ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.α.  Η Βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα παιδιά του πιλότου – 18.000 ευρώ το χρόνο
Η Βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα παιδιά του πιλότου - 18.000 ευρώ το χρόνο

 

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, του χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η απόφαση ελήφθη με βάση απόφαση που έχει λάβει η Ολομέλεια της Βουλής το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου βάσει της οποίας όλα τα παιδιά των πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, ανδρών, των ενόπλων δυνάμεων υιοθετούνται από τη Βουλή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Βουλή αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων των παιδιών ως την ηλικία των 25 ετών.

β. Πετρόπουλος: Πλήρη σύνταξη θα πάρει η οικογένεια του σμηναγού
Στις οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον χορηγείται πλήρης σύνταξη, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο/Φωτογραφία: Eurokinissi

Aπίστευτη απόφαση. Ομολογώ δεν την είχα προσέξει. Ο γνωστός πανάθλιος πολιτικός παλαιάς κοπής Πετσάλνικος   ( δεν άφησε υπηρεσία δημόσια που να μη χώσει ψηφοφόρο του), αποφάσισε ως πρόεδρος της Βουλής  για όλα τα παιδιά των… πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ανδρών (προφανώς και γυναικών) των ενόπλων δυνάμεων, να καλύπτουμε εμείς οι υπόλοιποι τα έξοδά  τους    για τα υπόλοιπα  25 και 30 χρόνια!  Παράλληλα, με άλλο νόμο οι χήρες των στρατιωτικών ίδιας περίπτωσης, παίρνουν ακέραιη σύνταξη, κι ας είναι 20 χρόνων κοριτσάκια. Θα την ξεκοκαλίζουν εις υγείαν των κορόιδων ανεμπόδιστα ως τα 90 τους .  Σκάνδαλο…περιωπής , περισσότερο ηθικό!

Δε ζητώ τη γνώμη ούτε των εθνικιστών ούτε των ανεγκέφαλων. Ούτως ή άλλως, αμφότεροι μόνο γνώμη σωστή δεν έχουν. Του σώφρονες ερωτάω. Γιατί ο γιατρός,  ο δάσκαλος, ο πυροσβέστης, όποιος τέλος πάντων εργάζεται στο δημόσιο και προσφέρει ιδιαίτερη,κάποτε και επικίνδυνη υπηρεσία, να μην έχει την ίδια αντιμετώπιση; Ο δάσκαλος ας πούμε, αν πεθάνει στην τάξη μέσα…χέστηκε η πολιτεία, αν έχει πέντε παιδιά κι αν θα μείνουν στους πέντε δρόμους. Και σιγά που θα δώσουν στη χήρα πλήρη σύνταξη.

Τί προσφέρουν περισσότερο οι ένστολοι από τους άλλους; Ειδικά οι στρατιωτικοί μια ζωή κοπροσκυλιάζουν ,παίρνουν μισθούς και επιδόματα, χωρίς να προσφέρουν τίποτα; Και μη μου πείτε αν γινει πόλεμος…και τέτοιες σαχλαμάρες. Πάλι στον πόλεμο (που δεν πρόκειται να γίνει) τα παιδάκια του κοσμάκη θα πάνε, κι αυτά θα σκοτωθούν.

Και αν πούμε πως οι χειριστές των πολεμικών αεροπλάνων κάνουν επικίνδυνο επάγγελμα, οι πιλότοι των επιβατικών γιατί όχι;  Και στο κάτω -κάτω,  όταν  κάνεις ένα επάγγελμα ,δε σε υποχρεώνει κανείς να το διαλέξεις ή να μείνεις. Πληρώνεσαι. Κι αν νομίζεις πως δε σου πάει ή φοβάσαι, φεύγεις.

Αδιανόητα πράγματα αυτά. Και ..καταληπτά μόνο από ανεγκέφαλους Ελληνάρες.

2. Τα πλουσιόπαιδα της Ουγγαρίας προκαλούν διπλά -Ποζάρουν γυμνά, επιδεικνύοντας τα πλούτη τους

Κι αυτό γιατί πλέον στο Instagram υπάρχει μία νέα σελίδα, στο Rich Kids of Budapest, όπου εκεί γυναίκες και άνδρες δεν διστάζουν να ξεγυμνωθούν για να δείξουν τα πλούτη τους.

Φαίνεται, λοιπόν,  πως τα πλουσιόπαιδα στην Ουγγαρία δεν θέλουν να δείχνουν μόνο τα πλούτη τους, αλλά και το γυμνασμένο κορμί τους, με πολλές γυναίκες να ανεβάζουν ημίγυμνες φωτογραφίες.

Άλλοτε ποζάροντας εντελώς γυμνές σε μία Ferrari και άλλοτε στην μπανιέρα με τις σαπουνάδες ή με το μαγιό τους, οι  Ουγγαρέζες αποδεικνύουν πως δεν αρκούν μόνο τα λεφτά για να κλέψουν τις εντυπώσεις

O σεξισμός και η ηθική παραλυσία είναι φασισμός. Και στην Ουγγαρία, ζει και βασιλεύει ένας…γνήσιος ολοκληρωτισμός. Με ένα εκλογικό νόμο “κουστούμι” και μια ΑΠΟΧΗ συγκλονιστική, παλιότερα περισσότερο,  η ακροδεξιά κυβέρνηση ξανακέρδισε τις εκλογές πριν λίγες ημέρες.

Γιατί να είναι περίεργο πως τα πλουσιοκόριτσα επιδεικνύουν τα κάλλη και τα πλούτη τους; ΄Οταν σου γανώνει το κεφάλι το ίδιο το σύστημα  πως είσαι ξεχωριστός, μοναδικός, τυχερός αν είσαι Μαγυάρος και  έχεις πλούτο και δύναμη,πώς να αντέξεις;

Το δράμα της Ουγγαρίας είναι  πως δεν υπάρχει ούτε αριστερό ούτε ακτιβιστικό, δυνατό κίνημα.΄Ετσι κινούνται άνετα και προκλητικά οι φασίστες σε όλους τους χώρους (σχολεία, Μέσα παραπληροφόρησης κ.λπ) και δεν τους ενοχλεί κανείς.

Καλά να πάθουν οι  Ούγγροι. Ο εθνικισμός και ο ρατσιμός  των Μαγυάρων είναι παροιμιώδης, άλλωστε. Στο 2 παγκόσμιο πόλεμο να μην ξχνάμε πως έφτασαν στο σημείο να σκοτώνονται μεταξύ τους και οι στρατιωτικοί  να εξοντώνουν συμπατριώτες τους , χάριν γούστου, χωρίς αιτία και αφορμή! Μιλάμε για βαριά ψυχοπάθεια. Διαστρέβλωση της ίδιας της φύσης.

Ας δρέψουν τους καρπούς της αφροσύνης  τους. Αν βαδίζουν έτσι, δε θα αργήσει η ημέρα που θα φαγωθούνε πάλι μεταξύ τους.

3. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
Τζορτζ Σόρος, πώς ο Βίκτορ Ορμπάν τον χρησιμοποίησε για να κερδίσει τις εκλογές
Τζορτζ Σόρος, πώς ο Βίκτορ Ορμπάν τον χρησιμοποίησε για να κερδίσει τις εκλογές

Μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου 2018 στην Ουγγαρία, ο ακραίος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, γνωστός λαϊκιστής, έκανε αποδιοπομπαίο τράγο τον εκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος για να κερδίσει ψήφους.

Η εμμονή μάλιστα του Ορμπάν με τον Σόρος ξεπέρασε κάθε όριο, αφού υβριστικές αφίσες αναρτήθηκαν σε δημόσιους χώρους και το όνομά του συνδέθηκε με όλα τα κακά του κόσμου, και κυρίως με την έλευση μεταναστών στην Ευρώπη.

Ο Τζορτζ Σόρος γεννήθηκε σε εβραϊκή οικογένεια της Βουδαπέστης, το 1930 και γλύτωσαν την τελευταία στιγμή από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όταν οι ναζί μπήκαν στην Ουγγαρία τον Μάρτιο του 1944. Οι Σόρος εγκαταστάθηκαν στην Αγγλία, όπου ο νεαρός Τζορτζ αποφοίτησε από το διάσημο πανεπιστήμιο London School of Economics. Το 1956 έφυγε για την Νέα Υόρκη και έκανε περιουσία στα χρηματοοικονομικά και στο χρηματιστήριο.

Παράλληλα, ο Σόρος διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό του έργο και αφιέρωσε μέρος της περιουσίας του για να υποστηρίξει τις δημοκρατικές αξίες και την ανοιχτή κοινωνία, εξ ου και το Ιδρυμά του  Open Society. Ειδικά στην Ουγγαρία δώρισε και επένδυσε 400 εκατομμύρια δολάρια στην υγεία, παιδεία, ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η ΜΚΟ Open Society βοηθάει και αιτούντες άσυλο.
Ο Σόρος πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να μείνει ανοιχτή στους μετανάστες. «Σώστε τους πρόσφυγες για να σώσετε την Ευρώπη», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2016, στο σάιτ Project Syndicate, ενώ μια εβδομάδα αργότερα είχε γράψει το άρθρο «Γιατί επενδύω 500 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσω τους μετανάστες».

Για τον Ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν, ο Σόρος ήταν μια πραγματική ευκαιρία. Ο ακραίος και εθνικιστής ηγέτης, όχι μόνο τάσσεται κατά της «ανοιχτής κοινωνίας», αλλά θέλει να τοποθετήσει τείχη κατά μήκος των συνόρων. Οι μετανάστες, όπως δηλώνει, απειλούν την εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας και πρέπει να σταματήσει η λαίλαπα. Το 2015 είχε αντιταχθεί στο πρόγραμμα διαμοιρασμού των προσφύγων και είχε καταγγείλει τις Βρυξέλλες για «δικτατορία». Ενόψει των εκλογών του Απριλίου 2018 ανακάλυψε τον Σόρος.

«Ο θείος Τζορτζ», όπως τον αποκαλεί υποτιμητικά, θέλει να οδηγήσει την Ευρώπη στην παρακμή. Ο Ορμπάν δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος γι’αυτό. Στις 9 Οκτωβρίου 2017 η ουγγρική κυβέρνηση στέλνει σε 8 εκατομμύρια νοικοκυριά ένα ερωτηματολόγιο για τον Σόρος. Εγραφε μέσα ότι ο εκατομμυριούχος θέλει να ρίξει το φράγμα εναντίον των μεταναστών, επιθυμεί να μπουν 1 εκατομμύριο μετανάστες ετησίως στην Ευρώπη κλπ.

Ετσι ξεκίνησε την Ουγγαρία η υστερία με τον Σόρος. Ολη η κυβερνητική μηχανή μπήκε στην υπηρεσία αυτού του νέου «εχθρού». Αφίσες κολλήθηκαν σε όλη τη χώρα, με το πρόσωπο του Σόρος και το σύνθημα «Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος». Μια φωτογραφία που θύμισε σε πολλούς «τον τρόπο επικοινωνίας των ναζί, στη δεκαετία του 1930, για να παρουσιάσει τον «Εβραίο εχθρό», πλούσιο και μοχθηρό, ο οποίος κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο», όπως σχολίασε ο Andras Renyi, καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, στη Βουδαπέστη.

Ο ίδιος καθηγητής αρνείται, ωστόσο ότι ο Ορμπάν είναι αντισημίτης. «Δεν έχει καμία ιδεολογία ο Ορμπάν. Είναι πολύ πιο πονηρός. Στέλνει σήματα στους ραστιστές Ούγγρους, γνωρίζοντας ότι θα καταλάβουν τους κώδικες». Και πράγματι, οι αφίσες του Σόρος γέμισαν με αντισημιτικά συνθήματα.

Αλλο παράδειγμα, η παρακάτω φωτογραφία από μια γιορτή στο χωριό, την οποία ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας βουλευτής του κόμματος Ορμπάν (Fidesz). Η φωτογραφία εμφανίζει κατοίκους, γελαστούς, να ποζάρουν μπροστά σε ένα σκοτωμένο μαύρο γουρούνι. Στο σώμα του γουρουνιού γράφει “Ö volt a soros”, δηλαδή «Ηρθε η ώρα του». Ενα λογοπαίγνιο γύρω από τη λέξη «Soros».

Να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Στην Ουγγαρία αυτή την ώρα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. ΄Η, καλύτερα, έχει βγει το φιδάκι του Ναζισμού που φρντίζει επιμελώς να το μεγαλώσει ο ΝεοΝαζί Χιτλερίσκος   Βίκτορ ΄Ορμπάν.

4. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Η ημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης
Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: Η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης

Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εταιρεία.

Στην απόφαση που εκδόθηκε μετά τη συνέλευση αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η κατάσταση πλέον στην ΕΡΤ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενούς της ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επιλέξει σαν «σάκο του μποξ».

Aν θέλαμε να …αξιολογήσουμε την χυδαιότητα, τον καιροσκοπισμό και  την ανηθικότητα  των συντεχνιών στην Ελλάδα, το δημοσιογραφικό συνάφι είναι πρώτο. Εντελώς βρώμικοι οι δημοσιογράφοι  από καθε άποψη. Δε λένε τυχαία πως “ο καλύτερος απ΄αυτούς έχει σκοτώσει τη μάνα του”.

Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται είναι οι …επαναστάτες χτές, που όταν ο Σαμαράς έκλεισε την αμαρτωλή ΕΡΤ, τα έκαναν λίμπα για το… μαύρο φασιστικό που έπεσε και  ενταφιάστηκε  η δημοκρατία! Και όταν  εμείς φωνάζαμε εδώ πως  η ΕΡΤ  είναι ένα κομματικό μαγαζί ,που βόλευε  κομματικούς οπαδούς, όπως ακριβώς τα λένε αυτοί σήμερα, η επαναστατική τους ορμή μας ισοπέδωνε.

Σήμερα λένε οι ίδιοι  παλιάνθρωποι εκείνα που λέγαμε εμείς τότε. Και κάνουν τα ίδια. Η ΕΡΤ είναι τσιφλίκι,αν και σήμερα είναι  απείρως καλύτερη από την παλιά.

Μας το παίζουν τάχα ανεξάρτητοι,  μη κομματικοί. Αυτοί που τους διόρισε εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με  αυστηρά κομματικάα κριτήρια , ως επιβράβευση του…αγώνα τους,  της πολύμηνης τότε οχλαγωγίας  τους, που τη βάπτιζαν διαμαρτυρία-καταγγελία, με το  να βρίζουν, να ασχημονούν, να συμπεριφέρονται ως αγρίμια.

Σήμερα , θίχτηκαν τα παιδιά,  γιατί… ανακάλυψαν την Αμερική!  Όλα εδώ πληρώνονται, παλιανθρωπάκηδες.  Είναι κανόνας της ζωής.