ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Δίκη των 8 Τούρκων: Αναβάλλεται η απόφαση για τις 26 Ιανουαρίου
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αν αποφασίσατε να παίξετε με τις αρχέγονες αξίες και αρχές της Φύσης και της ζωής, θα έχετε διαπράξει ΄Υβριν.  Η τιμωρία σας θα είναι σκληρή. Η εφετμή αυτή  της  αρχαιότας  είναι σήμερα τόσο επίκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε  και  αφορά προπαντός τους δικαστές που θα βγάλουν απόφαση για την έκδοση ή μη των “ΙΕΡΩΝ ΦΥΓΑΔΩΝ”.

 Τολμήστε να παραβείτε τον άγραφο νόμο και θα εισπράξετε τα επίχειρα της αφροσύνης σας.  Διότι:

Οὐ γάρ τί μοι Ζεὺς ἦν ὁ κηρύξας τάδε,
οὐδ’ ἡ ξύνοικος τῶν κάτω θεῶν Δίκη
τοιούσδ’ ἐν ἀνθρώποισιν ὥρισαν νόμους·,
οὐδὲ σθένειν τοσοῦτον ᾠόμην τὰ σὰ
κηρύγμαθ’ ὥστ’ ἄγραπτα κἀσφαλῆ θεῶν
(455) νόμιμα δύνασθαι θνητὸν ὄνθ’ ὑπερδραμεῖν.
Οὐ γάρ τι νῦν γε κἀχθές, ἀλλ’ ἀεί ποτε
ζῇ ταῦτα, κοὐδεὶς οἶδεν ἐξ ὅτου ’φάνη.
Τούτων ἐγὼ οὐκ ἔμελλον, ἀνδρὸς οὐδενὸς
φρόνημα δείσασ’, ἐν θεοῖσι τὴν δίκην
(460) δώσειν·
(=Γιατί δεν είναι
ο θεός που  εντέλλεται,
ούτε η συγκάτοικη με τους θεούς
του Κάτω κόσμου, η Δίκη, όρισε  αυτούς  τους νόμους
μες στους ανθρώπους . Μήτε
πίστευα  νάχουν
τα δικά σου κηρύγματα τέτοια δύναμη, ώστε ,εσύ θνητός,
να μπορεί των θεών τους νόμους
τους άγραφτους κι ασάλευτους να βιάζεις·
γιατί  αυτοί οι νόμοι δεν είναι χτεσινοί και σημερινοί, μα αιώνια
ζουν , και κανείς δεν το γνωρίζει
από πότε φανήκανε· κι εγώ
ποτέ  δε θα φοβόμουνα
κανενός ανθρώπου θέλημα και να τιμωρηθώ από τους θεούς).

 

_________________________________________________

 

  1. Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ

΄Οταν οι αιδοιοκρατία…σέρνει καράβι. Ποιος ρατσισμός και ποια φαλλοκρατία Τραμπ;   Η καινούρια “πρώτη κυρία” είναι το σύμβολο της σήψης, της εμπορευματοποίησης του ανθρώπου και της αναξιοκρατίας της αμερικάνικης κοινωνίας. ΄Ο τι έγινε, ό,τι είναι,  το χρωστάει στα κάλλη της που έβγαλε σε δημοπρασία.

Ανέκαθεν ήταν  πρόβλημα αυτή η συμπεριφορά στην Ιστορία. Σήμερα, τείνει να γίνει κανόνας. Σεξισμός και αιδοιοκρατία. Το ένα τρέφει το άλλο και τα δυο τη φαλλοκρατία και την πατριαρχία.

2. Ποια είναι η πραγματική περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ -Δείτε τι πουλάει
Ποια είναι η πραγματική περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ -Δείτε τι πουλάει [εικόνες]
Είναι οι άδειες, το όνομα», εξηγεί ο οικονομικός διευθυντής του. «Είναι μια πολύ συμφέρουσα δουλειά», προσθέτει.
Τι κάνει ο Τραμπ; Δίνει το όνομά του σε ιδιοκτήτες πύργων στις Φιλιππίνες, στον Παναμά, στην Ινδία, στην Ουρουγουάη, στη Βραζιλία, στον Καναδά και στις ΗΠΑ και έτσι κερδίζει εκατομμύρια δολάρια. Ετσι, δεν έχει πια καμία ανησυχία να ξοδεύει τα χρήματά του στο τσιμέντο. Οταν μπαίνει το όνομά του σε έναν ουρανοξύστη ή σε ένα κτίριο δεν σημαίνει ότι είναι δικό του. Πάρτε για παράδειγμα το κτίριο Trump International Hotel & Tower το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Gulf + Western Building στο Colombus Circle : Η General Electric έριξε τα χρήματα για να κατασκευαστεί. Αλλά αν λεγόταν GE International Hotel δεν θα πατούσε κανείς, ενώ σε ένα Trump Hotel μαζεύεται πλήθος.

Με λίγα λόγια “πουλάει αέρα κοπανιστό” ή  και “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Και ακροδεξιός και ρατσιστής και φαλλοκράτης και  απατεώνας.

Αμερική, Αμερική! Θα πλήρωνες μια μέρα την αφροσύνη του αμερικάνικου ονείρου,που το μετέτρεψες από  σκουπίδι  σε ιδιανικό. Λούσου τώρα μαζί με τις “αξίες”, που επέλεξες, έναν πανάθλιο τύπο,που το παίζει φτασμένος  και…έντιμος επιχειρηματίας,αλλά και πρόεδρος της ισχυρότερης δύναμης του πλανήτη. Φάτον στην μάπα.  “Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”!

3.600 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Κυβερνητική πηγή για το πόρισμα με τα δάνεια: Ο «Κήρυκας Χανίων» του Μητσοτάκη και ο ΔΟΛ στο στόχαστρο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Οι  ανυποχώρητοι  προστάτες του δημοσίου συμφέροντος . Ο  μεν, βαρώνος του τύπου. Ο δε, υπεροπτική μετριότητα, φορέας του ονόματος του πατρός του και μόνο.

Η κριτική είναι για τους άλλους.΄Ο, τι λένε στους “δεκάρικους” ,που εκφωνούν ή γράφουν, αφορούν όλους εμάς τους άλλους , πλην των συμπεριφορών των ίδιων των διδασκόντων.

“Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

4. Οι ακροδεξιοί συμμαχούν κατά της Ευρώπης -Πέτρι: Δεν θα ανεχθούμε την ΕΕ
Φωτογραφία: AP Photo/Michael Probst

Τί θα πει ακροδεξιοί; “Ναζί χωρίς στολή” είναι. “Χείρες Ησαύ, φωνή Ιακώβ”.

Ξέχασαν, όμως, πως  το ρολόγι της ιστορίας πάει μπροστά. Θα βρουν συσπειρωμένους όλους εμάς (και είμαστε συντριπτικά περισσότεροι), που πιστεύουμε στα  φυσικά, αναφαίρετα και απαράγραπτα δίκαια του ανθρώπου. Θα τους στείλουμε εκεί που είναι το σπίτι τους. Στο περιθώριο και τη φυλακή.

 

5. Λάρισα: Αντιπαράθεση γονέων με διευθύντρια σχολείου για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, κ. Χαχάμης, μεταξύ άλλων, «δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο “γονέων”».

Επίσης, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ο Πρόεδρος του συλλόγου, μεταξύ άλλων, φέρεται να καλεί τους μαθητές, «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου, στο Facebook, όπου αναρτώνται βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου».

«Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος να επιτρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα στο fb (σύλλογος γονέων 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας), που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο fb. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές, μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!» αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του σχολείου.

Δεν ντρέπεται  η κοινωνία της Λάρισας να ανέχεται τέτοιου είδους ρατσιστικές  συμπεριφορές από ένα Νεο-Ναζί συμπολίτη τους;

΄Οταν με την ουδετερότητά μας ανεχόμαστε το κακό δίπλα μας, είμαστε συνυπεύθυνοι γι αυτό. Η στάση της Ισμήνης στην τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή δεν είναι καθόλου λιγότερο κατακριτέα από εκείνη του Κρέοντα. Διέπραξαν  αμφότεροι ΄Υβριν. Ας το θυμούνται στην πόλη της Θεσσαλίας και ας στηρίξουν τον αγώνα της Διευθύντριας του Σχολείου τους.

6. ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αυτή είναι η υπερτροφή που όλοι έχουμε στο ψυγείο
Αυτή είναι η υπερτροφή που όλοι έχουμε στο ψυγείο

Υπάρχουν κάποιες τροφές που, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, προστατεύουν και θωρακίζουν την υγεία, αν ενταχθούν στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες.

Η ποικιλία των τροφών αυτών, που από ορισμένους χαρακτηρίζονται ως «υπερτροφές», είναι τεράστια και τα οφέλη τους στον οργανισμό μοναδικά.

Ανάμεσα σε όλες βρίσκεται και το φρούτο εκείνο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το πιο «αμαρτωλό» όλων, αφού οι πρωτόπλαστοι το έφαγαν και ξέπεσαν από τον Παράδεισο.

Ο λόγος για το μήλο, που μπορεί να έχει είτε το χρώμα του πάθους, το κόκκινο, είτε το χρώμα της άνοιξης, το πράσινο και χαρακτηρίζεται από την έντονη γεύση του και το άρωμα του.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Δε χρειάζεται  συμπόνοια.” ΄Οπως στρώνουν κοιμούνται” οι σκουπιδοφάγοι. Από  χωματερές σαν την  iefimerida.gr και το  BOVARY.GR  προμηθεύονται την τροφή τους, οπότε καλά να πάθουν.

Η παραπληροφόρηση σε τόσο σημαντικά θέματα,όπως είναι αυτό  της διατροφής, χτυπάει και περνάει το κόκινο στους λογής βοθροϊστότοπους που μυρίστηκαν εύκολα χρήμα και βρώμισαν  τον κυβερνοχώρο. Ουδεμία αιδώς και ευθύνη. Ο παράς της διαφήμισης να πέφτει.

Να ποια είναι η αλήθεια για το μήλο και τίς άλλες δηλητηριασμένες με φυτοφάρμακα τροφές:

Τα 10 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Τα 10 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Το Environmental Working Group κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, αφού πρώτα μελετά, φτιάχνει τη λίστα με τα φρούτα λαχανικά εκείνα που ψεκάζονται με τα περισσότερα φυτοφάρμακα.
Σύμφωνα με το 4allmindsandbodies.com τα φρούτα και τα λαχανικά που ψεκάζονται με τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι τα εξής:
Mήλα
Τα μήλα βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας με τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Το γεγονός ότι προσβάλλονται συχνά από μύκητες και πιάνουν έντομα οδηγεί τους καλλιεργητές συχνά στη λύση του ψεκασμού.

7. Η Ελένη Μενεγάκη με τις κόρες της στην Ανδρο
Η Ελένη Μενεγάκη με τις κόρες της στην Ανδρο [εικόνες]

Δεν είναι μόνο η Αμερική, η Μελάνια και η αιδοιοκρατία της.  Εδώ στην Ψωροκώσταινα να δεις άνθιση του φαινομένου και μάλιστα με πολύ πιο μπας κλας  κυρίες, σαν την  Ελένη Μενεγάκη.

Δασκάλα  η τηλεπερσόνα  για τα παιδιά σας. Γιατί τα  μοσχοαναθρεμμένα σας  να μοχθήσουν να μάθουν, για να προκόψουν και να ανέβουν; Θα πετάξουν αύριο τα κορτσάκια “μπούτι έξω”  και “με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια”.

Σε μια  φαλλοκρατική και αιδοιοκρατική κοινωνία ο σεξισμός έχει γίνει η καλύτερη μπίζνα. Η εκμετάλλευση των ενστίκτων, πέρα από ανήθικη, ξεδιάντροπη τακτική, είναι και δύσκολο να καταπολεμηθεί. Επειδή, ακριβώς,πρόκεται για  σκοτεινή  μετάλλαξη του ενστίκτου  στη μορφή του “id”, όπως το περιέγραψε ο πατέρας της ψυχανάλυσης Φρόυντ.

Πώς θα το αλλάξουμε αυτό, που ταλαιπωρεί αιώνες  τις ανθρώπινες κοινωνίες;  Μου λέει κανείς;