ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Επανέρχονται στη ζωή Μυρτώ και Ασπασία!  
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Επανέρχονται στη ζωή Μυρτώ και Ασπασία!
 
Πάρος, καλοκαίρι 2012, το καλοκαίρι που έμελλε να στιγματίσει για πάντα τη Μυρτώ, την οικογένειά της αλλά και το πανελλήνιο.

Η κοινή γνώμη παγώνει όταν ένα 15χρονο κορίτσι πέφτει θύμα βιασμού αλλά και άγριου ξυλοδαρμού, από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά.

Ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, τότε είχε δηλώσει «Καμία καταδίκη από ανθρώπους, για μένα, δεν θα είναι αυτή που αξίζει» και συμπλήρωσε «Μια καταδίκη πρέπει να υπάρξει για το παιδί. Για εμένα όχι. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν».

Το κορίτσι είναι φριχτά βασανισμένο και χτυπημένο. Η κατάστασή της είναι τόσο σοβαρή όπου μετά την πρώτη νοσηλεία μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη όπου παραμένει εκεί για επτά ολόκληρους μήνες.

Στις 24 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα

Μιλώντας τότε στο theTOC.gr η επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας «ANIMUS», Κατερίνα Σαραμούρτση μας έλεγε ότι «Η επικοινωνία γίνεται με τα μάτια και με κάρτες. Η Μυρτώ ήταν χαμογελαστή, αντέδρασε πολύ καλά

Και η Ασπασία επανέρχεται

Η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη, μοιάζει απίστευτη. Η 17χρονη δέχεται δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ήταν οι λόγος που όπλισαν το χέρι του και τον έστρεψαν εναντίον του παιδιού του.

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Η μητέρα της το μόνο που ζητάει είναι προσευχές για το παιδί της.

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus όπου όπως λέει στην Espresso η κα Σαμαμούτση «Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι. Δεν μπερδεύεται και έχει μνήμη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες θυμήθηκε έναν συμμαθητής της που έχει γενέθλια. Προσπαθεί και η Ασπασία να βγάλει φωνούλες, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια».

 Την Ασπασία ομολογώ δεν την ήξερα. ΄Η, κι αν είχα ακούσει κάτι, όταν συνέβη η τραγωδία, το ξέχασα .Κι αυτό σίγουρα  λόγω έλλειψης επανάληψης του δράματος από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.   Αντιθετα, την αλλη, την επίσης τραγική περίπτωση της Μυρτώς, την ήξερα “απ΄έξω κι ανακατωτά” μέχρι τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες. Από την ώρα που την άφησε “φυτό” το τέρας,(και δεν τη βίασε,όπως λέει το πάντα έγκυρο…τρομακτικο) μέχρι και σήμερα, που μαθαίνω για την καλή πορεία της υγείας της.

Και για να το πω στην… καθηγητική μας γλώσσα, αν ήταν να με εξέταζαν για τις γνώσεις μου στην περίπτωση της  Μυρτώς, θα έπαιρνα “δέκα με τόνο”  και στην άλλη, της όμοιας και χειρότερης Ασπασίας, φοβάμαι πως ο εξεταστής θα με έφερνε πάλι…Σεπτέμβρη για να είμαι πιο καλά μελετημένος.

Κι όμως.Την Ασπασούλα την άφησε “φυτό” ο ίδιος ο πατέρας της. Το σπλάχνο του, τη ζωή του. Δυο φορές πιο ένοχος από το βασανιστή της Μυρτώς. Αλλά, η Ελλάδα το πέρασε “ντούκου” το περιστατικό της Ασπασίας.  Βλέπετε η Μυρτώ είχε την… τύχη να την αφήσει με βαριές αναπηρίες ένας…Πακιστανός ,ενώ την Ασπασία κόντεψε να την εκτελέσει ο…΄Ελληνας πατέρας της. Τεράστια διαφορά στην …ποιότητα της κακοποίησης. Εκείνο που μέτρησε  τελικά στην έκταση της  δημοσιότητας που έδωσε η εμπορική δημοσιογραφία στα δύο αυτά δραματα  δεν ήταν το μέγεθος του κακού που προξένησαν οι δράστες στα θύματα,αλλά η εθνικότητά των τεράτων.

Μη λέμε πολλά, γιατί τα έχουμε πει χίλιες φορές .Κάντε συνειρμούς, παραλληλισμούς, συγκρίσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Οι νοήμονες. Για τους  πανάθλιους  ρατσιστές, τους ανεγκέφαλους πατριωταράδες ούτε πρόκειται να  τους αλλάξουμε, όσο “μελάνι” κι αν χυθεί εδώ, ούτε  έχουν  έλεος, όπως, ακριβώς,  τα άγρια ζώα. 

Το ευχάριστο είναι πως και οι δυο ψυχούλες συνέρχονται, επιστρέφουν στη ζωή. Ας δούμε μόνο αυτή την ευχάριστη πλευρά της σκληρότητας   και ας ευχηθούμε να είναι γίνουν εντελώς καλά τα δύο κοριτσάκια.  

 
___________________________________________________ 
1. ΚΙ ΑΛΛΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΙΔΕΧΘΕΣ)  ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΘΩΩΝ.
2.  Η ΒΙΟΜΗΧΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
3. Η ΕΡΤ ΠΟΥ ΔΕ…ΒΛΕΠΕΤΑΙ:
4. ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ  “ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ”;  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.  ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ! 
______________________________________________________
1. ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα

Είχαν αφήσει τα πάντα πίσω τους για να καταταγούν εθελοντικά στο πλευρό των «αδερφών» Σέρβων. Μέσα σε ένα βράδυ από πολίτες έγιναν οπλίτες, για να υπηρετήσουν τη «λευκή φυλή και την Ορθοδοξία ενάντια σε Τούρκους και Εβραίους».

Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα

Τελικά συμμετείχαν ως Ελληνική Εθελοντική Φρουρά (ΕΕΦ) στη μεγαλύτερη σφαγή που γνώρισε η Ευρώπη μετά τον Β” ΠΠ, τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Στις 11 Ιουλίου 1995 δυνάμεις των Σερβοβοσνίων, υπό τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς και την πολιτική κάλυψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, εισέβαλαν στην πόλη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας, η οποία είχε κηρυχθεί «ασφαλής περιοχή» υπό τον ΟΗΕ. Οι 450 Ολλανδοί κυανόκρανοι, που υποτίθεται πως προστάτευαν τους 40.000 πρόσφυγες που είχαν καταφύγει εκεί για προστασία, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και έτσι πάνω από 8.000 άμαχοι άνδρες και έφηβοι σφαγιάστηκαν. Το γεγονός της ωμής εθνοκάθαρσης χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ «γενοκτονία».

Οπως αποδεικνύει με ντοκουμέντα η έρευνα της ομάδας του ιστότοπου XYZ Contagion με θέμα «Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα», κάποιοι από τους Ελληνες εθελοντές στρατιώτες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Παρόλο που πρόκειται για «δύσκολο» θέμα, το οποίο δεν συζητιέται καθόλου εντός της οργάνωσης, ειδικά μετά την είσοδό της στη Βουλή και την υιοθέτηση του «εθνικιστικού» προσωπείου και τα ίχνη όλα έχουν εξαφανιστεί, οι ερευνητές εντόπισαν στοιχεία που βεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη σχέση.

«Σύμφωνα με τα πρακτικά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης αλλά και από πολλές άλλες πηγές, αποδεικνύεται ότι οι Ελληνες εθελοντές ήταν εκεί και δεν ήταν μόνο η καταστροφή του μιναρέ του τζαμιού με βαρέα όπλα που έχει καταγραφεί σε μεγάλο αριθμό εκθέσεων διεθνών οργανισμών, μια πράξη που «διεκδικούν» τόσο οι άνδρες της ΕΕΦ όσο και το διαβόητο αιμοσταγές παραστρατιωτικό απόσπασμα θανάτου «10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ». Ηταν εκεί, όχι γενικά κι αόριστα, αλλά στα χωράφια και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τις ημέρες που γίνονταν οι άγριες μαζικές εκτελέσεις δεμένων κρατουμένων και αιχμαλώτων, ακριβώς στα σημεία συγκέντρωσης και εξόντωσης των Βόσνιων Μουσουλμάνων, εκεί που πήγαιναν τους άντρες και τα αγόρια και κατόπιν άνοιγαν μαζικούς τάφους. Και αυτό το γεγονός δεν είναι η δική μας γνώμη. Είναι η κατάθεση στο Δικαστήριο της Χάγης του ίδιου του Σερβοβόσνιου διοικητής τους Ζβ. Μπάγιαγκιτς, όταν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κάρατζιτς, κάτι που ποτέ δεν έγινε γνωστό στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ της χώρας μας!», σημειώνουν οι ερευνητές (όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο μπλογκ τους: http://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/).

Οι περισσότεροι Ελληνες εθελοντές ήταν εθνικιστές-εθνικοσοσιαλιστές. Ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα -τότε- μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι περισσότεροι Ελληνες εθελοντές ήταν εθνικιστές-εθνικοσοσιαλιστές. Ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα -τότε- μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκοινωνούντα δοχεία
Κάποιοι από τους Ελληνες εθελοντές ήταν μισθοφόροι με προϋπηρεσία ή χωρίς, κάποιοι ήταν πρώην καταδρομείς που ήθελαν να γευτούν πραγματικές μάχες, όμως η πολυπληθέστερη ομάδα ήταν οι επαγγελματίες και οι εραστές των όπλων και όσοι πήγαιναν εκεί λόγω «ιδεολογίας». «Φυσικά δεν είναι κανένα μεγάλο μυστικό πως αυτές οι κατηγορίες όλες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Κάποιοι -πολύ λίγοι- δήλωναν απλώς «πατριώτες», οι περισσότεροι, όμως, ήταν «εθνικιστές/υπερεθνικιστές/εθνικοσοσιαλιστές». Και υπήρχαν φυσικά και μέλη της Χρυσής Αυγής. Οχι μόνο απλά μέλη ή στον περίγυρο της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και μέλη της Κεντρικής της Επιτροπής, όπως υπερηφανεύονταν τότε τα έντυπα της οργάνωσης και όπως είχε γράψει στο βιβλίο του ο υπαρχηγός της Χάρης Κουσουμβρής», τονίζουν οι ερευνητές. Στα μέσα της δεκαετία του ’90, η ναζιστική οργάνωση είχε στενή συνεργασία με Σέρβους ομοϊδεάτες της και έκαναν συχνά κοινές διαδηλώσεις. Το σύνθημά τους ήταν «Η λύση είναι μία, σύνορα με τη Σερβία».

Κατά την απονομή του μεταλλίου του «Λευκού Αγγέλου» σε 4 μέλη της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς στο Πάλε της Βοσνίας, ο Κάρατζιτς φιλάει Ελληνα εθελοντή, μέλος της ναζιστικής οργάνωσης.

Κατά την απονομή του μεταλλίου του «Λευκού Αγγέλου» σε 4 μέλη της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς στο Πάλε της Βοσνίας, ο Κάρατζιτς φιλάει Ελληνα εθελοντή, μέλος της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Σπύρος Τζανόπουλος, αποδεδειγμένα στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, είναι ένας από τους εθελοντές που μπήκαν στη Σρεμπρένιτσα και διακρίνεται σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που παρουσιάζονται στην έρευνα. Χαρακτηρίστηκε «απόβρασμα σε στυλ Ράμπο» από Ολλανδούς κυανόκρανους στρατιώτες της UNPROFOR και από μέλη της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». «Δεν ήταν ο μόνος: τουλάχιστον άλλα τέσσερα μέλη και στελέχη της ΧΑ συμμετείχαν στην ΕΕΦ ή έστω συμμετείχαν φανερά. Δύο βαθμοφόροι της ΕΕΦ και μέλη του αποσπάσματος των επιχειρήσεων της Σρεμπρένιτσα εξέφρασαν δημόσια την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως η ΧΑ οικειοποιήθηκε τον αγώνα τους. Στο στρατόπεδο της ελληνικής militia κύριο ανάγνωσμα ήταν η εφημερίδα, το περιοδικό και άλλα έντυπα της ΧΑ», σημειώνουν οι ερευνητές. Η ΧΑ θεωρούσε τη συμμετοχή των στελεχών της στο εγχείρημα αυτό προνομιακό πεδίο προπαγάνδας κι έτσι το διαφήμιζε εντατικά. Ηδη πριν από τη σφαγή είχε αφιερώσει αρκετά κείμενα στα μέλη και τα στελέχη της, που πήγαν «στο μέτωπο» στο πλευρό των Σέρβων φασιστών Τσέτνικ.

Ο αδερφός του τότε υπαρχηγού της ΧΑ Χ. Κουσουμβρή, Σωκράτης, που είχε καταταγεί από τους πρώτους, ήταν τότε υπάλληλος του ΟΤΕ. «Υποτίθεται ότι όχι μόνο έλαβε μέρος σε μάχες, αλλά και ότι τραυματίστηκε κιόλας σε μία απ” αυτές κι έτσι εξηγούνται και οι πολλές φωτογραφίες με πατερίτσες. Στην πραγματικότητα τραυματίστηκε από θραύσμα όλμου τη μοναδική φορά που αποφάσισε να βγει έξω από την περιοχή, στην οποία τους είχαν διατάξει να παραμένουν, τότε την άνοιξη του 1995. Οι φωτογραφίες των μελών της ΧΑ με τον Κάρατζιτς να τους βραβεύει το Πάσχα του 1995 είναι αποκαλυπτικές. Το ίδιο και τα βίντεο με τα γλέντια των Ελλήνων στο στρατηγείο του Μλάντιτς την Πρωτοχρονιά του 1996, με τις τελετές εντός των στρατοπέδων με άλλες μιλίτσιες, τα βίντεο με τους εκκλησιασμούς και τα επινίκια γεύματα μετά την πτώση της Σρεμπρένιτσα. Η υπόθεση των Ελλήνων εθελοντών ήταν ένα άριστο εργαλείο προπαγάνδας στα χέρια των Μλάντιτς και Κάρατζιτς», εξηγούν οι ερευνητές.

Στις 11/7/1995, κατά την έναρξη της μεγαλύτερης ανθρωποσφαγής από τον Β' Παγκόσμιο, οι Ελληνες «παρελαύνουν» εκεί από όπου προηγουμένως είχε περάσει ο Μλάντιτς με το επιτελείο του και τους αρχηγούς τω

Στις 11/7/1995, κατά την έναρξη της μεγαλύτερης ανθρωποσφαγής από τον Β” Παγκόσμιο, οι Ελληνες «παρελαύνουν» εκεί από όπου προηγουμένως είχε περάσει ο Μλάντιτς με το επιτελείο του και τους αρχηγούς των παραστρατιωτικών του.

«Ενα από τα ονόματα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Απόστολου Μπέλμπα. Είναι… απίστευτη σύμπτωση που το ίδιο όνομα έχει σήμερα ο γραμματέας ΤΟ Τρίπολης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014», λένε οι ερευνητές.

Εσκαβαν τους τάφους τους
«Εβαλαν πολλές εκατοντάδες άντρες να σκάψουν μεγάλους τάφους. Σκότωσαν πρώτα 500 και άφησαν 100 ζωντανούς, για να σκάψουν και τους δικούς τους τάφους. Τους έβαλαν στη γραμμή, στο χείλος των λάκκων, και τους πυροβόλησαν, ώστε να πέσουν μέσα. Αργότερα ήρθε μια μπουλντόζα, έριξε χώμα στους λάκκους, άνοιξε άλλον ένα μεγάλο λάκκο, στον οποίο έριξαν άλλους 400 ζωντανούς. Οποιος επιχειρούσε να δραπετεύσει, δεχόταν πυρά και έπεφτε επιτόπου».

Στο ντοκουμέντο που εντόπισαν οι ερευνητές του XYZ Contagion, οι Ελληνες απεικονίζονται με φόντο τις φωτιές από ενέδρες κατά το κυνήγι των μουσουλμάνων.

Στο ντοκουμέντο που εντόπισαν οι ερευνητές του XYZ Contagion, οι Ελληνες απεικονίζονται με φόντο τις φωτιές από ενέδρες κατά το κυνήγι των μουσουλμάνων.

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει η Human Rights Watch τις ημέρες της σφαγής όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Nova Kasaba. Υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης σε αυτόν τον αυτοσχέδιο χώρο κράτησης ήταν το διάσημο για την ωμότητά του «10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ». Σε οπτικό υλικό που εντόπισαν οι ερευνητές του XYZ Contagion υπάρχουν πολλά πλάνα με τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις να ετοιμάζονται για επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους διακρίνονται καθαρά οι Ελληνες εθελοντές. Στα αμέσως επόμενα πλάνα βλέπουμε τους Σέρβους να καίνε σπίτια και να οργανώνουν ενέδρες. Τα πλάνα φέρουν τη σφραγίδα του Associated Press και του WTN-UPITN.

Στις 13/7/1995, όταν ήδη είχαν αρχίσει οι μαζικές δολοφονίες και τα καταγεγραμμένα γεγονότα εθνικής εκκαθάρισης, εκεί ακριβώς, στο γήπεδο-σφαγείο της Nova Kasaba, βρέθηκαν μαζί οι Ελληνες εθελοντές, ο Σερβοβόσνιος διοικητής τους και ο σημαντικότερος ίσως αξιωματικός των Σερβοβόσνιων μετά τον Μλάντιτς, ο Βούγιαντιν Πόποβιτς (ισόβια κάθειρξη στη Χάγη), δηλαδή ο αξιωματικός Ασφαλείας του Σώματος Στρατού στο οποίο ανήκε και η ΕΕΦ – αυτό που εκκαθάρισε εθνικά όλη την Ανατολική Βοσνία. Τις κρίσιμες στιγμές της πιο σημαντικής επιχείρησης ολόκληρου του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο ίδιος ασχολήθηκε ειδικά με τους Ελληνες για κάποιον πολύ σημαντικό λόγο: για να καταστρέψει στοιχεία που αποδείκνυαν τη θηριωδία – στοιχεία που είχαν οι εθελοντές στα χέρια τους.

Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα

Γιατί οι Ελληνες εθελοντές, την ώρα των μαζικών δολοφονιών, έβγαλαν μια σειρά φωτογραφιών, που προφανώς απεικόνιζαν ό,τι συνέβαινε εκείνες τις στιγμές στο γήπεδο της Nova Kasaba.

«Μιλάμε για το γήπεδο από το οποίο πέρασαν πολλές εκατοντάδες ή ίσως χιλιάδες κρατούμενοι και αιχμάλωτοι. Οσοι βρέθηκαν εκεί και έδωσαν αργότερα κατάθεση, όλοι μιλούσαν για ανθρώπους με δεμένα τα χέρια στην πλάτη, γονατισμένους και τρομοκρατημένους, να περιμένουν την εκτέλεσή τους. Ετσι εξηγείται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πόποβιτς για τις φωτογραφίες.

Τα διακριτικά που φορούσαν οι Ελληνες εθελοντές.

Τα διακριτικά που φορούσαν οι Ελληνες εθελοντές.

Απαιτούσε την κάμερα και τις φωτογραφίες, διότι αποτελούσαν απτές αποδείξεις των όσων συνέβησαν εκεί, ειδικά αν απεικόνιζαν κρατουμένους – μελλοθάνατους ή ήδη δολοφονημένους, κανείς εκτός από τους ίδιους δεν ξέρει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μλάντιτς είχε δώσει σαφή απόρρητη διαταγή τίποτα να μην καταγραφεί, όλα να γίνουν προφορικά. Η ακριβής φράση του Σέρβου διοικητή της ΕΕΦ όταν προσπαθούσε να τον πείσει να μην κατάσχει τη φωτογραφική μηχανή του Ελληνα εθελοντή ήταν: «Μην την παίρνεις την κάμερα. Δεν θα υπάρξει κανένα ίχνος. Το φιλμ θα καταστραφεί». Το περιστατικό σημειώνεται σε ανταπόκριση του επίσημου σερβοβοσνιακού πρακτορείου ειδήσεων», εξηγούν οι ερευνητές.

Εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι Ελληνες εθελοντές είναι αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων. Το αν συμμετείχαν κιόλας με συγκεκριμένες πράξεις, αυτό είναι δουλειά συγκεκριμένων λειτουργών για να διερευνηθεί. Ωστόσο, σε σπίτι εθελοντή που συχνά συλλαμβάνεται για λαθρεμπόριο αναβολικών από την πρώην Γιουγκοσλαβία βρέθηκαν «περίπου 80 φωτογραφίες που θα έκαναν και τον πιο σκληρό να ανατριχιάσει. Ηταν εικόνες από σφαγές άμαχων μουσουλμάνων στη Βοσνία. Παιδιά, γυναίκες και άντρες, νέοι και γέροι, όλοι νεκροί από σφαίρες και μαχαίρια». Ο ίδιος δεν κλήθηκε να εξηγήσει πού τις βρήκε.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
astynomiko@pegasus.gr (4)

 Το μεγάλο έγκλημα, η γενοκτονία της  Σρεμπρένιτσα  δεν είναι μόνο σερβικό έγκλημα.Έχει και 100%  ελληνική… μπόχα (και όχι μόνο Μιχαλολιακική).  Υπεύθυνοι στη χώρα μας είναι:

1.΄Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις, παλιότερες και σύγχρονες των ιστορικών εκείνων γεγονότων στην π. Γιουγκοσλαβία.  Ιδιαίτερη δραστηριότητα για συνεργασία και βοήθεια στον “αδελφό ,ομόδοξο λαό” ,επέδειξαν οι πασοκικές κυβερνήσεις και ειδικά ο επί συναπτά έτη  υπουργός εξωτερικών και  τ.πρόεδρος της δημοκρατίας, Κάολος Παπούλιας, που γνώριζε πολύ καλά τα σχέδια των Σέρβων και βοηθούσε με κάθε τρόπο τους συμμάχους  να αποπερατώσουν το έγκλημα της εθνοκάθαρσης (ολοσχερή εκκαθάριση της…Ορθόδοξης χώρας από  το μουσουλμανικό στοιχείο  και τις λοιπές …κατώτερες φυλές!).

2. Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, που καλλιεργούσε αυτές της τερατώδεις…χριστιανικές-δογματικές   σχέσεις (Ομοδοξία) και η οποία ουδέποτε βγήκε να καταδικάσει τη  γενοκτονία εκείνη, αλλά και τα άλλα, επίσης φοβερά εγκλήματα των…Ορθοδόξων, αδελφών μας Σέρβων.

2. Τα τάγματα των Νεο-Ναζί της χώρας, που αποδεδειγμένα συμμετείχαν στη σφαγή  ως εθελοντές (κάποιοι μιλούν για περισσότερους από 300 Χρυσαυγίτες), αλλά  και ο αρχηγός και τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της  Χ.Α ως ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

3. Η ελληνική δικαιοσύνη που ενώ ο κόσμος βοά, μόνο εκείνη δε γνωρίζει απολύτως τίποτα για τη συμμετοχή των τεράτων από την Ελλάδα στο έγκλημα της Σρεμπρένιτσα    και  ακόμα   να ξεκινήσει, έστω και μια στοιχειώδη έρευνα για  τα φρικιαστικά εκείνα γεγονότα. Οι δράστες-μακελάρηδες κυκλοφορούν δίπλα μας ελεύθεροι-ατιμώρητοι, προκλητικοί ,συνεχίζοντας το μακάβριο έργο των δολοφονιών και των κακοποιήσεων αυτή τη φορά εναντίον  αλλοδαπών στη χώρα.

4. Η ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης που τόσα χρόνια τώρα αντιμετώπισε επιφανειακά και ευκαιριακά τη γενοκτονία και ουδέποτε ξιεξήγαγε μια πραγματική εκστρατεία για  τη γεονοκτονία και τη συμμετοχή της χώρας μας (σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας με τους Σέρβους και με το εθελοντικό τάγμα της Χ.Α) στο  απαίσιο έγκλημα.

 
Εμείς δεν ξεχνάμε, μέχρι να καθίσουν και οι ΄Ελληνες  ένοχοι στο “σκαμνί” του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

______________________________________________________________________________ 

 

2.Telegraph σοκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει χρεοκοπία ισλανδικού τύπου -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Telegraph σοκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει χρεοκοπία ισλανδικού τύπου -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
 

Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ετοιμάσει σχέδιο για μια χρεοκοπία της Ελλάδας ακολουθώντας το μοντέλο της Ισλανδίας που θα περιλαμβάνει εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και κάμποσα άλλα μέτρα.

Τις πληροφορίες μεταφέρει ο δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph, Ambrose Evans-Pritschard ο οποίος επικαλείται πηγές μέσα από το κόμμα. Σύμφωνα με αυτές, τα μέτρα που θα απαιτηθούν θα είναι έλεγχος κεφαλαίων και η δημιουργία μιας φερέγγυας κεντρικής τράπεζας υπό ένα νέο οικονομικό σύστημα. Όσο για το παράλληλο νόμισμα, μπορεί στη θεωρία να φαίνεται λειτουργικό και πιθανό, ωστόσο αυτό το σχέδιο ενδέχεται να μην ακολουθηθεί όσο η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ, επομένως αυτομάτως αυτό μπορεί να σημαίνει την ταχεία υιοθέτηση, από πλευράς της Ελλάδας, ενός άλλου νομίσματος. Τουτέστιν: επιστροφή στη δραχμή.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, αυτά τα εμπιστευτικά πλάνα έχουν πάει από χέρι σε χέρι μέσα στο Σαββατοκύριακο και υποστηρίζονται από 30 βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, όπως και από άλλες σκληροπυρηνικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αναφέρει, είναι κατανοητό πως το εθνικινιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ είναι υπέρ της σκλήρυνσης της στάσης προς τους δανειστές – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν θα μας στραγγαλίσουν

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σχέση με το συγκεκριμένο σχέδιο τόνιζε χαρακτηριστικά: «Όλο αυτό ξεπερνάει την Αριστερή Πλατφόρμα. Μιλάμε για σοβαρά δεδομένα και νούμερα. Είμαστε τρομοκρατημένοι από την πιθανότητα μιας παράδοσης. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας θα στραγγαλιστούμε μέχρι θανάτου από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

Η πολεμική θέση

Ο Pritchard σημειώνει πως αυτή η πολεμική θέση δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι για τον Αλέξη Τσίπρα να έχει με το μέρος του το σύνολο του κόμματός του, σε περίπτωση που ξεπεράσει τις «κόκκινες» γραμμές στα «καυτά» θέματα των συντάξεων, της διαγραφής χρέους, της λιτότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, όμως, ενισχύει και τη διαπραγματευτική θέση του έναντι των δανειστών, λέγοντας τους ευθέως πως δεν πρέπει να τον πιέσουν κι άλλο. Την ίδια στιγμή οι ημερομηνίες είναι πλέον δεσμευτικές και ενόψει τις 30ης Ιουνίου και της πληρωμής προς το ΔΝΤ, ο υπουργός Εσωτερικών έχει ζητήσει από τους πάντες να μεταφέρουν τα μετρητά τους στην κεντρική τράπεζα. «Ακόμη και αυτό, όμως, δύσκολα θα αποτρέψει τη χρεοκοπία, αν δεν υπάρξει συμφωνία», αναφέρει το άρθρο.

Η σύσκεψη στην Μπρατισλάβα

Η Telegraph θυμίζει πως την προηγούμενη Πέμπτη, οι δανειστές σε μια συνάντηση στην Μπρατισλάβα, εξέτασαν για πρώτη φορά με τέτοια επίταση ένα Plan B που περιλαμβάνει την ελληνική χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε ένας εκ των συμμετεχόντων, ήταν η εξέταση του χειρότερου δυνατού σεναρίου, έτσι ώστε άπαντες να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Το ισλανδικό μοντέλο

Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει εξετάσει το ισλανδικό μοντέλο θεωρώντας ότι ήταν ένα success story. «Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να εθνικοποιηθούν αμέσως, παράλληλα με τη δημιουργία μιας ”bad bank”. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στην ανάληψη χρημάτων», λέει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «φυσικά ξέρουμε πως οι τράπεζες θα αντιδράσουν και θα υπάρξουν πολλές προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί πως είμαστε μια κυρίαρχη δύναμη». Τη στιγμή που τα χρήματα το τελευταίο διάστημα κάνουν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, το φαινόμενο μπορεί να οδηγηθεί σε ένα bank run. Όπως λέει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσα περισσότερα χρήματα φεύγουν, τόσο πιο εύκολο θα είναι το Grexit», ενώ ένας άλλος λέει πως είναι «ένα ατού για την Ελλάδα».

Κατά των ελίτ

Όπως αναφέρει ο Pritchard, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ισχυρό ιδεολογικό κίνητρο να χτυπήσει τις οικονομικές ελίτ. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρεί πως οι τράπεζες είναι το νευραλγικό κέντρο των ολιγαρχών που κυριάρχησαν στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα. Έτσι, οδηγώντας τα ιδρύματα σε χρεοκοπία, θα προσδώσει κοινωνικο-ιδεολογική κάλυψη, σε αυτό που θα μοιάζει με επανάσταση.

Τι συνέβη στην Ιρλανδία

Όσο για το τι ακριβώς συνέβη στην Ιρλανδία, το άρθρο υπενθυμίζει πως η χώρα το 2008 πήρε πάνω της τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες και κήρυξε χρεοκοπία έναντι των ξένων δανειστών του, ενώ χάθηκαν χρήματα Βρετανών και Ολλανδών καταθετών. Η βρετανική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα βάζοντας την Ισλανδία στη μαύρη λίστα των χωρών που προωθούν την τρομοκρατία – εκεί όπου βρίσκεται και η Αλ Κάιντα. Οι νέες τράπεζες κράτησαν τα παλιά τους ονόματα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετική μορφή. Επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων, όλες οι διοικήσεις των τραπεζών άλλαξαν, ενώ κάποια μέλη των παλαιών διοικήσεων συνελήφθησαν. Η Ισλανδία, συν τω χρόνω, ανέκαμψε και εμφάνισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Μέρος της θεραπείας ήταν η υποτίμηση του νομίσματος κατά 50%. Έκτοτε το κρόνα έχει ελάχιστα ενισχυθεί έναντι του ευρώ.

Οι διαφορές

Ωστόσο, η Ισλανδία έχει μια πολύ διαφορετική κοινωνική και οικονομική δομή. Η γρήγορη σταθεροποίηση ήταν δυνατή μόνο και μόνο επειδή το ΔΝΤ και οι σκανδιναβικές χώρες παρενέβησαν με ένα πακέτο διάσωσης πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να αξιώσει από το ΔΝΤ. Τη στιγμή, μάλιστα, που πολλοί στην Αθήνα ζητούν το κεφάλι του Τόμσεν κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με τους ολιγάρχες και τώρα ζητάει περαιτέρω μειώσεις.

Για να καταλήξει το άρθρο: «Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει μια κρίσιμη επιλογή. Εάν δεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών, θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματός του και θα πρέπει να στηριχθεί στα συστημικά κόμματα για να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 1930 στο Εργατικό Κόμμα της Μ. Βρετανίας».  

 

Απίστευτο πόσο επιπόλαιη και ανεύθυνη  είναι η βιομηχανία παραπληροφόρησης (αν δεν είναι επίτηδες τοποθετημένη-στρατευμένη),όπως  η Telegraph παραπάνω. Λέει- λέει, ολόκληρο κατεβατό  για το πόσο… καλή και επωφελής είναι μια χρεοκοπία για την Ελλάδα και η επιστροφή στη δραχμή και στο τέλος του “σεντονιού” σε  ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΗ,  πετάει και την πραγματική είδηση-αλήθεια:  “Ωστόσο, η Ισλανδία έχει μια πολύ διαφορετική κοινωνική και οικονομική δομή”!  Αυτό, δηλαδή, που όφειλε να πει από την αρχή πως “άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”  μας το πλασάρει στο τέλος του κειμένου,  σε  10 (χαμένες στην έκταση του δημοσιεύματος) μικρές λεξούλες, οπότε  …σκούπισε, καθάρισε, τελείωσε! ΄Ετσι εννοεί τη σωστή και σοβαρή  ενημέρωση η καλή εφημερίδα.

Στο μεταξύ το ίδιο έγκλημα διέπραξαν  χτες και οι   Financial Times με ένα άρθρο φωτιά, που ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων μεταξύ των σοβαρών οικονομολόγων. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

“ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ LOSERS
Η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των FT: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει αν πει «όχι» στους πιστωτές
 

Με ένα άρθρο-φωτιά, οι Financial Times καλούν στην ουσία τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στις αξιώσεις των πιστωτών. Μέσω συγκεκριμένων στοιχείων αναλύουν γιατί δεν πρόκειται να χάσει τίποτε αν πει «όχι» κηρύσσοντας πτώχευση, ακόμη και αν υπάρξει Grexit.

Ο συντάκτης του άρθρου στους FT Wolfgang Münchau εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και στην περίπτωση του «ναι» και στην περίπτωση του «όχι». Και καταλήγει στο συμπέρασμα: Δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ Γερμανία και Γαλλία μόνο, θα χάσουν 160 δισ. Ευρώ σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας. ( http://www.iefimerida.gr/news/211845/i-pio-olokliromeni-analysi-ton-ft-giati-i-ellada-den-ehei-tipota-na-hasei-pei-ohi-stoys#ixzz3d85qVtpu)

 Επέτρεψαν, λοιπόν, οι F.T  ελαφρά τη καρδία  να δημοσιευτεί  αυτό το εντελώς απαράδεκτο και επιστημονικά ατεκμηρίωτο  και ανυπόστο άρθρο, όπως σοβαροί οικονομολόγοι επισημαίνουν, και δεν είχαν  την ευαισθησία (τί λέμε τώρα; Αυτό  έλειπε!) να μας  δώσουν κάποιες πληροφορίες για το ποιος πραγματικά  είναι ο συντάκτης του άρθρου.

 Το κείμενο των F. T  αναδημοσιεύτηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω του βάρους της…εγκυρότητας που έχει εξασφαλίσει το εν λόγω έντυπο. Στην Ελλάδα, μάλιστα, έγινε ΣΗΜΑΙΑ από κάποια κομματικά “φυτά” .  Βγήκαν διάφοροι να υποστηρίξουν (ακόμα και απο το ΚΚΕ) πως… “δεν έγινε  και τίποτα, βρε  αδερφέ, αν γυρίσουμε στη δραχμή. Η Γερμανία και η Γαλλία θα χάσουν ,όχι η Ελλάδα”! . Ποιος, τώρα, υπογράφει το  βαρυσήμαντα αποπροσανατολιστικό και προπαγανδιστικό αυτό κέιμενο;  Ο… πολύς Wolfgang Münchau !

Οι F.T ξεχνούν να μας πουν  μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, που αν έμπαινε κάπου στο άρθρο, θα έλυνε όλες τις απορίες στους ψαγμένους τουλάχιστον αναγνώστες   Για τον  εν λόγω οικονομολόγο , λοιπόν,  που υπογράφει το κατάπτυστο, προπαγανδιστικό και εντελώς ανυπόστατο δημοσίευμα, ξέχασαν να μας πως το όνομά του  φιγουράρει σε …καλή θέση στις λίστες των σφογκοκωλάριων του δικτάτορα Πούτιν. Υπέρμαχος του “άλλου”, του διαφορετικού δρόμου, εκτός ευρωπαϊκής πορείας , αντιευρωπαϊστής ο ίδιος και εθνικιστής, αλλοπρόσαλλος και  φιγουρατζής (σε στυλ δικού μας… Μπαρουφάκη), εργάζεται πυρετωδώς να πείσει τους εθνικιστές της Ευρώπης να  πολεμήσουν την ίδρυση των ΗΠΕ και να ακολουθήσει  κάθε χώρα τη δική της ιστορική , εθνική πορεία!

Γυρίζει με λίγα λόγια ο πανάθλιος Ρωσόδουλος οικονομολόγος   τον κόσμο αιώνες πίσω, στους αιματοβαμμένους εθνικισμούς, τους παράλογους πολέμους, τη μεγάλη δυστυχία των λαών. Ας του ξεσκεπάζουμε. Οι αφελείς ,θέλουν την πληροφόρηση, την ενημέρωση , την αλήθεια στο “πιάτο”. Μέχρι να μάθουν πως έχουν υποχρέωση  να την αναζητούν μόνοι τους, ας τους κάνουμε τη χάρη. 

Κι ας γνωρίζουμε όλοι. Οι πληρωμένες πένες είναι πιο επικίνδυνες και από τα φονικά όπλα. Ακόμα και από τα πυρηνικά του παράφρονα  Ρώσου δικτάτορα με τα οποία απειλεί την ανθρωπότητα. Καθήκον μας να   επισημαίνουμε την ισχύ και το βεληνεκές των φονικών τους όπλων  και  να σημαίνουμε συνεγερμό. Αυτό ακριβώς που κάνουμε τώρα. 

__________________________________________________________________________

3. Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ;
 
Η αποκαρδιωτική χαμηλή τηλεθέαση και οι κατηγορίες για κομματική προπαγάνδα επισκίασαν τη μεγάλη επιστροφή .  Γιατί δεν πολυείδα εγώ την νέα ΕΡΤ; Κυρίως γιατί ντρεπόμουν αυτά που έβλεπα – έπεσα πάνω σε κάτι «ενημερωτικές» εκπομπές που μόνο BBC δεν θύμιζαν. (Όχι ότι θυμίζουν BBC οι εκπομπές των άλλων καναλιών, αλλά ας μιλήσουμε για την ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη νέα ΕΡΤ σήμερα). Πχ. είδα κάποιους που είχαν εκπομπή και στην ΝΕΡΙΤ (που πλάκα πλάκα ήταν το πιο αντικειμενικό κανάλι, λόγω φόβου κυρίως), και ήταν άλλοι άνθρωποι τώρα. Το κορυφαίο που είδα ήταν σε ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο. Είχαν σύνδεση με έναν απλό πολίτη που είχε ένα μικρό ξενοδοχείο στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. «Πώς πάνε τα πράγματα;» τον ρώτησαν. «Καλά κρατιόμαστε!» έκανε την έκπληξη αυτός, για να μη στεναχωρήσει τους παρουσιαστέ. «Ε… εντάξει, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει και η μείωση κατά 35% των Ρώσων, αλλά δόξα το θεό, καλά κρατιόμαστε!» Όσο κυβερνούσαν οι «Σαμαροβενιζέλοι», οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Open έβγαζαν στον αέρα μόνο ταλαίπωρους ανθρώπους που ψωμολυσσούσαν και είχαν παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία απ’ την πείνα. Ξαφνικά τώρα η ανθρωπιστική κρίση εξαφανίστηκε (παρ’ ό,τι τα οικονομικά του κράτους και των πολιτών είναι πολύ χειρότερα από ό,τι πριν τις εκλογές) και οι πολίτες που βγαίνουν στην νέα ΕΡΤ δεν είναι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά όπως ο κύριος απ’ τα Νέα Ρόδα για να πουν ότι παρά κάποια μικροπροβλήματα οι δουλειές τους πηγαίνουν καλά κι οι ίδιοι είναι σε mode «Θα περάσει κι αυτό». Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Πρέπει πάντως να πω ότι ενώ οι ενημερωτικές εκπομπές πάσχουν από αντικειμενικότητα, ένα απογευματινό δελτίο που είδα την πρώτη μέρα ήταν αρκετά ισορροπημένο. Και επιπλέον, ένας ρεπόρτερ διάβασε την ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον της νέας ΕΡΤ, διάβασε την απάντηση της ΕΡΤ και διάβασε και την ανακοίνωση του Ποταμιού. Θα μπορούσαν να μην είχαν πει τίποτα και να γλίτωναν το ρεζίλεμα, γιατί, όντως, ειδικά η ανακοίνωση του Ποταμιού τους ρεζίλευε κανονικά: «Με τη … δύσκολη “δημοσιογραφική” ερώτηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου “που βρίσκει το σθένος για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της” ξεκίνησε η νέα ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση μοιάζει πολύ με την παλιά. Υπουργοί της Κυβέρνησης παρελαύνουν, ενημέρωση βασισμένη στα non paper του Μαξίμου και “επαναστατικός” οίστρος για τη νίκη του κινήματος (της νυν και αεί ΠΟΣΠΕΡΤ) συνθέτουν μια γνωστή από τα παλιά εικόνα σε όλους μας. Μόνο οι Μπόλεκ και Λόλεκ λείπουν…» Επίσης πέρα απ’ την ψυχραιμία του δελτίου, μου άρεσαν πάρα πολύ τα νέα σήματα και τα λογότυπα. Τα τρέιλερ που παίζουν συνεχώς στοχεύουν στο θυμικό (ο τσομπανάκος, η μουσική του σήματος των ειδήσεων), και εκμαιεύουν την αγάπη του κόσμου. (Τα γραφικά αυτού του σήματος ειδικά μου άρεσαν τρομερά) (Απογοητεύτηκα βέβαια όταν έμαθα ότι «έκλεψαν» τη μουσική του δελτίου του Ε! με την Ελεονώρα Μελέτη) Γιατί όμως δεν ήρθε η αγάπη του κόσμου; Υποτίθεται ότι ο κόσμος διψούσε για την αγαπημένη του ΕΡΤ αλλά και για ενημέρωση. Και η νέα ΕΡΤ την προσφέρει αφειδώς. Ξεκινά νωρίς το πρωί με ενημερωτική εκπομπή, μετά έχει ενημέρωση, μετά ειδήσεις, μετά το Μένουμε Ελλάδα, μετά ενημερωτική εκπομπή, μετά ενημέρωση, μετά ειδήσεις, μετά ενημερωτική εκπομπή, μετά βραδινό δελτίο, μετά τοκ σοου μετά νυχτερινό δελτίο – με λίγη σως από διάφορες εκπομπές/ταινίες που έπαιζε και η νεριτ. Κι όμως. «Πάτωσε» η ΕΡΤ στην πρεμιέρα της! Μετά από δύο χρόνια η ΕΡΤ επέστρεψε και μάλιστα με μεγάλη συναυλία να διοργανώνεται το βράδυ στο προαύλιο του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, όμως, σύμφωνα με το σημερινό ραβασάκι της AGB, οι τηλεθεατές δε συγκινήθηκαν. Έτσι την πρώτη μέρα στο γενικό σύνολο, η μεν ΕΡΤ1 έκανε 7,3%, ενώ στο νεανικό κοινό ήταν τρεις μονάδες πιο κάτω, δηλαδή στο 4,3%, η δε ΕΡΤ2 συγκέντρωσε 1,1% και 0,7% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη, μία ημέρα πριν, η ΝΕΡΙΤ είχε κάνει 8,5% στο γενικό σύνολο και 6,5% στο νεανικό κοινό. Αναλυτικότερα, στις 6 το πρωί, κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου και του πρώτου σήματος τις πρωινές ώρες, το 21,7% έβλεπε ΕΡΤ, αλλά για τις επόμενες έξι ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα νούμερα κυμάνθηκαν γύρω στο 10%. Στο διάστημα 12.00-15.00 έπεσαν σε μονοψήφια, ενώ από τις 15:00 έως τις 18:30 έγιναν πάλι διψήφια. Τέλος, το κεντρικό δελτίο των 21:00 σημείωσε τηλεθέαση 6%. + Με χαμηλότερα ποσοστά η 2η ημέρα της ΕΡΤ Την ώρα που η πολιτική επικαιρότητα τρέχει και η ΕΡΤ έχει μόνο ενημερωτικές εκπομπές, ο σταθμός εκπέμπει πραγματικά για λίγους.Έτσι χθες,2η ημέρα λειτουργίας της ΕΡΤ η τηλεθέασης ήταν χαμηλότερη. Πιο συγκεκριμένα η ΕΡΤ1 έκανε 5,9 στο σύνολο ενώ στο νεανικό κοινό 3,1. Απο την άλλη η ΕΡΤ2 έκανε 1,2 στο σύνολο και 0,7 στο νεανικό κοινό. Την τρίτη μάλιστα ημέρα εκπομπή της ΕΡΤ1 έκανε τηλεθέαση 1%. «Είναι ενθαρρυντικό ότι παρά την προπαγάνδα (των ΜΜΕ), παρά την παραπληροφόρηση, οι πολίτες εξακολουθούν να διατηρούν το κριτήριό τους…» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή της νέας ΕΡΤ και, χωρίς να το θέλει, είχε απόλυτο δίκιο. Ένα κολλάζ από αντιδράσεις: «Λάφυρα από τη ΝΕΡΙΤ τοποθέτησε στο παλάτι της η Ζωή Κωνσταντοπούλου» «Λάφυρα από τη ΝΕΡΙΤ τοποθέτησε στο παλάτι της η Ζωή Κωνσταντοπούλου» Dimitris Rigopoulos Υπέροχη «νέα» ΕΡΤ. Οι παρουσιαστές ανακοινώνουν το επόμενο θέμα με τους γνωστούς δραματικούς τόνους: «στα χρόνια της κρίσης έχουν αυξηθεί οι αμβλώσεις εξαιτίας της κρίσης, φυσικά. Καϋμένη νεολαία μας…» Όταν όμως δίνουν τον λόγο στον καλεσμένο τους, έναν γιατρό, αυτός εμφανώς ενοχλημένος τους διαμαρτύρεται ότι από πουθενά δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα και σίγουρα δεν είναι αυτό το θέμα του συνεδρίου! «Επιτέλους στην ΕΡΤ επέστρεψαν οι δύσκολες ερωτήσεις σε πολιτικούς» «Επιτέλους στην ΕΡΤ επέστρεψαν οι δύσκολες ερωτήσεις σε πολιτικούς» Ο Ηλίας Κανέλης γράφει στα ΝΕΑ: «Είναι αντικειμενικότητα και πλουραλισμός να επαινούμε την κυβέρνηση και μετά, για λίγο, να δίνουμε τον λόγο σε κάποιον που τη βρίζει; Πολύ φοβάμαι ότι στην αλφαβήτα της δημοκρατίας η νέα κρατική τηλεόραση βρίσκεται ακόμα στο νηπιαγωγείο. Και ούτε. Στην παιδική χαρά του νηπιαγωγείου της ενημέρωσης.» Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; «Νεκροί από το άνοιγμα της ΕΡΤ στη Β. Κορέα» «Νεκροί από το άνοιγμα της ΕΡΤ στη Β. Κορέα» O Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος έγραψε: Μιλούσαν για ένα ελληνικό BBC. Αυτό το ελληνικό … BBC που είδαμε να επαναλειτουργεί χθες, δημιούργησε βαθύτατη απογοήτευση ενώ ταυτοχρόνως προσέφερε στην τηλεοπτικό κοινό τεράστιες ποσότητες γραφικότητας. Κι όχι μόνο. Είδαμε ένα κάθε άλλο παρά σύγχρονο και πλουραλιστικό τηλεοπτικό σχήμα. Ουσιαστικά παρακολουθήσαμε την «ανακατάληψη» της Αγίας Παρασκευής! Και δη με ισορροπίες στις αποχρώσεις των πολύχρωμων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε πρωί πρωί την πρόεδρο της Βουλής να πιάνει στασίδι. Είδαμε παρέλαση υπουργών της κυβέρνησης. Είδαμε σχεδόν παντελή απουσία της αντιπολίτευσης. Είδαμε κομματικούς παράγοντες της Κουμουνδούρου. Είδαμε μια εικόνα καθεστωτικής τηλεόρασης. Με «καβατζωμένες» διευθυντικές θέσεις από… συνδικαλιστές! Με πολεμικό ανταποκριτή στη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων! Με αποκατεστημένους όσους είχαν βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής, ο Στάθης Παναγούλης. Είδαμε μια τηλεόραση που χωρίς ενδοιασμό μπορεί να χαρακτηριστεί «ΣΥΡΙΖΑ TV»! Είδαμε μια τηλεόραση χωρίς σεβασμό προς τον πολίτη και με προπαγάνδα του αισχίστου είδους. Α, ακούσαμε και συναυλία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστές, στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες με γνωστά αισθήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α Στην συναυλία, πήγαν κατ’ ευθείαν από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Νίκος Παππάς, την ώρα που η διαπραγμάτευση για το μέλλον της χώρας έχει φτάσει στην κορύφωσή της και την ώρα που το ΔΝΤ αποχωρούσε απ’ αυτή. Η χώρα καίγεται κι εκείνοι έτρεξαν στην ΕΡΤ! Όμως, ήταν παρούσες κι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, Αριστερές οργανώσεις, η Ραχήλ Μακρή, ο Βαρουφάκης, πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κι η Ρένα Δούρου. Ακούσαμε και για τους νεκρούς της ΕΡΤ! Θλίψη! Ποια Ζάμπια; Όσα είδαμε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, θα τα επέλεγε κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν… Για το θριαμβευτικό άνοιγμα της ΕΡΤ ο κ. Χωμενίδης γράφει στα ΝΕΑ: «Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις παρτιζάνος – κι ας έχεις σκαρφαλώσει σε βουνό μόνο με τζιπ, αγορασμένο την εποχή της αστακομακαρονάδας. Να αισθάνεσαι μπαρουτοκαπνισμένος ακόμα κι αν σκαπούλαρες τη θητεία σου με τρελόχαρτο ή με ευνοϊκές ρυθμίσεις για φοιτητές του εξωτερικού. Να καμαρώνεις ότι μάτωσες για το ιδεώδες της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης ραδιοτηλεόρασης. Ενώ είχες προσληφθεί στην ΕΡΤ με ρουσφέτι και απολύθηκες επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση – απρόθυμη να ξεκαθαρίσει με ορθολογικά κριτήρια τον δημόσιο τομέα- έκλεισε άγαρμπα, εν μια νυκτί, έναν πολυπληθή οργανισμό. Το ψέμα, όταν το υιοθετούν πολλοί γίνεται παραμύθι. Δηλαδή παρηγοριά». Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Η Μαρία Κατσουνάκη στην Καθημερινή: Ο δημόσιος χαρακτήρας της εξαντλείται στο ανταποδοτικό τέλος των πολιτών, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κατά τα άλλα, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τον κύριο και καθοριστικό λόγο, προβάλλοντας τη δική της αντίληψη περί ειδησεογραφίας και πραγματικότητας, με στόχο, φυσικά, πάντα, την «αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό». Η εικόνα –και δι’ αυτής η αντίληψη– που εκπέμπει η ΕΡΤ είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να προσεγγίσει κανείς την κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκδοχή του κόσμου. Η ελληνική δημόσια τηλεόραση παραμένει, επί της ουσίας, ασπρόμαυρη. Εσωστρεφής, απομονωμένη, καθηλωμένη από ιδεολογήματα, σκονισμένη από τον χρόνο. Αν συνεχίσει έτσι η νέα ΕΡΤ, θα δικαιώσει με τον πιο αποκαρδιωτικό τρόπο την αθλιότητα του προ διετίας «μαύρου». Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ; + Πηγή: www.lifo.gr
___________________________________________________________________
 
 
4. Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα
 
«”Πουστροδικεία”, Διεθνής Σιωνισμός και αράπηδες: ‘Ολα τ’ αλέθει ο καλός μύλος Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ…» ΣΧΟΛΙΑ (18) 751 Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ «Είμαι της Τάξεως και της Ηθικής. Το Αναγκαστικο αλοδαπο πουστροδικαιο δε θα περάσει. Μπορείς να με ξεφορτωθεις?» ρωτά στο τουίτερ ο Δ. Καμμένος και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να τον ξεφορτωθεί. Ο «πόρτα πόρτα» (έτσι λέγεται ο λογαριασμός του στο twitter) δεν είχε αφήσει ποτέ αμφιβολίες για το ποιόν του: Ρατσιστής, συνωμοσιολόγος, ομοφοβικός, άνθρωπος γεμάτος μίσος, που χρησιμοποιεί την “ηθική” ως άλλοθι για να κάνει bullying που είναι στα όρια του -αντιρατσιστικού- νόμου. Οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου είναι γνωστές. Παρ’ όλα αυτά μπήκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως βουλευτής των δεύτερων, επειδή χωρίς αυτόν (και τους ομοίους του απ’ το κόμμα του συνονόματού του Πάνου Καμμένου) τάχα δεν θα μπορούσαμε να βγούμε απ’ το μνημόνιο, σύμφωνα φυσικά με το ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε τη συνεργασία με το κόμμα των Καμμένων. Σήμερα, ανήμερα του Athens Pride ξαναβγήκαν στην επιφάνεια μερικές απ’ τις γνωστές ατάκες του – τις οποίες μετά τη σημερινή κατακραυγή έσβησε, με χρόνια καθυστέρησης. Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που θα δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια *κάποια* (και όχι όλα) δικαιώματα χάρη στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Αυτός είναι ο βουλευτής της συγκυβέρνησης, ο υποστηρικτής της Πρώτης Φοράς Αριστερά, που χωρίς αυτόν και τους ομοίους του η κυβέρνηση θα κατέρρεε. Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα Κανένα σχόλιο φυσικά απ’ το αριστερό κόμμα, καμία καταδίκη. (Αντίθετα, όπως διαφημίζει και ο ίδιος, προσκλήσεις στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ.) Κι όλα αυτά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεργαστεί με άγιους ανθρώπους της Τάξης και της Ηθικής χωρίς τους οποίους δεν θα είχε μπορέσει να ξανακάνει τους Έλληνες πλούσιους και αξιοπρεπείς… Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα Αυτός εδώ ο κύριος συγκυβερνά τη χώρα 751 ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
 
 

«Αυτό  τον «άνθρωπο», τον είχα εγώ κάποτε  μαθητή στα Βριλήσσια τα πρώτα χρόνια του διορισμού μου στην εκπαίδευση! Τι προσβολή,  τί αίσχος, τί ειρωνεία της τύχης!

Δεν τολμώ να τον πω άνθρωπο. Πώς μπορεί να ανήκει στην κοινωνία  των ανθρώπων ένα τέρας ρατσιστής; Κρίμα!

Πόσο θα ήθελα, Δημήτρη Καμμένε, αν γινόταν,  να μη σε είχα ποτέ μου διδάξει  την ισότητα, την αδελφοσύνη, την αγάπη, την κατανόηση, την αλληλεγγύη.  «Τα άγια τοις κυσί»!