ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΤΣΙΟ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ… “ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ”
Αρίστευσαν στις Πανελλήνιες -Τα δίδυμα αδέλφια που πέρασαν στο Πολυτεχνείο , Από ιδιωτικά σχολεία οι περισσότερες πρωτιές!

Αρίστευσαν στις Πανελλήνιες -Τα δίδυμα αδέλφια που πέρασαν στο Πολυτεχνείο [εικόνες]

Χρειαζόμαστε επιστήμονες, ασυζητητί. ΄Ομως, δεν κάνουν, ούτε μπορούν  να γίνουν όλοι .

Στην Ελλάδα και “η κουτσή Μαριώ” δίνει πανελλήνιες για να περάσει σε Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ. Οι άλλες δουλειές δεν κάνουν για τα βλαστάρια των Νεο-Ελλήνων.΄Ολοι να βολευτούν στο δημόσιο,να γινουν γιατροί, οικονομολόγοι,δικηγόροι. Το όνειρο του γονιού-Ελληνάρα. Και όχι τόσο του ίδιου του παιδιού.

Οι συνέπεις κι αυτής της ελληνικής αποκλειστικά παθογένειας, ορατές. Χιλάδες Ελληνόπουλα,  επειδή απόκτησαν ένα “παλιόχαρτο” χωρίς καμιά αξία, αρνούνται να “πέσουν στη φωτιά”,να κάνουν  άλλες…παρακατιανές  δουλειές, όπως κάναμε εμείς οι παλιότερες γενιές. Και προτιμούν  να ζουν με το χαρτζιλίκι από  την  ψευτοσύνταξη της άμοιρης  γιαγιάς.

Με  αφορμή την ανάρτηση χτες των φετινών αποτελεσμάτων των πανελαδικών εξετάσεων, αφιερώνουμε στους υποψήφιους τα παρακάτω δύο παλιότερα κείμενά μας εδώ:

1.Η ΑΝΩΤΑΤΗ  (ΑΝ)-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ

                                            29-8-2012

 «Από τη 1 το μεσημέρι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ-Β θα μπορούν να βλέπουν τις βαθμολογίες που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (ΜΜΕ).
Αυτές τις ημέρες, όπως κάθε χρόνο, το ΥΠΕΠΘ ανακοινώνει τις βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων φοιτητών, τις βάσεις των  σχολών τους, τους καλεί να συμπληρώσουν μηχανογραφικά και γίνεται ένας τζερτζελές, μια βαβούρα, άλλο πράμα. Το Υπουργείο, βέβαια, και οι εργολάβοι της πληροφόρησης, ξέρουν πολύ καλά, γιατί στήνουν αυτά τα πανηγύρια των πανελλαδικών εξετάσεων και της έκδοσης των αποτελεσμάτων τους  και γιατί, χρόνια τώρα, δίνουν διαστάσεις ιεροτελεστικής μαγείας σ΄ αυτές τις διαδικασίες .Ο λόγος ,ένας και κυρίαρχος: Για να ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης  της νέας φοιτητικής χρονιάς, που πρωτίστως  είναι για πολλούς συνέλληνες οικονομική χρονιά, μείζονος σημασίας, είτε από τη μεριά καταβαλλόντων είτε από μεριά  εισπραττόντων. Κακά τα ψέματα.΄Αλλος λόγο σοβαρός, για να γίνεται τέτοιος χαμός, τέτοια…αναστατούρα (α,ναι,πλην και της ικανοποίησης του νεοελληνικού βίτσιου «πανεπιστήμιο και ξερό ψωμί») με αυτές τις εξετάσεις, δεν υπάρχει.
Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, είναι ένας ακόμα «κουφός» μύθος, όπως τόσοι άλλοι, που ευδοκιμούν και ανθίζουν, ειδικά σ΄ αυτή τη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”. Από πού να αρχίσει και πού να καταλήξει κανείς προς επίρρωση της διαπίστωσης που παραθέσαμε;
 Από το… διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό που στελεχώνει αυτή την κατ΄ευφημισμό ανώτατη εκπαίδευση; Από εδώ, κατά κύριο λόγο, αναβλύζει η πηγή του κακού. Ας περιοριστούμε, σε ένα  παράδειγμα: Στον τρόπο και τη διαδικασία επιλογής των μελών αυτής της εκπαιδευτικής «αφρόκρεμας»,που λέγεται πανεπιστημιακή κοινότητα. Γελάει κάθε πικραμένος, που γνωρίζει από τα μέσα πώς εκλέγονται αυτά τα ακαδημαϊκά  φρούτα (αυτοαποκαλούνται ΔΕΠ).
Από την εποχή Παπαρρηγόπουλου ακόμα και τη νεότερη της «Ζωής» και του «Σωήρα», που αν δε είχες πιστοποιητικό θρησκευτικής νομιμοφροσύνης δεν έβλεπες πανεπιστημιακό θώκο στον αιώνα τον άπαντα (και ας ήσουν  ο ικανότερος και ο καταλληλότερος ), μέχρι τις  σύγχρονες επιλογές ΔΕΠ (τις πασίγνωστες στους μυημένους) των κομματικών «συντρόφων»,των συγγενών εξ αίματος και αγχιστείας, των κουβαλητών της τσάντας του κυρίου καθηγητού, των κολλητών,των παρεϊστικων σχέσεων,αλλά και των γκόμενων (θηλυκών και αρσενικών). Λοιπά αξιολογικά κριτήρια επιλογής και στελέχωσης ανύπαρκτα. Ίδια πάντα και απαράλλακτα,όπως τα περιγράψαμε από καταβολής ελληνικού κοβέρνου μέχρι σήμερα.
Τούτων ούτως εχόντων,το αιτιατό είναι απόλυτα ορατό και συμβατό με την περιγραφείσα αιτία- πραγματικότητα .Δηλαδή: Η αποκαλούμενη ανώτατη στη χώρα μας εκπαίδευση,  κουμαντάρεται  στη διαδικασία διδασκαλίας-έρευνας-διοίκησης από επιστημονικά ημιμαθείς έως ανίδεους κολλητούς πάσης φύσεως και από τρωκτικά κάθε είδους, που λυμαίνονται τα ντόπια και ευρωπαϊκά κονδύλια (από την ανύπαρκτη έρευνα, τις παχυλές επιδοτήσεις και τις υποτροφίες μέχρι  τα καταγέλαστα  πονήματα-συγγράμματα της πανεπιστημιακής  (α)σοφίας τους).
Σε Νανόπουλους, Μουδριανάκηδες και  άλλους (πολλούς)  καταξιωμένους (“βαρβάτους”) ΄Ελληνες επιστήμονες, που διαπρέπουν στην ξένη και απανταχού της γης ,απαγορεύεται η είσοδος σε αυτές τις πανεπιστημιακές παράγκες-σχολές, δια ροπάλου . ΄Η, αν τύχει και εισέλθει «λάθρα» κανένας  (τίς οίδε τίνι θεία τύχη) ,εκπαραθυρώνεται στη στιγμή  με συντεχνιακά τερτίπα ή εξαναγκάζεται σε αξιοπρεπή παραίτηση.
 ΄Ετσι, παραμένουν αείποτε και εσαεί  κύριοι του παιχνιδιού, τα εγχώρια πανεπιστημιακά σούργελα και τα λαμόγια «υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς», κατά το σοφιστή. Οι ίδιοι, αρνούνται,φυσικά, πεισματικά να αξιολογηθούν από διεθνείς επιτροπές κύρους, όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και δεν αισχύνονται που παγκοσμίως (και άλλη πρωτιά) τα ελληνικά ΜΟΝΟ πανεπιστήμια και κάποια  άλλα αφρικανικών χωρών, δεν είναι στη λίστα αξιολόγησης της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας! Και δεν πάνε (γιατί να πάνε; «Να χάσει η Βενετια βελόνι»;),να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό να ξεβρωμίσει η κοινωνία από την πανεπιστημιακή κόπρο .
Αυτή,λοιπόν, χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι η «κολασμένη» πραγματικότητα της ελληνικής  κοινότητας των ΔΕΠ.
΄Οσο για τους φοιτητές, ε,καλά. «Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα».Ή,»Με γκαβό αν κοιμηθείς, το πρωί θα γκαβίζεις».Και το καλύτερο «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις».Πόσες πια  να μνημονεύσουμε άλλες τέτοιες παροιμιακές εφετμές, για να καταλήξουμε-διαπιστώσουμε πως, όπως  οι καθηγητές,  τοιούτοι και οι φοιτητές αυτών των …ευαγών,ανώτατων ιδρυμάτων; (Τα ίδρύματα εδώ  με την έννοια του ασύλου, του χώρου που σε γκετοποιεί και  σε καθιστά ιδρυματοποιημένο άτομο) .
Νέοι,των οποίων η μεν μόρφωση-παιδεία είναι ανύπαρκτη, η δε γνωσιολογική τους αρματωσιά είναι φτιαγμένη  απο  φτηνά υλικά ψιττακισμού και  άκριτης σκέψης (αρρωστήματα της Α/θμιας κι Β/θμιας εκπαίδευσης), αναχωρούν κάθε Σεπτέμβρη,φτάνουν και συμφύρονται σε   κωμο-πόλεις και χωριά ανά τη χώρα,όπου (εν)εδρεύουν  τα (δυσανάλογα πληθυσμιακά) πολυπληθή αυτά εκπαιδευτικά ιδρύματα ,ΓΙΑ ΝΑ:
1.Εγγραφούν-επισημοποιήσουν τη νέα αφύσικη ιδιότητά τους.
2.Ενοικιάσουν προχειρο-ανοικοδομημένες γκαρσονιέρες και δυάρια και  ενισχύσουν-τονώσουν πολλαπλώς την τοπική «αγορά» της επαρχίας, που θα περάσουν άεργοι τα υπόλοιπα 4,5 ,6, μπορεί και περισσότερα χρόνια της μίζερης φοιτητικής ζωής. Καφετέριες, μπαρ, φαστφουντάδικα , ταβέρνες, μαγαζιά και επιχειρήσεις κάθε  είδους, περιμένουν πώς και πώς να «καμακώσουν» τους νέους πελάτες, που αφικνούνται μυρμηγκιδόν, ανύποτοι και ωραίοι στη Χώρα της υποσχόμενης εκπλήρωση των φανατσιώσεων της φοιτητικής ζωής-μύθου.΄Ενας ολόκληρος κόσμος τούς περιμένει να «φάει» ψωμί στην επαρχία (η οποία με τη σειρά της θα ταϊσει τους δικούς της άεργους, τις δικές της καταναλωτικές ουτοπίες και-οπωσδηποτε- τα αδηφάγα  πέριξ καζίνα και σκυλάδικα (έτσι για να κινείται,δηλαδή, το χρήμα από Κομοτηνή μέχρι το Μολδοβλάχικο Κισσινάου).
3.Για να εθιστούν σε ουσίες πάσης φύσεως και να καταλήξει ο παρθένος αυτός νεανικός πληθυσμός μέσα σε ελάχστο χρόνο και σε μεγάλο αρθμό,  σε ξενύχτηδες, αλκοολικούς-σφηνάκηδες,θεριακλήδες τσιγάρων και μπάφων και άλλοι, ουκ ολίγοι, σε χαπάκηδες και πρεζόνια.
4.Κοπαδοποιηθούν σε κομματικές στρούγκες και «εκτροφεία» των αυριανών κουμανταδόρων της κομματικής ζωής του τόπου.
5.Προσέλθουν  3-4 φορές, όλες και όλες  (τον πρώτο μήνα), καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών τους σε παραδόσεις μαθημάτων, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή, όντας  άσχετοι οι ίδιοι με την επιστήμη τους,  αντιλαμβάνονται ή διαισθάνονται, την ανεπάρκεια των διδασκόντων και όπου φύγει- φύγει (δεν ξαναπατούν έκτοτε μέχρι να πάρουν πτυχίο σε  αίθουσα διδασκαλίας).
6.Παρουσιάζονται στις εξεταστικές, σε μαθήματα που έχουν διαβάσει στο πόδι και που, όμως τελικά, καταφέρνουν να περνούν δια της αντιγραφής και της συνεργασίας των συν-εξεταζομένων,παρουσία-ερήμην των ωρομίσθιων επιτηρητών.
7.Αποφοιτήσουν μετά πάροδο ικανού χρόνου και προστεθούν στις ήδη ασφυκτιώσες αριθμητικά λίστες-στρατιές των αέργων. Γιατί, όπως ο κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής γνωρίζει, η ανεργία στην Ελλάδα έχει τη φαντασιακή ,αλλά και την εξωπραγματική-εξαπατητική της πλευρά. Οι περισσότεροι διπλωματούχοι, που εξαπατήθηκαν από την κρατική και πανεπιστημιακή προπαγάνδα, πως τάχα η καθεστωτική,ανώτατη εκπαίδευση αυτής  της μορφής, θα τους λύσει και το επαγγελματικό τους πρόβλημα,αρνούνται να δουλέψουν.΄Οχι γιατί δεν υπάρχουν δουλειές στη χώρα, αλλά αυτές οι δουλειές (αγροτικές και χειρωνακτικές κυρίως) είναι για  Αλβανο-πακιστανούς και δεν τις καταδέχονται οι πτυχιούχοι νέοι Νεο-έλληνες. ΄Ετσι, εγγράφονται στο ά(ν)εργο δυναμικό της χώρας, εισπράττουν, για όσο εισπράττουν, το πενιχρό επίδομα της ανεργίας και ξεκοκαλίζουν σε μόνιμη βάση (τουλάχιστον ως τα 35 τους) την επίσης πενιχρότατη σύνταξη του ΟΓΑ των παππούδων .
΄Υστερα;Μα δεν υπάρχει ύστερα…Απλά,»ο σώζων εαυτόν,σωθήτω».
(1.΄Οσοι μη σχετικοί ,περαίνοντες την ανάγνωση, κρατήσουν τις επιφυλάξεις τους για του λόγου το αληθές των όσων ανέγνωσαν,ομνύουμε στη συνείδησή μας πως είμαστε «αυτόπτες και αυτήκοες μάρτυρες » του εγκλήματος και καθόλου κατά φαντασία,πολλώ μάλλον ψευδο-μάρτυρες.Επί λόγου τιμής!).
2.Οι όποιες εξαιρέσεις υπάρχουν,είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Και ο κανόνας είναι αυτός που προ-περιγράψαμε).
2. ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΙΑΣΜΟ ΚΑΙ Ι ΣΑΠΕΣ
02.02.13
΄Εχουν δίκιο τα παιδιά. Πού να πηγαίνουν τώρα τόσα χιλιόμετρα μακριά; Καλά είχαν βολευτεί δίπλα στα σπίτια τους με τις σχολές. Το ορθό είναι να υπάρχει και από ένα τμήμα σε κάθε γειτονιά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κανακάρηδες  μακριά από τη φροντίδα της μαμάς.
Επίσης, γιατί να πηγαίνουν να παρακολουθούν μαθήματα (που δεν πάνε. Λέμε τώρα) και να δίνουν εξετάσεις ;(΄Ετσι κι αλλιώς, το 90% των φοιτητών, μπορεί και παραπάνω, με αντιγραφές περνάνε τα μαθήματα). Το ακόμα πιο ορθό είναι να τους στέλνουν το πτυχίο στο σπίτι και όχι ακριβώς εκεί, αλλά στην καφετέρια της γειτονιάς τους,  όπου «»ταβλαριάζονται» από τις 2 το μεσημέρι και μετά. (Προσοχή, όχι πιο νωρίς, γιατί οι περισσότεροι είναι ακόμα στο κρεβάτι, σε λήθαργο βαρύ από τις «ουσίες» και τις «μπόμπες-οινοπνέματα» της προηγούμενης νύχτας).
Κι ακόμα: Με το που θα παίρνουν τα ταχυδρομημένα πτυχία, να προσλαμβάνονται κοντά στο σπίτι τους σε μια δημόσια υπηρεσία, ΔΕΚΟ, δημαρχεία (σε γραφείο τέλος πάντων), όπου θα πέφτε ο μισθός «βρέξει-χιονίσει»,μια και ελόγου τους (Ελληνόπουλα μοσχοαναθρεμένα και μαμάκηδες), δεν τους ταιριάζει να δουλεύουν μέσα στο αγιάζι και τον καύσωνα. Αυτά είναι  για Πακιστανούς. Στο κάτω-κάτω, γιατί τους κρατάμε εδώ αυτούς και τους ταϊζουμε, αν όχι για να δουλεύουν τις παρακατιανές δουλειές;
΄Ολα αυτά που γράψαμε,τα εννοούμε και έτσι είναι η πραγματικότητα. Τέτοια έχουν στο φαντασιακό και επιθυμητικό τους πεδίο οι Νεο-΄Ελληνες (γονείς και τέκνα). Και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. (Μια άλλη παρενέργεια της πασοκικής λαίλαπας που πέρασε και ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία επί μια εικοσετία, που κυβέρνησαν οι » σύντροφοι» τη χώρα).
Τα ΑΕΙ,ΤΕΙ και τα άλλα …ευαγή ιδρύματα, όχι μόνο είναι, εδώ και πολλά χρόνια, πολλώ μάλλον σήμερα, άχρηστα, αλλά και  στην ήδη γονατισμένη ελληνική οικονομία δίνουν τη «χαριστική βολή».΄Ενας ολόκληρος κόσμος (χιλιάδες),νέοι, ηλικίας από 18-30 ,στην πιο παραγωγική περίοδο, κάθονται, αράζουν,κοπροσκυλιάζουν στα μπαρ και στα φοιτητοστέκια  σε πόλεις και «χωριά» που τάχα μου σπουδάζουν ,ξεκοκαλίζοντας μισθό- σύνταξη,γονιών και παππούδων, τρώγοντας τα έτοιμα, χωρίς να προσφέρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.  Παράλληλα, καλλιεργούνται και αναπτύσσονται μεταξύ τους  νοοτροπίες ,πρότυπα-στερεότυπα εντελώς αφύσκια και αντιπαραγωγικά.
Οι Πασόκοι ,βέβαια,παλιότερα και οι κατά τόπους «άρχοντες»  λέγανε (αργότερα συνέχισαν το ίδιο παραμύθι και οι Δεξιοί,όταν παρέλαβαν την  «κουταλα») πως με το να ιδρύεται και από ένα τμήμα ΤΕΙ σε κάθε ελληνική «Κωλοπετινίτσα», τονώνεται η τοπική οικονομία. Η τοπική οικονομία να τονωθεί με τα χωράφια  που μένουν ακαλλιέργητα και τα κοπάδια, που τα πουλήσανε οι χωρικοί για «μαχαίρι» εδώ και χρόνια και όχι να περιμένουν από το ευκαιριακό, το αεριτζίδικο χρήμα της Ευρώπης και των δανείων,για να ζήσουν. «Εγκλημα» εθνικό» από τα κόμματα και τούτο. ΄Εκαναν τον κόσμο στις επαρχίες τεμπέλη, μπαγαμπόντη, κουτοπόνηρο, τζαμπατζή. Δείτε την Κομοτηνή, για παράδειγμα,  που μαζέψανε όλες τις σχολές της χώρας εκεί  για να «μπουν καρφί στο μάτι»  των Τούρκων. Οπότε, αφήσανε και οι αγρότες τον «΄Ιασμο Και τις » Σάπες» ,πήρανε θαλασσοδάνεια και… ανεστενάζει εδώ και δεκαετίες η πόλη από τα παράνομα και μη «κοτέτσια» που έφτιαξαν και τα νοικιάζουν στους φοιτητές «χρυσάφι”.
Καθαρές κουβέντες και ξάστερες. ΄Η θα συνδεθούν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με την αγορά,με την παραγωγή, με την οικονομία και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας σε επιστημονικό προσωπικό, ή να κλείσουν. Δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης. ΄Αλλωστε, ό τρόπος που λειτουργούν,το προσωπικό που τα στελεχώνει και η ποιότητα της μάθησης που προσφέρουν, καμιά σχέση δεν έχουν με την επιστήμη και τη γνώση . Ζημιά μεγάλη κάνουν. Οφέλη τεράστια  θα προσκύψουν και για την οικονομία και για τη νοοτροπία του λαού, αν τα κλείσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
_______________________________________________________

1. ΤΑ ΡΟΥΒΛΙΑ “ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ  ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΟΜΕΝ”
2. ΕΥΔΑΠ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΤΗ…ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ!
Μαραντόνα: Φαινόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καρτούν ο Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία: AP/ Rob Harris

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα εκθείασε τον Βλαντιμίρ Πούτιν και επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την άφιξή του στη Μόσχα.«Νομίζω ότι μετά τον Ούγκο Τσάβεζ και τον Φιντέλ Κάστρο, ο Πούτιν, μαζί με τον Ντανιέλ Ορτέγκα και τον Εβο Μοράλες αποτελούν την κορυφαία ”λίγκα” των πολιτικών ηγετών», δήλωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το RT.

«Ο Πούτιν μπορεί να φέρει ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο. Είναι απλά φαινόμενο», συνέχισε ο Μαραντόνα,

Ο Μαραντόνα είναι απλά  ένας μαφιόζος, που κατάφερνε να κλωτσάει καλά  την μπάλα και νομίζει πως ο εγκέφαλος του Ανθρώπου  εδρεύει  στις… κνήμες. Κοκαϊνομανής, μπεκρούλιακας, φονταμενταλιστής Καθολικός, σεξιστής,  άτομο “εξ ώλης και προώλης”.

Για δειτε τώρα. Εκθειάζει ο πανάθλιος  το δικτάτορα Πούτιν από τη Μόσχα, όπου θα του …εγχειριστεί  ,φυσικά και  αυτουνού, ο  γνωστός-χοντρός φάκελος με τα ρούβλια, όπως γίνεται με όλους αυτούς τους αισχρούς τύπους, από το δικό μας εδώ Μιχαλολιάκο, μέχρι τον Αμερικανό σκηνοθέτη ΄Ολιβερ Στόουν και το Γάλλο φοροκλέφτη  ηθοποιό Ντεπαρντιέ, που ξαφνικά όλοι τους λατρεύουν, ως…φαινόμενο  έναν υπόδικο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι χιλιάδες νεκροί στη Συρία για να πουλήσει όπλα ο δικτάτορας ,οι 10.000 νεκροί στην Ουκρανία,για να διχοτομήσει μια ανεξάρτητη χώρα,το γεγονός πως είναι αφεντικό σε μια ρώσικη μαφία ,που κυβερνά τη Ρωσία, όλα αυτά είναι “ψιλά γράμματα” για δαύτον. Για έναν εξίσου μαφιόζο με εκείνους που τον κάλεσαν να τους επισκεφτεί Μαραντόνα.Και για να πει αυτά ακριβώς που λέει.

Εμείς, όμως πρώτα και κυρίως δεν κατακρίνουμε τον αισχρό ,αυτό  τύπο. Τούτος απλώς εμεταλλεύτηκε  ό,τι ,το αισχρό παγκόσμιο  σύστημα, έχει αναδείξει και θεωρεί ως αξίες. Χειρότεροι είναι όσοι τον έκαναν φίρμα, οι οπαδοί, οι ανεγκέφαλοι σε όλο τον κόσμο.  Η αποφορά της  ηλιθιότητας και του φανατισμού των οπαδών, των φαν του μαφιόζου ποδοσφαιριστή και προπονητή, είναι  οι βασικοί  υπεύθυνοι.

Αλλά  και τον  οικοδεσπότη του Μαραντόνα, το δικτάτορα  Πούτιν δεν είναι οι πολυάριθμοι οπαδοί που τον στηρίζουν; Εθνικιστές, Ναζί, μαφιόζοι, λούμπεν στοιχεία κάθε είδους σήμερα στη Ρωσία “σφάζονται” για το…μεγάλο ηγέτη τους.

Ο οπαδός είναι η κατάρα του κόσμου. Εκείνος που δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθεί σε πολίτη σε υπεύθυνο ΄Ανθρωπο. Μιλιούνια ολόκληρα γεμίζουν  στάδια, τσαλαπατούνται,  μαχαιρώνονται μεταξύ τους ,αλλά έστω μια φορά να κατέβουν σε διαδήλωση, πορεία για τα παιδιά που πεθαίνουν για μια σταγονα νερό στην Αφρική,ούτε το διανοούνται.

 Αλητήριος και ανόητος ο οπαδός. Τροχοπέδη στην εξέλιξη του πολιτισμού και ειδικά του ανθρωποκεντρικού. Ο ποδοσφαιρόφιλος ιδίως. Απολίτικος, φανατικός,χούλιγκαν και μπαχαλάκιας πολλές φορες  είναι από τους πιο επικίνδυνους αντίπαλους που οφείλουμε να πολεμάμε χωρίς έλεος.

2.ΕΥΔΑΠ: Η πρώτη Εταιρεία του Δημοσίου που βραβεύεται για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της

ΕΥΔΑΠ: Η πρώτη Εταιρεία του Δημοσίου που βραβεύεται για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της

Δεν έχουν το θεό τους! Βραβεύσουν,λέει, μια από τις χειρότερες εταιρίες στη χώρα μας, που μόνο για …φάσκελα είναι και όχι για βραβεία και επαίνους.

21ος αιώνας  και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ,για παράδειγμα,  να πληρώσεις λογαριασμό ΕΥΔΑΠ από μηχάνημα Τράπεζας! Είσαι υποχρεωμένος να πας να στηθείς σε μια τεράστια ουρά  και μόνο στα γραφεία της…βραβευμένης εταιρίας , αν έληξε ο λογαριασμός.

Κι ακόμα. Σπάει έξω ένας σωλήνας και τρέχει ποτάμι μια εβδομάδα το νερό στους δρόμους, γιατί δεν υπάρχει ένα συνεργείο να επιδιορθώσει τη ζημιά.  Σκάβουν για να βάλουν αγωγούς και  ξεχνούν  ολόκληρα εξάμηνα ανοιχτούς τους λάκκους.

Μη λέμε περισσότερα.  Στην Ελλάδα επι-βραβεύονται πάντα οι χειρότεροι. Και επιπλέουν οι… φελλοί.