ΝΕΑ ΚΑ ΠΑΛΙΑ

  1. Β. ΚΟΡΕΑ,  ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑ  ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
  2. ΧΡΗΜΑ  ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ
  3. “ΑΒΑΤΟ”  ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ
1. Δυστύχημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα -200 νεκροί
Δυστύχημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα -200 νεκροί

Τουλάχιστον 200 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός μετά από κατάρρευση τούνελ σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει η Daily Mail από ιαπωνικά Μέσα, τουλάχιστον 100 άτομα καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε το τούνελ και αφού έφτασαν στο σημείο εκατό διασώστες για να απεγκλωβίσουν τυχόν ζωντανούς, βρήκαν και οι ίδιοι τραγικό θάνατο σε δεύτερη κατάρρευση.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Πουνγκι-ρι, όπου είναι γνωστό πως γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος. Εκεί είχε διεξαχθεί η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η ιαπωνική τηλεόραση αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη λόγω αποδυνάμωσης του εδάφου, ενώ μόλις χτες σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει πως πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή θα μπορούσε να πυροδοτήσει κατάρρευση των ορεινών όγκων της Βόρειας Κορέας, ακόμα και διαρροή ραδιενεργών υλικών.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για διαρροή ραδιενέργειας από το συγκεκριμένο δυστύχημα.

H Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να γίνει ένα απείρως χειρότερο Τσερνομπίλ.  Και αλλοίμονο, όχι μόνο σε εκείνους που είναι γείτονες ή στον ίδιο το λαό της χώρας, αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο.

Είναι γεγονός που μόνο άφρονες, φανατικοί ή διεστραμμένοι αμφισβητούν ότι  η δυναστεία των Κιμ έχει επιβάλει  εδώ και δεκαετίες στυγνή δικτατορία στη χώρα. Σχεδόν σταλινική, μπορεί και χειρότερη.  Συλλήψεις,  φυλακίσεις, βασανιστήρια, εκτελέσεις, άλλες άγριες, απάνθρωπες  συμπεριφορές και φυσικά η ανέχεια, η δεινή φτώχεια που πλήττει βάναυσα τον ευρύτερο πληθυσμό, βρίσκονται  στην ημερήσια διάταξη.

Ουδείς τόσα χρόνια ενδιαφέρθηκε γι΄αυτό το λαό. Και δε μιλάμε για τους απόντες  διεθνείς οργανισμούς. Ακτιβισμός, αριστερή συμπαράσταση, αλληλέγγυοι,  δεν υπήρξαν για τη Β. Κορέα, ούτε υπάρχουν. Μόνο κραυγές Αμερικανών και γειτόνων της Β. Κορέας, που τους ενδιαφέρει  η δική τους ασφάλεια, η χώρα ως ανεξέλεγκτη στρατιωτική πυρηνική δύναμη και  όχι ο λαός της.

Οι κρατούμενοι  στους “κήπους Yodok» που ζουν και πεθαίνουν σαν σκυλιά, οι  αλλόκοτες, αφύσικες εκτελέσεις, η προπαγάνδα, το μίσος που καλλιεργεί  το καθεστώς για όλους τους άλλους, δεν έγιναν ποτέ κυρίαρχο παγκόσμιο ζήτημα. Ευκαιριακές μόνο  αναφορές υπάρχουν, αλλά σοβαρή, εντατική, μόνιμη δράση από κυβερνήσεις,  ακτιβιστές,  ΜΚΟ, δεν  έχουμε.

Μάλιστα ,οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε εδώ το εξής ιστορικό δεδομένο. Η Αριστερά, ειδικά η κομμουνιστική,  τόσα χρόνια, εξαντλούσε το μαχητικό της μένος στον αντιαμερικανισμό. “Αμερικανοί φονιάδες των λαών” έγινε σύνθημα «σήμα κατατεθέν» σε διαδηλώσεις πορείες, απεργίες.

Για το Ρώσο νέο Ιμπεριαλιστή και δικτάτορα Πούτιν, όμως, που υπέθαλψε την έκρηξη της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία, για να πουλήσει όπλα και  να αποκτήσει βάσεις στο Συριακό έδαφος, για τη διχοτόμηση της Ουκρανίας, αλλά και για τον εργασιακό “Μεσαίωνα” των Κινέζων …κομμουνιστών και φυσικά για το ανάλγητο καθεστώς της  Πιονγιάνγκ, τσιμουδιά οι… λαλίστατοι αριστεροί.  Ειδικά το ΚΚΕ.

Θα ήταν για γέλια ,αν δεν ήταν τραγικό ,να διαπιστώνεις πως ακόμα και ο τελευταίος συλληφθείς αποστολέας των τρομοεπιστολών, σχεδίαζε, λέει,  χτύπημα κατά…Αμερικανών! Και μόνο τα κείμενα-προκηρύξεις να δει κανείς από τις λεγόμενες  “ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις” και σήμερα, χρόνια μετά το Βιετνάμ, θα μείνει κατάπληκτος από το αντιαμερικανικό μένος που τις χαρακτηρίζει. Ουδεμία  αναφορά σε Ρώσους, Κινέζους Β. Κορεάτες. Απόλυτη  συνενοχή με τη συνειδητή συγκάλυψη των εγκλημάτων των καθεστώτων αυτών των χωρών.

Να μην ξεχνάμε πως και οι “Ρουβίκωνες” μπορεί, μεν,  να έκαναν «ντου» στην ισπανική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν  για το… αναφαίρετο δικαίωμα των κρατικιστών, εθνικιστών Καταλανών  να αυτονομηθούν, αλλά από τη Ρώσικη  ή την Ουκρανική πρεσβεία  δεν περνούν ούτε… απ΄έξω. Τί «τρικυμία εν τω κρανίω» κι αυτά τα παιδιά!

Για να επανέλθουμε στο θέμα της Β Κορέας. Είναι καιρός να βγούμε στους δρόμους. ΄Οχι μόνο για τα πυρηνικά και τις απειλές του τρελαμένου «Μπούλη» της Πιονγιάνγκ Αλλά,  για τα αναφαίρετα τα απαράγραπτα, τα βασικά ατομικά δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού που ζει στην καταφρόνια τη φτώχεια, την απομόνωση, την εκμετάλλευση, το φανατισμό. Ακούν οι πολιτικοί ακτιβιστές στην υφήλιο;

Γράφαμε παλιότερα για το ίδιο θέμα:

Β.ΚΟΡΕΑ. ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΑ “ΣΙΔΕΡΑ”

2. ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο Μακρόν θα επισκεφτεί τη Μόσχα το 2018
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Και η Ουκρανία με 10.000 νεκρούς;  Η Συρία με πάνω απο 300.000; Το αεροπλάνο  με 300 αθώους επιβάτες που κατέριψαν οι τρελαμένοι Ρώσοι οπαδοί του δικτάτορα; Οι φωνές από τη…δημοκρατική Δύση παλιότερα και τα μέτρα για την τιμωρία του  “Τσάρου”;  Θέατρο ήταν όλα ;

Γνωστό. Τα οικονομικά συμφέροντα των Γάλλων, των Γερμανών είναι υπεράνω.Τώρα, ειδικά αυτές οι δυο χώρες, κάνουν αγώνα δρόμου ποια θα γραπώσει  μεγαλύτερο μερίδο στη ρώσικη αγορά.

Μτροπή σου, πανάθλιε Μακρόν!

 

3. ΧΩΡΟΙ-ΓΚΕΤΟ ΠΟΥ ΔΡΑ Η ΑΝΟΜΙΑ»
Ειδικοί φρουροί: Εάν μπουν αστυνομικοί στα Εξάρχεια, δεν θα βγουν ζωντανοί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Και τί δουλειά έχουν οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια; ΄Ετσι για τσαμπουκά, για να δείξουν πως έχουν το πάνω χέρι, όπως θέλανε παλιότερα με την  εκδήλωση…αδελφοσύνης που ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία. Εκεί ακριβώς που οι συνάδελφοί τους ,δολοφόνησαν ένα παιδί.

Και στα Εξάρχεια  δε δρα χειρότερη παρανομία, απ΄ό,τι  στις άλλες τις περιοχές της Αθήνας. Αντίθετα μάλιστα. Είναι ελεγχόμενη από σοβαρούς «αλληλέγγυους» και άλλους «καθαρούς», έτσι, όπως δεν είναι στην Ομόνοια, τη Βάθη, τα γύρω στενά. Εμείς που κατεβαίνουμε Εξάρχεια, βλέπουμε πως δε γίνεται τίποτα φοβερό.

Εν τάξει. Είπαμε. Υπάρχουν και οι  μπαχαλάκηδες, οι χούλιγκαν, οι  κουκουλοφόροι, που δεν έχουν καμιά σχέση με αναρχία και βγάζουν απωθημένα, περνούν την ώρα τους, το «παίζουν μούρη» (διάβαζε γίνονται “κάποιοι”), σπάζοντας και καίγοντας. Κι αν φύγουν από τα Εξάρχεια, θα πάνε αλλού.  Δε γλιτώνουμε από δαύτους.

 ΄Οσο για μας, που δε ζούμε στην… ανομία, θα συνεχίζουμε να πίνουμε το καφεδάκι μας στην ιστορική πλατεία, όπως τόσα χρόνια. Και καλό είναι να μη μας ενοχλούν,  έστω και οπτικά, οι…σιδερόφρακτες λεγεώνες των Ματ. Δεν τους έχουμε καμιά όρεξη .Ειδικά όταν κρούουν εκείνες τις  αστείες  ασπίδες. Απαίσια.  ΄Ηχος και θέα.