ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
Τσίπρας : Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αυτή η ιστορία θα τελειώσει.
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μπράβο, Αλέξη Τσίπρα! Το λέει η καρδιά σου.

2.α. ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πούτιν: Ισως οι Εβραίοι ή άλλες ρωσικές μειονότητες να αναμείχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές
O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτογραφία: ΑΡ)
β. Αποκάλυψη: Ο Πούτιν είχε διατάξει να καταρριφθεί επιβατικό αεροσκάφος που απειλούσε την Ολυμπιάδα του Σότσι
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στην τελετή έναρξης της χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι το 2014 (Φωτογραφία: ΑΡ)

΄Οταν έχεις το Ναζί μέσα σου, δεν είναι εύκολο να τον κρύψεις, να μην εκδηλωθεί σε όλη του τη φρικαλαιότητα…δοθείσης ευκαιρίας. Κι ας κάνει ο “Τσάρος”  φιέστες κατά του Χιτλερικού ναζισμού.

Ο Πούτιν  δεν είναι παρά η νεκρανάσταση του Χίτλερ στις μέρες μας.  Θα δίσταζε να ρίξει επιβατικό αεροπλάνο; Αστεία πράγματα. Μήπως δεν έριξε στην Αν. Ουκρανία  το μαλαισιανό μπόινγκ με 300 επιβάτες; Μήπως δεν πούλησε όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους στο δικτάτορα της Συρίας  που στοίχισαν πάνω από 300.000 νεκρούς, άπειρους σακατεμένους και πρόσφυγες;  Ανθρωπόμορφο τέρας!

3. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Ερντογάν εκτός ορίων: Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα
Φωτογραφία: Εurokinissi
«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στο Σαγγάριο.

Οι  άρρωστοι στο μυαλό, χάνουν την αίσθηση του χρόνου. Κι αυτό τους βοηθάει να αποδιώχνουν τη  φοβερή  πίεση  που τους προξενεί η  αδυσώπητη πραγματικότητα του παρόντος.

Ο Ερντογάν δεν είναι μόνο  δικτάτορας. Είναι βαριά ψυχοπαθής.  Αλλιώς, δεν εξηγείται  να έχει τη μισή Τουρκία στις διώξεις και τις φυλακές, αλλά ούτε και να ξεστομίζει  κουβέντες σαν αυτές στην ομιλία του στο Σαγγάριο. Και ως ψυχασθενής, όπως είπαμε,   ζει στο φανταστικό κόσμο του παρελθόντος, της πάλαι ποτέ ένδοξης  Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η έκταση και η ισχύς της οποίας, παρήλθον  ανεπιστρεπτί.

Να μάθουμε λέει “πώς …ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ παστά ψάρια”. Πώς, πότε, γιατί;   Ο Ενεστώτας προφανώς   αφορά τις γενιές Ελλήνων που ζούμε ακόμα. Αλλά εμείς δεν κινδυνέψαμε ποτέ να γίνουμε… παστά ψάρια. Αν εννοεί τους παππούδες μας στη Μικρασιατική καταστροφή, εμείς τότε ούτε στο γενετικό μηχανισμό τους δεν είχαμε  ακόμα υπάρξει ως υλικό.  Επομένως;

Ο εθνικισμός και οι σχετικές παλαβομάρες περί συνέχειας και ενότητας του ΄Εθνους, είναι πέρα από παραμύθια της Χαλιμάς και επικίνδυνες ψυχονευρωτικές καταστάσεις. Χρωστάω να πληρώσω εγώ σήμερα και το παιδί μου, επειδή έτυχε να είμαστε εγγεγραμμένοι  στα ελληνικά  μητρώα κι επειδή  τον παππού μου, κάποιοι άλλοι  μπαγαπόντηδες στην εποχή του, τον στείλανε να γίνει κιμάς στη Μ. Ασία; ΄Η  να ζητάμε σήμερα εμείς ως λαός ευθύνες και αποζημιώσεις από το γερμανόπουλο, επειδή ο ανισόρροπος  πατέρας ή ο παππούς τους υπήρξαν Ναζί ;

Δε θα απαλλαγεί ποτέ ο άνθρωπος από τη θρησκευτική ανοησία  του προπατορικού  αμαρτήματατος; Θα συνεχίζει το ιερατείο να κηδεμονεύει τις ζωές των ανθρώπων   με ατάκες, όπως   “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα”;   Αστεία, αν δεν ήταν  παρανοϊκά.

Ο δικτάτορας της Τουρκίας προκαλεί  τελευταία ξεδιάντροπα με όσα λέει και κάνει . Και όχι μόνο την Ελλάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε. Καταφεύγει σε τέτοιες προκλήσεις,  όχι  τόσο για τους “υδρογονάθρακες”, όπως πολλοί σπεύδουν να εξηγήσουν την πρόσφατη επιθετικότητά  του, αλλά κυρίως επειδή στο εσωτερικό αντιμετωπίζει συγκλονιστικά προβλήματα με τις διώξεις και τις φυλακίσεις  του μισού πληθυσμού της χώρας. Κι επίσης  τραγικό  είναι το γεγονός πως ήδη η Τουρκία βρίσκεται στην τροχιά της χρεοκοπίας. Μένει να δούμε αν θα είναι άτακτη ή ελεγχόμενη.

Παλιό το κόλπο. Τούρκων και Ελλήνων πολτικών. ΄Οταν αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κάνουν σημαία τον εθνικό κίνδυνο και την εξωτερική απειλή, καλούν σε ενότητα, συστράτευση και πατριωτισμό και όλα τούτα , για να απομακρύνουν το ενδιαφέρον του λαού από τα πραγματικά, εσωτερικά  ζητήματα  “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”.

 

___________________________________________________________________

1.  Σαββίδης: “Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου, αλλά ο πατέρας μου είναι ο θεός μου”

Θαυμάστε γόνο!  Μια ποδοσφαιρική ομάδα η ζωή του και ένας μαφιόζος πατέρας ο θεός, το ίνδαλμά του. Πώς να μην εξελιχθεί και ο ίδιος σε “Ιβάν Σαββίδη”, όταν  με το καλό ο πατέρας, μαζί με την κασέλα τίγκα στα  ρούβλια ,εγχειρίσει στο γιο και  το… κουμπούρι που έχει στην κωλότσεπη; “Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα”.

 

2. Ο ΟΡΓΟΥΕΛ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΠΛΑΓΕΙ»
Τσόμσκι: Σοβαρός κίνδυνος ο Τραμπ -Δημαγωγός και showman
Φωτογραφία: AP/ Hatem Moussa

«Εχει συνειδητά και σκόπιμα απελευθερώσει ένα κύμα ρατσισμού, ξενοφοβίας και σεξισμού που ήταν σε αδράνεια, αλλά κανείς δεν είχε νομιμοποιήσει. Ο Τραμπ είναι ένας δημαγωγός και showman που ξέρει πώς να κρατήσει τη βάση λατρείας του ενεργή. Προς όφελός του, παίζει επίσης το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί είναι σε σύγχυση και δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα πειστικό πρόγραμμα», εξήγησε ο σπουδαιότερος εν ζωή Αμερικανός διανοούμενος, μιλώντας στην El Pais.

Σε ερώτηση για το αν ζούμε σε μια περίοδο απογοήτευσης απάντησε:

«Πριν από 40 χρόνια ο νεοφιλελευθερισμός, υπό την ηγεσία του Ρέιγκαν και της Θάτσερ εξαπέλυσε επίθεση στον κόσμο. Και αυτό είχε αποτέλεσμα. Η τεράστια συγκέντρωση πλούτου σε ιδιωτικά χέρια συνοδεύτηκε από μια απώλεια ισχύος στον πληθυσμό. Οι άνθρωποι οδηγήθηκαν σε μια επισφαλή ζωή με χειρότερες θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα θυμού, φόβου και απόδρασης. Δεν εμπιστεύονται πλέον ούτε τα ίδια τα γεγονότα. Μερικοί το ονομάζουν λαϊκισμό, αλλά αυτή η πραγματικότητα αποκρύπτεται από τους θεσμούς. Η απογοήτευση από τις θεσμικές δομές έχει οδηγήσει σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πλέον στα ίδια τα γεγονότα. Εάν δεν εμπιστεύεστε κανέναν, γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε τα γεγονότα; Αν κανείς δεν κάνει τίποτα για μένα, γιατί να πιστεύω σε κάποιον;».

Οσο για τα ΜΜΕ, σημειώνει ότι η πλειοψηφία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Τραμπ.

«Παρακολουθήστε την τηλεόραση και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Δεν υπάρχει τίποτα παρά ο Τραμπ, ο Τραμπ και ο Τραμπ.Τα μέσα ενημέρωσης έχουν πέσει θύματα στη στρατηγική που σχεδίασε ο Τραμπ. Κάθε μέρα τους δίνει ένα κίνητρο ή ένα ψέμα για να βρεθεί στο επίκεντρο και να καταλάβει το κέντρο της προσοχής. Εν τω μεταξύ, η άγρια πλευρά των Ρεπουμπλικάνων αναπτύσσει την άκρα δεξιά πολιτική της, μειώνοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και εγκαταλείποντας την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι ακριβώς αυτή που μπορεί να τελειώσει όλους μας».

«Ο νεοφιλελευθερισμός υπάρχει, αλλά μόνο για τους φτωχούς. Η ελεύθερη αγορά είναι για τους πολύ πλούσιους, όχι για εμάς. Αυτή είναι η ιστορία του καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρίες έχουν ξεκινήσει έναν ταξικό αγώνα. Οι αρχές της ελεύθερης αγοράς είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους φτωχούς, αλλά οι πολύ πλούσιοι προστατεύονται. Οι μεγάλες βιομηχανίες ενέργειας, για παράδειγμα, λαμβάνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά όμως, οι φόροι χρησιμεύουν για την επιδότηση αυτών των οντοτήτων και μαζί τους για την ενίσχυση των πλουσίων και των ισχυρών. Αλλά μας λένε επιπλέον ότι το κράτος είναι το πρόβλημα και το πεδίο δράσης του πρέπει να μειωθεί. Και τι συμβαίνει; Ο χώρος του κράτους καταλαμβάνεται από την ιδιωτική εξουσία και η τυραννία των μεγάλων οντοτήτων αυξάνεται», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Μάλιστα σημείωσε ότι ακόμη και ο Οργουελ θα είχε εκπλαγεί σήμερα.

«Ζούμε τη φαντασίωση ότι η αγορά είναι θαυμάσια γιατί μας λένε ότι αποτελείται από ενημερωμένους καταναλωτές που λαμβάνουν ορθολογικές αποφάσεις. Αλλά απλά βάλτε την τηλεόραση και δείτε τις διαφημίσεις: προσπαθούν να ενημερώσουν τον καταναλωτή για να πάρει λογικές αποφάσεις; Ή προσπαθούν να τον εξαπατήσουν; Προσπαθούν στην πράξη να υπονομεύσουν την αγορά. Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν ελεύθερες αγορές, θέλουν δεσμευμένες αγορές. Διαφορετικά, θα καταρρεύσουν».

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κινήματα πολύ δραστήρια, σημείωσε, αλλά δεν τους δίνεται προσοχή γιατί οι ελίτ δεν θέλουν να δεχτούν το γεγονός ότι η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει.

«Αυτό είναι επικίνδυνο γι ‘αυτούς. Μπορεί να απειλήσει τη δύναμή της. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν ένα όραμα που λέει ότι το κράτος είναι ο εχθρός σας και ότι πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε μόνοι σας … Φυσικά υπάρχει ελπίδα. Υπάρχουν ακόμη λαϊκά κινήματα, άνθρωποι πρόθυμοι να αγωνιστούν … Οι ευκαιρίες υπάρχουν, το ερώτημα είναι αν είμαστε σε θέση να τις αδράξουμε»

Ο Τσόμσκι είναι ένας θορυβοποιός, λαϊκιστής καθεστωτικός καθηγητής, ο οποίος με όσα λέει (ανέκαθεν), ή προπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα ή να το παίξει αριστερός, πολιτικός ακτιβιστής, αναρχικός και οτιδήποτε θα τον καθιστούσε αρεστό στις μάζες.΄ Ολα, κατά τη δική του κρίση, τα φταίει ο καπιταλισμός, η αγορά, η παγκοσμιοποίηση, οι επιχειρήσεις που ή παρασύρουν τις μάζες να ψωνίζουν τα προϊόντα τους ή τους στερούν  το πολύ χρήμα που πάει στους λογαριασμούς  των ολίγων.

Η μάζα ,αυτός ο πανάθλιος …παρασυρμένος καθημερινός ανθρωπάκος, που σε καμιά περίπτωση δε θα γινόταν καλύτερος ως  πλούσιος από ό,τι είναι σήμερα  ως φτωχός (το αντίθετο μάλιστα),  δεν έχει καμιά ευθύνη;  Αλλά, καθηγητά του ΜΙΤ, που λαμβάνεις  τον παχυλό μισθό σου από τον καπιταλιστικό κορβανά,  για να προμηθεύεις  τα αφεντικά που σε ταϊζουνε με φρέσκα, δυνατά μυαλά στην υπηρεσία της αγοράς,  με τέτοια που λες δε θα κατανοήσεις ποτέ  την πραγματική και τόσο απλή αλήθεια, πως αν γεμίσει κάποιου  το στομάχι, δε σημαίνει πως του  γεμίζεις και το μυαλό  .

Τα υπόλοιπα είναι δημαγωγικές κουβέντες του Τσόμσκι, που δεν είναι σε τελευταία ανάλυση ο δικός του λαϊκισμός καλύτερος από το Ντόναλντ Τραμπ. ΄Οπως ακριβώς το έλεγε ο Διογένης για τους ρακένδυτους Λακεδαιμόνιους, συγκρινόμενους με τους φανταχτερά πλούσιους Ρόδιους στην Ολυμπία :” Μια άλλη μορφή αλαζονείας  αυτή των Λακεδαιμονίων, μεγαλύτερη από εκείνη των Ροδίων.”!

Και να μην παραλείψουμε να σχολιάσουμε και τη διανοουμενίστικη ατάκα που πέταξε στη συνέντευξη  πως τάχα θα έφριττε ο ΄Οργουελ αν ζούσε σήμερα. Γιατί;  Θα σύγκρινε τον…παράδεισο της δικής του άγριας εποχής με τη δική μας σήμερα και θα έμενε έκθαμβος για τη σκληρότητα της εποχής μας;  Μας δουλεύει ο  μπαγαπόντης πανεπιστημιακός    και οι λοιποί όμοιοι , αξιότιμοι συνάδελφοί του   που διδάσκουν τα πλουσιόπαιδα  στα ΜΙΤ και τα Χάρβαρντ ;

3. Πάγκαλος: Απελευθερώθηκαν τα πιο κτηνώδη ένστικτα των Τούρκων
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

ο Ερντογάν και η παρέα του ,που ωρύονται προκλητικά κατά τον αμετροεπή και εθνικιστή  Θεόδωρο είναι  ΣΥΜΠΑΝΤΕΣ  οι Τούρκοι  με  τα κτηνώδη ένστικτα!  Κι αυτό κατά την… κτηνώδη κρίση ενός παχύδερμου στα μυαλά Ελληνάρα ως ο  εγγονός του δικτάτορα Πάγκαλου.