ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΟΜ: Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο το 2018
Μετανάστες/Φωτογραφία Αρχείου: AP

Δηλαδή κάπου 6 άνθρωποι την ημέρα (μεταξύ αυτών πολλά παιδιά)  πνίγονται, γιατι ο  φασίστας Ούγγρος πρωθυπουργός και οι ακροδεξιοί κυβερνώντες της Ιταλίας, θεωρούν  τους πρόσφυγες  κατώτερη φυλή, κάτι ανάμεσα σε ζώο και άνθρωπο και ως εκ τούτου …αναλώσιμο είδος.  Ενώ ελόγου τους, ανήκουν στην  Αρία φυλή.  Εκλεκτοί Κύριοι!

Το τραγικό είναι πως οι φασιστικές αυτές εξουσίες αναδεικνύονται  από ψηφοφόρους,που πάσχουν και τούτοι από   την ίδια ανεγκεφαλίτιδα.  Μιλάμε για χιλιάδες τέτοιους Ούγγρους, Ιταλούς,΄Ελληνες, που αυτοαναγορεύονται σε ανθρώπους, όντας πιθηκοειδή.

 Βρίσκονται σε τέτοια σύγχυση φρενών, έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου και στραπατσάρισμα του μυαλού που έχουν πειστεί πως  το  έρημο το Αφρικανάκι, οι γονείς του οποίου το  θαλασσοπνίγουν μαζί τους, μήπως και δει τούτο  καλύτερες  μέρες από τις δικές τους, δεν είναι δα και σαν τους κανακάρηδες  των φασιστοειδών.  Για δαύτους , το θεωρούν φυσικό,  το δικό τους παιδί είναι Α΄ κατηγορίας άνθρωπος, ενώ  το πρισφυγάκι ,το πολύ πολύ να αξίζει η ζωή του, όσο  ενός κουταβιού.

Διαπράττουν δεινή ΄Υβρη. Κυκλοφορούν, όμως,  ελεύθεροι, αναπνέουν οξυγόνο, διατρέφονται, όμοια με τους φυσιολογικούς ανθρώπους,  ενώ τούτοι μαγαρίζουν τη Φύση. Και μάλιστα ατιμωρητί.

Ως πότε,όσοι  δε χωρίζουμε τους ανθρώπους σε φυλές, γένη, έθνη, χρώμα επιδερμίδας θα  επιτρέπουμε στους ρατσιστές  να μολύνουν χωρίς τιμωρία  αυτό τον πλανήτη με τη βρώμικη ύπαρξή τους;  Ας μην τους αφήσουμε τόπο να σταθούν. Ας γίνουν δακτυλοδεικτούμενα τέρατα. Μακριά από τους έμφρονες ανθρώπους.

__________________________________________________________

1. Καμπανάκι Στουρνάρα: Μόνο ο OPEC θα πετύχαινε τέτοια πλεονάσματα ως το 2060
Γιάννης Στουρνάρας/Φωτογραφία: Eurokinissi

Είναι το τίμημα που θα πληρώνουν δύο γενιές στο μέλλον

Παρά τα θετικά λόγια για τη συμφωνία αίσθηση προκάλεσαν οι εκτενείς αναφορές του κ. Στουρνάρα και στο παρελθόν. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας αν και αναγνώρισε ευθύνες και στους εταίρους επέρριψε τη μεγαλύτερη ευθύνη στην ελληνική πλευρά και φωτογραφίζοντας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ αναφέρθηκε στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα τα πληρώνουν δύο γενιές Ελλήνων. “Η έκθεση δίνει μια αισιόδοξη προοπτική αλλά τονίζει ότι από τις τρεις επισφάλειες, η σημαντικότερη είναι τα πολύ μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και συνεχή, τα οποία προβλέπονται μέχρι το 2060. Καμία χωρα στον κόσμο και πολύ περισσότερο η δική μας, δεν είχε τόσο μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο διάστημα.
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι αυτά τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα είναι δυστυχώς το τίμημα που θα πληρώνουν δύο γενιές στο μέλλον, μέχρι το 2060, από λάθη στην οικονομική πολιτική που έγιναν στο απώτερο αλλά και στο εγγύτερο παρελθόν. Λάθη που έγιναν σ’ ένα σχετικά μικρό διάστημα και πληρώνουν δύο γενιές” είπε αρχικά ο κ. Στουρνάρα.

Βαρυσήμαντες δηλώσεις, μετά περισσής  χολής και υποκρισίας.  Και άκρως προκλητικές  από έναν  τρόφμο των μαύρων ταμείων  της Novartis. Πονάει  ο  άνθρωπος για τις γενιές μετά που θα πληρώσουν το μάρμαρο.  Γι΄αυτό  ατός τους και η γυναίκα του  φρόντισαν να εξασφαλίσουν οικονομικά τις δικές τους επόμενες γενιές,  μέχρι και τα τρισέγγονά τους.

 

Κατάπτυστα άτομα ,χωρίς αξιοπρέπεια, ήθος  τσίπα. Και το χειρότερο, δεν τους πειράζει κανένας. Θα περατώσουν το βίο τους ήσυχα και ως εντιμότατοι κύριοι  ξεκοκαλίζοντας τα κλεμμένα.

Ας μην είναι, όμως,  σίγουρος ο Στουρνάρας  πως μετά από 40 χρόνια η Ελλάδα , θα  συνεχίζει να είναι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Μπορεί τότε οι επόμενες δυο γενιές που μνημόνευσε ο αμετροεπής διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, να ζητήσουν από τα παιδιά και τα εγγόνια του να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα και κληροδοτημένα. Αλλιώς, θα τους χώσουν  εκεί που έπρεπε σήμερα να βρίσκεται ο  γεννήτορας τους.  ΄Ομως, δεν είναι, επειδή ακριβώς ζούμε σε μια χώρα φαιδρή, διαπλεκόμενη, ξεφτιλισμένη στα πέρατα της οικουμένης.

2. Οριστικό διαζύγιο: Αποχώρησε το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά /Φωτογραφία: EUROKINISSI

Πάλι καλά, Σταύρο, που την τελευταία στιγμή  απόφασισες να απαλλαγείς από το σφικταγκάλιασμα της ανεκδιήγητης  “θυγατέρας” και των υπόδικων λαμόγιων. Είναι φίσκα το…Κίνημα από τέτοιους.  Στήνουν αυτά τα  μαγαζάκια,  για να κρύψουν τις πομπές και τις κλεψιές τους.

3. Ο Ζάεφ ξεκίνησε εκστρατεία για το «ναι» ποντάροντας στη «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»
O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι με νυφικό και γαμπριάτικο στο συλλαλητήριο για το σκοπιανό

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι με νυφικό και γαμπριάτικο στο συλλαλητήριο για το σκοπιανό [εικόνα]

Το έχουμε προτείνει τόσες φορές. Γιατί δε μαζεύουν τους  εθνικισταράδες   και από τις δυο μεριές, να τους πάνε σε  μια αλάνα ή χωματερή  (χωράνε) και να τους αφήσουνε  εκεί να φαγωθούνε  μέχρι της τελευταίας τρελαμένης ρανίδας του…μακεδονικού τους αίματος;

 

4. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΑ
Συνελήφθη στην Πάτρα η αρχηγός του καρτέλ των ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής [εικόνες]
Oπλα και ναρκωτικά που κατασχέθηκαν από την επιχείρηση/ Φωτογραφία: EΛ.ΑΣ

 

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη 24 ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης και άλλων εμπλεκόμενων, ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τέλος, στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών χαπιών, αλλά και όπλα, χειροβομβίδες, σφαίρες και 93.270 ευρώ.

Διαπιστώνουμε πολλές και καλές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ, που πολύ παλιότερα δε βλέπαμε. Μόνο  κάτι τζάμπα μάγκες ξέραμε,  να δέρνουν διαδηλωτές συνταξιούχους.

Κάτι έχει αλλάξει στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι φανερό. Μπάβο!

5.  ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ
Παγκόσμιος σάλος: Πάντρεψαν 11χρονη με 41χρονο
Παγκόσμιος σάλος: Πάντρεψαν 11χρονη με 41χρονο

Δηλαδή, το πρόβλημα είναι πως η 11χρονη παντρεύτηκε ένα 41χρονο ; Κι αν την έδιναν σε έναν 20άρη δε θα ήταν εξωφρενικό να παντρεύεται  ένα κοριτσάκι  που ακόμα είναι παιδί;

6. «Μου είπε ότι είχε θέμα με κάτι δόκιμους»- Τι λέει στενός φίλος του 23χρονου φαντάρου που εξαφανίστηκε

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον 23χρονο φαντάρο Τάκη (Σαράντη) Κολλιαδέλη, οποίος εξαφανίστηκε όταν επέβαινε στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», που εκτελούσε δρομολόγιο από Χίο για Πειραιά.

Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε και η σύντροφος του αγνοούμενου, αλλά και ο πατέρας του, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο γιος του πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο, στο κεντρικό δελτίο του Star μίλησε και ο πολύ στενός του φίλος.

«Μου είχε πει ότι είχε κάποιο θέμα με κάτι δόκιμους. Με κάποιους είχε τσακωθεί, για ποιο λόγο δεν ξέρω. Για καψώνι; Όταν ήρθε Χαλκίδα με άδεια, μου λέει δεν είμαι πολύ καλά, του είχα πει πάρε την αναβολή, μην πιέζεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο Βαλάντης Ρόδης.

Όσο για την τελευταία τους συνομιλία, ο στενός φίλος του 23χρονου ανέφερε πως αυτή έγινε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, όπου και βρισκόταν πάνω στο πλοίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλες οι μαρτυρίες από το κοντινό του περιβάλλον κάνουν λόγο για ένα φοβισμένο παιδί, το οποίο δεν μπορούσε να ζήσει άλλο μέσα στο στρατόπεδο, καθώς με κάποιους είχε τσακωθεί. Γι’ αυτό άλλωστε και ζήτησε να πάρει αναβολή, ώστε να επιστρέψει στην ασφάλεια των γονιών του και των φίλων του

Καλά,  2018 και η κατάσταση στο στρατό με τα καψώνια να είναι ίδια, όπως επί των δικών μας ημερών; Απίστευτο.

Και οι γαλονάδες στη Μονάδα του στρατιώτη μετά από τέτοια  εξέλιξη, ξεκίνησαν ανακρίσεις; Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;

Στα σχολιά το λένε μπούλινγκ.  Στο στρατό καψώνι. Κάποιοι ,ειδικά τα καψώνια,  τα επιβραβεύουν κιόλας . Τα θεωρούν μαγκιά ,για να…ψηθεί το άτομο στην κοινωνία!  Πώς να τους χαρακτηρίσεις;

 

7. ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
Το ερωτικό τρίγωνο που οδήγησε τελικά τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ στην αυτοκτονία
Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα / Φωτογραφία: AP

 

Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, με ζωή τόσο περιπετειώδη και πολυτάραχη όσο τα βιβλία του. Σαν σήμερα το 1961 έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα σε ηλικία 61 ετών.

Φως στις άγνωστες πτυχές της ζωής του ρίχνει το βιβλίο με τίτλο «Hemingway In Love» ο Ααρον Εντουαρντ Χότσνερ μιλάει για την πολύπλοκη προσωπική ζωή του διάσημου συγγραφέα και το ερωτικό τρίγωνο που τον στοίχειωνε μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Οπως αποκαλύπτει ο Χότσνερ, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Χέμινγουεϊ, είναι ο τελευταίος άνθρωπος εν ζωή που μπορεί να πει τι πραγματικά είχε συμβεί: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και ο Ερνεστ απέφευγε να μιλάει γι ‘αυτό. Ομως το 1954, ένα σχεδόν θανατηφόρο δυστύχημα στην Αφρική τον έκανε να επανεκτιμήσει τη ζωή του. Ξαφνικά τίποτα δεν φαινόταν πιο σημαντικό από το να επανεξετάσει αυτά τα χρόνια, όταν άφησε την μόνη αληθινή αγάπη του να φύγει. Ετσι άρχισε να μου λέει – σε κασέτες, σε γράμματα και συχνά σε μεγάλες συνομιλίες – για την οδυνηρή εμπειρία του να είναι ερωτευμένος με δύο γυναίκες ταυτόχρονα και πώς η Πολίν κατέστρεψε τον πρώτο και πιο ευτυχισμένο γάμο του.»

Εκείνη την περίοδο, ο Χέμινγουεϊ ζούσε με την Χάντλεϊ και το νεογέννητο γιο τους Τζακ, πάνω από ένα πριονιστήριο στο Παρίσι. Καθώς πάλευε να αποκτήσει φήμη ως συγγραφέας, ζούσαν φτωχά, αλλά ειδυλλιακά ευτυχισμένοι.

Ο Χέμινγουεϊ με τη ΧάντλεϊΟ Χέμινγουεϊ με τη Χάντλεϊ

«Λάτρευα την εμφάνισή της και την αίσθηση της στο κρεβάτι» έλεγε ο Χέμινγουεϊ για την Χάντλεϊ, με την οποία μοιράζονταν τον ενθουσιασμό του για την πεζοπορία, το σκι και το ψάρεμα.

Την ίδια περίοδο τα διηγήματα του Έρνεστ είχαν αρχίσει να προσελκύουν την προσοχή της αφρόκρεμας στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου του μυθιστοριογράφου Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ.

Ήταν 1925 και ο Σκοτ Φιτζέραλντ είχε πρόσφατα δημοσιεύσει το αριστούργημά του, «Ο Μεγάλος Γκάτσμπι». Οι δύο συγγραφείς συναντιόντουσαν συχνά για ποτό στο Ritz. Πριν από καιρό, ο Φιτζέραλντ τον σύστησε στον πλούσιο και παρηκμασμένο κύκλο των φίλων του, στον οποίο περιλαμβάνονταν και δύο αδελφές, η Πολίν και η Τζίνι Πφάιφερ.

Ο Χέμινγουεϊ με τον Σκοτ ΦιτζέραλντΟ Χέμινγουεϊ με τον Σκοτ Φιτζέραλντ

Αφού δείπνησαν με τον Χέμινγουεϊ μόνο μία φορά, οι Πφάιφερς άρχισαν να αποκτούν ένα ανησυχητικό ενδιαφέρον για τη ζωή και την οικογένεια του, αγοράζοντας ακριβά δώρα για το γιο του και καλώντας τη γυναίκα του για επιδείξεις μόδας και τσάι στο ξενοδοχείο Crillon.

Περιστασιακά, οι δυο αδελφές τραβούσαν τον Χέμινγουεϊ σε εξόδους, ωστόσο ο ίδιος ήταν αμείλικτος: «Δεν με ενδιέφεραν. Η ζωή με την Χάντλεϊ ήταν υπέροχη» θυμόταν ο ίδιος. Μετά από ένα χρόνο επίμονης πολιορκίας, η Τζίνι παραιτήθηκε και σταμάτησε τις εφόδους, όχι όμως και η Πολίν.

Καλούσε την οικογένεια σε ακριβά εστιατόρια, γνωρίζοντας ότι η Χάντλεϊ δε θα μπορούσε να αφήσει το παιδί της μόνο κι έτσι έξυπνα κατάφερνε να βγαίνει μόνο με τον Χέμινγουεϊ, ο οποίος ωστόσο κρατούσε ακόμα σταθερές αντιστάσεις.

Η σχέση τους ξεκίνησε όταν η Πολίν τον κάλεσε στο διαμέρισμά της, μία ημέρα. Πολύ σύντομα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, το σεξ μαζί της είχε γίνει ένα είδος ναρκωτικού. «Αν και μισώ να το παραδεχτώ, ήμουν τόσο κολλημένος μαζί της, όσο και με τη Χάντλεϊ» εξηγούσε ο ίδιος.

Εκείνο το καλοκαίρι, ο Ερνεστ και η Χάντλεϊ κλήθηκαν να μείνουν σε μία από τις δύο γειτονικές βίλες στην Νότια Γαλλία. Λίγο μετά την άφιξή τους, ωστόσο, ο μικρός Τζάκ έπαθε κοκκύτη και η οικογένεια μπήκε σε καραντίνα.

Η Πολίν αμέσως προσφέρθηκε να βοηθήσει, λέγοντας ότι είχε ανοσία στην ασθένεια. Ο Ερνεστ συμφώνησε σε αυτό, αν και ήξερε ότι θα το μετανιώσει. Οπως ήταν αναμενόμενο, η Πολίν έμεινε και αφού το αγόρι ήταν πλέον εκτός κινδύνου.

Μια μέρα, ο Χέμινγουεϊ προσπάθησε να εκμυστηρευθεί στον Σκοτ Φιτζέραλντ το πρόβλημά του. Ο μυθιστοριογράφος όμως φαινόταν να γνωρίζει ήδη το μυστικό του. «Εχω μάτια,» του είπε. «Ο τρόπος που σε κοιτάζει. Σε τριγυρίζει. Και τώρα εμφανίζεται εδώ. Εχεις μπλέξει με επικίνδυνη γυναίκα. Οταν έφτασα για πρώτη φορά στο Παρίσι, άκουγα γι’ αυτήν ότι ψάχνει απεγνωσμένα έναν άντρα. Σε θέλει για τον εαυτό της και θα κάνει τα πάντα για να σας έχει». Ο Χέμινγουεϊ παραδέχθηκε ότι αγαπούσε και τις δύο γυναίκες και ο Φιτζέραλντ τον προειδοποίησε ότι θα καταστρέψει το γάμο του και πρέπει να απαλλαγεί από αυτήν: «Ενας άνδρας που αγαπάει δύο γυναίκες στο τέλος καταλήγει να τις χάσει και τις δύο» του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χέμινγουεϊ με την ΠολίνΟ Χέμινγουεϊ με την Πολίν

Τα λόγια του συγγραφέα αποδείχθηκαν προφητικά, αφού η Πολίν είχε αρχίσει να εισβάλει στη ζωή του σε ανησυχητικό βαθμό. Εκείνο το χειμώνα η οικογένεια του Χέμινγουεϊ κανόνισε να πάει για σκι στην Αυστρία. Η Πολίν τους ακολούθησε και έκλεισε δωμάτιο στο ίδιο σαλέ, ενώ ζήτησε από τον Χέμινγουεϊ να της κάνει μαθήματα σκι.

Βλέποντας ωστόσο την συμπεριφορά της Πολίν να αλλάζει και να γίνεται επιθετική και ειρωνική απέναντι της, η Χάντλεϊ άρχισε να καταλαβαίνει. Απαίτησε κλαίγοντας από τον σύζυγο της να της πει την αλήθεια και του πρότεινε να του δώσει χρόνο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Οπως εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος αργότερα, ήθελε να τις κρατήσει και τις δυο όσο περισσότερο γινόταν. Η σχέση του με την Πολίν συνεχίστηκε έτσι και η Χάντλεϊ του ανακοίνωσε ότι μόλις επιστρέψουν, θα ζητήσει διαζύγιο και θα μείνει σε άλλο σπίτι με το παιδί. «Ηταν σαν να μου διάβασε τη θανατική μου καταδίκη» παραδέχθηκε ο συγγραφέας στον Χότσνερ.

Το επόμενο διάστημα, έπεσε στο αλκοόλ, προσπάθησε να προσευχηθεί αν και δεν ήταν θρήσκος, ενώ αρκετές φορές σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. Μουδιασμένος από την ιστορία, ο Χέμινγουεϊ έκανε πλέον ότι ήθελε η Πολίν, η οποία αποφάσισε και οργάνωσε τον γάμο τους μόνη της.

Ο νέος του γάμος σίγουρα δεν ήταν ανθόσπαρτος, αλλά η νύφη του ήταν ευτυχισμένη; «Οτι κι αν έκανα ή δεν έκανα ήταν ευχαριστημένη. Είχε περάσει από την κόλαση για να με αποκτήσει και με αντιμετώπιζε σαν τρόπαιο» είχε πει στον Χότσνερ.

Απερίσκεπτα, συμφώνησε να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να ζήσει μαζί της στο Πίγκοτ, μία περίοδο της ζωής του που θυμάται ως «ιδιαίτερα ζοφερή». Η κατήφεια του, εντάθηκε όταν ο Σκοτ Φιτζέραλντ του έγραψε με την είδηση ότι η Χάντλεϊ είχε ξαναπαντρευτεί.

«Ονειρευόμουν ότι θα με περίμενε για πάντα και κάποτε θα έβρισκα την δύναμη να αφήσω την Πολίν και να επιστρέψω στην αγαπημένη μου οικογένεια» αποκάλυψε στον Χότσνερ

Από τότε που βγήκε το διαζύγιο, της έγραφε συχνά για να της πει πόσο πολύ την αγαπούσε. Αλλά τελικά η Χάντλεϊ του έγραψε ότι οι επιστολές του ενοχλούσαν το νέο σύζυγό της κι έτσι η αλληλογραφία σταμάτησε.

Η Πολίν με τον Χέμινγουεϊ έκαναν δύο γιους, τον Πάτρικ και τον Γκρέγκορι. Βιαστικός ωστόσο να ξεφύγει από την ζοφερή νέα του οικογένεια και τα υστερικά μωρά, ο Χέμινγουεϊ έφυγε για την Κούβα και εκεί έκανε σχέση με μία 22χρονη Νεοϋορκέζα. Μάλιστα με κακία είπε στην Πολίν τα πάντα για αυτήν και της έδειξε και μία φωτογραφία της.

Αλλά η Πολίν δεν ήταν έτοιμη να παραιτηθεί. Για να ανταγωνιστεί την αντίπαλο της, είπε στο σύζυγό της ότι είχε δει έναν πλαστικό χειρουργό για να διορθώσει τη μεγάλη μύτη, τα χείλη και τα πεταχτά αυτιά της. «Τότε ήξερα ότι ήθελα διαζύγιο. Η σχέση μας ήταν βαρετή. Δεν κολλάγαμε, δεν είχαμε τίποτα να συζητήσουμε. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα πλούτη της για να με κρατήσει αλλά δεν τα κατάφερε». Τελικά, ακόμη και η πεισματάρα Πολίν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο γάμος τους είχε τελειώσει.

Λίγο καιρό αργότερα, στο Παρίσι, εντελώς τυχαία, ο Χέμινγουεϊ συνάντησε ξανά την αγαπημένη του Χάντλεϊ. Εβγαινε από ένα ταξί όταν την εντόπισε, «τόσο όμορφη όσο τη θυμόμουν». Ετρεξε και την αγκάλιασε. Λίγα λεπτά αργότερα, έπινε σαμπάνια μαζί του σε ένα εστιατόριο. «Θα σ ‘αγαπώ πάντα», της είπε.

Σήκωσε το ποτήρι της, τσούγκρισε το δικό του και του είπε ότι έπρεπε να φύγει. Όπως περίμεναν στη γωνία για τα φανάρια να αλλάξουν, της είπε: «Θέλω να ξέρεις Χάντλεϊ, θα είσαι το αληθινό κομμάτι κάθε γυναίκας για την οποία θα γράφω. Θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου ψάχνοντας εσένα. »

Όταν το φανάρι έγινε πράσινο, η Χάντλεϊ τον φίλησε για αντίο και διέσχισε τον δρόμο. Δεν την είδε ποτέ ξανά.

Οσο για τον Χέμινγουεϊ, η τελευταία φορά που τον είδε ο Χότσνερ ήταν το 1961, όταν ήταν σε ψυχιατρική παρακολούθηση για κατάθλιψη και παράνοια, και ακόμα σκεφτόταν τη χαμένη του αγάπη.

Δύο εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει είχαν την τελευταία τους επικοινωνία με τον Χότσνερ: «Πες μου αυτό. Πώς ένας νεαρός άνδρας ξέρει πότε ερωτεύεται για πρώτη φορά – πως μπορεί να ξέρει ότι θα είναι η μόνη αληθινή αγάπη της ζωής του; Πώς μπορεί να ενδεχομένως να ξέρει;» τον ρώτησε. Κοίταξε τον Χότσνερ επίμονα, σαν να έψαχνε για μια απάντηση και τότε του είπε ότι επρόκειτο να κοιμηθεί. «Με λίγη τύχη», είπε, «ίσως ονειρευτώ το Παρίσι»

Τί κρίμα ένας όντως ταλαντούχος συγγραφέας, να  έχει τη συμπεριφορά  του τελευταίου  “ροζ” ρεμαλιού που καψουρεύεται  κάθε τρεις και μια, καταλήγει ζιγκολό,  μπεκρουλιάζει, γίνεται ρεντίκολο των σκυλιών και στο τέλος τινάζει και τα μυαλά του στον αέρα!

Τί κρίμα τέτοια ζωή για έναν ΄Ερνεστ Χέμινγουέι!