ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Επεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου. Νεκρός ο πιλότος
Επεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου

Στη Στενή και τα περίχωρα, έχουμε συνηθίσει τις εκκωφαντικές πτήσεις των πολεμικών αεροπλάνων.   Από Σκύρο, Τανάγρα, Λάρισα. Περνάνε από την κορυφή στο Μαυροβούνι,  συνήθως πάνω από το χωριό Καμπιά  και αμέσως μετά βρίσκονται στο Αιγαίο.

΄Απειρες φορές μου έχει κάνει εντύπωση πως οι χειριστές  κάνουν διάφορες …μαγκιές,πάνω από τα κεφάλια μας.  Τη μια περνάνε σύριζα  στις στέγες και τρέμουν τα σπίτια, άλλοτε  πάνε βολίδα ίσια στο βουνό και λες ,τώρα θα καρφωθούν πάνω, αλλά τελευταία στιγμή  προλαβαίνουν να σηκώσουν το αεροσκάφος εντυπωσιακά και μόλις, ξυστά περνάνε  τη βουνοκορυφή.

Και αναρωτιέμαι. Μήπως αυτές είναι ψευτομαγκιές; Εγώ που δε γνωρίζω από τέτοια, σκέφτομαι πως μάλλον κάνουν παιχνίδια οι πιλότοι. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κάνει τους πιο επικίνδυνους ελιγμούς. Σαν να είναι παιδάκια.  Δεν το εξηγώ αλλιώς.

Πώς έπεσε το μιράζ στη Σκύρο; ΄Ετσι πέφτει ένα αεροπλάνο; Αν είναι καλοσυντηρημένο και δε γίνονται άστοχοι και επικίνδυνοι χειρισμοί από τους πιλότους, δεν πέφτει εύκολα. Ούτε επιβατικό ούτε πολεμικό.

Αναρωτιέμαι, με το νέο ατύχημα στη Σκύρο. Μήπως είχαν βάλει κανένα στοίχημα οι χειριστές  ποιος …θα κεράσει τα ποτά   και ποιος θα κάνει τί, εντυπωσιακό και επικίνδυνο; Μην τα ρίχνουμε όλα στις μηχανικές βλάβες.

2. Ο Τραμπ διστάζει: «Η επίθεση στη Συρία μπορεί να γίνει σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα»
Φωτογραφία: ΑΡ

Ενώ εντείνονται οι εικασίες για την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ κατά στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος Άσαντ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε μ’ ένα νέο tweet.

Όπως υπογράμμισε η αμερικανική επίθεση μπορεί να γίνει «πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα». Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε ότι «ποτέ δεν είπε πότε θα γίνει η επίθεση στη Συρία».

«Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα τελικά! Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ υπό τη διακυβέρνησή μου έκαναν τεράστια δουλειά ώστε να ξεφορτωθεί η περιοχή τον ISIS. Που είναι το “Ευχαριστώ Αμερική;”».

Θέλουν και δεν θέλουν οι σύμμαχοι να χτυπήσουν την Συρία

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει την Ρωσία, το πρωί της Τετάρτης, ότι επίκεινται άμεσα πλήγματα στην Συρία.

Ωστόσο, στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, πολλοί διστάζουν για το είδος της στρατιωτικής επέμβασης. Η Γαλλία, για παράδειγμα, η οποία φοβάται απώλεια ελέγχου στην περιοχή, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να πλήξει τους συμμάχους της Συρίας, δηλαδή τη Ρωσία και το Ιράν.

Και ενώ η στρατιωτική επέμβαση φαινόταν έτοιμη να εκδηλωθεί, μετά την επίθεση με χημικά το περασμένο Σάββατο στην Ντούμα της Συρίας, τελικά δεν έγινε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, όπως αναμενόταν. Το μέγεθος, ο τρόπος, η διάρκεια, οι στόχοι και κυρίως οι κίνδυνοι της επιχείρησης συνεχίζουν να συζητώνται μεταξύ Ουάσινγκτον, Παρισιού και Λονδίνου καθώς και σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Και ενώ οι Δυτικοί επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους θέληση «να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων», όπως είπαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέη τηλεφωνικά την Τρίτη, εντούτοις το ξανασκέφτονται.

Κι αυτό γιατί η Ρωσία δείχνει σθεναρά αντίθετη. Η Μόσχα είναι σταθερός σύμμαχος της Συρίας και την Τρίτη έθεσε βέτο στον ΟΗΕ, σε ένα σχέδιο των ΗΠΑ να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος μηχανισμός έρευνας για τα χημικά όπλα στη Συρία. Ο πρέσβης της Ρωσίας στον Λίβανο προειδοποίησε, μάλιστα, ότι κάθε αμεριακανικός πύραυλος θα πλήττεται αν χτυπηθεί η Συρία.
Το Κρεμλίνο δεν χρησιμοποίησε την ίδια ορολογία, αλλά προειδοποίησε ότι κάθε επιθετική επιχείρηση στη Συρία «μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στην περιοχή». «Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα αποφύγουν κάθε δράση που δεν δικαιολογείται και θα αποσταθεροποιήσει την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας προκάλεσαν μια έκρηξη από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ. «Η Ρωσία λέει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα πέσει στη Συρία. Να ετοιμάζεται η Ρωσία, οι πύραυλοι έρχονται, όμορφοι, καινούριοι και έξυπνοι!», έγραψε στο twitter, την Τετάρτη, ο αμερικανός πρόεδρος.

Δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι εκεί στο ΝΑΤΟ. Ο αιμοσταγής “Τσάρος” τους δοκιμάζει πάλι,όπως έκανε στην Ουκρανία.  Στη Συρία τώρα.

Αν πάλι αφήσει η Δύση να περάσει “ντούκου” αυτή η θρασύτατη επίθεση ΄Ασαντ (διάβαζε του  αφέντη του  Πούτιν) με χημικά σε αμάχους, κι αν εξαντλήσει σε απειλές και …πρόστιμα την τιμωρία, ας γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά πως ο επόμενος στόχος του ιμπεριαλιστή  Νεο-Ναζί της Ρωσίας, είναι τα Βαλκάνια. Αιγαίο (μέσω τρελαμένου Ερντογάν) και Μολδαβία-Ρουμανία.

Τόσο ανόητοι είναι πια οι σύμβουλοι του νέου προέδρου; Οι ίδιοι μείνανε  από την εποχή Ομπάμα; Ανιστόρητη και ολέθρια για τον πλανήτη η  αναποφασιστικότητα αυτή.

3. Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Φωτογραφία: ekriti.gr- Αμερικάνικα αεροσκάφη στο Ηράκλειο

Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζατζάκης» του Ηρακλείου προσγειώθηκαν δύο αμερικάνικα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Πρόκειται για τα αεροσκάφη MC-12S EMARSS και MC-12W Liberty, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές, στο πλαίσιο των μεγάλων αεροπορικών επιχειρήσεων Enduring Freedom (OEF) και Enduring Iraqi Freedom (OIF), σε Αφγανιστάν και Ιράκ αντίστοιχα.

Ο  Νεο- Ναζί της Ρωσίας απείλησε πως θα χτυπήσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες που βρίσκονται. Φυσικά,  εννοεί κυρίως την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι…σύμμαχος. Και ο “φίλος” του Ερντογάν “τρίβει τα χέρια “του από  την αναμπουμπούλα.

Βλέπετε το θρασίμι οραματίζεται να πάρει πίσω…18 νησιά. Να ξαναχτίσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Στον 21ο αιώνα όλα αυτά!

Πού φτάσαμε; Και εξαιτίας τίνος; ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.  Τα άλλα είναι  πολύ κάτω στη σειρά.

4. Το συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα
Το συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

O πρωθυπουργός της Μάλτας υποστηρίζει ότι είναι πράκτορας των Ρώσων. Η ίδια φοβάται για τη ζωή της, υποστηρίζοντας ότι εάν επιστρέψει στη Μάλτα όπου κατοικούσε μέχρι πρόσφατα δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Ο λόγος για την 36χρονη Ρωσίδα, μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, Μαρία Εφίμοβα, η οποία παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές πριν από λίγες εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι «κάτι υπάρχει σε βάρος της».

Πράγματι, οι αρχές της Μάλτας έχουν εκδώσει σε βάρος της δύο εντάλματα σύλληψης: Ένα για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και το δεύτερο για το αδίκημα της δημιουργίας ψευδών στοιχείων. Σήμερα, το συμβούλιο Εφετών, ενώπιον του οποίου θα παρουσιαστεί η Εφίμοβα από τον Κορυδαλλό όπου κρατείται,  θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα εκδώσει τελικά ή όχι την γυναίκα στις αρχές της Μάλτας.

Η 36χρονη είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και παντρεμένη με Έλληνα. Έφυγαν από την Ελλάδα, κυνηγώντας, όπως λένε, μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η  ιστορία  τους όμως «μπλέχτηκε» στην Μάλτα, μετά την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε τα Panama Papers, και τυχόν εμπλοκή σε οικονομικές ατασθαλίες του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, της συζύγου του αλλά και συνεργατών του. Η Εφίμοβα φέρεται ως η «πηγή» των αποκαλύψεων της δημοσιογράφου, η οποία δολοφονήθηκε, μετά από τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητό της.

«Οι κατηγορίες σε βάρος της είναι αστείες» λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της μαζί με άλλους ευρωπαίους δημοσιογράφους. «Η πρώτη στηρίζεται στο ότι χρησιμοποίησε παράτυπα κάποια εισιτήρια που δικαιούταν η ίδια από την εταιρεία όπου εργαζόταν για την οικογένεια της και η δεύτερη στο ότι δυσφήμισε κάποιον Μαλτέζο αστυνομικό», λέει ο κ.Κούλογλου, σημειώνοντας ότι μετά την δολοφονία της Γκαλίθια, η Εφίμοβα δεν πρέπει να εκδοθεί

Μην τολμήσουν οι δικαστές και την εκδώσουν. Ο μαφιόζος και εντελώς διεφθαρμένος Τζόζεφ Μουσκάτ  περιμένει  στη Μάλτα πώς και πώς να “κρεμάσει” την Εφίμοβα.  ΄Εφαγε τη Γκαλίθια,  τώρα θέλει να ησυχάσει και από την πηγή των αποκαλύψεων της διαφθοράς του,  που είναι η Ρωσίδα διωκόμενη.

“Κάτω τα χέρια”  από πολιτικά διωκόμενους.’ ΄Οποιος και ό,τι να είναι.

 

5. Μία συγκινητική κίνηση: Ο Σεφερλής αγόρασε αυτοκίνητο στην Ασπασία που την πυροβόλησε ο πατέρας της
Μία συγκινητική κίνηση: Ο Σεφερλής αγόρασε αυτοκίνητο στην Ασπασία που την πυροβόλησε ο πατέρας της

Ο Μάρκος Σεφερλής προχώρησε σε μία αξιέπαινη και άκρως συγκινητική πράξη.

Ο Έλληνας κωμικός, αγόρασε ένα ειδικό αυτοκίνητο στην Ασπασία από το Άργος, την κοπέλα που τον Αύγουστο του 2013 είχε πυροβολήσει ο ίδιος της ο πατέρας σε πλατεία, μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ο Μάρκος Σεφερλής τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει, στις αρχές Μαρτίου, όταν είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου είχε δεσμευτεί να βοηθήσει το άτυχο αυτό κορίτσι, το οποίο εδώ και χρόνια δίνει μάχη για τη ζωή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο ηθοποιός μίλησε ξανά στην εκπομπή, κάνοντας γνωστό πως αγόρασε στην Ασπασία το ειδικό αυτοκίνητο που χρειάζεται, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις της και να μπορεί να πραγματοποιεί με κάθε ασφάλεια τις θεραπείες της.

«Το ευχαριστώ είναι πραγματικά λίγο. Εύχομαι ο Θεός να σου δώσει πίσω διπλά την χαρά που δίνεις γενικότερα και την ελπίδα που έδινες σε εμάς. Εύχομαι να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση», είπε χαρακτηριστικά και με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα, ενώ ο Μάρκος Σεφερλής, εξίσου συγκινημένος, ανέφερε πως «εγώ κάνω πάντα ό,τι μου λέει η ψυχή μου και εκείνη τη στιγμή αυτό μου είπε η ψυχή μου».

 

Μπράβο στο Μάρκο Σεφερλή! Και ιδιαίτερα, επειδή η χειρονομία του ήταν ηχηρό  χαστούκι  στους ρατσιστές.

΄Ολοι οι φασίστες και οι Ναζί πέσανε επάνω στη “Μυρτώ της Πάρου”,  μόνο και μόνο, επειδή την άφησε “φυτό” Πακιστανός. Τη γύρισαν παντού, με δικά τους  λεφτά. Ακόμα και   σε πανάκριβο νοσοκομείο  της Αμερικής.  Βγήκαν σε τηλεοράσεις, έχυσαν χολή κατά των “λαθρό”, που όλοι τους ανεξαιρέτως είναι εγκληματίες και υποκριτικό δάκρυ. Για την Ασπασία, που τη σακάτεψε ο ίδιος της ο ΄Ελληνας γονιός,τσιμουδιά. Τέτοια φανατίλα.

Γράφαμε   (15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015):

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Επανέρχονται στη ζωή Μυρτώ και Ασπασία!  

 

 Την Ασπασία ομολογώ δεν την ήξερα. ΄Η, κι αν είχα ακούσει κάτι, όταν συνέβη η τραγωδία, το ξέχασα. Κι αυτό σίγουρα  λόγω έλλειψης επανάληψης του δράματος από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.   Αντίθετα, την άλλη, την επίσης τραγική περίπτωση της Μυρτώς,  την ήξερα «απ΄έξω κι ανακατωτά» μέχρι τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες. Από την ώρα που την άφησε «φυτό» το τέρας (και δεν τη βίασε, όπως λέει το πάντα έγκυρο…»τρομακτικό») μέχρι και σήμερα, που μαθαίνω για την καλή πορεία της υγείας της.
Και για να το πω στην… καθηγητική μας γλώσσα, αν ήταν να με εξέταζαν για τις γνώσεις μου στην περίπτωση της  Μυρτώς, θα έπαιρνα «δέκα με τόνο»  και στην άλλη, της όμοιας και χειρότερης Ασπασίας, φοβάμαι πως ο εξεταστής θα με έφερνε πάλι…Σεπτέμβρη για να είμαι πιο καλά μελετημένος.
Κι όμως.Την Ασπασούλα την άφησε «φυτό» ο ίδιος ο πατέρας της. Το σπλάχνο του, τη ζωή του. Δυο φορές πιο ένοχος από το βασανιστή της Μυρτώς. Αλλά, η Ελλάδα το πέρασε «ντούκου» το περιστατικό της Ασπασίας.  Βλέπετε η Μυρτώ είχε την… τύχη να την αφήσει με βαριές αναπηρίες ένας…Πακιστανός ,ενώ την Ασπασία κόντεψε να την εκτελέσει ο…΄Ελληνας πατέρας της. Τεράστια διαφορά στην …ποιότητα της κακοποίησης. Εκείνο που μέτρησε  τελικά στην έκταση της δημοσιότητας που έδωσε η εμπορική δημοσιογραφία στα δύο αυτά δράματα  δεν ήταν το μέγεθος του κακού που προξένησαν οι δράστες στα θύματα,αλλά η εθνικότητά των τεράτων.
Μη λέμε πολλά, γιατί τα έχουμε πει χίλιες φορές. Κάντε συνειρμούς, παραλληλισμούς, συγκρίσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας οι νοήμονες. Για τους  πανάθλιους  ρατσιστές, τους ανεγκέφαλους πατριωταράδες ούτε πρόκειται να  τους αλλάξουμε, όσο «μελάνι» κι αν χυθεί εδώ, ούτε  έχουν  έλεος,  όπως, ακριβώς,  τα άγρια ζώα.
Το ευχάριστο είναι πως και οι δυο ψυχούλες συνέρχονται, επιστρέφουν στη ζωή. Ας δούμε μόνο αυτή την ευχάριστη πλευρά της σκληρότητας   και ας ευχηθούμε να είναι γίνουν εντελώς καλά τα δύο κοριτσάκια.
6. Κι όμως υπάρχει χελώνα… πανκ -Εχει πράσινα «μαλλιά»-καρφιά, αναπνέει από τα γεννητικά όργανα
Φωτογραφία: Flickr @Chris Van Wyk

 

Πράσινα «μαλλιά», πλατιά χέρια με γαμψά νύχια. Αυτή είναι η χελώνα… πανκ του ποταμού Μέρι στην Αυστραλία (Mary River turtle), η οποία αναπνέει μέσω των γεννητικών της οργάνων.

Η χελώνα, μήκους 40 εκατοστών, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεν είναι μόνο ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα του πλανήτη, αλλά και ένα από τα απειλούμενα είδη ερπετών, σύμφωνα με την Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου (ZSL)

Η… πανκ εμφάνισή της προέρχεται από τις κάθετες πτυχές φυκιών που αναπτύσσονται στο σώμα της. Είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστη είδη χελωνών, καθώς αναπνέει μέσω πνευμόνων που βρίσκονται στα γεννητικά όργανα και χρειάζεται ρηχά νερά για να επιβιώσει.

Η χελώνα βρίσκεται στην 30η θέση στον κατάλογο της ZSL για τα ερπετά που απειλούνται με εξαφάνιση.

 

Τα σπάει η Φύση με τέτοιες μαγκιές που κανει ώρες-ώρες. Και δε τις κάνει από ανοησία.΄Εχουν σκοπιμότητα,πέρα από εκείνη της ομορφιάς.

Είναι χαστούκι στο ρατσισμό. Σε εκείνους που ισοπεδώνουν τις φυσικές επιλογές ,που θέλουν να επιβάλουν το μονότονο, το ίδιο, το επαναλαμβανόμενο. ΄Οχι,  σου λένε. Η …Αρία φυλή είναι η μοναδική, η ανεπανάληπτη, η άσπρη πέτσα  είναι το φυσικό είδος.

Τί λέτε, βρε ανώμαλοι;  Ρίξτε μια ματιά στα χρώματα της φύσης, τις δημιουργίες, τις συνθέσεις,   τις εναλλαγές της. Αλλά βλέπουν ο τυφλοί?

7. Αυτοί είναι οι 5 υποψήφιοι ηθοποιοί που διεκδικούν το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2018

Αμειβόμενο Βραβείο  «Δημήτρης Χορν» (για  δέκατη όγδοη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος  περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή.

Στην εκδήλωση της απονομής o Δημήτρης Τσούτσης μιλάει για τον Δημήτρη Χορν.

Την εκδήλωση  θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής.

Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας.

΄Αμα ακούς Σταμάτη Φασουλή και Κώστα Γεωργουσόπουλο, τα χαϊδεμένα παιδιά του πάλαι ποτέ ένδοξου Συγκροτήματος και ειδκά του ίδιου του Χρ. Λαμπράκη, να υποπτεύεσαι πως η διαπλοκή είναι εκεί. Σε ό,τι επιχειρούν ,με ό,τι ασχολούνται. Ακόμα και σε απονομές βραβείων.

΄Ατιμη φάρα! Επί χρόνια  χωμένη στη διαπλοκή, τις “αλλαξοκωλιές” .Υπηρέτησαν με το αζημίωτο την παραπληροφόρηση, τη χειραγώγηση και τον καταποντισμό της ελληνικής Τέχνης.  Μονοπώλησαν επί δεκαετίες το κιτς, το σκόπιμο, το διαπλεκόμενο. Για φτύσιμο!