ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Νέα επίθεση του Πολάκη κατά του ΣτΕ: «Κουκουλώνει τις ληστείες του εκσυγχρονισμού»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Και όχι μόνο. Κουκουλώνουν και εγκλήματα εκεί στο ΣτΕ  και βάζουν στο διαστικό απυρόβλητο τη Ντόρα Μπακογιάννη ,τη Μαριέττα Γιαννάκου και κάθε υπεύθυνο για τη δολοφονία  του καθηγητή Γ. Τριάρχη στην Τασκένδη το 2006.

Πάλι δεν τόλμησαν να βγάλουν απόφαση γι΄αυτή την υπόθεση. Φυγοδίκησαν για άλλη μια φορά, συγκάλυψαν το έγκλημα ,για να σώσουν Ντόρα και Μαριέττα. Ακόμα οι δολοφόνοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ελληνική δικαιοσύνη. Για βραβείο Νόμπελ.Θα φρονστίσουμε να της το απονείμουν.

 _____________________________________________________________
 1. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ;
 2.  ΓΙΑΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟ ΗΡΩΙΝΗΣ;
3. ΡΟΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΟΓΙΟΝΗΔΕΣ ΣΕ …ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
4. ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ
5. Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. “ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΔΕ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ”  ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥΣ

 

1.ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΕΝΤΑΣΗ Η ΑΓΚΥΡΑ
Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Εστειλαν πολεμικά πλοία να καλύψουν ναρκωπλοίο
Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Εστειλαν πολεμικά πλοία να καλύψουν ναρκωπλοίο

Ενα περιστατικό στα ελληνικά χωρικά ύδατα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία και να δημιουργήσει ένταση, την οποία επιχείρησε να μεταφέρει και σε διπλωματικό επίπεδο.

Η αφορμή ήταν η απόπειρα ελέγχου από σκάφος του ελληνικού λιμενικού σε φορτηγό πλοίο, καθώς υπήρχε πληροφορία ότι μετέφερε ναρκωτικά. Ο καπετάνιος του πλοίου με διάφορα τεχνάσματα (ισχυριζόταν ότι έπλεε σε διεθνή ύδατα) δεν δεχόταν να ακολουθήσει τις οδηγίες του λιμενικού έως τη στιγμή που έγινε η εμπλοκή, την οποία προσπάθησε να ανεβάσει στο κόκκινο η Τουρκία.

Το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού έκανε λόγο για αποστολή τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή όπου νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε ρίξει προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό φορτηγό πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουρκικά ΜΜΕ, όπως το φιλοκυβερνητικό «Κανάλι 24», που έχει τίτλο «η Ελλάδα πυροβόλησε πολιτικό σκάφος» και γράφει ότι «η Ελλάδα θα το πληρώσει», συνδέουν το περιστατικό με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο

Οπως ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, χθες νωρίς το απόγευμα το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό φορτηγό πλοίο ο καπετάνιος του οποίου είχε αρνηθεί τη διενέργεια ελέγχου για μεταφορά ναρκωτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η πληροφορία για τα ναρκωτικά ήταν βάσιμη και προερχόταν από τις αμερικανικές υπηρεσίες δίωξης.

Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουν τίποτα…καραβιές όπλα (“αγορές αιώνα”)  οι στρατοκράτες εκείθεν και εντεύθεν , οπότε στήνουν παιχνίδια της…φωτιάς αλά ΄Ιμια;  Θα μας πεις ο Καμμένος τί παίζεται πάλι στο Αιγαίο;

Τί δουλειά είχε το λιμενικό να θέλει να σταματήσει το τούρκικο καράβι, επειδή τάχα είχε πληροφορίες…αμερικανικές για ναρκωτικά; Αν είσαι σίγουρος πως το κατάβι κάνει τέτοιο εμπόριο και έχεις πραγματικές πληροφορίες, δε στέλνεις λιμενική… βάρκα να το σταματήσει. Στέλνεις στρατιά ολόκληρη με σύγχρονα πλοία και ακινητοποιείς θέλει δε θέλει το ύποπτο καράβι.

Αυτά ,αν δεν ήταν καραγκιοζιλίκια κανενός θερμοκέφαλου λιμενικού, είναι στημένα παιχνίδια και οφείλουμε να επισημάνουμε πόσο επικίνδυνα είναι. Ούτε οι Τούρκοι απέναντι με τόσα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα,ούτε εμείς εδώ που γονατίσαμεοικονομικά, αντέχουμε νέες εντάσεις. Ούτε έξοδα…αιώνα για εξοπλισμούς.

Σταματήστε οι πολεμοκάπηλοι.  Αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας δυναμικά και αποφασιστικά. Επειδή κάτι ξέρουμε κι εμείς για τα σενάρια αγοράς νέων όπλων και πώς θα δικαιολογηθεί η αγορά τους. Αν θέλετε, σας “ξεβρακώνουμε” από τώρα. Και  μιλάμε, αν χρειαστεί,  με στοιχεία και ονόματα.

 

2. Στη συζήτηση κυριάρχησε το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική για τον Πάνο Καμμένο και τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, την οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός.

ΝΔ: Τράπηκε σε φυγή ο Τσίπρας

«Στην οικονομία ο Προεδρος της ΝΔ ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδεικνύε. Απεδειξε την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Καμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη.

Ο κ. Τσιπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας  το αίτημα της Νεας Δημοκρατιας για σύσταση εξεταστικής Επιτροπης για να διερευνηθεί το κρίσιμο ζήτημα της παρέμβασης Καμένου σε μια τέτοια σκοτεινή υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Ο πατέρας του τα κατάφερε μια χαρά και δεν πήγε φυλακή, αν και ήταν  γνωστά τα αλισβερίσια του με  διακινητές “μαύρου” χρήματος. Πακτωλός έρρεε στα ταμεία της Ν.Δ και στις τσέπες του Κων. Μητσοτάκη από τέτοια λεφτά. Τελικά την πλήρωσε ο Λαλιώτης τότε , που έγβαλε μεν  λαβράκι, αλλά δεν υπολόγισε πως αν τιμωρήθηκε αυτός και όχι ο “Αποστάτης”, ήταν  γιατί ο “Μητσοτάκης Κάθαρμα” είχε ένα ισχυρό κλίμα υποστήριξης στη διαπλεκόμενη ελληνική δικαιοσύνη. Γνωστα αυτά.

Τώρα ο “υιος” επιχειρεί τα ίδια.΄Εφτασε στο σημείο να τα δώσει όλα για να καλύψει ένα…χορηγό του κόμματος της Ν.Δ, που ηγείται,  τον αξιότιμο κύριο …έμπορο ναρκωτικών Μαρινάκη. Και αντί να είναι κατηγορούμενος ο ίδιος ο  Μητσοτάκης και οι φυλλάδες του που  βάζουν στο δικαστικό απυρόβλητο ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ζητούν να τιμωρηθούν  εκείνοι που τους αποκάλυψαν! Πυρ και μανία ο Μητσοτάκης και το κόμμα του, γατί ο συνένοχος  του Μαρινάκη και φυλακισμένος σήμερα Γιαννουκάκης “έδωσε” το αφεντικό του.

Ο Κυριάκος μαζεύει πολλά στην πλάτη του. Η υπόθεση Ζήμενς και οι δωρέες στο Χάρβαρντ είναι αστεία παράγματα. Τώρα μπλέκεται σε ιστορίες ξεπλύματος  ναρκωχρήματος. Και είναι φανερός ο κουτοπόνηρος αντιπερισπασμός. Δημιουργεί θέμα γιατί ο Καμμένος μίλησε με το Γιαννουσάκη, αλλά όχι γιατί ο Μαρινάκης ,φανερά μπλεγμενος στο εμπόριο της ηρωίνης , είναι ακόμα έξω.

Καταλάβαμε .Και είμαστε  εδω να σας χτυπήσουμε κάτω σαν χταπόδι.΄Ολους όσοι χτίζετε καριέρες πάνω  στα πτώματα των παιδών μας. Περάστε τα “εσκαμμένα”. Μαρινάκης και Μητοστάκης θα πληρώσουν.

3. Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Σάκης Ρουβάς, Κάτια Ζυγούλη -Ολαiefimerida.gr όσα έγιναν στον παραμυθένιο γάμο τους
Σάκης Ρουβάς, Κάτια Ζυγούλη -Ολα όσα έγιναν στον παραμυθένιο γάμο τους [εικόνες & βίντεο]

 

Μετά από 13 χρόνια σχέσης και 4 παιδιά, ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη παντρεύτηκαν, κάνοντας έναν παραμυθένιο γάμο με πολλούς καλεσμένους, κέφι και χαρά.

Από την τελετή μέχρι το πάρτι, όλα φαίνονταν τέλεια… με το ζευγάρι να κρατάει τα πατροπαράδοτα έθιμα στον γάμο. Συγκεκριμένα, στο εκκλησάκι έφτασε πρώτος ο Σάκης Ρουβάς μαζί με τον μικρό Απόλλωνα και τον Αλέξανδρο, ενώ μετά από λίγο εμφανίστηκε και η Κάτια Ζυγούλη, συνοδευόμενη από τον μπαμπά της και τις κόρες της Αναστασία και Αριάνδη, που ήταν παρανυφάκια.

Καλά η οικογένεια του τραγουδιστή.  Μπίζνες κάνει, πουλάει  και έβγαλε στην αγορά ακόμα και τα παιδιά της.΄Οσοι λατρεύουν το χρήμα και τη δόξα είναι αδίστακτοι. Βγάζουν στο σφυρί, ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά. Οι Βαρδινογιάννηδες το ίδιο. Αγρεύουν διασημότητα και δόξα.

Μου λέτε, όμως, πόσες χιλιάδες κλαρινογαμπροί και ξέκωλα, αλλά και  σοβαροφενείς ρομαντικοί και ροζ  ερωτοχτυπημένοι ή αναμένοντες την Αγάπη  στην ουρά, θα κάνουν κλικ στο αισχρό αυτό ανάγνωσμα-θέαμα; Πόσοι θα ονειρευτούν να ήταν στη θέση του….ευτυχισμένου ζευγαριού ή πότε κι τούτοι θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ; Πόσοι επίσης θα αναστενάξουν για την αδικία  να είναι αυτοί  μπακούρια και γεροντοκόρες ,επειδή  η …πουτάνα η τύχη και ο αστρικός τους χάρτης είναι χάλια; Και όχι φυσικά γιατί είναι γενικώς ανεγκέφαλοι τέτοιοι τύποι.

Ζείστε με δαύτους  δίπλα σας και αναρωτιέστε μετά γιατί ο πλανήτης κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα του πυρός από άφρονες ηγέτες;  Γιατί  οι αλλαγές στο κλίμα θα κάνουν τη γη ακατοίκητη; Γιατί πεθαίνουν από την πείνα εκατομμύρια παιδιά;

Το ζεύγος Ρουβά με τέτοιο θέμα είναι ακριβώς το προπέτασμα καπνού. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μπαίνει μπρστά για να κρύβει  τις πομπές ,για να εφησυχάζει  τον κόσμο πως όλα κυλούν ήρεμα και φυσιολογικά. Για να δουλέψει, δηλαδη,  καλά το σύστημα. Γι΄αυτό τους έχουν εκεί και τους λατρεύουν. ΄Ολο τους. Πόπολο και εξουσία.

4. Σάλος με φωτογραφία του Μπέκαμ να φιλάει στο στόμα την 5χρονη κόρη του
Σάλος με φωτογραφία του Μπέκαμ να φιλάει στο στόμα την 5χρονη κόρη του [εικόνες]

έφωτογραφία στην οποία η μητέρα  φιλούσε τη μικρή Χάρπερ στα χείλη ενώ έκαναν μπάνιο σε πισίνα.

 

Πηγή: Σάλος με φωτογραφία του Μπέκαμ να φιλάει στο στόμα την 5χρονη κόρη του [εικόνες] | iefimerida.gr

 

Μόνο αν είσαι ανώμαλος, όπως εκείνος που ανέβασε το παραπάνω κείμενο, μπορεί να υπονοεί πως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από ενα φιλί γονιών στο παιδί τους. Ακόμα και στο στόμα και στο κορμάκι του και παντού, αν το λατρεύεις.  Νοσηροί, ανώμαλοι πραγματικά .

Χτες τα λέγαμε. Νέα ήθη! Πορνοφυλλάδες ,όπως αυτή σήμερα,  προωθούν την παιδοφιλία με φωτογραφίες και κείμενα σαν το παραπάνω. Χωματερές που ταϊζουν ασύστολα τους νοσηρούς  σκουπιδοφάγους τους.

Ουδείς υπεύθυνος αντιδρά.  Η μπόχα είναι έντονη, δε φτάνει ως   εκεί στον ΄Αρειο Πάγο; Για παιδοφιλία μιλάμε. Καθαρή,  χωρίς προσχήματα. Δεν την υπονοεί απλά η αισχρή πορνοφυλλάδα των ανώμαλων.  Την  καλλιεργεί. Δε μιλάτε;

5. Η πριγκίπισσα του Μαρόκου κάνει και φέτος διακοπές στην Ηλεία -Ποια είναι η Λάλα Σάλμα που έρχεται στην Ελλάδα και ξοδεύει εκατομμύρια
Η πριγκίπισσα του Μαρόκου κάνει και φέτος διακοπές στην Ηλεία -Ποια είναι η Λάλα Σάλμα που έρχεται στην Ελλάδα και ξοδεύει εκατομμύρια [εικόνες]

 

Διακοπές στην Ηλεία κάνει για ακόμη μία χρονιά η πριγκίπισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα.

Η σύζυγος του βασιλιά Μοχάμεντ Στ’ έφτασε το Σάββατο στην περιοχή για να απολαύσει το καλοκαίρι της, με την περιοχή της Κυλλήνης να αποτελεί μία από τις πρώτες της επιλογές.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η πριγκίπισσα με τα δυο της παιδιά ταξίδεψαν από το Μαρόκο για τον Άραξο, όπου έφτασαν με το βασιλικό τζετ περίπου στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι γνωστό πόσες ημέρες θα μείνει, ωστόσο συνήθως απολαμβάνει τις ομορφιές της περιοχής για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο, κάνοντας βόλτες και εκδρομές.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της πριγκίπισσας του Μαρόκου και η Ηλεία συγκεκριμένα, την οποία επισκέπτεται τα τρία τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, την πρώτη χρονιά που είχαν επισκεφθεί την περιοχή, το 2015, δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βασιλικό ζεύγος είχε ξοδέψει 5 εκατ. ευρώ σε μια εβδομάδα για τις διακοπές του! Σημείωναν ότι τους συνόδευαν περί τα 200 άτομα: 70 άτομα από την προσωπική τους φρουρά φρόντιζαν για την ασφάλειά τους, πιστοί υπηρέτες, μπάτλερ, γυμναστές, μάγειροι και λοιπό προσωπικό είχαν ταξιδέψει μαζί τους από το Μαρόκο και όλοι μαζί έμεναν στις πολυτελείς σουίτες που είχαν νοικιαστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα για εκείνους. Φυσικά, είχαν φέρει μαζί τους όχι μόνο απλές βαλίτσες με ρούχα αλλά θρόνους, κόκκινα χαλιά, σκηνές, μάρμαρα, προσωπογραφίες του βασιλιά, έως τρόφιμα, ποτά και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.

Παλιότερες φωτογραφίες από τις αποδράσεις της με πολυτελές γιοτ στην περιοχή της Ηλείας.

Πέρυσι, εκτός από την Ηλεία είχε επισκεφθεί και την Κέρκυρα,  με τα δύο παιδιά της, τον 13χρονο διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μουλάι Χασάν, και την 8,5 ετών πριγκίπισσα Λάλα Χαντίγια – και βέβαια το προσωπικό της (άνδρες ασφαλείας, νταντάδες κ.τ.λ.).

Η διαμονή της θα της κόστιζε περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα, καθώς η πολυτελής βίλα των 200 τ.μ. στην οποία διέμενε είναι χτισμένη πάνω σε μικρή ιδιωτική χερσόνησο εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος και διαθέτει ιδιωτική πισίνα 35 τ.μ. Σστο εσωτερικό της βίλας των τριών υπνοδωματίων «επικρατούν τα στοιχεία του ξύλου και του μαρμάρου και είναι διακοσμημένη με εκλεκτά έπιπλα και πολυτελή υφάσματα. Το ψηλοτάβανο σαλόνι με την τραπεζαρία οδηγούν στην πετρόκτιστη αυλή που είναι εξοπλισμένη με καναπέ, ξαπλώστρες και τραπεζαρία».

Η βίλα στην Τζια

Η πριγκίπισσα του Μαρόκου, όμως, δεν αγαπά μόνο το Ιόνιο, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, την Ελλάδα γενικότερα. Πριν από μερικούς μήνες αγόρασε μια πολυτελή βίλα στην Τζια!

Η βίλα με την απαράμιλλη αισθητική ταιριάζει απόλυτα σε μία βασίλισσα, καθώς συνδυάζει την αρχιτεκτονική πρωτοτυπία με την πολυτέλεια. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, επτά κρεβατοκάμαρες, εννέα μπάνια, μεγάλη πισίνα και κήπο 5 στρεμμάτων. Κάτι που αποδεικνύει τη χλιδή της κατοικίας είναι το υπόσκαφο spa που υπάρχει μεταξύ σαλονιών και υπόγειου γκαράζ. Τα δωμάτια για χαλάρωση και μασάζ είναι σκαμμένα μέσα στον βράχο, με τον χώρο να διαθέτει και σάουνα.

Με βασικό υλικό την πέτρα, εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον της Κέας, με τη θέα στο Αιγαίο να «κόβει» την ανάσα.

Η πολυτελής βίλα ανήκε σε γνωστό Ιταλό τραπεζίτη, με τις φήμες να θέλουν να μην εμφανίζεται καθόλου στα χαρτιά και το κτίσμα φαινομενικά να ανήκει σε ελβετική εταιρεία που έκανε και την πώληση.

Η Λάλα Σάλμα έδωσε 3,8 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει ένα από τα πιο όμορφα σπίτια του νησιού, που κατασκευάστηκε το 2008. Η βίλα, που σχεδίασε και έχτισε ο αρχιτέκτονας Χρήστος Βλάχος, άρεσε τόσο πολύ στη βασίλισσα που προχώρησε στην αγορά της χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το σπίτι θα αποκτήσει συστήματα ασφαλείας, ενώ φημολογείται πως σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου έχουν στηθεί φυλάκια, με σεκιούριτι να προστατεύουν τους γαλαζοαίματους και το σπίτι.

Πλέον, η βασίλισσα του Μαρόκου θα έρχεται πιο συχνά στην Ελλάδα, έχοντας το δικό της καταφύγιο στην Τζια.

Ποια είναι η Λάλα Σάλμα

Με τους γονείς της να ανήκουν στη μεγαλοαστική τάξη, η ίδια γνώρισε τον βασιλιά του Μαρόκου στα 21 της και παρά τον δεσμό τους, δεν σταμάτησε να εργάζεται στον όμιλο ONA που ανήκε στη βασιλική οικογένεια και είχε ως σκοπό τη δημιουργία βιομηχανικών, οικονομικών και ετερογενών δραστηριοτήτων που θα συνέβαλαν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του Μαρόκου.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2001 και έναν χρόνο αργότερα η Λάλα Σάλμα έγινε η πρώτη γυναίκα στο Μαρόκο που είχε βασιλικό τίτλο. Η 38χρονη πρώτη σύζυγος του Μοχάμεντ Στ’ έχει φοιτήσει στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας της, έχει σπουδάσει πληροφορική και μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Επίσης, έχει ιδρύσει φορέα για την πρόληψη του καρκίνου και συμμετέχει στις σχετικές εκστρατείες. Παράλληλα, λαμβάνει μέρος και στην προσπάθεια για την πρόληψη του AIDS στην Αφρική, ενώ έχει τιμηθεί για το έργο της.

Στη χώρα της αποτελεί πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια, τα οποία τη θεωρούν ως ένα επαναστατικό μοντέλο προς μίμηση.

AP

AP

AP

Με τη βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια

Με το νέο προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας

Με τη Μισέλ Ομπάμα

Με τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

 

Η φτώχεια «θερίζει» τα παιδιά στον αραβικό κόσμο
Ένα στα τέσσερα παιδιά των χωρών του αραβικού κόσμου ζει υπό καθεστώς φτώχειας και συχνά στερείται είδη πρώτης ανάγκης, όπως κατάλληλη στέγαση ή πόσιμο νερό, αναφέρει μελέτη που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Σύμφωνα με την μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε έντεκα χώρες, ανάμεσά τους, η Αίγυπτος, το Ιράκ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ και η Υεμένη, 29 εκατομμύρια παιδιά ζουν καθεστώς φτώχειας.

«Όταν μιλάμε για φτώχεια, σκεφτόμαστε το εισόδημα. . . αλλά για τα παιδιά, η φτώχεια αφορά πράγματα, όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η αξιοπρεπής στέγαση, η ποιοτική ιατρική περίθαλψη, η τροφή, το νερό και η υγιεινή», δήλωσε ο Άρθουρ Βαν Ντίσεν, σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής της UNICEF για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Thomson Reuters Foundation.

Οι χώρες της περιοχής αυτής μαστίζονται από πολεμικές συγκρούσεις, ισλαμικό φανατισμό και μαζικές εκτοπίσεις πληθυσμώ

Στην Υεμένη, όπου η υγειονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία εξαιτίας του πολέμου, ένα στα πέντε παιδιά πεθαίνει περίπου κάθε 10 λεπτά από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, όπως υποσιτισμό, κακή υγιεινή, ή έλλειψη ιατρικής φροντίδας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Σε όλες τις χώρες αυτές, πολλά από τα φτωχότερα παιδιά ζουν σε αγροτικές περιοχές, δήλωσε ο Άντελ Αμπντέλ Γκαφάρ, πολιτικός οικονομολόγος του κέντρου Brookings Doha.

«Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια, τα οποία καθοδηγούνται από ένα αμόρφωτο μέλος της οικογένειας, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν σε καθεστώς φτώχειας. Ένα στα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 5 έως 17 ετών, δεν εγγράφονται στο σχολείο, είτε έχουν μείνει δύο τάξεις πίσω», αναφέρει η ανάλυση του Ταμείου.

Ο Αμπντέλ Γκαφάρ επισημαίνει ότι αυτό δημιουργεί μια «χαμένη γενιά» νέων ανθρώπων που δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό.