ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ  ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
3. ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ  ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
4.  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ (ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ). Ο ΒΙΟΛΙΤΖΗΣ, Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, Η “ΨΥΧΟΥΛΑ”.
Αιχμές Κοντονή κατά δικαστικών κύκλων: Μοιάζει να απαιτούν να υπάρξει αφωνία σε όσους έχουν αντίθετη άποψη
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχετικά με την κριτική η οποία γίνεται μετά την έκδοση αποφάσεων για το περιεχόμενό τους, ο κ. Κοντονής εξέφρασε  την έκπληξή του για τον τρόπο που αντιδρούν ορισμένοι δικαστικοί κύκλοι, «σαν να απαιτούν να υπάρξει αφωνία σε όσους έχουν μια αντίθετη άποψη και μια αντίθετη γνώμη

Ο κ. Κοντονής άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ, για τη στάση της στην υπόθεση Noor1, κατηγορώντας τη για επιχείρηση αποσταθεροποίησης τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να ορίσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «γίνεται ιμάντας μετάβασης των απόψεων και των επιδιώξεων οικονομικών συμφερόντων αξιοποιώντας συγχρόνως μια μερίδα του Τύπου που ελέγχουν». «Έχει γίνει όμως συνείδηση στον λαό ότι σε αυτή την υπόθεση η Δεξιά, η Νέα Δημοκρατία, συναγωνιζόταν την ακροδεξιά νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για το ποιος θα εμφανιστεί ως καλύτερος συνήγορος του Γιαννουσάκη στη Βουλή», πρόσθεσε.

, επεσήμανε ότι ο κ. Μαρινάκης ήταν στον χώρο των media και πρόσθεσε πως ανεξάρτητα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στον οποίο συμμετείχε, ελέγχει αρκετές εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή του σε ΜΜΕ. «Η προσπάθειά του αυτή είναι πολλαπλώς γνωστή εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί και δεν είναι ηθικά ορθό να ενεργοποιεί τον Τύπο που ελέγχει για να διαμορφώνει καταστάσεις ή να νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί στο απυρόβλητο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει».

Είναι κάποια πράγματα ηλίου φαεινότερα ,αλλά οι σκοπιμότητες,οικονομικές και κομματικές περισσότερο  τα αποκρύπτουν.

  1. Ορισμένοι δικαστικοί κύκλοι και ειδικά το ΣτΕ  με αποφάσεις και  ανακοινώσεις  έχουν  γίνει μοχλός και μάλιστα ισχυρός είτε εξυπηρέτησης δικών τους συμφερόντων, είτε των κομματικών, κυρίως της Δεξιάς παράταξης. ΄Ενα ακόμα αισχρό κατάντημα αυτού όλου του πλέγματος συμφερόντων, ανικανότητας-ανεπάρκειας, εμπάθειας, κομματισμού, ανηθικότητας εν ολίγοις, που το αποκαλούμε ελληνική δικαισούνη .Και μάλιστα…ανεξάρτητη! Να θυμίσουμε προς επίρρωση από τα…χίλια, ένα απλό, αλλά  λίαν αποκαλυπτικό παράδειγμα.

    ΄Οταν εδώ και λίγα χρόνια θήτευε στον προεδρικό θώκο του Αρείου Πάγου εκείνος ο αλήστου μνήμης  Ρωμύλος Κεδίκογλου, κατηγορήθηκε σφοδρά γιατί η οικογένεια (συγκεκριμένα ο υιός του, δικηγόρος στο επάγγελμα) βρέθηκε με “φιλέτα” οικοπέδων στη Σύρο και μπόλικο χρήμα. Ο θεομπαίχτης πρόεδρος αντί “να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί”, κάνει μια κίνηση αντιπερισπασμού, βγάζει ως πρόεδρος Μισθοδικείου μια πρωτοφανή ληστρική, μαφιόζικη απόφαση να μοιραστούνε, λέει, μεταξύ τους οι δικαστές ανδρομικά πολλών εκατομμυρίων (τα βούτηξαν εν  μια νυκτί  με εσπευσμένη διαδικασία, γιατί η χώρα είχε χρεοκοπήσει).΄Ετσι ο άθλιος Κεδίκογλου τη σκαπούλαρε. Ουδείς κινήθηκε εναντίον του και σήμερα, αν ζει, ξεκοκαλίζει τα κλεμμένα και την παχυλή σύνταξη με την οικογένεια.  Μη λέμε πρισσότερα.

  2. Ο Μαρινάκης, κατηγορείται από τη αρχή ως ο εγκέφαλος της επιχείρησης μεταφοράς τόνων καθαρής ηρωίνης στη χώρα μας. Με το που ξεσπάει το σκάνδαλο, μάρτυρες κατηγορίας δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο. (Προφανώς για…προσωπικά ζητήματα!). Ο έτερος κατηγορούμενος Γιαννουσάκης και καταδικασμένος ήδη , ξαναβγαίνει τώρα  και λέει τα ίδια: Αφεντικό είναι ο μαφιόζος Μαρινάκης.  Η Δεξιά του Μητσοτάκη και το ναζιστικό μόρφωμα Μιχαλολιάκου αναλαμβάνουν δράση και  βγαίνουν λάβροι να στηρίξουν τον πρόεδρο του Ολυμπαικού, εντελώς ξεδιάντροπα και προκλητικά.  Ουδεμία τσίπα, ούτε καν προσχηματική. Κανονική, απροκάλυπτη  στήριξη σε ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών από τον πολιτικό και “υιό” Κυριάκο  Μητσοτάκη  που   η Ευρώπη και οι εφοπλιστές του Λονδίνου τον προετοιμάζουν για  πρωθυπουργό της Ελλάδας. Να πούμε κι άλλα;

  3. Ο ίδιος ο Μαρινάκης που όλη η Ελλάδα σήμερα γνωρίζει ποιος είναι και τί κάνει ,αντί η δικαιοσύνη του…Κεδίκογλου που λέμε παραπάνω να τον έχει τρις ισόβια μέσα, αγοράζει τη μια μετά την άλλη τις βιομηχανίες παραπληροφόρησης μαζί με σιχαμένες, τελειωμένες ηθικά “πένες” και το παίζει πια εκδότης, πέρα από εφοπλιστής και ισχυρός  ποδοσφαιρικός παράγοντας. Και φυσικά όλοι ξέρουν πως προσπαθεί να γλιτώσει με το γνωστό τρόπο: Προσέγγιση κομμάτων (ΝΔ-Ναζί) και έλεγχος δημοσιογραφικών μέσων για να τον εξυμνούν και να περνούν τις θέσεις του αφεντικού.

 Μετά, αναρωτούνται  στον κόσμο ολόκληρο τί χώρα είναι τούτη, πέρα απο χρεοκοπημένη. Σαπίλα, βρωμιά, καταισχύνη. Λερώνεσαι απ΄όπου και  να την πιάσεις.  Διαβρωμένη  απολύτως μέχρι και τον τελευταίο ιστό.

Και μην περιμένετε να βάλει κανείς πέτρα στο λαιμό του να πάει να πνιγεί. Αυτό θέλει λεβεντιά και προπαντός καθαρούς ανθρώπους. Τούτοι ούτε άνθρωποι ούτε καθαροί είναι.

2. “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ”

Πήραμε απαντήσεις διάφορες για το χτεσινό παραπάνω θέμα μας. Και στα INDYMEDIA επίσης που αναδημοσιεύτηκε,στάλθηκαν διάφορες. Απαντάμε σε όλα αυτά ως εξής:

 

1 Προς Σφογγοκωλάριους υβριστές.  Υποχρέωση κάθε Πολίτη ή έστω μη ανεγκέφαλου ανθρώπου, να μην απαντά σε απεγνωσμένες ύβρεις, που υπέχουν θέση επιχειρήματος, αφού δεν υπάρχουν πραγματικά.
2. “Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι”.
Δεν πονάει απλά κεφάλι, να του δώσουμε μια ασπιρίνη να περάσει. Είναι νεκρός εντελώς ο εγκέφαλος του ελληνικού πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει λειτουργία πια εγκέφαλου. Ούτε καν σε κώμα είναι. Νεκρό. Μόνο αν έχεις μελετήσει προγράμματα λειτουργίας ή διαθέτεις εμπειρία από ξένα πανεπιστήμια και έρευνα, αντιλαμβάνεσαι αυτή την αλήθεια. Λάβε υπόψη σου μόνο πως τα ελληνικά πανεπιστήμια και λοιπά τέτοια …ευαγή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι τελευταία στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  αξιολόγηση, μαζί με κάτι όμοια αφρικανικά (Μαζί  και το πανεπιστήμιο Κρήτης, που ένας  από τους υβριστές παραπάνω, το θεωρεί…άριστο γιατί βρίσκεται κάπου εκεί πιο κάτω από 200, αλλά ευρωπαϊκά, όχι παγκόσμια. Να πούμε μόνο  και βγάλτε συμπεράσματα πως  πανεπιστήμια στις Βαλτικές χώρες, φτωχές μερικές απ΄αυτές, βρίσκονται στα πρώτα 50!.)  ΄Εχουμε γράψει πολλές φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μην τα ξαναλέμε. Ούτε θα επανέρθουμε με απάντηση στους ψιττακούς.
Γράφεις: “Η ρομποτική και η υψηλή τεχνολογία θα τα ‘φάνε όλα’ μια μέρα. Αυτό όμως απαιτεί και μπόλικα ‘μυαλά’ με ανάλογη εκπαίδευση, άλλως θα καταντήσουμε χώρα ‘αφρικανική’ όπως αναφέρεις. Κλείνοντας ένα σχολείο, ανοίγεις μια φυλακή. Και ναι, φυλακή είναι αυτό που ζούμε σήμερα, ή δεν το ‘χετε καταλάβει ακόμα;”
Κι εμείς αυτό υποστηρίζουμε χρόνια τώρα. Η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει λύσει σε πολλά προβλήματα της ανθρωπότητας .και σ ΄αυτό  της εκπαίδευσης, φυσικά. Οι άνθρωποι θα εκπαιδεύονται από μηχανές -ρομπότ κάποια μέρα. Τέτοια ιδρύματα αμάθειας, κομπίνας και αλλαξοκωλιάς  σαν αυτά της Ελλάδας, θα καταρρεύσουν με πολύ θόρυβο Και θα θάψουν στα συντρίμμια τους και όλους αυτούς που τα συντηρούν για να τρώνε με «χρυσά κουτάλια».

3. BOVARY

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΑ 52 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ
H Βrooke Shields στα 52 της χρόνια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για μεγάλο περιοδικό

H Βrooke Shields στα 52 της χρόνια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για μεγάλο περιοδικό

1980. H Brooke Sheilds ήταν μόλις 15 ετών, όταν έγινε κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του οίκου Calvin Klein.

Η 14χρονη κόρη της, Rowan και η 11χρονη κόρη της, Grier, αν θέλουν να μπουν στην βιομηχανία της μόδας θα πρέπει να περιμένουν… μέχρι την αποφοίτησή τους.

 

Στη δικαιοσύνη όμως (το τονίζουμε) του Κεδίκογλου, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Προ παντός εισαγγελέα. Για λόγους επικοινωνιακούς, βγάζουν στη φόρτα στοιχεία και φωτογραφίες λογής ανώμαλων τύπων (και καλώς), αλλά η συγκεκριμένη  χωματερή παιδόφιλων είναι στο απυρόβλητο.

Ελλάς της μπανανίας! Ως πότε θα υπάρχεις ως τέτοια;

 

4. ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Καιρό να βάλουμε παραδοσιακά ακούσματα από YouTube και  σχόλια. Να δύο παρακάτω:

 

Γράφουμε στα σχόλια:

“Λεβέντες, έξοχη η ερμηνεία από όργανα και τραγουδιστή, με τις προσωπικές πινελιές της τέχνης του καθενός. Μια παρατήρηση μόνο. Ως ειδικός (ιστορικός) σας λέω πως ΚΑΙ από τα παραδοσιακά μας τραγούδια ανακαλύπτουμε την ιστορία μας. Είναι κι αυτά μια σπουδαία πηγή. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει για κανένα λόγο, ειδικά τοπικιστικό, να επεμβαίνουμε στους στίχους του τραγουδιού. ΄Ετσι, στο «Σελήμπεη» , το αρχοντόπουλο ήταν της Πάτρας και όχι της ΄Αρτας. Η πεντάμορφη και ιστορική ΄Αρτα έχει ένα σωρό δικά της παραδοσιακά περιστατικά και πρόσωπα να τη στολίσουν που δε χρειάζεται να κλέβει από αλλού. Τα ίδια ισχύουν και για τη Λαογραφία. Αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος να σας αναλύσω το λόγο. Να είστε πάντα καλά.

 

Και με πολλή συγκίνηση να μνημονεύσουμε τον μπάρμπα Γιάννη Αδάμη τον πατέρα μου. Βιολιτζής, μια ζωή σε πανηγύρια, γάμους, εκδηλώσεις. Αλλά και σε δισκάκια παλιά. Τον καλούσε, όταν ανεβήκαμε από την Ανδρίσταινα-Κουφόπουλο στην Αθήνα η Μίνως και έκανε ταξίμια. Αλλά τότε δε βάζανε ούτε όνόματα οργανοπαιχτών ούτε λεφτά δίνανε οι εταιρίες. Θυμάμαι, έλεγε ο γλυκούλης  μου, “του αγγέλου τους νερό δε δίνουνε οι καρμίρηδες. ΄Ενα κατόφραγγο  10 ώρες ορθοστασία”. Φωνή απίστευτα  δυνατή, καλλιεργημένη και σε ψηλές νότες, σαν γυναικεία! Αλλά και το βιολάκι του κελάηδαγε γλυκά.

Ο Σίμων Καράς, γνωστός παλιός μουσικοδιδάσκαλος και ο σημαντικότερος ανθολόγος  παραδοσιοκών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, “έγραψε” σε δίσκο και τον ΜπαρμπαΓιάννη να παίζει βιολί και να τραγουδάει. Μαζί του ο αχώριστος στην πάνω από μισό αιώνα κομπανία, Σπύρος Τσιγουρής ,που έπαιζε λαούτο και σαντούρι.

Να περνάτε  καλά, οργανοπαίκτες μου, εκεί στη “γειτονιά των αγγέλων”  που βρισκόσαστε.