ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

___________________________________________________________________

ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 3-2
Επιστρέφει στη φυλακή η Ηριάννα -Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισής της-Ενταση και μπουκάλια στο δικαστήριο

Μέσα σε κλίμα έντασης το δικαστήριο με 3 ψήφους έναντι δύο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας Β. Λ.

Δύο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι η κατηγορουμένη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Στο άκουσμα της απόφασης οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα εκφενδονίστηκαν μπουκάλια.

Αρνητικός και ο εισαγγελέας

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε επίσης απορρίψει το αίτημα της Ηριάννας Β.Λ να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της υποστηρίζοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.

Επίσης κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φαση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη.

Απορριπτικός ήταν ο εισαγγελέας και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της Ηριάννας, ο οποιος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Με σταθερή φωνή και δηλώνοντας βέβαιη για την αθωότητα της, η 29χρονη υποψήφια διδάκτορας, η οποία κρατείται σήμερα στις γυναικείες φυλακές Θήβας, είπε στους δικαστές:

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα-και δεν ξέρω αν πρέπει να το πω αυτό-προσβεβλημένη».

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών μετά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε ένοχη για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Στο πλευρό της βρέθηκαν από νωρίς το πρωί δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι για να της συμπαρασταθούν .

“Μαζί” της και οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο, Μαρία Ιακώβου και Αμαλία Μόζερ, οι οποίες εκθείασαν όχι μόνο τις δυνατότητες της, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα της.

«Τελείωσε με 9,85 με άριστα το 10. Εργάζεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Παιδί με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα. Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ότι συνέβη στην Ηριάννα. Η παρουσία της στο σχολείο του Πανεπιστημίου, όπου οι ξένοι μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα πια αμείβεται, αφού το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφία εργασίας στους αριστούχους» είπε η κ. Ιακώβου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η καθηγήτρια κ. Αμαλία Μόζερ, η οποία υποστήριξε ότι εάν δεν συνεχίσει η 29χρονη ό,τι έχει ξεκινήσει και παραμείνει στη φυλακή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το επαγγελματικό της μέλλον.

«Κάνει αυτό που αγαπάει παρά τις δυσκολίες. Ο δρόμος της κόπηκε. Ευχή μου είναι να μπορέσει να συνεχίσει ό,τι άρχισε» είπε η μητέρα της, ενώ οι καθηγήτριες της δάκρυσαν.

Ζούμε στην Ελλάδα εποχή δικαιικού και νομικού Μεσαίωνα! Η σημερινή απόφαση της απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας  είναι ΄Υβρις! Πρόκληση στην Δικαιοσύνη, τους άλλους θεσμούς, τη λογική,  την ιδιότητα ΄Ανθρωπος.

 Καποιοι δικαστές και εισαγγελείς, κυρίως ακροδεξιάς και ναζιστικής τοποθέτησης, δεν ασελγούν μόνο στην έννοια της Δικαιοσύνης, αλλά και της κοινής Λογικής. Και φυσικά προκαλούν ασύστολα   το κοινωνικό αίσθημα. Γράφουν στα “παλαιότερα των υποδημάτων” τους την πεποίθηση των πολιτών ,που σε αυτή την φανερή περίπτωση  αδικίας, δε χρειάζεται ειδική, νομική  κατάρτηση, για να τεκμηριωθεί η αθωότητα της  φυλακισμένης  κοπέλας (επιστήμονας, υποψήφια διδάκτορας!) και την απαίτησή τους να αφεθεί ελεύθερη.

“Οψόμεθα εις Φιλίππους”, λοιπόν, αφού αυτό θέλησαν οι υπηρέτες του σκοταδισμού, της παραφροσύνης, της νομικής “Ιερής Εξέτασης” ! Εμείς θα είμαστε εδώ να δίνουμε τη μάχη της Ιστορίας,  μέχρι να τιμωρηθούν όλοι όσοι “παίζουν εν ου παικτοίς”.

Και θα τιμωρηθούν, γιατί διέπραξαν ΄Υβριν. Η Ιστορία  το καταμαρτυρεί για τέτοιους ασεβείς και παράλογους.

_____________________________________________________________________

1. α. ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Η Ελλάδα σε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές

 

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, την πρώτη μετά το 2014, θα επιχειρήσει εντός των επομένων 24ώρων η Ελλάδα.

Η έξοδος θα γίνει με την έκδοση πενταετούς ομολόγου και στόχος από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να αντληθούν κεφάλαια 3-4 δισ. ευρώ, αλλά το επιτόκιο να είναι χαμηλότερο από την απόδοση 4,95% που έχει πιάσει το 2014 το ομόλογο που εκδόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά.

 

β. Λαγκάρντ για Τσίπρα: Ηθελε να αλλάξει τους κανόνες, αλλά κατάλαβε ότι δεν μπορεί
Φωτογραφία: ΓτΠ ANDREA BONETTI

Αν καταφέρει ο Τσίπρας και πιάσει επιτόκιο χαμηλότερο από 4,95%, θα είναι πραγματικός θρίαμβος για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ούτε ο Σαμαράς δεν τα κατάφερε. Και ήταν τότε καλύτερες οι συνθήκες για χαμηλότερα επιτόκια.

Τελικά, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε την ιστορική αυτή αλήθεια.΄Οσο αποτυχημένος υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ,τόσο  επιτυχημένος  φαίνεται να είναι ως πρωθυπουργός.  Είναι μεγάλο κεφάλαιο αυτό και θα το αναπτύξουμε αλλη φορά και  εμπεριστατωμένα.

Αν εξαιρέσουμε τους πρώτους έξη περίπου μήνες, (έκαναν σοβαρό  κουμάντο τότε στην κυβέρνηση τα βαρίδια  των δραχμιστών) με τις καθυστερήσεις, τις βολιδοσκοπήσεις και όλη εκείνη τη βαβούρα, το σαματά με τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην Ευρώπη, που κατέληξαν στην απώλεια κάποιων καθόλου ευκαταφρόνητων δισ., από κει και πέρα,ο Αλέξης Τσίπρας…”ανέκρουσε πρύμναν”. Κατάφερε να ισορροπήσει τα πράγματα.  Κατάλαβε πως άλλο είναι  η δημαγωγική, κομματική, πολιτική και άλλο στην πράξη η άσκηση της εξουσίας.

Αν έβγαζε τη χώρα από το ευρώ, όπως οι ανεγκέφαλοι ζητούσαν τότε, σήμερα η χώρα θα είχε ρημάξει από τον εμφύλιο,που προετοίμαζε  ο Μιχαλολιάκος. Το ίδιο, ακριβώς,  μπορούμε να πούμε και για τον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτός απεσόβησε τον κίνδυνο του εμφυλίου, που ήταν σίγουρο πως θα ξεσπούσε, αν ο ΄Ελληνας μισθωτός, συνταξιούχος πήγαινε στα γκισέ των τραπεζών και τα  ΑΤΜ και  αντί  πενηντάευρα, του πάσαραν    υποσχετικές και  πεντοχίλιαρα. Χαμός. Θα βγάζανε τα δίκανα και τις σπαθιά που ήδη είχαν “ακονίσει” οι Ναζί και περίμεναν ακριβώς αυτή την εξέλιξη.

Σαμαράς και Τσίπρας πολιτεύτηκαν με σύνεση. Και ίσως, αν καταφέρει ο  Αλέξης Τσίπρας  να ρίξει τα επιτόκια του δανεισμού στις αγορές, θα ξεπεράσει κατά πολύ τον Αντώνη Σαμαρά.

Απο δω και πέρα, στόχος της κυβέρνησης είναι το γερό κούρεμα του χρέους και επέκταση της εξόφλησης.  Κι αν δεν το δεχτούν , οι τοκογλείφοι, ας κάνει ο Αλέξης δημοψήφισμα και ας βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Ουδείς κίνδυνος εμφυλίου υπάρχει πια.

Αν προχωρήσει σε τέτοια λογική πολιτική πράξη ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι, μαζί με τον Κώστα Σημίτη, οι πιο επιτυχημένοι πρωθυπουργοί στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας.

 

 

2. O  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ

 

 

Ο εισαγγελέας Ιωαννης Προβαταρης που πρότεινε την αποφυλάκιση χρυσαυγιτων ζητάει την φυλάκιση των Ηριαννας κ Περικλή.

Από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Δικαιοσύνης, όταν  δικάζεις με την ιδεοληπτική σου τύφλα και όχι με το μαντήλι της  Δίκης στα μάτια. ΄Υβρις!

____________________________________________________________________

  1. ” Τ΄ ΑΪ ΛΙΟΣ  ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ…ΑΛΛΙΩΣ”
  2.   ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο…ΑΕΡΓΟΣ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
  3.   ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ   ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
  4. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΛΗΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
1.α.  ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ
Φαινόμενο «Μέδουσα»: Ενας νεκρός, πολλές καταστροφές -Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

 

Φωτογραφία: AΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το καιρικό φαινόμενο «Μέδουσα», που σαρώνει από χθες όλη την Ελλάδα, εκτός από καταστροφές άφησε πίσω και έναν νεκρ

β. ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Απίστευτο: Σφοδρή χιονοθύελλα από τα ξημερώματα στον Ολυμπο, μέσα Ιουλίου!
Φωτογραφία Αρχείου: Ιntime News

Πηγή: Απίστευτο: Σφοδρή χιονοθύελλα από τα ξημερώματα στον Ολυμπο, μέσα Ιουλίου! | iefimerida.gr

Δεν έχει ξανασυμβεί, δεν έχει ξαναγίνει! Τέτοιο κακό, τέτοια νεροποντή,  αστραπές , κεραυνοί, μπουμπουνηταριό και χειμωνιάτικο   κρύο Ιούλη μήνα, δεν ματάειδαν οι άνθρωποι σε χωριά και πόλεις!

Στη Στενή της Εύβοιας, που παραθερίζω, δεν ήταν που οι γεροντότεροι το επιβεβαίωναν. Το έλεγαν και οι τηλεοράσες, τα ραδιόφωνα,οι φυλλάδες. “Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη χώρα από τη μια άκρη ως την άλλη”.  Δεν ξανάγινε τέτοιο πράμα, εδώ πάνω , τουλάχιστον, λέγανε οι ντόπιοι.

Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι επιλήσμονες. Δυστυχώς! Ξεχνούν εύκολα  και τα καλά και τα κακά.  Αλλιώς, δε θα επαναλάμβαναν  τα ίδια λάθη, ούτε ως άτομα ούτε ως λαοί.

 95 χονος γέρος , μου λέγανε παλιότερα, πάλι στη Στενή.  Πήγαινε με το καροτσάκι στην κάλπη και ψήφιζε τις προηγούμενες εκλογές… Χρυσή Αυγή! Κι ας έζησε τη φρίκη της Κατοχής των Ναζί. ΄Ηταν  από τα κάτω χωριά της Εύβοιας. Και οι Γερμανοί τους είχαν κάψει τα σπίτια στο χωριό. Γι΄αυτό πήραν τον ομματιών τους οι περισσότεροι για Αθήνα, Χαλκίδα, Ψαχνά, στα άλλα χωριά γύρω.

Τούτος ρίζωσε Στενή. Και ξέχασε τη συμφορά,τον πόνο,την ταλαιπώρια,το κακό που τους κάνανε οι Γερμανοί, Και δυο φορές στις τελευταίες εκλογές, λέγανε όσοι τον ξέρανε, “δαγκωτό” ψήφισε  τους Νεο Ναζί. Μαζί με  ένα σωρό άλλους σ΄αυτό το χωριό, το τόσο όμορφο, αλλά “σημαδεμένο” τελευταία από την κατάρα να είναι πρώτο στις λίστες των περιοχών που ψήφιζαν  ανέκαθεν χουντικούς, ακροδεξιούς. Και τώρα που όλους τους συσπείρωσε ο Μιχαλολιάκος στη Χ.Α, πολλοί εδώ  το ρίχνουν μονοκούκι στους Ναζιστές. Τί δράμα! Ας είναι. Πάμε στο θέμα μας.

Ξεχνούν οι άνθρωποι εύκολα και γρήγορα. Κάποιοι  για χίλιους λόγους δε θυμούνται  το παρελθόν. Ειδικά, όταν τους είναι αποκρουστικό, μαύρο. Και , δε θέλουν να θυμηθούν.

Είναι και άλλοι, οι περισσότεροι, που ξεχνούν γιατί τους καθοδηγούν (με σκοπιμότητα) στη λήθη. Η εμπορική δημοσιογραφία κυρίως. Για να σταθεί,να κρατήσει κόσμο, πρέπει  οι υπάλληλοί της  να δίνουν κάθε φορά παράσταση. Στις κάμερες, στα μικρόφωνα, στις σελίδες, στους ιστότοπους. Να κάνουν τους Καραγκιόζηδες. Να τραγικοποιούν,να μεγαλοποιούν τα συμβαίνοντα, “να κάνουν την τρίχα τριχιά”.

Φοβιστικά δελτία ειδήσεων με εικόνες από Αρμαγεδόνες, με φωνές υστερικές, με κινήσεις απόγνωσης. Με έκτατκτα δελτία, για πρωτάκουστα θέματα, ακόμα και για καιρό.  “Αύριο ο καιρός χαλάει”, ενημερώνουν σκυθρωποί οι εκφωνητές, “επειδή  θα… βρέξει”!  Παλεύουν απεγνωσμένα να  κρατήσουν τη μάζα καθηλωμένη στις οθόνες τους, να κερδίσουν την περιζήτητη πρωτιά των μετρήσεων τηλεθέασης-ακροαματικότητας και τελευταία τα περίφημα “κλικ” στις ιστοσελίδες, που όσο πιο  πολλά,  τόσο  πέφτουν  σερί οι κερδοφόρες διαφημίσεις.

20 Ιούλη, ανήμερα τη γιορτή  τ΄ Αγιο Λιός , δεκαετία του ΄60, Ανδρίτσαινα-Κουφόπουλο. Παιδί εγώ.Θα με έπαιρνε από τα χαράματα ο συχωρεμένος ο μπαρμα Βαγγέλης ο Παπαντωνίου, που γύριζε από ΄Ανοιξη μέχρι Φθινόπωρο, όλα  τα ξωκλήσια της περιοχής, να ανάψει τα καντήλια τους, να σκαρφαλώσουμε στο βουνό του Μαχαλά, που στην κορυφή του στεκόταν και καμάρωνε πάντα  απρισμένο και μεγαλόπρεπο      το εκκλησάκι τ΄Αι Λια. Το λειτουργούσε ο παπάς του χωριού  μια φορά το χρόνο στη γιορτή του.  Κάνανε μάλιστα  και πανηγύρι τρικούβερτο  κάτω στο χωριό . Ανηφορίζανε “στη χάρη του”  κόσμος εκείνα τα χρόνια .Από Μαχαλά, Φανάρι, Αντρίτσαινα. Να λειτουργηθούν, να πάρουν την ευλογία του ΄Αγιου.

Τη χρονιά που μιλάμε  δεν με πήρε ο θεοσεβούμενος Μπαρμπα  Βαγγέλης να ανέβουμε αξημέρωτα, με τη δροσιά  στο εκκλησάκι. Ούτε ίδιος ανηφόρισε. Αποβραδίς, την παραμονή, είχε ξεσπάσει δυνατή  νεροποντή, άλλο πράμα. Καταιγίδες τρομακτικές με αστραπές, μπουμπουνηταριά, κεραυνούς. Και κράτησαν  ως την επομένη,  ως το βράδυ της ημέρας, ανήμερα στη γιορτή τ΄ ΄Αι Λια στου Μαχαλά. Αλλά κανείς δεν τόλμησε ούτε παπάς, ούτε πιστοί με τέτοιο καιρό  να ανέβουν  στην εκκλησιά πάνω στην κορυφή του  βουνού  και να τη λειτουργήσουν.

Και ο μπαρμα Νικολάκης ο παπούς και δάσκαλός μου  που είχε πάντα μια εξήγηση για όλα και έτσι όπως δεν ήταν καθόλου  “θεοσεβούμενος”, κούναγε το κεφάλι του περιπαιχτικά ,που άκουγε τη γιαγιά να αναστενάζει και να σιγοψιθυρίζει πώς “πάει, φέτος δεν το γλιτώνουμε το “κακό”. Δε λειτουργήθηκε ο Αϊ Λιας στου Μαχαλά.  Και ποιος ξέρει τί συφορές και αρώστιες θα μας βρουν  τους καψερούς  αναγύρω στα χωριά…”. Γελούσε ο μπαρμα Νικολάκης από μέσα στο χειμωνιάτικο που την άκουγε να σιγοκλαίει. “Τίποτα δε θα μας βρει, Σημούλα. Από τους ανθρώπους να φυλάγεσαι. Τι λέγανε οι παλιοί; Γέρασες και τα ξέχασες;  “Κοντά τ΄ Α Λιος, γυρίζει  ο καιρός…αλλιώς”! ΄Ετσι είναι τούτα, ορισμένα να γίνονται αντάμ- παπαντάμ. Είναι της Φύσης πράματα. Δεν έχει δουλειά ούτε θεός ούτε διάβολος μ΄αυτά”!

 

2. ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
ΔιαΝΕΟσις: Οι μισοί νέοι 18-35 ετών συντηρούνται οικονομικά από τους γονείς τους
ΔιαΝΕΟσις: Οι μισοί νέοι 18-35 ετών συντηρούνται οικονομικά από τους γονείς τους

Δεν πρόκειται για ανεργία, αλλά για ΑΕΡΓΙΑ. Οι μη γνωρίζοντες, ας ανοίξουν κανένα λεξικό. Οι ΄Ελληνες νέοι είναι άεργοι. Ρεμπεσκέδες, τεμπέληδες, αποφεύγουν τη δουλειά, “όπως ο διάβολος το λιβάνι”.

Θα σαπίσουν σε λίγο  στα  κλαριά πάνω φρούτα, αλλά και καρύδια, κάστανα, ελιές  θα πέσουν στο χώμα. Και  κανείς δεν τα μαζεύει, δεν υπάρχουν χέρια. Και ας είναι πανάκριβα, ειδικά καρύδια  και αμύγδαλα.

Για να βάψεις ένα σπίτι, να μετακομίσεις, για άλλες χειρωνακτικές δουλειές  “εργάτη”, δε βρίσκεις άνθρωπο στην Ελλάδα, κι ας πληρώνεις 50αρικο μεροκάματο για…3 ώρες. Πακιστανός σε σώζει μόνο  . Κι αν τον βρεις.

   Δεν έρχεται κανείς νέος, δε λυγίζουν τη μέση τους, δε βρωμίζουν τα χέρια τους. Μπυρόνια, κοκτέιλ, μπάφους, τα βραδάκια στα μπιτσόμπαρα. Και πώς αλλιώς να γίνει; Αφού τα παιδιά έχουν κρέμασει στο σαλόνι πανεπιστημιακά πτυχία! Είναι να λερώνουν τα χέρια τους με τέτοιες δουλειές;

 

3. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ
Απίστευτο: Κουκουλοφόροι έδειραν τουρίστα επειδή ψώνιζε… Κυριακή
Απίστευτο: Κουκουλοφόροι έδειραν τουρίστα επειδή ψώνιζε... Κυριακή [εικόνες]

 Επαγγελματίες  συνδικαλιστάδες. Κυρίως  του ΠΑΜΕ. Γνωστοί προβοκάτορες. Πάντα με το πλευρό της εργοδοσίας (όπως και οι δικαστές). Αλλιώς, θα χάνανε το επάγγελμα του συνδικαλιστοπατέρα,  αποδοτικότατο στη Ελλάδα.

Σιγά που θα πιέσουν το Βασιλόπουλο να προσλάβει  προσωπικό, για να έχει ανοιχτά τα μαγαζιά του και τις Κυριακές. Να πληρώσει παραπάνω μισθούς,  υπερωρίες, που σημαίνει  να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι με τα ανοιχτά μαγαζιά της Κυριακής.

Μόνο τους εργοδότες συμφέρουν τα κλειστά μαγαζιά τους. Γλιτώνουν μισθούς, φόρους,ένα σωρό έξοδα.΄Ετσι κι αλλιώς, ο πελάτης θα ψωνίσει. Δεν τον χάνουν. Αν δεν πάει Κυριακή, θα πάει Δευτέρα. Κερδίζει ,δε χάνει ο εργοδότης από κλειστό το κατάστημά του .

Αν χάνουν κάποιοι είναι, φυσικά,  οι εργαζόμενοι και ο κόσμος. Πλην των σουπερμάκετ, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο απόγευμα και όλη την Κυριακή, θεόκλειστα όλα τα άλλα μαγαζιά. Ούτε κάρτα στο κινητό σου δεν μπορείς να βάλεις.

Πουθενά στον κόσμο δε βλέπεις αυτό το φαινόμενο, να μη βρίσκεις απογεύματα εργάσιμης ημέρας, Κυριακή και γορτές ούτε για δείγμα φαρμακείο και  βενιζνάδικο ανοιχτά. Πουθενά στην υφήλιο ολόκληρη.

Πολύ περισσότερο, ανθρώπου νους δεν μπορεί να το χωρέσει.  Να ξυλοφορτώνει τον ξένο, τον τουρίστα  ο ρατσιστής ,ανεγκέφαλος  Παμίτης συνδικαλιστής της… πάρτης του, γιατί πήγε ο άνθρωπος να πάρει ένα καρπούζι Κυριακάτικα. Τί χώρα, τί κοπρίτες…εργατοπατέρες τάχα!

 

4. ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ηταν στημένο το «άδειασμα» Σαββόπουλου στον Ζουγανέλη; Τι έγραψε ο συνθέτης
Ηταν στημένο το «άδειασμα» Σαββόπουλου στον Ζουγανέλη; Τι έγραψε ο συνθέτης

Ο διάσημος συνθέτης επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη ότι όλα ήταν… προσχεδιασμένα και μελετημένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επέλεξε να αναρτήσει μια κοινή του φωτογραφία με τον Γιάννη Ζουγανέλη στην οποία οι δυο τους φορούν κοστούμια και χαμογελούν με το εξής σχόλιο: «Να φορέσουμε κουστούμια με τον Γιάννη για να δείξουμε πώς είναι όταν είμαστε σοβαροί, γιατί πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν την πλάκα μας στο Καλλιμάρμαρο».

Μια ζωή κακό, στημένο θέατρο αυτό το…καλλιτεχνικό  αληταριό.  Και όλα  για τον παρά και την αναγνωρισιμότητα. Πάση θυσία να διατηρούνται στην επικαιρότητα. Κανένας σεβασμός, ούτε σε αρχές και αξίες, ούτε καν στον εαυτό τους.

Και πώς να σεβαστείς τον εαυτό σου, όταν είσαι μια ζωή χαμαιλέοντας και Καραγκιόζης;   Το έχεις προ πολλού χάσει το παιχνίδι του αυτοσεβασμού με τέτοιες… ματσαράγκες.   Και  είναι  οι μεγαλύτερες και πιο απαραίτητες αρετές στον άνθρωπο ,η αυτογνωσία και ο αυτοσεβασμός.