ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Χάος στη Βουλή όταν ο Μητσοτάκης είπε «Η τρομοκρατία είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς»
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Φυσικά δεν πρόκειται κανείς σοβαρός άνθρωπος να παρακολουθήσει  αυτό το παραλήρημα του υιού.  Αν μη τί άλλο, ας προσέξει, πέραν των άλλων, γιατί αυτά τα ντελίρια  μπορούν να τον εκθέσουν σε μεγάλους κινδύνους  ζωής. ΄Ετσι  θα του έλεγαν οι γιατροί ,μόνο και μόνο αν έβλεπαν  την παραμόρφωηση  του προσώπου του στη φωτογραφία.

Επί του θέματος τώρα. Αν κάποιοι βαρύνονται πιθανότατα με τη εμπλοκή τους στην τρομοκρατία και τη …χρηστική της αξία, είναι μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Χίλιες φορές το έχουμε γράψει. Και άλλη μια φορά τώρα.

  1. Πώς και γιατί οι Ξηροί  και οι Κουφοντίνες δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάνη,γαμπρό της οικογένειας; Πώς εξηγεί ότι ένα “από χέρι” χαμένο πολιτικά, κουτσό παλιάλογο, ο πατέρας του,  αμέσως μετά τη δολοφονία του γαμπρού του έγινε “αουτσάιντερ” στην εκλογική κούρσα και ανδείχτηκε νικητής και  πρωθυπουργός;

  2. Το  2006  δολοφονήθηκε στην Τασκένδη ο καθηγητής Γ. Τριάρχης, γιατί κατήγγειλε την απίστευτη  κλοπή δημόσιου χρήματος από μια “ομογένεια”  μαϊμού και κάποιους στα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών στην Ελλάδα. Υπουργοί τότε υπήρξαν στο μεν Παιδείας η  Μαριέττα Γιαννάκου και στο Εξωτερικών η αδερφή του Κυριάκου, Ντόρα. Ποιοί σκότωσαν και γιατί τον καταγγέλοντα το φοβερό σκάνδαλο καθηγητή; Ποιοί “ξεκοκάλισαν”  τα εκατομμύρια εκείνα;

    Επ ΄αυτών  έχει να μας πει τίποτα ο υιός και αδερφός και ας παρατήσει  τους λεονταρισμούς και τον τσαμπουκά. Επί της ουσίας  να απαντήσει. Με αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν ξεφεύγει, δεν μπορεί να  πάρει τον προβολέα από τα εγκλήματα της οικογένειας.   Μαζεύτηκε το σκοινί πια.

    ________________________________________________________________

  1. ΜΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. ” Ο ΓΑΡ ΑΠΟΘΑΝΩΝ (ΟΥ) ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ”
  2.  ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ…ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ
  3. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ …ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ.

 

1. ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 75 ΕΤΩΝ
Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού – Η πολυτάραχη ζωή του

Επαγγελματικές δραστηριότητες

Το 1976 ο Μίνως Κυριακού δημιουργεί  δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc. ενώ από το 1981 ο στόλος του αριθμεί 16 πλοία που μεταφέρουν ειδικά χημικά φορτία και βρώσιμα έλαια. Παράλληλα με τις θαλάσσιες μεταφορές με τα πλοία του, που φέρουν σημαία των νησιών Marshall, ο Μίνως Κυριακού επενδύει στην εμπορία με την συμμετοχή του σε φυτείες καρύδας και φοίνικες στην Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και την αρχή του νέου αιώνα οι εταιρείες του Athean Sea Carries και Athenian Tankers συμμετέχουν σε μεγάλα επιχειρηματικά deals αγορών, προσοδοφόρων μεταπωλήσεων και χτισίματος νέων πλοίων άξιας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, το αντίπαλον δέος του καναλιού Mega, το οποίο είχε ξεκινήσει 40 ημέρες νωρίτερα.

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αν η επιτυχία του καναλιού μετριέται πέραν της επιρροής με ώρες και παραγωγές, τότε στα 27 χρόνια της λειτουργίας του έχει συνολικά παραγάγει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές, περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων και δουλειές για χιλιάδες εργαζόμενους.

Η ιδιότητα (κατάσταση) του νεκρού δεν εξιλεώνει, δεν εξαγνίζει και προπαντός δεν εξαλείφει τα “κρίματα” κανενός. Το «ο νεκρός δεδικαίωται» , που λέει το εκκλησιαστικό ποίμνιο  και οι φίλα προσκείμενοι στο θρησκευτικό συναίσθημα, αν μη τί άλλο, είναι ανήθικη ρήση. Ο εγκληματίας, ο παλιάνθρωπος  είναι τέτοιος και μετά το θάνατό του, όταν τον  μνημονεύουν.

 Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τους χειρότερους και πιο δυσώδεις εκπροσώπους  της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, έτσι όπως την επιβάλει και τη συντηρεί αιώνες τώρα  η  αφύσικη και απαξιωμένη ιστορικά οικονομία της Αγοράς. Είδαμε μερικές από τις …αξιοσέβαστες εμπορικές δραστηριότητες του μεγάλου αυτού ανδρός, ο οποίος, όπως  οι περισσότεροι βρώμικοι και διεφθαρμένοι τέτοιοι επιχειρηματίες στον τόπο μας, σαν τον Μπόμπολα, το  Λαμπράκη, τον Κουρή, το  Βαρδινογιάννη, το Μαρινάκη και τα λοιπά γνωστά «λουλούδια» της ντόπιας καπιταλιστικής και «μαύρης» ολιγαρχίας, άλωσε και την εμπορική δημοσιογραφία. Ο περίφημος  “όμιλος ΑΝΤΕΝΑ”, μια από τις αισχρότερες βιομηχανίες παραπληροφόρησης, διέπρεψε και συνεχίζει επί συναπτές δεκαετίες το… θεάρεστο έργο του, αφού στην πολύχρονη πορεία του βαρύνεται με πραγματικά εγκλήματα «καθοσίωσης». Να επισημάνουμε ακροθιγώς κάποιες από  τις βαριές παθογένειες του ομίλου του αποθανόντος επιχειρηματία:  

α. Υπήρξε το επίσημο  φιλοβασιλικό, αλλά και  δεξιό- ακροδεξιό «βήμα» προπαγάνδας . Ο ραδιοφωνικός  και ο τηλεοπτικός σταθμός του ήταν από παλιά οι  σημαντικότεροι και πιο ξεδιάντροποι παλιότερα  «δημοσιογραφικοί τόποι» προπαγανδισμού    των απόψεων του τέως βασιλιά και πολλών φιλοβασιλικών τύπων, ,όπως εκείνης της αλήστου μνήμης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη. Και από την ίδρυσή του (αρχικά ραδιόφωνο-κανάλι) ως και σήμερα, ο όμιλος του ΑΝΤΕΝΑ δεν παρεξέκλινε ποτέ σπιθαμή από τη βασιλική,  δεξιο-ακροδεξιά του αυτή  πορεία.   

β.  Αποτέλεσε  το γόνιμο  φυτώριο για τα “άνθη του κακού”   (Σαρλ Μπωντλαίρ) της δημοσιογραφίας.  Εξέθρεψε τους πιο αδίστακτους βρυκόλακες-εκπροσώπους της εμπορικής δημοσιογραφίας με πρώτον και…επιφανέστερο  το γνωστό τηλεοπτικό (και όχι μόνο)  “αστέρα” Νίκο Χατζηνικολάου. Από εδώ ξεκίνησε το μακάβριο (σε σύγχρονη βέρσιον)  παραπληροφορικό και λοιπό έργο, αυτός ο πανάθλιος εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανίας διαστρέβλωσης και χαλιναγώγησης-χάλκευσης της είδησης.  Στο κανάλι του ΑΝΤΕΝΑ  πρωτοεμφανίστηκε, «πήρε το βάπτισμα του πυρός»  ο αδίστακτος βιαστής της είδησης, της πληροφορίας, της ενημέρωσης. Κι από εδώ διαμόρφωσε και καθιέρωσε το γνωστό,  τηλεοπτικό ειδικά,  ίματζ του. Από κοντά, φυσικά, και οι  δεκάδες άλλοι εξίσου …επιφανείς συνάδελφοί του,” γνωστοί και μη εξαιρετέοι”. Και τούτοι από αυτή τη “χωματερή” ανέδιδαν την απαίσια αποφορά της δημοσιογραφικής τους αποσύνθεσης

γ.  Το  2008 στα δημοσιογραφικά γραφεία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΑ, όπως και στα άλλα κανάλια και ραδιόφωνα,  κοινοποιήσαμε τα κείμενα που δημοσιεύσαμε εδώ για τη χρεοκοπία της χώρας, επισημαίναμε την κρισιμότητα των καιρών και καλούσαμε σε συστράτευση και συναγερμό για να αποφευχθούν τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης, που από τότε βλέπαμε πως  είχε ξεσπάσει στη χώρα. Ουδείς από τους αισχρούς και διαπλεκόμενους αυτούς ιδιοκτήτες, αλλά και τους υπαλλήλους τους δημοσιογράφους, είχε φιλότιμο και πέτσα να διακόψουν το κερδοφόρο φαγοπότι από τα “σκάνδαλα” Βαβίλη, Ζαχόπουλου, Εφραίμ που είχαν κατασκευάσει και έπαιζαν συνεχώς και εμετικώς.  Όλοι τους είναι ένοχοι του εγκλήματος που συνηθίσαμε να το λέμε της «εσχάτης προδοσίας». Όμως, οι υπόδικοι, όπως έγινε και με πολλούς πολιτικούς,  άρχισαν σιγά σιγά και «φεύγουν». Ο Λαμπράκης, ο Κυριακού τώρα, από τους πιο ξεδιάντροπους, λεγόμενους «εκδότες».  Σε λίγο και οι άλλοι. Θα εγκαταλείψουν τον… μάταιο τούτο κόσμο  ατιμώρητοι  και καλοζωισμένοι. Αλλά, ούτε το  τηλεοπτικό κοινό  τιμώρησε ποτέ  με αποχή από την τηλεθέαση-ραδιοακρόαση των επιχειρήσεων  των επιχειρηματιών  που ασέλγησαν σε βάρος της δημοσιογραφίας  για το κέρδος. ΄Αξιος ο μισθός της μάζας!     

δ. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΑ διέπρεψε  και ως… καταξιωμένο πορνοκάναλο . Από εδώ παρέλασαν (κάποιοι ακόμα) οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «πορνοβοσκοί»  Νίκος Μαστοράκης,  Θέμος Αναστασιάδης,  Πέτρος Κωστόπουλος και πολλά από τα υπόλοιπα   αποβράσματα  της αισχρής, ελληνικής βιομηχανίας θεάματος   που επί χρόνια δίνουν ρεσιτάλ κακογουστιάς, καρακιτσαριού, κιτρινισμού και φυσικά άξεστου, χοντοκομμένου σεξισμού με τους κλαρινογαμπρούς,  τα ξέκωλα και τα λογής ψώνια, που  συμφύρονται «πατείς με πατώ σε»  στις κακόγουστες, ανιαρές και…διδακτικότατες  εκπομπές τους.

Αυτό εν ολίγοις ήταν το… σπουδαίο έργο του εκλιπόντος Μίνωα Κυριακού και του περίφημου ομίλου του ΑΝΤΕΝΑ. Σε καλύτερες ευκαιρίες χρόνου θα καταγράψουμε λεπτομερώς (το έχουμε κάνει στο παρελθόν ως ένα σημείο) όλα τα συστατικά της δεινής παθογένειας της ελληνικής εμπορικής δημοσιογραφίας από την είσοδο τέτοιων επιχειρηματιών στην κονίστρα της.  

Τώρα οι συστημικοί,  σαν  και το Μίνωα,  τύποι στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας»  θα βγουν και θα αποθεώσουν τον Κυριακού για την… τεράστια προσφορά του, θα θρηνήσουν, όπως πάντα υποκριτικά την απώλειά του  και θα τον  κατατάξουν στον πάνθεον των Μεγάλων Ελλήνων!

Προτείνουμε να του στήσουν και άγαλμα. Και μάλιστα, το σωστότερο μέρος θα ήταν στον Πειραιά στην οδό Νοταρά (παλιά Τρούμπα)!  Αν μη τι άλλο, ο ρέκτης ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤΕΝΑ, πήρε την περιφρονημένη πόρνη από το καταγώγιο, το κακόφημο  πεζοδρόμιο και τα νύχια του αδίστακτου  νταβατζή και την έκανε στο γυαλί του  πόρνη…πολυτελείας με καθωσπρέπει  «προαγωγούς» σαν αυτούς που ήδη παραπάνω ταυτοποιήσαμε.

«Στο καλό» και σύ, Μίνωα Κυριακού. Η Ιστορία βλέπεις δε σε ξεχνά. Ούτε εσένα ούτε τους ομοίους σου  .Και « αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». Σου απονέμει, λοιπόν,  και σένα τα δικά σου “εύσημα”,  που κανείς, βέβαια,  εχέφρων, συνετός και προπαντός έντιμος άνθρωπος , θα ήθελε να κατέχει.  

2. Το πάρτι-υπερπαραγωγή του Παύλου Γλίξμπουργκ και της κόρης του -Το τρελό dress code, καλεσμένοι κληρονόμοι, ο Valentino, η Πάρις Χίλτον
Το πάρτι-υπερπαραγωγή του Παύλου Γλίξμπουργκ και της κόρης του -Το τρελό dress code, καλεσμένοι κληρονόμοι, ο Valentino, η Πάρις Χίλτον [εικόνες]

Ο Παύλος Γλίξμπουργκ και η κόρη του Μαρία-Ολυμπία γιόρτασαν τα γενέθλιά τους με ένα ιδιαίτερο πάρτι.

Ο γιος τού τέως έκλεισε τα 50 του χρόνια πριν από μερικές ημέρες, ενώ στα τέλη Ιουλίου η κόρη του θα γίνει 21 ετών. Ετσι, πατέρας και κόρη επέλεξαν μια ενδιάμεση ημερομηνία για να το γιορτάσουν με ένα πάρτι πραγματικά υπερπαραγωγή.

Το πάρτι έγινε σε μια απίστευτη -τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά- έπαυλη στη νότια Αγγλία και το «παρών» έδωσαν φίλοι του ζευγαριού αλλά και της νεαρής Γλίξμπουργκ.

| iefimerida.gr

Σύμφωνα με τα σχέδια των εφοπλιστών του Λονδίνου, που επέλεξαν τον Κυριάκο Μητοστάκη ως αρχηγό της Ν.Δ,  εν καιρώ σχεδιάζουν να ρίξουν και το Νικόλαο, το γιο του τ.βασιλιά στο εκλογικό παιχνίδι.΄Εχουμε γράψει αναλυτικά εδώ  γι΄αυτό το σενάριο .

 Αυτός είναι και ο λόγος,που ακροδεξιές πορνοφυλλάδες κυρίως, σαν την παραπάνω, συνεχώς και αδιαλείπτως βρίσκουν τρόπο να μας θυμίσουν πως η βασιλική οικογένεια είναι πάντα παρούσα. Στόχος με  τα χολιγουντιανά δημοσιεύματα σαν αυτό που διαβάσαμε να κερδίσουν τη συμπαθεια, κυρίως νέων, απολίτικων ανθρώπων, των οποίων τα μόνα ενδιαφέροντα είναι ο αμερικάνικος τρόπος ζωής,η  γκλαμουριά, ο  δεινός καταναλωτισμός.

Θα ρίξει αργά η γρήγορα ο υιός Μητσοτάκη,που είναι “κώλος και βρακί” με τη βασιλική οικογένεια,αλλά και τον ακροδεξιό Γεωργιάδη και το Νικόλαο,που είναι επισης κολλητός του πρτωτοκλασάτου στελέχους της ΝΔ και   περιφερειάρχη σήμερα Απ. Τζιτζικώστα. Θα είμαστε εδώ και θα τα δούμε να συμβαίνουν πολύ σύντομα.

 

3.ΤΡΑΓΩΔΙΑ.  Ναύπακτος: Ανδρας κρεμάστηκε έξω από σπίτι συγγενών του -Τσακώνονταν για ένα οικόπεδο

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Δένδρο της Ναυπάκτου, όταν ένας ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του πεθερού του.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό για διαφορές που είχαν να κάνουν με οικόπεδα. Ο αυτόχειρας, είχε οικόπεδο πίσω από αυτό του πεθερού του και του κουνιάδου του και ζητούσε δρόμο να μπορεί να διέρχεται στο δικό του.

Οι διαφωνίες ήταν πολλές και συχνές καθώς δεν του επιτρεπόταν η δίοδος, ώστε να περάσει προς το οικόπεδό του.

Τελευταία η κόντρα είχε αρχίσει να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και έφτασαν μέχρι το ΑΤ Ναυπάκτου με την διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτό το γεγονός, ο αυτόχειρας δεν μπόρεσε να το δεχτεί καθώς θεωρούσε πως έχει προσβληθεί βαρύτατα από το γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του npress.gr, είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Πάτρα με έντονη δυσφορία.

Σήμερα το πρωί, βρέθηκε κρεμασμένος έξω από το σπίτι των συγγενών του, πιθανότατα ως μια πράξη συμβολισμού.

Αν είναι τραγωδία  αυτή η αυτοκτονία, είναι  μόνο γιατί  ο αυτόχειρας τοποθέτησε στην κλίμακα των αξιών του το οικοπεδάκι, παραπάνω από τη ζωή του. Και επόμενο είναι να κάνει ό,τι έκανε. Εξαθλίωση ανθρώπου!