φάει η μούρη τους χώμα” και φυσικά να γυρίσουν πίσω μια μέρα τα λεφτά που εισέπραξαν οι βαρώνοι του τύπου από κρατικές διαφημίσεις και θαλασσοδάνεια. Με πλαστά στοιχεία-νούμερα πωλήσεων, εντελώς λαθρόβια έντυπα, όπως η ΒΡΑΔΥΝΗ του Τράγκα, εισέπρατταν ασύστολα, το δανεικό χρήμα. Τεράστια ποσά από τις κρατικές διαφημίσεις που πρόσφεραν αφειδώς οι κυβερνήσεις Κ. Καραραμανλή, για να κρύψουν το μέγα σκάνδαλο της χρεοκοπίας της χώρας.

Τώρα θα δούμε “πόσα απίδια χωράει ο σάκκος”. Και φυσικά, όχι μόνο για να σταματήσει αυτό το αίσχος του χρηματισμού  της εμπορικής δημοσιογραφίας,μέσω των κρατικών διαφημίσεων (δικό μας χρήμα), αλλά για να  γυρίσουν πίσω , όπως είπαμε,  τα λεφτά που μας κλέψανε.  Αλλιώς,  θα πρέπει όλα αυτά τα…λέλουδα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, να πάνε φυλακή. Πολύ αργήσανε. Και κάποιοι από  δαύτους, θα αναχωρήσουν για τον άλλο κόσμο ατιμώρητοι, όπως ο αρχιμαφιόζος του ελληνικού “Τύπου” Χρ.Λαμπράκης.

 

2. Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από Κύπρο -Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Hitler (11)

“Σαν δυο σταγόνες νερό” μοιάζουν οι δικτάτορες  απανταχού της γης και όλων των εποχών. “Οία η ψυχή τοιάδε και η μορφή”, λέγανε οι αρχαίοι.

 

3. Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ
«Εφυγε» ο γηραιότερος άνδρας της Ελλάδας, σε ηλικία 112 ετών -Η άγνωστη ζωή του
«Εφυγε» ο γηραιότερος άνδρας της Ελλάδας, σε ηλικία 112 ετών -Η άγνωστη ζωή του

 

Ο Θόδωρος Μασούρας από την Αχαΐα έζησε τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν 13 ετών και στον δεύτερο 35 ετών. Το σημαντικότερο σύμφωνα με τους συγγενείς του, ήταν πως η πνευματική του διαύγεια του επέτρεπε να γράφει ποιήματα μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ποιήματα που άφησε στα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα αλλά και τα τρισέγγονά του.

Αγρότης στο επάγγελμα έμεινε χήρος και έδωσε σκληρό αγώνα για να μεγαλώσει τα 5 του παιδιά.

Προσεκτικός στη διατροφή του, ήταν όρθιος μέχρι το 2015 όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Αγρότης, αυτάρκης, σε σκληρό αγώνα με τη γη, για να μεγαλώσει πέντε παιδιά, προσεκτικός στη διατροφή του, αλλά και…ποιητής. Σοφός ο παππούς! ΄Ενα σωτήριο “πακέτο” δραστηριοτήτων και συμπεριφορών που  εκτόξευσε τα χρόνια του στα 112!

Καλό κατευόδιο ,μπάρμπα  Θόδωρε!

 

4. Παπαδήμος: Πολιτικές επιδιώξεις φρέναραν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Οι 3 λόγοι που δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις

Παράλληλα, έκανε λόγο για καθυστέρηση ή εν μέρει εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, για διάφορους λόγους, όπως «η έλλειψη πίστης στη χρησιμότητά τους, οι πιέσεις από κατεστημένα συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις, καθώς και οι ανεπάρκειες της δημόσιας διοίκησης».

«Πολιτικές επιδιώξεις ή σκοπιμότητες και εκλογικοί κύκλοι ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τις καθυστερήσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος, προσθέτοντας ότι αποδείχθηκε αδύνατη η συνεννόηση και η ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, ακόμη και για ορισμένες, προφανώς αναγκαίες, μεταρρυθμίσεις».

Δεν ήταν πολιτικές οι επιδιώξεις, πρόεδρε της Ακαδημίας. ΄Ηταν  αισχρές, ταπεινές, μικροκομματικές.’ Αλλο το ένα και άλλο το άλλο. ΟΛΑ τα κόμματα, αλλά και τα μορφώματα, “έβαλαν χέρι” να καταποντιστεί  το σκάφος. Καιρός, λοιπόν,  να ξεκουμπιστούν. Ριζική αλλαγή του συστήματος. Μόνο νέα πολιτεύματα και νέα πρόσωπα, μπορούν να εγγυηθούν λύσεις. Τα παλαιά ,είναι  εντελώς σάπια και διεφθαρμένα.

“Νέο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό  ασκί”.

5. ΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η Μαρία Χούκλη έφυγε πικραμένη από τον ΑΝΤ1 -Δεν χαιρέτησε τη διοίκηση του καναλιού
Η Μαρία Χούκλη έφυγε πικραμένη από τον ΑΝΤ1 -Δεν χαιρέτησε τη διοίκηση του καναλιού [βίντεο]

΄Εχει πει τόσα δελτία χαλκευμένα και ανήθικα “η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα” αυτή  κυρία, που δεν είναι λόγος να τη λυπάται κανείς , γιατί δε είπε  και το τελευταίο της. Θα βρει “βήμα” να συνεχίζει το αισχρό, διαστροφικό της έργο. Μην τους λυπάστε αυτούς. ΄Εχουν “μύτη”, αλλά και  δυνατό οδηγό (οικονομικής)  επιβίωσης  για  όλες τις συνθήκες.

6. Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Εμ,  γραφικός με τον ξύλινο λόγο που αρθρώνει κάθε φορά, εμ ,δε… βάζει γλώσσα μέσα. Και  λέει το ίδιο τροπάρι ο Σταλινίσκος. Μια ζωή! Πού κατάντησε το ΚΚΕ. “Τρίζουν τα κόκαλα” των παλικαριών του Αντάρτικου για την κατάντια του Περισσού,αλλά και την πλαστογράφηση του ονόματος του ιστορικού και τιμημένου ΚΚΕ.

7. Σπάνια πουλιά βρήκαν καταφύγιο από την παγωνιά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Φωτογραφίες: Σάκης Τσιλιανίδης

Μπα΄! Τίποτα…μπούφοι θα ήταν  για να  ζητήσουν κατάλυμα να κουρνιάσουν  στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.  “Κουκουβαγείο” που θα το έλεγε και ο τζαναμπέτης Γιάνης Σκαρίμπας.