ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

1.α «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ»
Πατέρας Ηριάννας: «Διαφωνεί απόλυτα η ίδια και εμείς με τα επεισόδια»
Φωτογραφία: EUROKINISSI
β. Αφησαν τους κουκουλοφόρους να σπάσουν όλη την Ερμού και τώρα τους ψάχνουν από τα βίντεο
Αφησαν τους κουκουλοφόρους να σπάσουν όλη την Ερμού και τώρα τους ψάχνουν από τα βίντεο
γ. Ζημιές 155.000 ευρώ σε 42 επιχειρήσεις προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι στην Ερμού
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

«Εκείνη και η οικογένεια μας διαφωνούμε κάθετα με τα επεισόδια που έγιναν» τόνισε ο πατέρας της 29χρονης Ηριάννας σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της 29χρονης εξέφρασε την διαφωνία της κόρης του αλλά και της οικογένειας συνολικά για τα χθεσινά γεγονότα, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τις ζημιές που υπέστησαν καταστηματάρχες: «Κάποιοι άνθρωποι στο όνομα της Ηριάννας, δυστυχώς, είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση».

«Η Ηριάννα θέλει να πάρει τη ζωή της πίσω, διότι σαν άνθρωπος από τη μεριά της και από την από την μεριά της οικογένειας μου δεν ανήκει πουθενά», δήλωσε ο πατέρας της 29χρονης και εξήγησε: «Εννοώ πολιτικοποιημένη και εκείνο που την ενδιέφερε ήταν μόνο η επιστήμη της, αυτό στο οποίο ήταν ταγμένη».

Ο ίδιος ανέφερε πως 257 γενετιστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η απόφαση είναι λάθος, καθώς το DNA είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει η περιπέτεια της κόρης του και να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της.

Για την ψυχολογική της κατάσταση υποστήριξε ότι η Ηριάννα είναι πολύ δυνατή και πως ανησυχεί πρωτίστως για την οικογένειά της.

Το λέμε και το διασαλπίζουμε  συνεχώς. Δεν είναι οι κουκουλοφόροι-μπαχαλάκηδες, ούτε αναρχικοί ούτε πολιτικοποιημένοι ακτιβιστές. Είναι: 1. Ναζί-προβοκάτορες (τους έχουμε εντοπίσει στα Εξάρχεια και έχουμε γράψει για  αυτό το θέμα). 2.Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων και χούλιγκαν. 3. Προβληματικό αληταριό, διαφόρου μορφής και προέλευσης, που εκτονώνεται με βία και ύβρεις. 4. Ανώριμοι  πιτσιρικάδες, αλλά και μεγαλύτεροι, που έχουν μπερδέψει τους…μηρούς τους. Διαβάζουν, ας πούμε αποσπασματικά  Μπακούνιν και  αυτόματα αυτοαναγορεύονται σε… αναρχικούς.(Στο μεταξύ  στους συγκεκριμένους παρανοήσαντες προτείνουμε να μελετήσουν το βιβλίο  “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ” του  Ουώλτερ Ν (Εκδόσεις: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Ο αναρχικός  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ. Τέτοιοι είναι οι χαφιέδες, οι δήμιοι, οι εγκληματίες, οι  λούμπεν. Δε σπάει, δεν καταστρέφει, δε  συμπεριφέρεται σαν  χρυσαυγίτης σε λόγια και έργα.

Η αναρχία είναι κίνημα διαμαρτυρίας. Ο αναρχικός είναι πολιτικός ακτιβιστής.  Δείχνει το πρόσωπό του, αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Είναι υπερήφανος για την ιδεολογία του. Και όταν διαμαρτύρεται το κάνει με χίλιους  τρόπους. Ποτέ όμως  με βία και όλεθρο, αν δε δεχτεί επίθεση.

Να εξηγούμαστε, λοιπόν,  για άλλη μια φορά. ΄Αλλο ο αναρχικός, ο πολιτικός ακτιβιστής. ΄Αλλο ο μπαχαλάκιας, ο χούλιγκαν. Και άλλο ο αντάρτης πόλεων. Μόνο  η βιομηχανία παραπληροφόρησης, ούτε μπορεί ούτε θέλει να ξεχωρίσει αυτές τις εντελώς δαφορετικές κοινότητες. Άλλοι χώροι και χωρισμένα τα χωράφια  τους.

Από την άλλη, ουδείς δικαιούται να διεκδικεί το δράμα της Ηριάννας για μικροκομματικά ή άλλα παραταξιακά, ιδεοληπτικά (κινηματικά τα λένε κάποιοι)  και λοιπά οφέλη. Η Ηριάννα ανήκει σε όλους τους σκεπτόμενους, τους ευαισθητοποιημένους-συνειδητοποιημένους πολίτες . Σε όσους έχουν  το περί δικαίου αίσθημα στην κορυφή των αξιών τους.

________________________________________________________

1.ΤΟΥΡΚΙΑ.  “ΤΙ …ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΤΙ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ”

2. ΝΕΟ(ΠΑΛΑΙΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. “Ή ΕΜΕΙΣ ΄Η “ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ…”

3.  ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.  ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ  ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

4.ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΝΑΖΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

5. ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ… ΕΞΟΥΣΙΑ

6. ΡΩΣΙΑ.  ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ

7. ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΜΕ …ΓΙΟΓΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ   ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ

1. α. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Νέα τουρκική πρόκληση -Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Παυλόπουλο από τη Χίο
Νέα τουρκική πρόκληση -Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Παυλόπουλο από τη Χίο
β. ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Süddeutsche: Η Τουρκία επιστρέφει στη δεκαετία του ’80, όταν είχε την εξουσία ο στρατός

Presidency Press Service via AP, PoolEπαναλαμβανόμαστε και κουράζουμε. Αντιληπτό. Οφείλουμε, όμως, με κάθε ευκαιρία  να τονίζουμε πως με την Τουρκία, ούτε είχαμε ποτέ διαφορές, μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης, ούτε θα έχουμε τέτοιας μορφής που θα οδηγήσουν τις δύο χώρες σε πολεμική αναμέτρηση.

΄Ολα αυτά τα χρόνια και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, δεν υπήρξε επίθεση ή άλλου είδους σοβαρή ενόχληση της Τουρκίας στη χώρα μας. (Η Κύπρος είναι άλλο κράτος κι ας  μην το ξεχνάμε αυτό). Σε εδάφη που καθορίζονται ρητώς και κατηγορηματικώς πως είναι ελληνικά από τη συνθήκη της Λωζάνης, ουδέποτε επιτέθηκε,ούτε πρόκειται η Τουρκία.  Αν  το κάνει ποτέ, είναι σαν να κηρύσσει πόλεμο όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη.

΄Οσα συμβαίνουν σήμερα με τις προκλήσεις και τις εκατέρωθεν παραβιάσεις των….εθνικών χώρων είχαν και έχουν τις  σκοπιμότητές τους. Πρώτα για να στήνονται τα  μεγάλα “φαγοπότια”  εκατέρωθεν με τους εξοπλισμούς (“αγορές αιώνα” και άλλες όμοιες) ή ως αντιπερισπασμός για να διασκεδάζουν οι εκάστοτε εξουσίες εσωτερικά προβλήματα και να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον και την προσοχή των δύο λαών.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση από ποτέ. Και από οιπονδήποτε άλλο πρόεδρο της Τουρκίας παλιότερα. Ηγείται μιας χώρας με έναν εντελώς διχασμένο λαό, με αγεφύρωτες διαφορές, όπου  το ένα μισό μισεί και κυνηγάει μέχρις εξόντωσης το άλλο μισό .Μάλιστα, η κυβέρνηση αποφασίζει….κοινοβουλευτικώς, επειδή δε φτάνουν οι βαριές ποινές, οι βασανισμοί και οι φυλακίσεις, να κρεμάνε κιόλας τους αντιπάλους του καθεστώτος!

Από την άλλη, η χώρα βρίσκεται σε εχθρικό κλοιό. Απ΄όλες τις μεριές και τα σύνορά της. Και το χειρότερο είναι τούτο. Δεν έχει προοπτική  με τη στάση που κρατά ο Ερντογαν και στο εσωτερικό και απέναντι στην Ευρώπη, να  δει τη μέρα που θα γίνει η Τουρκία  μέλος της Ε.Ε. Είναι δύσκολο ως αδύνατο, αυτή την ώρα μια  τέτοια κατάληξη  και μάλιστα με Ερντογάν πρόεδρο στη δύστυχη χώρα.

Κι όμως! Η πιο σοφή κίνηση για όλους, και ειδικά για τη χώρα μας, είναι η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. Τότε, ως δια μαγείας, θα λυθούν όλες οι επί μέρους και στην ουσία… επουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στις δυο χώρες.  Με κέρδος,εκτός των άλλων και  τα υπέρογκα κονδύλια των εξοπλισμών που θα εξοικονομηθούν και που είναι πρωτοφανή και μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο για μια μικρή  και φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα.

Αλλά  και για την ίδια την Τουρκία θα είναι σωτήρια μια τέτοια απόφαση των Ευρωπαίων. Πρώτα θα συσπείρωνε το λαό της χώρας.  Θα προσέγγιζαν οι αντίπαλοι ο ένας τον άλλο .Δεύτερο, ηγέτες σαν τον Ερντογάν, δηλαδή δικατάτορες, θα ήταν δύσκολο να σταθούν σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε

Και  για να είμαστε πιο ακριβείς και σαφείς. Ακόμα και η Ρωσία έχει θέση στην Ευρώπη. Είναι Ευρώπη. Μια μέρα η μεγάλη και ταλαιπωρημένη αυτή χώρα πρέπει να μπει στην  ευρωπαϊκή οικογένεια. Να αλλάξει νοοτροπία και προπαντός πολιτική.

Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός χτυπάνε κόκινο στη χώρα. Η επεκτατική πολτική του Τσάρου, είναι δεδομένη και σε εξέλιξη. Μόνο με μια Ρωσία μέλος της Ε.Ε θα αποφευχθούν τα χειρότερα και θα βρει κι αυτή η ιστορική χώρα με τον τεράστιο πολιτισμό παλιότερα ,το δρόμο της στην πρόοδο και την εξέλιξη.

 

2. ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ
Η ΝΔ βάζει «οροφή» για την έξοδο στις αγορές: Επιτόκιο άνω του 2% είναι κυβερνητική αποτυχία

Είναι θρασύτατοι.  Το κόμμα που οδήγησε τη χώρα κι αποκλειστικά αυτό στη χρεοκοπία, ζητά και τα ρέστα.  Θέλει επιτόκιο κάτω από 2%, για να βγούμε στις αγορές! Αν ειναι …4,5%, ας πούμε, είναι κυβερνητική αποτυχία!

Θράσος; Ναι,  εξαιτίας της ατιμωρησίας. Αν σήμερα ο Κώστας Καραμανλής και το επιτελείο εκείνης της άτιμης κυβέρνησης ήταν φυλακή, δε θα τολμούσαν σήμερα  να βγάλουν τσιμουδιά  για αγορές, δάνεια, τόκους, χρεολύσια.

Απολύτως υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας με τη δημαγωγική του τακτική, ως αντιπολίτευση . Προτίμησε τη συμφωνία-ομερτά. Να θέσει τον π.πρωθυπουργό της Ν.Δ στο δικαστικό απυρόβλητο με αντάλλαγμα τη συνεργασία μετεκλογικά  του βαμμένου Καραμανλικού Πάνου Καμμένου  με το  ΣΥΡΙΖΑ, για να υπάρξει κυβέρνηση. Και μετά,  τη μετακίνηση ψηφοφόρων  της Κεντροδεξιάς  στον Τσίπρα. ΄Εγινα όλα. Τα είδαμε,τα ζήσαμε στο πετσί μας.

΄Ολα, Αλέξη,πληρώνονται σ΄αυτόν τον κόσμο! Και η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, το ψέμα,πρώτα.

 

3.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Αντιπρ. Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο Κοντονής θέλησε να κατευθύνει την επόμενη απόφαση για την Ηριάννα
Αντιπρ. Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο Κοντονής θέλησε να κατευθύνει την επόμενη απόφαση για την Ηριάννα

Για πολλά γέλια , αν δεν επρόκειτο για τραγωδία. “Κράτος Δικαίου”, λένε οι … συνδικαλιστάδες  δικαστές.  Και δεν ντρέπονται να προκαλούν το περί δκαίου αίσθημα του κόσμου που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα με όσα λένε και κάνουν μια μειοψηφία επίορκων δικαστών  και εισαγγελέων.

Το είπαμε. Η ΄Υβρις και ειδικά η ασέλγεια στη “Δίκη” είναι ανοσιουργήματα. Και τιμωρούνται ακριβά.

4.Η γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέπεμψε στη δικαιοσύνη το βίντεο με βανδαλισμό μνημείο του Ολοκαυτώματος από ρασοφόρο
Η γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέπεμψε στη δικαιοσύνη το βίντεο με βανδαλισμό μνημείο του Ολοκαυτώματος από ρασοφόρο

Ανιστόρητος και ως εκ τούτου προκλητικός, φανατικός ,ανισόρροπος. Ανεγκέφαλος πάπαρδος! Δεν έχει προϊσταμένους να του τραβήξουν το αυτί;

 

5.ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Πολάκης ειρωνεύεται τη Δικαιοσύνη για την Ηριάννα: «Πήγα και εγώ στη Βαρκελώνη, συλλάβετέ με!»
Φωτογραφία: Intimenews

Με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται για μια ακόμη φορά κατά της Δικαιοσύνης ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την απόφαση για την Ηριάννα Β.Λ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρήκε ως αφορμή μια αναφορά στη δικογραφία για τη φυλακισθείσα για κάποια ταξίδια της στο εξωτερικό, σε προορισμούς όπως η Βαρκελώνη,

«Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρει η δικογραφία.

Και ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει:

«Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (το πρωινά στο συνέδριο, τα βράδια σε ομάδες των δέκα μας εκπαίδευαν στο αντάρτικο πόλης οι Βάσκοι στα στενά της Μπαρτσελονέτα). ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ!!!!!!!».

Σχεδιάζουμε και ελόγου μας να πάμε στη Βαρκελώνη. Θα μας συλλάβουν;

Ο Πολάκης, όλως περιέργως (για μας εδώ που δεν τον είχαμε πάρει και πολύ στα σοβαρά), εξελίσσεται σε σύμβολο αντίστασης της …εξουσίας στην ανήθικη εξουσία! Και όσο κι αν φαίνεται περίεργο,η εξουσία ,το κράτος δεν ήρθε ακόμα η ώρα τους να καταργηθού. Θα γίνει με τον καιρό και με τον τρόπο που έχουμε αναλύσει εδώ.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να παλέψουμε οι εξουσίες να γίνονται ανθρωπινότερες, ανθρωποκεντρικότερες. Να αντιλαμβάνονται το άδικο, το παράνομο, το αισχρό. Και να το χτυπάνε από μέσα.

Ο Πολάκης στέκεται καλά. Και του αξίζουν συγχαρητήρια. Κάπου τον είχαμε παρεξηγήσει.  “Τα του Καίσαρος  τω Καίσαρι”,  λοιπόν.

6. Αυτό είναι το νέο ρωσικό μαχητικό MiG 35 -Οι απίστευτες δυνατότητές του
Αυτό είναι το νέο ρωσικό μαχητικό MiG 35 -Οι απίστευτες δυνατότητές του [εικόνες & βίντεο]

΄Οταν  το προσδόκιμο ζωής στη χώρα δεν ξεπερνά τα 65 χρόνια. Ο αλκοολισμός θερίζει. Η φτώχεια επίσης. Η πορνεία και μέσω των…γάμων, ανθεί. Ο εθνικισμός χτυπάει κόκινο. Και ο  δικτάτορας Πούτιν κατασκευάζει μαχητικά αεροπλάνα! Τότε, σίγουρα έχουμε στη χώρα στυγνή δικατορία.

Τί κάνει η Ευρώπη; Τί κάνουν οι ακτιβιστές μέσα και έξω από τη Ρωσία;

7. Ετοιμος ο Τζίμης Πανούσης για Επίδαυρο -Με σουρωτήρι στο κεφάλι
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Γιατί σουρωτήρι ,Τζιμάκο; Χάθηκε ένα… γιογιό; Ταμάμ θα σου πήγαινε ! Και αν είχε και …περιεχόμενο, ακόμα καλύτερα. Εμφανισιακά και συμβολικά, θα σου πήγαινε  κουτί.

Καραγκιοζάκος. Εντελώς φαιδρός και  παρτάκιας  ο τύπος.