ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ,ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

 

α. Επτά χρόνια συγκρούσεων στη Συρία: 500.000 θάνατοι, 11 εκατ. άνθρωποι εκτοπισμένοι
Φωτογραφία: AP

 

β . ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία χτύπησαν στόχους στη Συρία
Φωτογραφία: AP/ Hassan Ammar

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

Στόχος των βομβαρδισμών «ακριβείας» είναι θέσεις που σχετίζονται με τις «χημικές οπλικές δυνατότητες» του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του διαγγέλματός του, αναφέρθηκαν οι πρώτες εκρήξεις στη Δαμασκό. Τα συριακά ΜΜΕ κάνουν για λόγο για τον τραυματισμό τριών αμάχων και υλικές ζημιές σε ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας. Η Ρωσία απείλησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, εκτοξεύθηκαν πάνω από 100 πύραυλοι από τη θάλασσα και τον αέρα και ένας σημαντικός αριθμός τους αναχαιτίσθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.

Μία ώρα διήρκεσε η επίθεση

Για μία ώρα, οι δυτικές δυνάμεις «σφυροκόπησαν» τρεις στόχους στη Συρία που συνδέονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων.

Ο ένας ήταν κοντά στη Δαμασκό και οι άλλοι δύο στην περιοχή της Χομς. Η επίθεση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα. Δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζο Ντάνφορντ, ο οποίος συμπλήρωσε προς το παρόν δεν προβλέπεται άλλοι επιχείρηση.

Οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι η Μόσχα δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επιχείρηση.

γ. ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
Διάγγελμα Τραμπ: Διέταξα επίθεση στη Συρία
Διάγγελμα Τραμπ: Διέταξα επίθεση στη Συρία [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μια στρατιωτική επιχείρηση μαζί με την Γαλλία και τη Βρετανία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία .

Δήλωσε ότι διέταξε επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

δ. Οι Ρώσοι θριαμβολογούν: Αναχαιτίστηκαν 71 από τους 103 πυραύλους των δυνάμεων της Δύσης
Πύραυλος πάνω από τη Δαμασκό (Φωτογραφία: AP)

 

ε. Ρωσικό ΥΠΕΞ: Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στη Δαμασκό όταν έχει μια ευκαιρία για ειρήνη
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ (Φωτογραφία: AP/ Mary Altaffer)

Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τα πλήγματα αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών δυνάμεων στη Δαμασκό.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την ‘Αραβική άνοιξη’, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

στ. Ανώτατος Ιρανός ηγέτης: Εγκληματίες οι Τραμπ, Μακρόν, Μέι- Δεν θα πετύχουν τίποτα
ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ/Φωτογραφία: AP

 

ζ. ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Καταδικάζει το ΚΚΕ την επίθεση στη Συρία- Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση στη Συρία διοργανώνει το ΚΚΕ/Φωτογραφία: Eurokinissi

Την επίθεση στη Συρία καταδικάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτύριας σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα ακολούθησει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

η. ΣΕ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΑΞΙΑΣ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Η χλιδάτη ζωή του Ασαντ και της συζύγου του, «Πρώτης Κυρίας της Κολάσεως», ενώ ο εμφύλιος μαίνεται εδώ και επτά χρόνια

 

Το 2012, το Wikileaks δημοσίευσε προσωπικά emails της 42χρονης Βρετανο-Σύριας που δείχνουν πως είχε δώσει 350.000 δολάρια για130 νέα έπιπλα την ώρα που ο αιματηρός εμφύλιος στη χώρα της μαίνονταν ήδη εδώ και ένα χρόνο. Είχε αγοράσει επίσης, ένα ζευγάρι παπούτσια με κρύσταλλα στα τακούνια, αξίας 7.000 δολαρίων και είχε ζητήσει να αποσταλούν τα εμπορεύματα στο Ντουμπάι για να αποφύγει τις κυρώσεις.
Το υπερμοντέρνο προεδρικό μέγαρο του ζευγαριού, που χτίστηκε το 1979 και σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένζο Τάνγκε, εκτιμάται ότι κόστισε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα, ένα δημοσίευμα του 1989, υποστήριζε πως ένα μόνο δωμάτιο ήταν εξοπλισμένο με 125.000 μαρμάρινα πλακάκια, το κόστος των οποίων έφτανε τα 10,6 εκατ. δολάρια.

Αν στόχος της επίθεσης των τριων συμμάχων ήταν να δώσουν ένα σκληρό μάθημα πρωτίστως στο Νεοϊμπεριαλιστή Πούτιν και δευτερευόντως στο δικτάτορα της Συρίας, το συμπέρασμα μετά την επίθεση είναι πως δεν έλαβαν αμφότεροι κανένα μήνυμα. Διότι δε δόθηκε με τη λάιτ αυτή  επίθεση!  Πόσω μάλλον  μάθημα.  Αντίθετα, ενισχύθηκε η  γνωστή υπερφίαλη υπεροψία του δικτάτορα της Ρωσίας, αλλά και η απόφαση-πείσμα (“ζήτημα ζωής και θανάτου” για τον ίδιο) να μην ησυχάσει, αν δεν ολοκληρώσει το σχέδιό του. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ανασύσταση της παλιάς,  τσαρική Ρωσίας.

Με τα σημερινά δεδομένα αυτό σημαίνει την ύπαρξη μιας ισχυρής Ρωσίας στο πόδι της παλιάς Σοβιετικής ΄Ενωσης, αγαπητής-σεβαστής στους συμμάχους, αλλά   φόβος και τρόμος στους εχθρούς.  Να είναι όπως και τότε ,  το αντίπαλο δέος της Δύσης, ο ορκισμένος εχθρός.

 Η διχοτόμηση της Ουκρανίας ,η βίαιη απόσπαση της ναυτικής βάσης στην Κριμαία, αλλά και η χωρίς προσχήματα εμπλοκή των Ρώσων  στον πόλεμο της Συρίας, τάχα για να  εξαλειφθεί   η  τρομοκρατία  των Τζιχαντιστών, απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας, πως ο Νέος Χίτλερ δεν είναι απλά αδίστακτος, αλλά και  εντελώς αποφασισμένος.

Για τους νουν έχοντας , μεγαλύτερος, βέβαια,  τρομοκράτης από τον αιμοσταγή  ηγέτη της Ρωσίας , δεν υπάρχει. Απλώς βαπτίζει την τρομοκρατία του ,πατριωτισμό –εθνικό χρέος  και ισοπεδώνει ό,τι νομίζει πως θα του σταθεί εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά του σχέδια.  Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία, Συρία,  η τρανή απόδειξη. Τραγωδίες τέτοιες και τόσες που μόνο το ελληνικό (διάβαζε αφασικό-καιροσκοπικό ) ….ΚΚΕ δεν μπορεί να ξεδιακρίνει λόγω…συναισθηματικής εξάρτησης από οτιδήποτε ρώσικο!   

Και να σκεφτεί κανείς πως  εδώ και κάποια  χρόνια, ο πλανήτης είχε απαλλαγεί από την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου. Ουδείς 10 χρόνια πριν, μπορούσε να φανταστεί πως θα έφτανε η ημέρα που η μωροφιλοδοξία Πούτιν-΄Ασαντ  θα προξενούσε  τόση φρίκη,  αίμα ,  χάος,   αλλά και  απειλή  ενός νέου παγκόσμιου πολέμου. Μιλάμε για  350-500.000  νεκρούς. Εκατομμύρια οι σακατεμένοι και οι πρόσφυγες. Και μόνο τη Συρία!

Και όλα αυτά από το 2014 και μετά, όταν ο αδίστακτος τύραννος και ιμπεριαλιστής  ξεκίνησε τις εχθροπραξίες στην Α, Ουκρανία , διχοτόμησε τη χώρα, εξασφάλισε τη ναυτική  βάση  της Σεβαστούπολης  και στη συνέχεια προχώρησε στη Συρία, όπου κι εδώ ,αφού αιματοκύλησε κι αυτή τη χώρα, απόκτησε δυο επίσης μεγίστης σημασίας  βάσεις για τη Μ. Ανατολή.

Ο  Χίτλερ της Ρωσίας γνώριζε τότε  καλά το χρόνο που θα ξεκινούσε την εφαρμογή του σχεδίου του. ΄Ηταν η εποχή που  στο τιμόνι της Αμερικής βρισκόταν    ο Μπαράκ   Ομπάμα.΄Ενας ήσυχος, μετριοπαθής και επιτυχημένος στο εσωτερικό πρόεδρος, αλλά παντελώς ανίκανος να αντιληφθεί το παιχνίδι της «αρκούδας του Βορρά». ΄Ετσι, για να εξασφαλίσει την υστεροφημία του  ως ειρηνοποιός και μετριοπαθής πρόεδρος, αντί με το που ξεκίνησε ,ήδη από τον Οκτώβριο του 2013, ο  Τσάρος  της Ρωσίας βάζει  καλυμμένα στρατό στην Αν. Ουκρανία, όχι μόνο οι υπηρεσίες του ΝΑΤΟ δεν πήραν είδηση πως είχε γεμίσει στρατό και όπλα η περιοχή, αλλά και όταν το Φεβρουάριο του 2014  κορυφώθηκαν  οι εξεγέρσεις στο Κίεβο,  σύμφωνα με το οργανωμένο σχέδιο Πούτιν-Γιανουκόβιτς και λίγο μετά το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ξεκινάει και επίσημα η κατάληψη της Αν.Ουκρανίας από τους Ρώσους, ο  Ομπαμα, παρακολουθούσε ενεός, τρομοκρατημένος και αναποφάσιστος την επέλαση των Ρώσων στρατιωτών που το έπαιζαν επαναστατημένοι  ντόπιοι Ρώσοι επαναστάτες!

Από τότε η Αμερική και το ΝΑΤΟ έχασαν το παιχνίδι. Αν στη θέση του Ομπάμα υπήρχε ένα δυναμικός και ιστορικά  εξοπλισμένος ηγέτης και πριν, εν  τη γενέσει της κατέπνιγε την εξέγερση, σήμερα ούτε χώρες καταστρεμμένες , όπως η Ουκρανία και η Συρία θα υπήρχαν,  ούτε χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Και όσο για τη χώρα μας ο επίσης τρελαμένος δικτάτορας της Τουρκίας, σύμμαχος του ομολόγου του στη Μόσχα, που με τις ρώσικες πλάτες ξεκίνησε τις γνωστές και  άνευ προηγουμένου προκλήσεις στο Αιγαίο αμφισβητώντας και την ίδια της συνθήκη της Λοζάνης, θα είχε καταπιεί τη γλώσσα του.  Πρωτοφανή όλα τούτα και τραγικά, αλλά όχι πάντως, ανεξήγητα.

 Η επίθεση των Δυτικών στη Συρία τις πρωινές ώρες σήμερα, στην ουσία ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Στην πραγματικότητα οι πύραυλοι που έπεσαν αναχαιτίστηκαν! Από την άλλη,  οι σύμμαχοι  δεν τόλμησαν να χτυπήσουν ρώσικους στόχους. Πέρα από το γεγονός πως  οι ζημιές που προκάλεσαν στα ρωσικά χημικά ήταν ελάχιστες. Από την άλλη, όπως είπαμε, ο αιμοσταγής  Πούτιν αποθρασύνεται πλέον εντελώς. Και από  εδώ και μετά θα γίνεται πιο σκληρός και απερίσκεπτος.

Μόνο με αυτή τη μέθοδο  μπορεί και ο ίδιος να επιβιώσει. Η Ρωσία, μια χώρα με  κλυδωνιζόμενη   οικονομία (“βενζινάδικο”), με σχεδόν ένα 40% του πληθυσμού  μαφιόζους ,ακροδεξιούς, εθνικιστές, λούμπεν στοιχεία, από την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος και μετά,  δεν «είδε άσπρη μέρα». Ούτε κατάφερε ποτέ (και δε θέλησε)  να προσεγγίσει τη Δύση. Η φτώχια, το αλκοόλ, το χαμηλό προσδόκιμο ζωής είναι οι μεγάλες μάστιγες-κατάρες της χώρας.

 Μόνο με την  υποδαύλιση του εθνικισμού, τον απεινή διωγμό των φορέων της αντίδρασης και την  καταιγιστική προπαγάνδα πως η Δύση καιροφυλακτεί  να …ταπεινώσει την υπερήφανη Ρωσία,  το μαφιόζικο καθεστώς καταφέρνει να αποφύγει  την εσωτερική εξέγερση και κερδίζει χρόνο. ΄Ετσι ,οι επιλογές του “Τσάρου”   είναι μονόδρομος, αν θέλει  να παραμένει στο θρόνο. Συνεχείς προκλήσεις,  απειλές,  εχθροπραξίες. Πόλεμος!   Κι αυτό θα κάνει από εδώ και εμπρός.

Η λύση για δυναμική, πολεμική αντίδραση  της Δύσης,  θα  πρέπει να επιλεγεί  τελευταία. Ο Πούτιν είναι Χίτλερ, αδίστακτος, ψυχοπαθής  ψυχρός, εντελώς τρελαμένος. Μπορεί να  προχωρήσει  ακόμα και στη μοιραία  κίνηση “να πατήσει το κουμπί» των πυρηνικών. Δεν έχει αναστολές. Γι΄αυτό βάζουμε τελευταία την εκδοχή της πολεμικής   αναμέτρησης, που σίγουρα θα λήξει υπέρ του ΝΑΤΟ, λόγω στρατιωτικής υπεροχής των Αμερικανών.  Αλλά, ουδείς γνωρίζει το κόστος σε αίμα και υλικές ζημιές  μιας τέτοιας  στρατιωτικής  δράσης.

Οπότε η λύση  φαίνεται  να είναι μία.  Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ.Ασφαλέστερο μέσο είναι οι σκληρός, ασφυκτικός οικονομικός αποκλεισμός της χώρας. ΄Οχι οι αστείοι, οικονομικοί  περιορισμοί Ομπάμα, που δεν πείραξαν στο ελάχιστο  τους Ρώσους ολιγάρχες. Αντίθετα συνεχίζουν προκλητικότατα, με πρώτο τον ίδιο το δικτάτορα ,να ζουν στη χλιδή και την παραλυσία  . 

 Μια οικονομική  κατάρρευση,  άτακτη  χρεοκοπία ή έστω δεινά χειμαζόμενη οικονομία, θα συσπείρωναν  ένα μέγα πλήθος ,τη συντριπτική πλειοψηφία του ρώσικου λαού στο εσωτερικό.  Εκείνος ακριβώς ο κόσμοςπου θα βίωνε  και  θα αντιμετώπιζε  στην καθημερινότητά του την παντελή  στέρηση.  Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εξέγερση είναι νόμος της Ιστορίας (και μαρξιστική διαπίστωση). Και μια γενικευμένη-οργανωμένη  εξέγερση, σημαίνει  κατάρρευση του βρώμικου καθεστώτος Πούτιν . Παράλλληλα,  και την εξαφάνιση  των προβλημάτων που δημιούργησε.

Είναι το ίδιο σενάριο που Ευρώπη και  Αμερική επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή  για την πτώση   του δικτάτορα της Τουρκίας. ΄Ηδη, η χρεοκοπία “κτυπάει την πόρτα” της  γείτονος. Και δεν πρόκειται   να την  αποφύγει. Το μόνο που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς  αυτή την ώρα είναι, αν η κρίση  θα εξελιχθεί σε ελεγχόμενη ή άτακτη χρεοκοπία.

Με τέτοια οικονομική κατάρρευση, με ένα Κουρδιστάν  πανέτοιμο να στηθεί από τους Αμερικανούς, με ένα τούρκικο  λαό  κατακερματισμένο  σε χίλια κομμάτια, ο «Σουλτάνος» δεν πρόκειται ούτε λεπτό να σταθεί. Και δε θα ξέρει από πού και πώς θα φύγει. 

Οπότε, δεν  αποκλείεται να έρθει  η  μέρα (μάλλον νύχτα θα φύγει) που κάποιο ελικόπτερο θα προλάβει να περάσεει τον ΄Εβρο και θα αδειάσει τον τρελαμένο δικτάτορα   στην Αλεξανδρούπολη , για να ζητήσει κι αυτός  πολιτικό άσυλο στη χώρα. Η Ιστορία διδάσκει πως οι αλαζόνες, οι ασεβείς τιμωρούνται σκληρά. Και είναι κανόνας,