ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Φιλοκυβερνητικοί διαδήλωσαν στο Ιράν: «Θάνατος στην Αμερική, το Ισραηλ, τη Βρετανία»
22 νεκροί, 1000 συλλήψεις, φωτογραφία: AP Images

Μιλάμε για θρησκευτικό Ναζισμό. Θάνατος στους απίστους!

Οι πανάθλιοι φονταμενταλιστές, αντί να είναι στους δρόμους για να γκρεμίσουν το εγκληματικό θεοκρατικό καθεστώς των Αγιοταλάχ, διαδηλώνουν κατά της Δύσης.  Και οι “μαντίλες” που ζουν ακόμα σε εποχή  Μεσαίωνα, αντί να διεκδικούν ελευθερία και ανθρώπνα δικαιώματα, ανέχονται μια σφόδρα  πατριαρχική, ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Αίσχος!

_________________________________________________________

1. Ο Μακρόν έκλεισε την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία & ο Ερντογάν έγινε έξαλλος
Φωτογραφίες: EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

 

Νεύρα και ένταση είχε η επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μακρόν και ο Ερντογάν στο Παρίσι, μετά την συνάντησή τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, διατύπωσε την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με ένταση, τονίζοντας πως η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ. «Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Τουρκίας.

‘Οσο παραμένουν κλειστές οι πόρτες της Ευρώπης για την Τουρκία,είναι ανοιχτές και μάλιστα διάπλατα, εκείνες της Ρωσίας. Και μια χώρα σαν την Τουρκία, μόνο στην Ευρώπη έχει θέση. Κι αυτό συμφέρει πολλούς. ΄Οχι μόνο  Ελλάδα και Τουρκία. Την ίδια την Ευρώπη.

 

2. ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Μπουτάρης: Καλύτερη λύση το «Νέα Μακεδονία» -Το «Ανω» ή «Βόρεια» κρύβει αλυτρωτισμό
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης -Φωτογραφία αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μέσα σ΄αυτό το  δηλητηριώδες  εθνικιστικό νέφος, που κυρίως βόρεια της χώρας, το …κόβεις με το μαχαίρι, ο Γιάννης Μπουτάρης και μάλιστα ως δήμαρχος της “Νύφης του Θερμαϊκού”, είναι μια ανάσα ζωής.   Να είσαι καλά,  “έφηβε” Γιάννη Μπουτάρη!

3. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
΄Ανθιμος: Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα -Να το καταλάβουν οι πάντες
φωτογραφίες: eurokinissi, ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο γνωστός ακροδεξιός Δεσπότης  σε θρησκευτικές τελετές-  καραγκιοζιλίκια, ξεστομίζει ανοησίες. Αλλά, θα μπορούσε να  μιλάει σοβαρά και υπεύθυνα ένας τύπος σαν τον ΄Ανθιμο και μάλιστα σε τέτοιου είδους φιέστες ; Θα ήταν σαν να περίμενε κανείς δροσερό, καθάριο νερό από υπόνομο.

 

4. Λιαργκόβας: Θα βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν θα σταματήσει η λιτότητα
Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπορεί να φύγουμε από την στενή εποπτεία των ξένων, αλλά μπαίνουμε σε μια άλλη εποπτεία, αυτή των αγορών. Εκεί θα δίνουμε καθημερινά εξετάσεις, πρέπει να εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε πει ότι θα γίνουν, γιατί οι αγορές είναι αμείλικτες και αδυσώπητες», τόνισε ο κ. Λιαργκόβας, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, ούτε άλλος δανεισμός από τους ξένους.

“Μπαίνουμε σε μια άλλη εποπτεία, αυτή των αγορών”.

Το μόνο σίγουρο. Οι κοινωνίες του Μέλλοντος, όμως,   θα αναγκαστούν να απαγκιστρωθούν από τα δίκτυα των αγορών. Είναι ιστορική, επιτακτική ανάγκη. Η επιστροφή στην “οικιακή οικονομία” και στη  βασική της  αρχή “καταναλώνω ό,τι παράγω”, θα είναι ενδεικτικά πως έχει ανατείλει πια  η Νέα Εποχή για τον ΄Ανθρωπο.

5. Συγγραφέας του βιβλίου για τον Τραμπ: Οι αποκαλύψεις μου θα τον ρίξουν.
Ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουλφ, φωτογραφία: ap images

Αδίστακτος ο “κονδυλοφόρος”  της αρπαχτής, όπως όλο το συνάφι του, άλλωστε. Με τις πιπεράτες σκανδαλοπεριγραφές,   δεν πέφτουν άνθρωποι σαν τον Τραμπ, αριβίστα δημοσιογράφε.  Αντίθετα, ενισχύονται. Παράδειγμα ο Μπερλουσκόνι. Σήμερα ετοιμάζεται πάλι να πάρει το τιμόνι της γείτονος! ΄Αθλια φάρα, εγκληματική αυτή των καιροσκόπων της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

 

6. H σέλφι της Δούκισσας με τη γιαγιά και τη μητέρα της αποδεικνύει ότι η ομορφιά είναι κληρονομική

NDP

Η ομορφιά μπορεί. Η ηλιθιότητα όμως; Είναι  επίκτητη ή κληρονομική ;

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Die Welt: Ευφορία στην Ακρόπολη -Αλλά και δαμόκλειος σπάθη το χρέος