ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για Συρία: 500 ασθενείς από έκθεση σε χημικές ουσίες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για Συρία: 500 ασθενείς από έκθεση σε χημικές ουσίες
β. ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μόσχα: Σκηνοθετημένη η επίθεση με χημικά στη Συρία -Από τα «Λευκά Κράνη»
Φωτογραφίες: AP

Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα “σκηνοθετήθηκε” από τα Λευκά Κράνη, την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, υποστηρίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα Λευκά Κράνη ήταν η πρώτη οργάνωση που κατήγγειλε την επίθεση αυτή.

«Δρώντας αποκλειστικά στους κόλπους των τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη για άλλη μία φορά σκηνοθέτησαν για τις κάμερες μια χημική επίθεση εναντίον πολιτών στην πόλη Ντούμα», είπε ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, από τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που ελήφθησαν από την τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η επίθεση (χώμα και θραύσματα) δεν εντοπίστηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.

Η Μόσχα κατήγγειλε επίσης ως “ανεύθυνη” την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα εκτέθηκαν σε χημικά όπλα στην Ντούμα. Ανέφερε ότι η Ερυθρά Ημισέληνος και η τοπική αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών δεν γνωρίζουν τίποτα περί 500 ανθρώπων που να ασθένησαν λόγω της έκθεσής τους σε χημικές ουσίες. “Κανείς τους δεν επιβεβαίωσε αυτά που είχε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ”, πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ

Ο αιμοσταγής τύραννος της Ρωσίας, μας λέει πως όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα από τη Δύση. Φωτογραφίες, βίντεο, φωνές πόνου, δραματικές συνεντεύξεις, όλα είναι πλαστά, για να βλάψουν τη σπουδαία τσαρική του φήμη!

Α, σιχτίρ, ΝεοΝαζί!

2. α. O Tραμπ το κλιμακώνει: «Ρωσία ετοιμάσου για πυραύλους στη Συρία»!
Mass Communication Specialist 3rd Class Ford Williams/U.S. Navy via AP

 

Τη δική του απάντηση στις απειλές της Μόσχας, διά στόματος του πρεσβευτή της στο Λίβανο, ότι θα καταρρίψει όλους τους αμερικανικούς πυραύλους με στόχο τη Συρία έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία ορκίζεται ότι θα καταρρίψει όλους τους πυραύλους με στόχο τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία γιατί [οι πύραυλοι] θα έρθουν, νέοι και “έξυπνοι!”. Δεν θα έπρεπε να είστε εταίροι μ’ ένα Κτήνος που σκοτώνει με αέρια το λαό του και το απολαμβάνει!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.
β. Τύμπανα πολέμου για επίθεση ΗΠΑ-Γαλλίας εναντίον Συρίας -Ο ρόλος της Ρωσίας
Φωτογραφία: AP

Η διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το θέμα της Συρίας σκληραίνει, ενώ η πιθανότητα για αεροπορικές επιθέσεις της Δύσης μεγαλώνει, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, για την οποία ευθύνεται, όπως πιστεύεται, το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Μόσχα, το μεγαλύτερο στήριγμα του Αλ Άσαντ, επέβαλε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Τρίτη 10 Απριλίου, σε ένα σχέδιο των ΗΠΑ που είχε στόχο να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνούσε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia, δικαιολόγησε το 12ο βέτο της χώρας του, στα επτά χρόνια εμφυλίου στη Συρία, με πάνω από 350 000 νεκρούς, ως «θέληση να μην εμπλακεί το Συμβούλιο Ασφαλείας σε περιπέτειες»

΄Αντε,να το δούμε κι αυτό και θα τα έχουμε δει όλα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που τον είχαμε για πρόεδρο της πλάκας και της καρπαζιάς, μάλλον έχει καλά αντιληφθεί πως το αιμοσταγές τέρας της Ρωσίας με τους 350.000 νεκρούς στη Συρία, μόνο μια γλώσσα γνωρίζει. Αυτή της δύναμης.

Και η Αμερική είναι απείρως πιο ισχυρή από μια χώρα που δεν είναι  τίποτα περισσότερο από ένα “βενζινάδικο”. Αλλά   την  κυβερνά κιόλας  ένας παρανοϊκός εγκληματίας με μια  πραγματική μαφιόζικη ομάδα, που ζει στη χλιδή και τη παραλυσία.

Ας μην κάνει πάλι τα ίδια ιστορικά λάθη η Αμερική. Στις παραμονές του 2ου παγκοσμίου πολέμου, δεν είχε πάρει καν  είδηση ποιος είναι και τί μπορεί να κάνει ο Χίτλερ. Και αδιαφόρησε. Το ίδιο και ο αμερικάνικος  τύπος εκείνης της εποχής.  Και όταν συνειδητοποίησαν πια  τί σημαίνει ναζιστική Γερμανία, ήταν αργά .

Ο τ. πρόεδρος  Ομπάμα  επίσης διέπραξε ένα τραγικό σφάλμα. Μέγα ιστορικό  λάθος .΄Οταν ο υπόδικος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας “Τσάρος” βολιδοσκοπούσε τις αντιδράσεις της Αμερικής και της Ευρώπης, πριν την κατάληψη της Κριμαίας, ο τότε πρόεδρος  σχεδόν αδιαφόρησε.  Αντί ακαριαία να κόψει το δρόμο στα ρώσικα στρατεύματα που αποβιβάζονταν  στη χερσόνησο, άφησε ανενόχλητο το νεοϊμπεριαλιστή Ρώσο να καταλάβει ολόκληρη την Αν. Ουκαρνία και να διχοτομήσει μια ανεξάρτητη και ελεύθερη χωρα.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλάζουν οι καιροί και τα πρόσωπα. Γι΄αυτό και  είναι δάσκαλος μοναδικός. Και  μπορεί να σου δείξει από τώρα τί μέλλει γενέσθαι αύριο.

Αν πάλι οι Αμερικανοί κάνουν τον ίδιο λάθος με το Νέο Χίτλερ, που   ακούει στο όνομα Πούτιν, θα δρέψουν τους καρπούς της ιστορικής αμνησίας τους. Η Ιστορία τιμωρεί σκληρά του επιλήσμονες των διδαγμάτων της.

Εδώ και τώρα,  η χώρα που διακηρύσσει πως είναι υπέρμαχος της ελευθερίας και των αξιών της Δύσης,  να δώσει ένα σκληρό μάθημα στον “Τσάρο”, και όχι μόνο στη Συρία.  ΄Ενας ολόκληρος λαός βρίσκεται υπό ομηρία στη Ρωσία .Το 40%,  που είναι οπαδοί  του δικτάτορα και τον κρατούν τόσα χρόνια στην εξουσία, είναι πραγματικοί μαφιόζοι, ακροδεξιοί, εθνικιστές,  μεθύστακες, εντελώς λούμπεν στοιχεία.

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΑΡΑΝΟΊΚΟ ΤΥΡΑΝΝΟ.

3. ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ
Πολιτικός εμφύλιος στην Τουρκία επειδή… χόρεψαν συρτάκι με γαλανόλευκα ρούχα
Πολιτικός εμφύλιος στην Τουρκία επειδή... χόρεψαν συρτάκι με γαλανόλευκα ρούχα [βίντεο]

Αντιδράσεις στα social media και… πολιτικό εμφύλιο στην Τουρκία, προκάλεσε το φεστιβάλ χορού μιας τοπικής οργάνωσης του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος) στην Κωνσταντινούπολη.

Αιτία της έντασης ήταν το γεγονός ότι οι διοργανωτές, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Υγείας, που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο του Kadıköy με παραδοσιακούς χορούς από όλο τον κόσμο, φιλοξένησε και μια ομάδα χορού που ντυμένη στα γαλανόλευκα χόρεψε το παραδοσιακό ελληνικό συρτάκι.

«Φόρεσαν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας… Από τη μια λένε πως μάς πήραν οι Έλληνες 18 νησιά, από την άλλη χορεύουν συρτάκι και ελληνικά χρώματα την ώρα που επικρατεί ένταση. Περιμένουμε με ενδιαφέρουν την αντίδραση του (αρχηγού του CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου» δήλωναν τα στελέχη του Ερντογάν

΄Εχουν εντελώς τρελαθεί οι εθνικιστάρες απέναντι. Από κοντά, βέβαια, και οι δικοί μας εδώ. Τουρκαλάδες και Ελληνάρες πάνε να γυρίσουν την Ιστορία πίσω σε εποχές “μαύρες”. ΄Αφρονες, ανεγκέφαλοι, εγκληματίες.

Και στις δύο χώρες, όμως, εκτός από τους τρελαμένους,  υπάρχουν έμφρονες ,λογικοί, συνετοί πολίτες. Και είναι οι περισσότεροι.΄Οσο επιτρέπουμε και οι μεν και οι δε στους θερμοκέφαλους να κραυγάζουν ,για να φτιάχνουν κλίμα υστερίας, είναι ολέθριο και για τους δύο λαούς.

Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ας απομονώσουμε κι εδώ κι εκεί τους παλαβούς. Εν ανάγκη ας τους στείλουμε να φαγωθούνε στα Ίμια και στα υπόλοιπες βραχονησίδες του Αιγαίου. Να ησυχάσουμε επιτέλους από την πατριδοκαπηλεία και την αφροσύνη που κουβαλάνε.

4. Η ΕΕ βάζει… χέρι στις τηγανητές πατάτες -Εβγαλε κανονισμό
Τηγανιτές πατάτες, ένα λαχταριστό φαγητό /Φωτογραφία: Shutterstock

 

Ακρυλαμίδιο: Μια ουσία καρκινογόνος που παράγεται όταν αμυλούχες τροφές (ψωμί, πατάτες κ.α) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, που ισχύει από σήμερα, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Οι πιο μικρές και τραγανιστές πατάτες είναι οι πιο γευστικές –αλλά και οι πιο ανθυγιεινές. Ο λόγος; περιέχουν ακρυλαμίδιο.

Η ουσία πιστεύεται ότι προκαλεί καρκίνο και βρίσκεται σε προϊόντα πατάτας, δημητριακών και καφέ. H νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι στα πιάτα και τα κύπελλά μας θα προσγειώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο ακρυλαμίδιο», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ήδη στην Καλιφόρνια, η δικαιοσύνη αποφάσισε πρόσφατα ότι η αλυσίδα καφέ Starbucks θα πρέπει να προειδοποιήσει για τις επιβλαβείς επιπτώσεις στα προϊόντα της.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα με την έκδοση ειδικού κανονισμού, ώστε να χρησιμοποιούμε λιγότερο ακρυλαμίδιο στην καθημερινή ζωή. Για τους καταναλωτές, αυτό δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Ωστόσο, οι παραγωγοί τροφίμων και η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους στην παραγωγή και την προετοιμασία τροφίμων.

Ρίξτε μια ματιά στα ταχυφαγεία, να δειτε πώς και σε τί υψηλές θερμοκαρσίες τηγανίζουν τις πατάτες ή ψήνουν τα διάφορα κρεατοειδή τους. ΄Εγκλημα. Τίγκα στο ακρυλαμίδιο. Και ας μη  μιλάμε για την ποιότητα του “λαδιού” ή των κρεάτων που χρησιοποιούν.

Το  ίδιο και όσοι  δεν εννοούν να καταλάβουν πως εδώ και καιρό όφειλαν να έχουν πετάξει από την κουζίνα τους το τηγάνι. Ακόμα και οι παλιοί  ξέρανε τη ζημιά που κάνει. Θυμάμαι τη γιαγιά,  παραδοσιακή νοικοκυρά. Το φοβόταν το τηγάνι  και σπάνια μας έδινε  τηγανιτά.  Εμείς, παιδιά δεν καταλαβαίναμε   γιατί. Τρελαινόμαστε  για πατάτες και αυγά τηγανητά  με φέτα τυρί και ψωμί φρεσκοψημένο.

Αγανακτώ που  βλέπω σε εκπομπές τους μάγειρες να μαγειρεύουν ,όπως πριν 100 χρόνια. Το παίζουν επιστήμη, τάχα εδικοί, αλλά τηγανίζουν αβέρτα. Καίνε τα λάδια για να σωτάρουν, αλατοπιπερώνουν, ψήνουν-βράζουν σε υψηλές θερμοκρασίες, έχουν ως πρώτο υλικό τη ζάχαρη στα γλυκά.

Σαν να είμαστε ακόμα μαγειρικά  στα “σπήλαια”. Διαπράττουν έγκλημα να τους βλέπει ο κόσμος ως ειδικούς και να μη γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες διατροφικής υγιεινής.

Ο πολιτισμός των κοινωνιών, η ποιότητά του και η αξία του, φαίνεται και από την κουζίνα του. Αλλά και το “μορφωτικό” επίπεδο του ατόμου.  “Πες μου πώς και τί τρως,  να σου πω ποιος είσαι”.