ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 1. ΤΑ “ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ” ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
2. “ΚΑΡΦΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ” ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΤΟ 3,9%  ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
3. ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΛΕΠΕΝ.  “ΘΕΛΕΙ Η Π@ΤΑΝΑ ΝΑ  ΚΡΥΦΤΕΙ  ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ”
1. Eκλογές στη Γαλλία: Αυξημένη προσέλευση στην κάλπη -Αγωνία για την ακροδεξιά Λεπέν
Eκλογές στη Γαλλία: Αυξημένη προσέλευση στην κάλπη -Αγωνία για την ακροδεξιά Λεπέν

‘Οχι πως δεν είναι ανεγκέφαλοι οι περισσότεροι στη βιομηχανία παραπληροφόρησης. ΄Ενα από τα…χαρίσματά τους είναι η μικρόνοια .  Το άλλο η  πλεονεξία, η αισχροκέρδεια.

΄Ομως, ξέρουν πολύ καλά πως η Λεπέν δεν έχει καμια ελπίδα να εκλεγεί πρόεδρος(!) της Γαλλίας, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές φυλλάδες γράφανε επί μήνες. Μάλιστα, ξετυλίγανε σενάρια για την Ευρώπη της ΜεταΛεπέν εποχής. Τόσο ανήθικοι.

Τώρα, καλλιεργούν πανικό, ανασφάλεια, φόβο και σύγχυση. Αυτή είναι η συνταγή ,για να πουλάνε. Τρομολαγνία, φόβος, πανικός, αγωνία . Δοκιμασμένα υλικά στην αγορά τους.

΄Αθλια η εμπορική δημοσιογραφία. Ο υπ΄αριθ. 1 εχθρός των μελλοντικών κοινωνιών. Για τις δικές μας γενιές δε λέμε. ΄Εχουν μολυνθεί τόσο από τα σκουπίδια που έχουν καταναλώσει από τις  χωματερές του “Τύπου, που δεν υπάρχει ελπίδα. Τουλάχιστον, ας προφυλάξουμε τους ανθρώπους που έρχονται μετά από μας.

 

2. Βενιζέλος: Τι σημαίνει πραγματικά το υπερβολικά μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,9%, που παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία η κυβέρνηση ανέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η μεγάλη υπερκάλυψη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος- χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τρόποι τεχνητής διόγκωσής του, όπως σημειώνει- σημαίνει καταρχάς «προσχώρηση σε μια μυωπική δημοσιονομική  αντίληψη βασισμένη στην υπερφορολόγηση κάθε στοιχειωδώς παραγωγικής δραστηριότητας και κάθε μορφής περιουσίας», εξηγεί ο κ. Βενιζέλος.

Ακόμη, σχολιάζει ότι η κυβέρνηση προσφέρει ισχυρό και απτό επιχείρημα υπέρ των σκληρότερων Ευρωπαίων παραγόντων, οι οποίοι επιμένουν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. «Η δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2016 όχι μόνο δεν εντάσσεται σε κάποια στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στη δυναμική της διαπραγμάτευσης όπου το βασικό ζητούμενο είναι ο συνδυασμός ανάκαμψης και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Μπλα-μπλα-μπλα ο Βενιζέλος. “3 το λάδι, 3 το ξύδι, 6 το λαδόξυδο”!  Για να μην παραδεχτεί το αυτονόητο. Πως κουτσά-στραβά οι Συριζαίοι πέτυχαν το απρόβλεπτο  3,9% πρωτογενές  πλεόνασμα του 2016!  Ουδείς το περίμενε.

Κι αυτό, για να μην πει πως, όταν συγκυβερνούσε με το Σαμαρά, τέτοιο νούμερο δεν το πέτυχε εκείνη η κυβέρνηση. Και ήταν πιο εύκολα τα πράγματα,περισσότερο ήπια η κατάσταση.

Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός δεν αφήνουν περθιώρια να ξεστραβωθούν οι πολτικοί. Μισούν την αλήθεια , αν δεν είναι η δική τους.΄Ετσι θα “ζουνκαι θα ζένονται”.

΄Ολα θυσία στο βωμό του μικροκομματισμού και του λαϊκισμού.  Μεμψιμοιρία και  χαιρεκακία για ό,τι καλό πετυχαίνουν οι άλλοι.

“Μικροί” άνθρωποι. Με δάυτους δεν υπάρχει περίπτωση να πάει ΠΟΤΕ μπροστά αυτός ο τόπος.

3. Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει την Λεπέν στις γαλλικές εκλογές
Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon

 

Αν και ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει προτιμήσεις σε ό,τι αφορά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά εξέφρασε την υποστήριξή του στην Μαρίν Λεπέν.

Ο Τραμπ είχε αποφύγει έως τώρα να πάρει θέση απευθείας για τους υποψήφιους, εμμέσως πήρε θέση έπειτα από την επίθεση στο Παρίσι, την Πέμπτη. «Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανεχθεί για πολύ αυτό. Θα έχει σημαντικές συνέπειες στις προεδρικές εκλογές», έγραψε στο Twitter.

Δεν σταμάτησε εκεί. Σε συνέντευξη στο Associated Press, σχολίασε ότι η επίθεση θα βοηθήσει την Μαρίν Λεπέν, καθώς είναι η υποψήφια που «είναι ισχυρότερη σε ό,τι αφορά τα σύνορα και ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία».

Ακροδεξιός δεν είναι ο Τραμπ; Ποιον θα στήριζε αν όχι τη Λεπέν;

Πάντως,  για να είμαστε δίκαιοι, δεν έκανε “ξεφωνημένες” δηλώσεις υπέρ της. Δεν “ξεβρακώθηκε”.  Αντίθετα,  τήρησε αποστάσεις. Κάποια στιγμή δήλωσε, μάλιστα, που δε γνωρίζει την κυρία!

Κι αυτό, δεν είναι δική του επιλογή. Του το επέβαλαν οι  προδευτικοί…συντηρητικοί.

Ο Τραμπ αναγκάζεται (τον αναγκάζουν)  να αλλάξει στάση σε πολλά. ΄Οπως είπαμε,την αμερικάνικη πολιτική, ειδικά την εξωτερική, την έχουν χαράξει και την παρακολουθούν…μυστικές υπηρεσίες.΄Οχι οι πρόεδροι. Τα “εσκαμμένα”, ούτε ο ακροδεξιός Τραμπ θα μπορέσει να τα περάσει ποτέ.