ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Η Αρχιεπισκοπή απαντάει στον Σκουρλέτη: «Υβρις και ασέβεια» τα όσα είπε
Φωτογραφία: SOOC/Nikos Lybertas

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για την Εκκλησία.

Ο κ. Κονιδάρης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».

Το ακριβές κείμενο όσων είπε ο κ. Σκουρλέτης στην κομματική εκδήλωση:

“Χθες είχε μια συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Έχω διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να συντονίσουν την στάση τους – δυνάμεις μέσα απο την εκκλησία – τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας”.

“Μου έκανε εντύπωση πως οταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κυρήγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λιγες ημέρες, διχαστικά κυρήγματα, που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. Βέβαια είπε, κατι ψέλλισε, σε σχεση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της”.

«Θα κάναμε τα ίδια»
Αμετανόητος σε κάθε απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι «Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές» ενώ τόνισε ότι «Το δημοψήφισμα έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη να σεβαστεί τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό, όμως δεν σταμάτησαν ποτέ οι ακραίοι κύκλοι να μας αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωα».

Πέρα για πέρα ορθές οι απόψεις Σκουρλέτη για τον Αρχιεπίσκοπο.  Πιστεύαμε πως ο  προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας είναι πιο διαλλακτικός και χαμηλότερων τόνων από τον προκάτοχό του…μακαρίτη (“μακαριστό”) Χριστόδουλο. Φαίνεται, όμως,  πως δεν είναι. ΄Ιδια πάστα. Το έχει στο αίμα του να προκαλεί το ιερατείο και να μη δίνει λογιαριασμό σε κανένα. Να μη  σέβεται θεσμούς και ανθρώπους.  Κράτος εν κράτει.

Ούτε το Νεο-Ναζί Αμβρόσιο, ούτε το Σεραφείμ και τον ΄Ανθιμο ανακάλεσε ποτέ στην τάξη ο Ιερώνυμος σε προκλητικές λεκτικές και όχι μόνο, τοποθετήσεις των εν λόγω Ιερωμένων εδώ και πολλά χρόνια.  Μιλιά ο Ιερώνυμος. Ενώ άλλοι δεσποτάδες βγήκανε στα ίσια και μάλιστα κάποιοι τα “χώσανε χοντρά” στους  θεομπαίχτες …αδελφούς τους.

Μα, αν είναι έτσι ο Χριστιανισμός από τον οποίο εμφορείται ο Αμβρόσιος και ο ΄Ανθιμος Θεσσσαλονίκης  για ποια θρησκεία της αγάπης μας  μιλάνε;   Αστεία πράγματα.

“Τα καλά και συμφέροντα” ,λοιπόν. Και  τα είπε άριστα  ο Σκουρλέτης. Τσιμουδιά, μεν , για τους ακροδεξιούς , αλλά λαλίστατος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τον ΕΝΦΙΑ και τη….φτωχή Εκκλησία της Ελλάδας, που τα εκχώρησε όλα στο κράτος και κάτι ψίχουλα της απόμειναν πια!

Μας “δουλεύουν ψιλό γαζί” οι παπάδες. Και καλά μας κάνουν.  Τέτοιοι που είμαστε.

Και με την ευκαιρία : α. Αυτός ο αμετροεπής εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου  Χάρης Κονιδάρης, πρώτα οφείλει να μάθει τη σημασία των όρων που χρησιμοιεί  στις ανακοινώσεις του. Η “΄Υβρις” για παράδειγμα, είναι διαφορετική έννοια από  τη βρισιά,  την κακολογία.  Είναι προσβολή της Φύσης και υπέρβαση των ορίων της.

΄Η μην είναι ο Ιερώνυμος εκτός από εκπρόσωπος του θεού  και…εκπρόσωπος της Φύσης; Για  να συνέλθετε,  παπάδες και συνεργάτες!  β.΄Εχει καμιά σχέση ο εν λόγω με τον αλήστου μνήμης καθηγητή της εκκλησιαστικής Ιστορίας στη Θεολογία Αθηνών, Γεράσιμο Κονιδάρη; Γιος του είναι;΄Ετσι, για να μάθουμε αν και στην εκκλησία, όπως και στην πολιτική, τα πανεπιστήμια, τις ΔΕΚΟ, κι εκεί…” πάει σόι το βασίλειο”.

 2.Βρήκε τα 200.000 ευρώ και βγαίνει από τη φυλακή ο Ακης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Τελικά, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες και θα φύγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για το σπίτι της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, στο Χαλάνδρι.

Τα χρήματα φαίνεται πως συγκεντρώθηκαν από «δωρεές φίλων του». Πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν μείνει μόνο οι διαδικαστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε ο πρώην υπουργός να βγει από τη φυλακή. Συγκεκριμένα, πρέπει να κατατεθεί η εγγυητική στην τράπεζα, αντίγραφο αυτής να αποσταλεί στην Εισαγγελία και εν συνεχεία η πράξη αποφυλάκισης, η οποία θα πρέπει να σταλεί στη φυλακή προκειμένου ο κ. Τσοχατζόπουλος να μπορέσει να βγει από αυτή.

Υπενθυμίζεται πως χθες απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το αίτημά του να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ από το δικαστήριο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας μόνο δικαστής) έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί με τους εξής τρόπους: είτε με μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ενός ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Μόνο ένας δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί το ποσό της εγγυοδοσίας στα 100.000 ευρώ.

Οπως υποστήριξε χθες ένας εκ των  συνηγόρων του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να μαζέψει μόλις 50.000 ευρώ από δανεικά, τα οποία προτίθεται να το καταβάλει. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών “Αγ. Παύλος” και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά», υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη πολιτεία. Η επέμβαση της πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».

Οι περιοριστικοί όροι

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κ. Τσοχατζόπουλο για την αποφυλάκισή του είναι:

  • καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,
  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
  • παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,
  • απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,
  • μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση
  • υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού είχε εισηγηθεί στις αρχές Απριλίου η εισαγγελέας, για λόγους υγείας. Η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει πως θα έπρεπε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Όπως είχε πει τότε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», προσθέτοντας ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στο άλλο. «Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», είχε αναφέρει η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο, με πλειοψηφία τριών προς δύο, είχε κάνει δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού, δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής των είκοσι ετών με περιοριστικούς όρους, που του είχε επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των ΤΟΡ-Μ1 και των υποβρυχίων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε φυλακιστεί το 2012 μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση του ακινήτου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Με τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο έχουμε, επί ιδεολογικού (μέγα χάσμα μεταξύ ημών και υμών) “ανοικτούς λογαριαμούς” από την εποχή  των γεγονότων στο “βασιλικό” Κολλέγιο του Λονδίνου. Αισχρή και απαράδεκτη για σοσιαλιστή,  έστω και επιπέδου ΄Ακη, η τότε στάση του . ΄ Εχουμε ξαναγράψει γι΄αυτό.

΄Ομως, κατά καθήκον,  υπάρχουν κάποια ιστορικά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν από εκείνους στους οποίους απευθύνονται:

1.  Μόνο τελικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πήρε μίζες από τα εξοπλιστικά; Εμείς ξέρουμε πολλούς και όχι μόνο Πασόκους. Το γράφουμε ,το εννοούμε και το καταγγέλουμε.  Πότε θα τους μαζέψει κι αυτούς η δικαιοσύνη και θα τους κλείσει μέσα,και μάλιστα…οικογενειακά,  όπως τον ΄Ακη;

2. Αν ξέφυγε ο Κώστας Καραμανλής και το κυβερνητικό επιτελείο του, που χρεοκόπησαν τη χώρα και βάλατε φυλακή ως “βαλβίδα εκτόνωσης” της λαϊκής οργής  και (ξαναλέμε) … οικογενειακά τον Τσοχατζόπουλο , είστε κατάπτυστοι, εκτός από αχρείοι .

3. ΄Ενας που έχει εκατομμύρια,δεν παίζει με τη ζωή του. Και εν προκειμένω, αν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και καταδικασμένος για “μαύρο χρήμα” δεν κατάφερε τόσες ημέρες να καταβάλει 200 χιλιάρικα, για να βγει από τη φυλακή, όντας βαριά άρρωστος και ταλαιπωρημένος, κάτι βρώμικο συμβαίνει στο “βασίλειο της Δανιμαρκίας”. Δεν τρώγονται τόσα λεφτά,  που λένε πως καβάτζωσε ο ΄Ακης.  Δε μένεις στον “άσσο” και δεν έχεις ούτε μια εγγύηση αυτού του ύψους που όρισαν οι δικαστές για να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός Ε.΄Αμυνας, όταν και  ο τελευταίος απατεώνας ,θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτά τα λεφτά μέσα σε ένα 24ωρο. Καλά, εμείς, πού ακούμε αστρονομικό αυτό το ποσό.  Αλλά ,με τόσα εκατομμύρια που κατηγορήθηκε πως πήρε ο Τσοχατζόπουλος, δεν μπόρεσε να μαζέψει 200 ψωροχιλιάρικα και χρειάστηκε να βγει στη διακονιά;

4. Κάποιοι οφείλουν να μας πουν τί παιχνίδι παίχτηκε με τον ΄Ακη. Και ποιοι το σχεδίασαν.  Κι αν νομίζουν, πολιτικοί και δικαιοσύνη, πως τελείωσαν με τη διαφθορά, στέλνοντας στη φυλακή τον Τσοχατζόπουλο, τη γυναίκα του και την κόρη του (!) ,ενώ ο Καραμανλής, ο Παυλόπουλος,  ο Αλογοσκούφης, ο Πολύδωρας και οι οικογένειές τους βρίσκονται στο δικαστικό απυρόβλητο ακόμα,  μάλλν έχουν καταλάβει λάθος. Θα επανέλθουμε πολλές φορές στο ίδιο θέμα.

3.Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit -Τι έδειξε δημοσκόπηση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Η πλειοψηφία των Βρετανών μετανιώνει για πρώτη φορά για την ψήφο υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 23 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του YouGov που δημοσιεύονται σήμερα στους Times.

Απαντώντας στην ερώτηση «Αναδρομικά, πιστεύετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε δίκιο ή άδικο που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ;», το 45% απαντά ότι μετανιώνει για την επιλογή αυτήν, το 43% εξακολουθεί να την εγκρίνει και το 12% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πλειοψηφία ανθρώπων που λένε ότι το δημοψήφισμα έδωσε κακό αποτέλεσμα», σχολιάζουν οι Times, απόδειξη ότι το θέμα εξακολουθεί να διχάζει την χώρα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 85% όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένο με την επιλογή του, ενώ το 89% όσων ψήφισαν υπέρ της παραμονής θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έπρεπε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες, το 39% θεωρεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι όταν βρισκόταν εντός της Ένωσης, το 28% θεωρεί αντίθετα ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί.

Οι Βρετανοί πιστεύουν σε ποσοστό 36% ότι η χώρα τους θα έχει περιορισμένη επιρροή στον κόσμο μετά το Brexit , έναντι του 19% που θεωρεί ότι θα αυξήσει την παγκόσμια επιρροή της.

Τα γνωστά κόλπα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Οι “πέτσινες” δημοσκοπήσεις είναι το χόμπι της. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Μόλις το 45%, μας λένε, είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. Και το 43% κατά.  Ψεύδος μέγα και τρανό. Η παλιά, σοβαροφανής, συντηρητική εγγλέζικη εφημερίδα Times, φυσικά θέλει να ταϊσει τους πελάτες της ό,τι τραβάει η ψυχή τους. Και είναι σίγουρο πως τραβάει…Brexit, όσοι τη διαβάζουν.

Και  δείτε, γιατί είναι ψευδής και κατασκευασμένη αυτή η δημοσκόπηση. Γιατί το ποσοστό των ΄Αγγλων που τάσσεται  κατα του Brexit είναι πολύ περισσότερο από αυτό το 45% που δίνουν  oi Times.

 

ΒREXIT. ΚΗΔΕΨΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (24/6/2016)
            17.410.741  ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ
                                            ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
                 «ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ»
                              ΕΠΕΛΕΞΑΝ      BREXIT
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ

«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το Βrexit ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ.

                        Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!
                ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ     ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
Τα τελικά αποτελέσματα του χτεσινού βρετανικού δημοφηφίσματος  έχουν ως εξής: Το 51,9% των προσελθόντων στις κάλπες,  δηλαδή 17.410.741 ψηφοφόροι, ψήφισε υπέρ του Brexit, ενώ το 48,1%, δηλαδή 16.141.241 Βρετανοί, ψήφισαν υπέρ της παραμονής.
                     Η ΑΠΟΧΗ έφτασε το 28%
Συνολικά το εκλογικό σώμα των Βρετανών πολιτών ανέρχεται σε 45.501.241.
Αυτό  σημαίνει πως 11.949.259 Βρετανοί ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ για διάφορους λόγους πάνω στο ζήτημα  «ζωής και θανάτου», όπως ήταν η απόφαση για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην  Ε.Ε .
___________________________________________________________________
Με αφορμή τα παραπάνω αποτελέσματα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Είναι ηλίου φαεινότερο πως στα λεγόμενα δημοκρατικά καθεστώτα οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα, τα βασικά και μοναδικά στην ουσία (μαζί με τους εκλογικούς νόμους) εργαλεία, που χρησιμοποιούν  κυβερνήσεις, λαοί και σύνολα ατόμων για να εκφράσουν τη  βούλησή  τους (διάβαζε να αναδείξουν «εξουσία») δεν είναι μόνο εντελώς ακατάλληλα για τη  «δουλειά», που τα θέλουν, αλλά και  λίαν επικίνδυνα,επειδή ακριβώς  διαστρέφουν και αλλοιώνουν  τη βούληση των ΠΟΛΛΩΝ.  Συγκεκριμένα.
Υποτίθεται πως οι εθνικές εκλογές και τα δημοψηφίσματα πρέπει να  εκφράζουν τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού  μιας χώρας. Στην πραγματικότητα ,όμως, συμβαίνει το αντίθετο.  «Νκητής» είναι η μειοψηφία του πληθυσμού, αφού και ο «ανήλικος» κόσμος δεν εκφράζεται και η αποχή από την ψηφοφορία είναι τεράστια,αλλά  και όσοι  ψηφίζουν αντίθετα απο τούς νικητές,  είναι  μια επίσης ικανή πλειοψηφία.
Αυτή τη χρόνια και ανίατη ασθένεια της Δημοκρατίας στην  Ελλάδα τη γνωρίζουμε  καλύτερα από τον καθένα, αφού την κυβέρνηση την αναδεικνύουν συνήθως και κατά μέσο  όρο τα τελευταία  χρόνια, 2.000.000 ψήφοι και κάτω.  Συνολικά, προσέρχονται στις κάλπες περίπου 6 εκατομμύρια  άτομα  και  απέχουν, δεν πηγαίνουν να φηφίσουν ή  ψηφίζουν άκυρο-λευκό, κοντά στα 4 εκατομμύρια ΄Ελληνες. Με απλά και καταληπτά λόγια, η πλειοψηφία είναι τα 4+ 3,5 εκατομμύρια  και όχι τα 2 , που βγάζουν κυβέρνηση και εξουσιάζουν τους υπόλοιπους, τη συντριπτική, δηλαδή,  πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Από την άλλη, εύκολα διαπιστώνει και ο πιο κακόπιστος   τη….δημοκρατική  ευαισθησία αυτών των μειοψηφιών-οπαδών, που εκθειάζουν τις αρετές του δημοκρατικού πολιτεύματος   με ένα απλό ερώτημα  και την αφοπλιστικά -φασιστική απάντησή τους. Το ερώτημα: «Και  με ποια λογική και το σημαντικότερο με ποια ηθική το  2  θεωρείται ….μεγαλύτερο από το  σύνολο  4+3.5 ;».  «Γιατί πρέπει, όπως και να έχει, να υπάρξει σε μια χώρα ΕΞΟΥΣΙΑ,  έστω και αν την απο-δέχεται ΜΟΝΟ η μειοψηφία»! , είναι η δημοκρατική απάντησή τους. Τόσο φασίστες μιλάμε.
Το ίδιο, βέβαια,  συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις «Δημοκρατίες» στις οποίες με εργαλείο τις εκλογές ή τα δημοψηφίσματα αποφασίζουνοι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ, οι ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ για κρίσιμα θέματα, όπως είναι η εκλογή  μιας κυβέρνησης ή άλλα επίσης σοβαρά, όπως το χτεσινό στη Βρετανία.  Κι ας λένε το σύστημα «πλειοψηφικό». Μόνο «κατ΄ευφημισμό» είναι τέτοιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη  χτες στην Αγγλία με το  Leave και το Remain στην Ε.Ε. Από τα 45 εκατομμύρια (στρογγυλά) των Βρετανών, ΜΟΝΟ τα 17 εκατομμύρια  αποφάσισαν το Brexit!  Μένει η πλειοψηφία των   28 εκατομμύρίων ,αριθμός αισθητά μεγαλύτερος από εκείνον που ψήφισαν «leave», να ζητάει …δημοκρατική απάντηση, αλλά δεν πρόκειται να τη λάβει.
Eίναι  τόσο πασιφανή και αυτονόητα όσα υποστηρίζουμε, ώστε θα ήταν ανόητο να συνεχίσουμε να  επιχειρηματολούμε πως στα δημοκρατικά καθεστώτα αποφασίζει τελικά η μειοψηφία  και ΠΟΤΕ  η πλειοψηφία. Κι αν σ΄αυτό προσθέσει κανείς πόσο ευάλωτοι είναι οι ψηφοφόροι στη δημαγωγία, επιρρεπείς στη μαζοποίηση και έρμαια επηρεασμού  από  «επιτήδειους», αντιλαμβάνεται  τί είδους βούληση εκφράζουν αυτές οι μειοψηφίες, που αναδεικνύονται σε πλειοψηφίες, σαν το… κοτόπουλο σε  ψάρι στο καλογερικό τραπέζι.
Είναι καιρός να γκρεμίσουμε  το εντελώς ανόητο, αντιδημοκρατικό και απολίτικο πολίτευμα που λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.   Σ΄αυτή είναι απολύτως ορατό πως δεν εκφράζεται η βούληση του συνειδητοποιημένου πολίτη, αλλά η βούληση του οπαδού, του πελάτη, του φορέα  πάσης φύσεως ιδεοληψίας και παθογένειας, του κάθε ευήθη και άμυαλου.
Πέρα απ΄αυτά, ο τρόπος που αποφασίζουν στο «κοινοβουλευτικό σύστημα»,πέρα από «θέατρο»  είναι και ένα ύπουλο, ανήθικο, «χαφιεδίστικο» σύστημα, αφού ο ψηφοφόρος κρύβεται πίσω από την …ιερή, τάχα, μυστικότητα της ψήφου. Σαν κοινές κουτσομπόλες. Και   είναι ανήθικος ο φορέας της «μυστικής ψήφου», γιατί εκτός των άλλων , δεν επωμίζεται  την ευθύνη του, δεν έχει συνείδηση πολίτη, αλλά οπαδού και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά της… κουρκουσούρας.   Είναι δειλός  πάνω απ΄όλα.
Πολύ σύντομα, θα διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά, μέσα στις χιλιάδες, αυτή την ιστορική αλήθεια ,όταν   θα δούμε και τη Βρετανία να συγκλονίζεται από τις συνέπειες  της αφροσύνης των εθνικιστών και της ανόητης, ψωνισμένης μάζας των ΄Αγγλων, που ονειρεύονται το παλιό Ηνωμένο Βασίλειο. ΄Οταν θα νιώσουν κι αυτοί στο πετσί τους την οικονομική κρίση, τις αποσχίσεις της Σκωτίας και της Β. Ιρλανδίας, τα νέα σοβαρά, «εθνικά»  προβλήματα που θα προκύψουν από τη νέα κατάσταση, μακριά από την ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών. Θα είναι η εποχή που θα ζητήσουν την «κεφαλήν επί πίνακι» των  σημερινών εθνικιστών, φασιστών, ακροδεξιών, χούλιγκαν,  Νεο-ναζί .
Αλλά, ο ηλίθιος πάντα κρύβεται και αλλάζει εύκολα στρατόπεδο. Οι ένοχοι θα υποδύονται τους αθώους κα θα ξορκίζουν τους… ανόητους που ψήφισαν Brexit.  Είναι οι ίδιοι που θα λιντσάρουν μια μέρα το Τζόνσον και το  Φάρατζ στο όνομα των οποίων όμνυαν οι εθνικιστές Βρετανοί από την ώρα που  ο δημαγωγός Κάμερον «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου»  με το δημοψήφισμα που προκήρυξε.
4. H B. Κορέα απειλεί ότι «θα καταστρέψει τη Γη» με 5 εκατ. παιδιά-καμικάζι ζωσμένα με πυρηνικά!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Η κομμουνιστική νεολαία της Βόρειας Κορέας ορκίστηκε ότι «θα εξαφανίσει τους εχθρούς» με «ακατανίκητη πυρηνική δύναμη», ενώ κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο «Σύνδεσμος Νέων», όπως είναι γνωστή η οργάνωση, είπε ότι «θα εξολοθρεύσει όλους τους επιτιθέμενους και προβοκάτορες πάνω στη Γη και θα γιορτάσει με πυροτεχνήματα την τελική νίκη».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι «η βούληση της κορεατικής νεολαίας να εξαφανίσει από προσώπου Γης αποφασιστικά και ανελέητα τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες τους, τους πολεμοκάπηλους Νοτιοκορεάτες». Προειδοποίησαν, δε, ότι «η Γη θα διαλυθεί» αν εξαπολύσουν επίθεση.

Εκπρόσωπος της κομμουνιστικής νεολαίας πρόσθεσε: «Οι μεγάλες μονάδες των νέων ανθρώπων περιμένουν τώρα το τελικό πρόσταγμα απ’ το αρχηγείο της επανάστασης. Είναι έτοιμοι να εξαλείψουν ανελέητα με πέντε εκατομμύρια πυρηνικές βόμβες. Να γνωρίζουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ότι η Γη θα διαλυθεί αν η ακατανίκητη πυρηνική ισχύς και πέντε εκατομμύρια νέοι εξοπλισμένοι με πυρηνικές βόμβες εξαπολύσουν την οργή τους».

Και συνέχισε: «Ακούγοντας τα νέα ότι οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι μαριονέτες τους, το τσούρμο των Νοτιοκορεατών προδοτών, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να πληγώσουν την αξιοπρέπεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και να ανατρέψουν το σοσιαλιστικό της σύστημα, ενώ μιλούν ανοικτά για “προληπτική επίθεση”,πέντε εκατομμύρια νεολαίοι, φρουροί της Κορέας, ατσαλώνουν τη βούλησή τους να εξαφανίσουν με την οργή τους από προσώπου γης τους εχθρούς.»

Η συμμετοχή στο «Σύνδεσμο Νέων» που ίδρυσε ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά ηλικίας 7-13 ετών και ενθαρρύνει τους εφήβους άνω των 15 να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις και την παραγωγική διαδικασία.

Σε μια επίδειξη στρατιωτικής ισχύος οι δυνάμεις του Κιμ Γιονγκ Ουν γιόρτασαν με μια μεγάλη άσκηση πυροβολικού -τη μεγαλύτερη που διεξήγαγε ποτέ το καθεστώς- και μια ομοβροντία πυρών τα 85α γενέθλια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ δοκίμαζαν χθες ένα νέο αντιπυραυλικό σύστημα, ενώ η «αρμάδα» του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής απ’ τη Βόρεια Κορέα και είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν διαταχθεί, σύμφωνα με τον Αμερικανό ναύαρχο Χάρι Χάρις.

Όταν  τολμάς να μπλέκεις παιδιά σε τέτοια εγκληματικά  παιχνίδια “τύφλας” και “τζιχαντισμού”και δε διστάζεις να λες πως θα τα στείλεις στο θάνατο, ως καμικάζι, ζωσμένα μπόμπες,  είσαι εντελώς ανήθικος και παρανοϊκός. Ο δικτάτορας της Πιονγιάνγκ τα έχει εντελώς χαμένα. Είναι περισσότερο επικίνδυνος απ΄ό,τι νομίζαμε. Αδίστακτος, απάνθρωπος, παράφρων.

Ας τελειώνουμε με δαύτον. Η θέση του είναι στο “σκαμνί” του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Μόνο που χρειάζεται πολλή  προσοχή. Είναι ένα κτήνος και μπορεί να κάνει πράξη τις απειλές. Απόλυτη προσοχή.  Ειδικά, με  Αμερικανό πρόεδρο, έναν επίσης απρόβλεπτο και κυκλοθυμικό Τραμπ.