ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ”, ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!
  2.  Η “ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΑ”  ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
  3.  ΝΙΟΝΙΟΣ  . ΑΠΟ  ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  …ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
  4.  ΤΟ ΜΑΝΕΚΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ
  5. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ …ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
1. Τραγωδία στη Ν. Σμύρνη: Νεκρός πατέρας και 2 παιδιά -Βρέθηκαν σημειώματα

Τραγωδία με 3 νεκρούς στη Ν. Σμύρνη (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενας 40χρονος άνδρας και τα δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 8 ετών, έχασαν τη ζωή τους, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στη Ν. Σμύρνη λίγο μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η υπόθεση όμως πήρε ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις, όταν διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας έβαλε τέλος στη ζωή του παρασύροντας στον θάνατο τους γιους του. Ο άνδρας είχε κλείσει όλες τις πόρτες του διαμερίσματος και έβαλε φωτιά σε στρώμα.

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από γείτονες και έσπευσε στο διαμέρισμα σε ημιόροφο στην οδό Κοραή 21, όπου εντόπισε τα τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ο πατέρας στο «Γ. Γεννηματάς» και τα δύο αγοράκια στο «Παίδων». Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε ο θάνατος και των τριών.

Η φωτιά, μικρής έκτασης, εκδηλώθηκε στο υπνοδωμάτιο και ο πατέρας με τα παιδιά του βρέθηκαν στο χολ. Ομως, η υπόθεση πήρε άλλη τροπή, όταν βρέθηκαν τα σημειώματα που άφησε πίσω του ο 40χρονος.

Ο άνδρας ήταν χωρισμένος, επισμηνίας της Αεροπορίας και είχε πάρει τα δύο παιδιά του στο σπίτι του για το σαββατοκύριακο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σημειώματα που άφησε πίσω του ρίχνει τις ευθύνες για τον χωρισμό του και για την πράξη του στον πατριό της πρώην συζύγου του. «Να κοιτάζεις εσύ τις κόρες σου και άσε να κοιτάζω εγώ τα παιδιά μου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημείωμα ανέφερε: «τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο».

Αφού δεν άντεχε, ας έφευγε μόνος του ο επισμηνίας. Τα παιδάκια γιατί τα πήρε μαζί του;

Γιατί και τούτος,  όπως η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, τα θεωρούσε κτήμα του. ΄Ετσι του είπαν, τον δίδαξαν.

Τους γέμισαν το κεφάλι με “άχυρα” για οικογένεια, αλλά έτσι όπως την ήθελαν τα ιερατεία και οι λοιπές εξουσίες.  Μονογαμικό ζευγάρι, για να είναι εξασφαλισμένο πως τα παιδιά, θα είναι γνήσια, επομένως  …ιδιόκτητα και αποκλειστικής χρήσης ! Μόνο έτσι, αν είναι αίμα σου , αξίζει να τα τρέφεις και να τους μεταβιβάζεις το βιο σου.  Αλλιώς, ξένα παιδιά, αδιάφορα παιδιά.

Οπότε, από τη στιγμή που διαλύθηκε αυτό το μοντέλο της οικογενειακής ζωής που είχε ο φονιάς πατέρας στο  ταραγμένο μυαλό του, δεν είχε νόημα η ζωή γι΄αυτόν. Αλλά ,αποφάσισε πως δεν είχε νόημα και για τα μικρά παιδιά του, για να μη βλέπουν τη μάνα τους να …κοιμάται με τον πατριό τους και όχι με τον πατέρα τους. Μέγα το έγκλημα!

΄Εχουμε ηθικούς αυτουργούς και αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος. Τον Παύλο,  για παράδειγμα,  που  στην προς Κορινθίους επιστολή του,  άγαμος ο ίδιος  και στερημένος σεξουαλικά ,δε δίστασε να (καθ)ορίσει  τί ειναι γάμος και  οικογένεια , αλλά και να καθιερώσει στυγνή μονογαμία ή να  αναγορεύσει  την παρθενία  και την εγκράτεια σε ύψιστες αρετές! Δεν είναι ένας από τους ηθικούς αυτουργούς και του παραπάνω εγκλήματος ο Απόστολος των …Εθνών; Και να ήταν  η μοναδική φορά!

Αλλά και εκείνο που ο Φρόυντ όρισε   ως  super ego, οι κοινωνικοί κανόνες, το κοινώς αποδεκτό κι αυτά προϊόντα της αρπακτικότητας, της ανηθικότητας γενικώς των ιερατείων και της εξουσίας, έχουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες. Λίγο είναι το “τί θα πει ο κόσμος;” .Καθοριστικό της συμπεριφοράς, ανέκαθεν.

Και τέλος η ροζ βιομηχανία, που κι αυτή με τη σειρά της επιβάλει δια ροπάλου μονογαμία, αποκλειστικότητα, κτητικότητα, νυφικά, τελετές,  ζήλειες, άλλες μικρότητες. ΄Ενα πρότυπο ζωής εντελώς αφύσικο και παρανοϊκό στην ουσία για ένα και μοναδικό λόγο. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν  στα…γεννητικά όργανα. Λες κι εκείνα είναι τελικά τα κυρίαρχα, ο μοναδικός  μπούσουλας που πρέπει να κατευθύνει τις συμπεριφορές στους ανθρώπους  .Π.χ, η παραπάνω ροζ βιομηχανία, είναι κατηγορηματική: “Να ακούς ό,τι σου λέει η καρδιά σου” (διάβαζε το…πουλί σου!)

Αυτό είναι το δράμα όλης αυτής της ανθρώπινης περιπέτειας της μονογαμίας και της κτητικής, ερωτικής και οικογενειακής ζωής.  Δεν ήταν  πάντα έτσι, φυσικά.  Ας ρίξουμε μια καλή ματιά στην

“ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”  του Φ.΄Ενγκελς.

Τα λέει ΟΛΑ και πολύ καλά!

 

2. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Στο ΣτΕ ξανά το πόθεν έσχες των δικαστών -Συνήγοροι Δημοσίου: Μας πιέζουν οι δανειστές
Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης των 6 δικαστικών ενώσεων σε βάρος της νέας υπουργικής απόφασης που προβλέπει την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, με τους δικαστές να έχουν ήδη κερδίσει την πρώτη μάχη.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που προβλέπει την δήλωση τιμαλφών και χρημάτων στα “στρώματα” ενώ για τους δικαστές αποφάνθηκε ότι πρέπει να ελέγχονται από ειδική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα είναι στην πλειοψηφία τους δικαστές.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης, οι εκπρόσωποι των ενώσεων υποστήριξαν ότι και η νέα υπουργική απόφαση “πάσχει” αφού επαναλαμβάνονται σε αυτή ρυθμίσεις της προηγούμενης, η οποία, ως γνωστόν, κρίθηκε αντισυνταγματική.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του δημοσίου τόνισαν ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, η οποία θα βρίσκεται στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ρύθμιση που θα είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα.

Σημείωσαν μάλιστα ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος υποβολής των δηλώσεων είναι μνημονιακή υποχρέωση για την οποία πιέζουν οι δανειστές, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου να παρεμβαίνει, λέγοντας: «Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν δικαστήρια στην Ελλάδα»

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Το ξαναβάζουμε. Μια ομάδα επίορκων δικαστών, με ….προϊστάμενο το Σακελλαρίου του ΣτΕ, είναι οι αχυράνθρωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραβαίνοντας κάθε αρχή , κανόνα, δεοντολογία που ορίζει η ιδιότητα του δικαστή ,υπέταξαν  τη συνείδηση, την υπόληψη, αλλά και την επαγγελματική τους επάρκεια-ακεραιότητα στην κομματική τους τύφλα .

Δυστυχώς η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε κάθαρση, να αποκαλύψει και να καθαρίσει όλη αυτή την “κόπρο του Αυγεία” που κατακλύζει και βρωμίζει το χώρος της δικαιοσύνης, προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, “σφυρίζοντας αδιάφορα”. ΄Εχει ευθύνη απόλυτη για το κατάντημα, ειδικά του ΣτΕ.

΄Εφτασε στο σημείο το συγκεκριμένο ίδρυμα να παίρνει….πολιτικές αποφάσεις ή να κανονίζει την  πολιτική βούληση της  κυβέρνησης! Σαν οι δικαστές του, να είναι απ΄ευθείας εκλεγμένοι από το λαό.  Πρόκειται, δηλαδή, για συνταγματικό πραξικόπημα. Και η κυβέρνηση το βλέπει, αλλά κάνει πως κοιτάζει αλλού.  Ντροπή!

 

3. α. “ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Ο Διονύσης Σαββόπουλος έγινε επίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Να γίνουμε μοντέρνοι, να πάμε μπροστά, χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας» τόνισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, κατά την τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Οι τραγουδοποιοί λαχταρούμε για εκείνη τη στιγμή που όλα γίνονται ένα…» είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος και συνέχισε:

«Τολμώ να πω ότι η κατακερματισμένη εποχή μας χρειάζεται συνθέτες μάλλον, παρά καθοδηγητές. Το έχει ανάγκη η ψυχή μας. Το κράμα ανατολής και δύσης που πέτυχε π.χ. ο Βασίλης Τσιτσάνης και που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος, δεν το έχει επιτύχει ο πολιτικός μας βίος, με αποτέλεσμα αλλού να μοχθούμε κάθε μέρα και αλλού να είναι η ψυχή μας».

Διότι, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική κρίση, η τρομοκρατία, η μετανάστευση, η ανάδυση ημιάγριων πολιτικών κομμάτων, γεμίζουν με φόβο τις ψυχές των ανθρώπων, που μοιραία σε τέτοιες εποχές, στρέφονται στις καταβολές τους, εκεί όπου επικρατεί η ανάγκη επιβίωσης και το σώζων εαυτόν σωθείτω και η βαρβαρότητα. Αλλά και το φως των ραψωδών, ο Όμηρος και οι λυρικοί ποιητές» είπε ο κ. Σαββόπουλος και πρόσθεσε : «Αυτό το φως αισθάνεται κι έρχεται να μας δείξει η Σουηδική Ακαδημία, δίνοντας το Νόμπελ σε ένα κορυφαίο τροβαδούρο της εποχής μας».

β.ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ντροπή η απόφαση του ΑΠΘ για τον Ανθιμο -Δεν είναι άξιος τέτοιας τιμής
Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μητροπολίτη Ανθιμο (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση να αναγορευθεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για απόφαση-ντροπή και ζητά την ανάκλησή της. Τονίζει ότι ο μητροπολίτης Άνθιμος «εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμής».

Η αναγόρευση του μητροπολίτη Ανθιμου σε επίτιμο διδάκτορα είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Το είδαμε κι αυτό. Διδάκτωρ και ο Νιόνιος, έστω και επίτιμος! Γιατί,  για κανονικός, σιγά που θα” έριχνε κώλο” 4-5 χρόνια στην έρευνα, για  να αποκτήσει διδακτορικό με τον ιδρώτα του. Ο Σαββόπουλος είναι γενικώς της  αρπακτής και της…αντιγραφής. Σε ζωή και έργο. Εδώ,παλιά , το έπαιξε  ψυχοπαθής (ή μήπως είναι;) και αναρχικός,  για να πάρει τρελόχαρτο απολυτήριο και να μη κάνει το στρατιωτικό. Δύσκολο, ως αδύνατο, εκείνα τα “πέτρινα” χρόνια.

Μέσα σε όλα ο μπαγάσας. “Μαϊντανός” κανονικός. Για δείτε  τί τσαμπούναγε  στο “κουκουβαγείο” της Θεσσαλονίκης, μπροστά στις  “κουκουβάγιες” της ασοφίας που τον ρασσοφόρεσαν με την  τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα.

Ναι στο μοντέρνο,  ναι και στην παράδοση. ΄Οχι στη θρησκεία, αλλά, ναι στη Ορθοδοξία .Τέτοια κουφά και ανήθικα,που, όμως με τούτα και με τα άλλα, ο  Νιόνος έκανε την τύχη του. Μέχρι και διδάκτορας έγινε. Ποιος; Ο…  δικτάτορας που επί χρόνια, μαζί  με κάτι άλλα φυντάνια σαν ελόγου του, καταδυνάστευσαν την Τέχνη ,την ποδηγέτησαν και την πήγαν στους δρόμους και με τους  κολαούζους,   που ήθελαν αυτοί.

Θα μου πείς,  εδώ πάνε να ανακηρύξουνε επίτιμο διδάκτορα και τον πολύ….Σεβασμιότατο-Δεσπότη ΄Ανθιμο. Αλλά, μήπως τελικά το ΑΠΘ, που κάποτε ήταν  σύμβολο αριστερής κουλτούρας και συμπεριφοράς, αυτό ακριβώς επιδιώκει; Να αναδείξει την παραδοσιακή πίστη  στο Ορθόδοξο ημών δόγμα, φλογεροί ζηλωτές της οποίας είναι οι  περί ων διδάκτορες…άνευ διδακτορικού;

Πάντα μιλούσε από… καθ’ έδρας ο Σαββόπουλος και επί παντός επιστητού. Τώρα ,που του δώσανε και διδακτορικό , έστω και …εν τιμή, λέτε να αλλάξει λιγουλάκι; Ειδικά, να μη μιλάει συνέχεια για εκείνα τα Αγιορίτεικα και τα    νεοορθόδοξα ,που συνηθίζει.

4. ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Η τελευταία selfie (στην Αιθιοπία) της 19χρονης με τα ναρκωτικά στην Κίνα και η ανάρτηση όλο νόημα
Η τελευταία selfie (στην Αιθιοπία) της 19χρονης με τα ναρκωτικά στην Κίνα και η ανάρτηση όλο νόημα [εικόνα]

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση της σύλληψης 19χρονης από τη Μυτιλήνη στο Χόνγκ Κονγκ για εμπόριο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ένα όμορφο κορίτσι από τη Μυτιλήνη, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με μια σακούλα με 2,6 κιλά κοκαΐνης μεγάλης αξίας η οποία ήταν τοποθετημένη σε κρύπτη στο σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε.

Η νεαρή συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου και όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης πλέον είναι αντιμέτωπη με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή έφθασε στο Χονγκ Κονγ μέσω Αιθιοπίας.

Και όντως πριν μερικές ημέρες είχε βγάλει μια selfie στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αντίς Αμπέμπα, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, σχολιάζοντάς την μάλιστα με την ατάκα «Life is short #enjoy_it».

Μια άλλη ανάρτηση της νεαρής που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εκείνη που είχε κάνει μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 8 Νοεμβρίου όταν έγραφε στο λογαριασμό της στο Facebook:«Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος. Όχι γιατί όλα γύρω μου είναι καλά, αρχίδια είναι. Επιλέγω την ευτυχία γιατί η ζωή διάολε είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τη μιζέρια».

Η μόνη που δε φταίει, είναι η  Ειρήνη τελικά.΄Ενα παιδί που του “γάνωσαν το μυαλό” με τα αμερικάνικα όνειρα, τις τεχνητές ευτυχίες, τους τρόπους και μεθόδους επικράτησης, προπαντός το εύκολο κέρδος με το “μπούτι” ή το εμπόριο ναρκωτικών. ΄Ολα εκείνα, δηλαδή, που αντιστρατεύονται και καταργούν τη φυσική ζωή.  Την  αληθινή ζωή.

Δικό τους θύμα είναι η Ειρήνη, Δεν έχει καμιά ευθύνη η ίδια.

5. Λαμία: Επαθε εγκεφαλικό την ώρα που οδηγούσε
Λαμία: Επαθε εγκεφαλικό την ώρα που οδηγούσε [εικόνες]

Ενας 63χρoνος άνδρας οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Λαμίας, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Το αγροτικό που οδηγούσε ηλικιωμένος ξαφνικά βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε μέσα στα χωράφια. Ευτυχώς η προσγείωση ήταν σχετικά ομαλή, αφού δεν τουμπάρισε και το ηλικιωμένο ζευγάρι που ήταν μέσα δεν τραυματίστηκε.

Η συνοδηγός κατάφερε να βγει, όχι όμως και ο ηλικιωμένος οδηγός, που όπως τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και γι΄αυτό έχασε και τον έλεγχο.

Στο σημείο έφτασε αμέσως το ΕΚΑΒ και η 7η ΕΜΑΚ. Ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Αυτή  φυλλάδα είναι ο ορισμός της αποτυχίας.  ΄Οχι, μόνο,  της επικίνδυνης δημοσιογραφίας (ακροδεξιά, ρατσιστική, πορνογραφική, αποπροσανατολιστική ,ως … γωνιακό  κατάστημα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Με λίγα λόγια ΚΑΙ ηθικός αυτουργός του παραπάνω εγκλήματος της Ειρήνης με την κοκαϊνη, για να το  συγκεκριμενοποιήσουμε. Είναι, όμως,  και πρότυπο-παράδειγμα αποφυγής  του τρόπου  σύνταξης ενός κειμένου.

Μάλλον, η “πατσαβούρα”, έχει  μαζέψει τίποτα αναλφάβητα παιδάκια, που  το παίζουν  δημοσιογράφοι, επειδή έβγαλαν μια σχολή ιδιωτικής δημοσιογραφίας, αν την έβγαλαν κι αυτή, αλλά δεν ξέρουν τελικά  “πού πάνε τα τέσσερα”. Στοιχειώδεις κανόνες  μορφολογίας  και γραφής  ενός κειμένου, τα αγνοούν.

Δείτε το παραπάνω κείμενο:

1. Κατ΄αρχήν  μαθαίνουμε από το αστείο “πληκτρολόγιο” πως ένας 63χρονος σήμερα είναι….ηλικιωμένος. Ο Αντώνης  Σαμαράς, ας πούμε, που διάγει το 66ο έτος της ηλικίας του, είναι …γέρων. (Οπότε, Αντωνάκη, άντε και “καλή ψυχή” για τα επόμενα 30  και βάλε χρόνια, που σου (απο)μένουν).

2. Σε ένα κείμενο με δέκα αράδες, η  αναφορά στο θύμα, που έχει όνομα, επώνυμο και φυσικά πρωτίστως τη ιδιότητα του  ανθρώπου, αναφέρεται μόνο ως  “ηλικιωμένος”   … 4 φορές!

΄Ελεος. Ανοίγουμε και κανένα βιβλίο πριν πιάσουμε “πένα και πληκτρολόγιο”. Δεν είναι “μαλλιά τα γένια”.  Προπαντός η γλώσσα. “Μάλλιασε” η δικιά μας , να το λέμε χρόνια.  Εδώ και και στις αίθουσες.