ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΝΙΑ. ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ    ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ
Νέες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σήμερα -Σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη
Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα σήμερα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Φανατικός οπαδός! Μια ανεγκέφαλη παρουσία στην έλλογη φύση, της οποίας κύριο και χαρακτηριστικό γνώρισμα, είναι η νομοτέλεια, η αυτοματική λειτουργία μιας σειράς Νόμων, ανεξάρτητων μεν από τη θέληση του ατόμου, αλλά απολύτως ταυτισμένων και σε αγαστή ερμηνεία με την ανθρώπινη λογική. Το Νουν, κατά τον Αριστοτέλη.

Ο οπαδός είναι συνήθως άτομο, με προσωπικά αδιέξοδα, φοβίες, ανασφάλειες, στερήσεις, κόμπλεξ, άλλα συν-πλέγματα. Η προσκόλλησή του σε παράλογες, μυθικές, σχηματικές, εν πάση περιπτώσει, σε ιδεατές και φαντασιακές έννοιες, όπως για παράδειγμα της θρησκείας, της πατρίδας, της ομάδας, τις οποίες αναγορεύει σε εφετμές και ιδεολογίες, «λοβοτομούν» εν ψυχρώ τη λογική με συνέπεια την ανικανότητα πλέον να αντιληφθεί ο ασθενής τη δύναμη και την αξία του λογικού, του φυσικού επιχειρήματος και της αποδεικτικής αξίας των φαινομένων όλων των ειδών. Και δε μιλάμε απλώς για περιοδική έλλειψη λογικής, αλλά για συνεχή και μόνιμη απώλεια των χαρακτηριστικών της στοιχειώδους λογικής.

Αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά, φυσικά και επ΄ωφελεία των ψυχικών, κυρίως αναγκών του, τα ερεθίσματα, τις πληροφορίες την ενημέρωση. Με ψυχολογία απόλυτα εξαρτημένου ατόμου από ποικίλες «ουσίες», όπως το ποδόσφαιρο, τα τυχερά παιχνίδια, ο σεξισμός, αλλά και παραδομένο σε αλλόκοτους φανατισμούς, όπως είναι ο εθνικισμός ,ο ρατσισμός, οι θρησκευτικές εμμονές, δε δηλητηριάζει μόνο τη δική του, την προσωπική του ζωή, αλλά αναστατώνει και συμπαρασύρει και τη φυσιολογική, την κοινωνική ζωή του στενού ή και του ευρύτερου περίγυρου.

Η σύγχρονη, ελληνική κοινωνία δεν απέχει χρονικά ,παρά λίγες δεκαετίες, από τη φρίκη του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, με 20.000.000 θύματα στον κόσμο. Και όμως, οι ασχημονούντες και φωνασκούντες στα συλλαλητήρια για τη μη (στο ελάχιστο) κινδυνεύουσα εδαφική ή άλλη ακεραιότητα της Μακεδονίας, οι υπερπατριώτες αυτοί Ελληνάρες* με τις κρεμάλες στα χέρια, όχι μόνο δε βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες να καταγγείλουν την νεκρανάσταση του Νεο-Ναζισμού στη χώρα μας , που υπέφερε τα πάνδεινα από τους Ναζί, αλλά πολλοί (οι περισσότεροι) από τους ομνύοντες στο όνομα του …Μέγα Αλέξανδρου, πρωτοστατούν τώρα σε τέτοιες μαζώξεις και σεμνύνονται πως είνααι Χρυσαυγίτες και οπαδοί ενός ανεκδιήγητου Μιχαλολιάκου! Και μόνο αυτό δείχνει πως ο οργανισμός της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, πάσχει βαριά. Και ο ιστός κινδυνεύει να διαρραγεί , επειδή ακριβώς έχει μολυνθεί επικίνδυνα από τέτοιες καρκινογεννήσεις , επιθετικές και θανατηφόρες.

Στις γενιές που έρχονται , όταν πια τα σύνορα θα έχουν από φυσική και ιστορική αναγκαιότητα ισοπεδωθεί με πάταγο, τα σημερινά φαινόμενα του τυφλού μίσους, του ντελίριου και του εθνικσιτικού φανατισμό στα συλλαλητήρια, θα ανήκουν στην αρμοδιότητα της επιστήμης της ψυχιατρικής! Δε θα είναι πια δουλειά των ιστορικών και των κοινωνιολόγων. Η κατάληξη ενός ατόμου να αυτο-υποβάλλεται σε λοβοτομή, ανήκει σε άλλη ειδικότητα γνωμάτευσης και θεραπείας. . Οι εμμονές, οι μανίες, το παραλήρημα, οι υστερίες είναι αρρωστήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Ψυχιάτρου. Καμιά πλέον σχέση με το αντικείμενο του ιστορικού που ερευνά αν η Αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική, σλαβική ή ουδενός εκ των δύο.

*Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι  το ίδιο ακριβώς ισχύει και  για τους  αντίστοιχους πατριωταράδες Σκοπιανούς.
__________________________________________________

 

1. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»
Γεωργιάδης για τα περί σχεδίου αποστασίας: Και πού να σφίξουν οι ζέστες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Αυτός τώρα είναι πολιτικός λόγος…ανδρός (έστω και λαμόγιου), που χρυσοπληρώνεται, ως  εκλεκτός του λαού της Δεξιάς στη Βουλή , για να  εκπροσωπεί και  να  αντιπροσωπεύει τους ψηφοφόρους του;   ΄Οταν ακούω να μιλάει ο…  διδάκτορας Ιστορίας ΄Αδωνις, αναρωτιέμαι πολλές φορές, αν  το άτομο έχει περάσει από Γυμνασιακές τάξεις. Τόσο απλοϊκή, άνευρη, χωρίς χρώμα διανόησης, πέρα από λαϊκίστικη ,η διατύπωση.

Για πολιτικό λόγο ,βέβαια, δε μιλάμε. Αυτοί οι κομματάρρωστοι (αλλά με “διάφορο”), δεν έχουν ικανότητα άρθρωσης  τέτοιου λόγου.

 

2. Μηταράκης: Στήνει παγίδα ο ΣΥΡΙΖΑ για να σκάσουν στα χέρια της ΝΔ οι μειώσεις στις συντάξεις
Μηταράκης: Στήνει παγίδα ο ΣΥΡΙΖΑ για να σκάσουν στα χέρια της ΝΔ οι μειώσεις στις συντάξεις

 

Το μέγα πρόβλημά τους στην αντιπολίτευση, όπως του ξέφυγε του λεβέντη παραπάνω,  είναι  σε τίνος χέρια θα σκάσουν οι βόμβες της μείωσης συντάξεων. ΄Οχι αυτή καθ αυτή η μείωση.

Σημασία για την αντιπολίτευση  έχει να εισπράξει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις, το κομματικό κόστος. ΄Οχι η Ν.Δ που είναι, όμως ,η  απολύτως και αποκλειστική υπεύθυνη της χρεοκοπίας της χώρας.Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη της  ανηθικότητας και της αναλγησίας ενός κόμματος;

Αυτή την παράταξη σκίζονται  οι υπόδικοι εφοπλιστές και  οι λογής διαπλεκόμενοι να  της αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας, για να γλιτώσουν τη φυλακή ή να ξαναμοιράσουν την πίττα. Και (το δράμα αυτής της χώρα) υπάρχουν οπαδοί-πρόβατα που θέλουν να  κάνουν τον Κυριάκο-υιό  Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Μια αφασία αυτός ο τόπος!

 

3. ΑΠΟ Β ΣΕ Β «ΥΨΗΛΟ»
Η DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα
Φωτογραφία: ΑΡ

 

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μία βαθμίδα από Β σε Β «υψηλό» προχώρησε η DBRS, διατηρώντας τις προοπτικές στην κατηγορία «θετικές».

Στον απόηχο των αποφάσεων του Eurogroup ο καναδικός οίκος εκτιμά ότι τα νέα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα βοηθήσουν τη χώρα να αντεπεξέλθει στις μεσοπρόθεσμες δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ η το «μαξιλάρι ρευστότητας» θα ενισχύσει την προσπάθειά της να επιστρέψει στις αγορές.

Είχαμε πρόσφατα κι άλλες τέτοιες αναβαθμίσεις από άλλους  όμοιους  οίκους  αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.  Αλλά, πέρασαν στα ψιλά, ή ο Δεξιός Τύπος της απέκρυψε εντελώς.

Είπαμε .Στην Ελλάδα μόνο πατριωτικά δεν είναι τα κόμματα. Προηγούνται τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Η  χώρα ας περιμένει.

4.Συνεδριάζει το Ποτάμι -Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε ο Θεοδωράκης
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με την Φώφη Γεννηματά (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Τί δουλειά έχεις,  Σταύρο,   να συνεργάζεσαι με μια άρρωστα φιλόδοξη “θυγατέρα” και με λαμόγια τύπου Βενιζέλου, Λοβέρδου και λοιπών συνομοίων;  Η συγκάλυψη είναι και στην πολιτική έγκλημα. Και η παρουσία σου στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (τρομάρα τους!) είναι καραμπινάτη συγκάλυψη. Δρόμο από τους απατεώνες,όσο είναι καιρός.