ΘΑ …ΚΑΨΕΙ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βόμβες Καμμένου: Δημοψήφισμα, εκλογές ή με «180» στη Βουλή το Σκοπιανό
Βόμβες Καμμένου: Δημοψήφισμα, εκλογές ή με «180» στη Βουλή το Σκοπιανό

 

Ο κ. Καμμένος είπε συγκεκριμένα: «Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Οταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι προς το παρόν «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Κατά τον Πάνο Καμμένο, «ακόμα και αυτή η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη, αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

“Παίζει εν ου παικτοίς»  ο Πάνος Καμμένος;  Αποφάσισε να πέσει ηρωικώς, πιστός στα ακροδεξιά… ιδεώδη, μαχόμενος υπέρ πατρίδος (εν προκειμένω υπέρ Μακεδονίας); ΄Η γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου, στημένου, κυβερνητικού σεναρίου με συγγραφείς και θίασο  τους ίδιους τους πρωταγωνιστές  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ), που  ξανάγραψαν και έπαιξαν σε ανάλογο έργο  μετά τις τελευταίες εκλογές;

Να εξηγούμαστε εξ αρχής. Η  ιδεολογική υποδομή της Ακρο- Ναζιστικής Δεξιάς  παγκόσμια,    δεν έχει αποδείξει ιστορικά  πως έχει τη δύναμη να  προχωρήσει σε ηρωικές πράξεις και να επωμιστεί θυσίες.  Για την ιστορική αλήθεια είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε πως ο μόνος   ιδεολογικός χώρος που ανέλαβε  αγώνες και τους διεξήγαγε με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλη     γενναιότητα στην Ελλάδα,  ήταν η κομμουνιστική  Αριστερά  του ιστορικού ΚΚΕ και των κατοπινών διασπάσεών του.  Να επικαλεστούμε την αποδεικτική αξία  ιστορικών  παραδειγμάτων.

Την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής, την αντίσταση κατά του κατακτητή επωμίστηκε σχεδόν αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου (με λίγες εξαιρέσεις)  η Αριστερά,  την ίδια ώρα που η ελληνική Δεξιά, δεν ερωτοτροπούσε απλά, αλλά αποτελούσε  την  πλουσιοπάροχη δεξαμενή τροφοδοσίας   συνεργατών του εχθρού, Γερμανοτσολιάδων,  δωσίλογων,  κουκουλοφόρων.  Ούτε ένα όνομα  αριστερού, ούτε καν η χαλκευμένη παρα Ιστορία της Ακροδεξιάς, έχει να παρουσιάσει ως συνεργάτη Γερμανών , δωσίλογο  και κουκολοφόρο.  Η εθνικόφρων παράταξη διεκδικεί   και κατέχει…ιστορικώ δικαιώματι. την αποκλειστικότητα της εθνικής μειοδοσίας στη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής.

Αλλά, αν και  σε κάτι άλλο, πλην της προδοσίας, είναι εθισμένη η μεταπολεμική Δεξιά στην Ελλάδα και το διεκπεραιώνει με αποφασιστικότητα και περισσό ζήλο,  είναι η σκληρότητα , η πρωτοφανής αναλγησία με την οποία συμπεριφέρεται  στους αντιπάλους της, ειδικά ως νικητής. ΄Ετσι, στη διάρκεια του “εμφυλίου”  (αδόκιμος όρος, αντί  Ανταρτοπόλεμος),  οι αποκεφαλισμοί και τα παλουκώματα,  οι ληστείες, το πλιάτσικο, οι βιασμοί, η λοιπή  εγκληματική  βία  των Χιτών,  ΜΑΥΔΩΝ, Ταγματασφαλιτών (τα ένοπλα παιδιά της Δεξιάς), βρίσκονταν στην καθημερινή ημερήσια διάταξη της ταραγμένης εκείνης εποχής. Αλλά, και με τη λήξη του ανταρτοπόλεμου, η εκδικητική  μανία  της παράταξης των Νικητών συνέχισε το επαίσχυντο έργο της με τα στρατοδικεία, τις καταδίκες και τις  εκτελέσεις αγωνιστών, τις εξορίες, τα ξερονήσια και το διωγμό χιλιάδων Ελλήνων στις Ανατολικές, λεγόμενες, χώρες.

Θα απομακρυνθούμε, όμως, επικίνδυνα από το θέμα μας, αν συνεχίσουμε να ξετυλίγουμε την ιστορία των προδοσιών και της βαρβαρότητας  αυτής της παράταξης. Επανερχόμαστε, λοιπόν,  στον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο και στο ρόλο του στα πολιτικά δρώμενα, παλιότερα και πρόσφατα.

Ο αρχηγός  των ΑΝ.ΕΛ είναι ,ως γνωστό,  ένας από τους  σκληροπυρηνικούς Καραμανλικούς.  Της ομάδας των “παρακοιμώμενων” του Κώστα Καραμανλή.  Ο π. πρωθυπουργός τον δάνεισε πρόσκαιρα  στο νυν πρωθυπουργό, για να σχηματίσει κυβέρνηση με συγκεκριμένη αποστολή, αλλά και με ημερομηνία λήξης-επιστροφής.

Δεν «ευλογούμε  τα γένια μας». Είμαστε υποχρεωμένοι για τη στήριξη της φερεγγυότητας της Ιστορίας  και τη σημασία της κατίσχυσης της Ιστορικής Δημοσιογραφίας, έναντι  της εμπορικής, να  αρνούμαστε την ταπεινολογία ,να αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά και ψύχραιμα  τα ιστορικά δρώμενα  και να αποκαλούμε  τα πράγματα με το πραγματικό τους  όνομα. Λέμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά,  πως στα  11 χρόνια  της λειτουργίας αυτού του σάιτ,   τα στοιχεία και οι ιστορικές μας προβλέψεις  επιβεβαιώνονται  συνεχώς και καταλυτικά από τα γεγονότα   .

Είχαμε δει τις πρόσφατες  κινήσεις του Πάνου Καμμένου, καιρό πριν. Και οι εξελίξεις μας δικαιώνουν.  Η σημερνή συνέντευξη του υπουργού ΄Αμυνας σηματοδοτεί τη νέα εποχή.  Πιθανόν, ήρθε η ώρα να σπάσει η «Ομερτά» Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα. ΄Αλλωστε, είναι η μόνη  περίπτωση  να σωθεί ο  ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς,  εκτός απροόπτου, είναι ισχυρότερη η πιθανότητα να καταποντιστεί   στις επόμενες εκλογές. ΄Οποτε κι αν γίνουν.

Οι εφοπλιστές και οι ισχυρές «οικογένειες» στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Ε.Ε, θέλουν πάση θυσία τη Δεξιά στην κυβέρνηση. ΄Εχουν όλοι τους στην παράταξη  ανοικτούς πολιτικούς και δικαστικούς  λογαριασμούς με κορυφαίες τις κατηγορίες περί αποκλειστικής ευθύνης Κ. Καραμανλή  για τη χρεοκοπίας της χώρας, το σκάνδαλο Νovartis, την κάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  σοβαρών κατηγοριών για εμπόριο ναρκωτικών ισχυρού χορηγού της Ν.Δ  κ.α.    που βιάζονται να τους κλείσουν, αφού εύκολα θα περάσουν τις  πόρτες της φυλακής σε περίπτωση που ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου».

 Και  ο μόνος τρόπος να ρίξουν την παρούσα κυβέρνηση και να εκβιάσουν εκλογές είναι, αν αποσύρουν  τον  δικό τους άνθρωπο,  τον Πάνο Καμμένο  από τη συγκυβέρνηση. Και φαίνεται πως ο Πάνος υπάκουσε στα αφεντικά, άγνωστο με ποια ανταλλάγματα ακόμα.  Οι Συριζαίοι εδώ και καιρό τον έχουν αντιληφθεί.  Κι αυτός είναι ο λόγος που βιάστηκαν να επιστρατέψουν   τον Σταύρο Θεοδωράκη και το ΠΟΤΑΜΙ ,για να μπει δεκανίκι στην κυβέρνηση στη θέση Καμμένου, αν αποχωρήσει με πρόσχημα το Μακεδονικό.

Από εδώ και πέρα τα ερωτήματα είναι τούτα:

  1. Ο Αλέξης Τσίπρας θα σπάσει την «Ομερτά» και θα παραδώσει στην πυρά τον Κώστα Καραμανλή; (Ο μόνος τρόπος να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ)

 2. Ο Πάνος Καμμένος ενέδωσε πράγματι στους εφοπλιστές;  Θα επανενταχθεί στη Δεξιά που ανήκει ή οι ΑΝΕΛ θα κατέβουν πάλι αυτόνομα στις εκλογές με ανεβασμένες μετοχές, αν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση  λόγω Μακεδονίας,  για να στηρίξουν μετά  κυβέρνηση Μητσοτάκη στην περίπτωση (σχεδόν βέβαιο) μη αυτοδυναμίας  της Ν.Δ;  ΄Η ,παίζει το σενάριο με τους αποσχισθέντες πρόσφατα  κεντροδεξιούς Καραμανλικούς ,ο Π.  Καμμένος να στρηρίξει εκ νέου μετά της εκλογές κυβέρνηση  συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ; Αυτόματα, τέτοια στάση, προδικάζει  επανασυμφωνία  για  “Ομερτά” και τη λήξη υποδικίας για τη χρεοκοπία της χώρας  του Κώστα Καραμανλή. (Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη του τελευταίου αυτού σκέλους του σεναρίου).

 3. Ποια είναι και ως πού θα φτάσει και θα αντέξει  η συνεργασία Αλέξη Τσίτα –Σταύρου  Θεοδωράκη;

 4. Θα αποφασίσει  (το πιθανότερο) εκλογές ως το τέλος του χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας ,κυρίως για να πετάξει την «καυτή πατάτα» του Μακεδονικού και τη σφαγή των συντάξεων από το 2019 στον Κυριάκο  Μητσοτάκη που φαίνεται πως  έχει πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές με ζητούμενο την  αυτοδυναμία ;

 5. Ποια η στάση Αμερικής και Ε.Ε, που ούτε ζωγραφιστό δε θέλουν έναν αντι-Σκοπιανό Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, συνεργαζόμενο πλέον φανερά με ακραίες εθνικιστικές  και ναζιστικές δυνάμεις; Η εμπειρία τους απέδειξε πως για την Ευρώπη  και το ΝΑΤΟ, ευκολότερα είναι τα πράγματα και αποτελεσματικότερη η συνεργασία με αριστερό πρωθυπουργό, αντί με την Αριστερά στην αντιπολίτευση.  Πιστεύει  κανείς πως  θα περνούσαν  επαχθή μέτρα και μεταρρυθμίσεις  με κυβέρνηση Σαμαρά; Οι ελεγχόμενες από τους Συριζαίους συνδικαλιστικές  συντεχνίες θα  είχαν κάνει τη χώρα ρημαδιό από τη μια ως την άλλη άκρη.

Ας δούμε τα σχετικά με τα ερωτήματα αυτά και τις απαντήσεις  τους ζητήματα, μέσα από παλιότερα κείμενά μας  που ανέβηκαν εδώ κατά καιρούς.

                                  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

                                       (16/12/2017)
“…Η ιστορική αλήθεια δεν έχει καμιά σχέση με το κομματικό σπεκουλάρισμα.  Μπορεί να λέει όσα και ό,τι θέλει ο αρχηγός της Ν.Δ για την απαραίτητη προπαγάνδα σε ένα κομματικό συνέδριο.΄Οπως, φυσικά, κάνουν και όλα τα άλλα κόμματα.
Να ποια είναι,όμως,  η ιστορική πραγματικότητα!
  1. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο κύριος  υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας. Διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε  το έλλειμμα πάνω από 15%  (το κατέστησε μη βιώσμιο), για να ταϊσει τη «γαλάζια ακρίδα»,που ενέσκηψε ξεδιάντροπα και ρήμαξε  το δημόσιο-δανεικό χρήμα,  όσα χρόνια κυβέρνησε ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  2. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα και να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.  Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει καταγραφεί ιστορικά πως πέτυχε με πολύ κόπο τη σωτηρία της χώρας και όχι μόνο οικονομικά. Είναι εκείνη που απότρεψε την «εμφύλια» σύρραξη σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας,που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος με άγνωστες τις τραγικές τς συνέπειες.
Αυτές οι ιστορικές αλήθειες  ούτε παραγράφονται ούτε πλαστογραφούνται.
 Για το άνοιγμα -πρόσκληση τώρα   στις….νέες κομματικές δυνάμεις-συνεργασίες της Φώφης, του Σταύρου  και των  λοιπών   (τόσο παλιές, όσο η ιστορία των κομμάτων στον τόπο μας), προβλέπουμε πως δε θα ευοδοθεί . Καλύτερη συγγένεια έχουν οι Νεο-Δημοκράτες  με τους ΑΝΕΛ και με τη…μετριοπαθή πτέρυγα της Χ.Α. Και σ΄αυτούς  θα κάνε άνοιγμα, όταν δει τα σκούρα, πως δεν μπορεί, δηλαδή, να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
…Ελέω Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Καραμανλής,  ο κύριος  υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας,  δεν οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο, όπως έπρεπε να γίνει (άσχέτως, αν υπάρχει ανεξάρτητη δικαισοσύνη στην Ελλάδα να δικάσει τέτοια εγκλήματα). Και σήμερα  ο ανιψιός, αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, το παίζει  σαν το θείο του μέγας… Σαμάνος και φιλόσοφος.
Η «ομερτά» μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αλέξη  Τσίπρα  ,θα σπάσει. Να θυμηθούμε τις «συμφωνίες κυρίων» .  Ο πρώτος δάνεισε τον Πάνο Καμμένο και τις ψήφους τις κεντροδεξιάς, για να  βγει και να κάνει ο Αλέξης κυβέρνηση . Ο δεύτερος  δεσμεύτηκε    να θέσει υπό προστατευτική, δικαστική ομπρέλα τον ένοχο της χρεοκοπίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη επιλογή, αν θέλει να μην υποστή πανωλεθρία στις επόμενες εκλογές. ΄Ενα θα τον σώσει. Να βγει να κατονομάσει τον ένοχο της οικονομικής κρίσης, που βιώνει τόσα χρόνια η χώρα. Να αναδείξει  το μεγάλο έγκλημα και να στείλει τον υπόδικο Κώστα Καραμανλή σε ειδικό δικαστήριο. Αν δεν προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας  σε τέτοια δυναμική αντιπαράθεση με τη Δεξιά, η συντριβή  του είναι δεδομένη.
                                             (6/2/2018)
….Βαδίζουμε σε εκλογές και «τα όργανα άρχισαν να παίζουν». Αλλιώς, το μέγα σκάνδαλο «από συστάσεως ελληνικού κράτους» (υπερβολή, βέβαια), ήταν γνωστό, αλλά περίμενε τη σειρά του. Και τώρα , που σε κανένα χρόνο θα πάμε σε εκλογές (θα πάνε, δηλαδή, εμείς καμιά…4αριά εκατομμύρια πολιτών, δεν πάμε ,γιατί ψηφίζουμε εδώ και  χρόνια.. ΑΠΟΧΗ) ,ήρθε η ώρα να βγει και  μάλιστα να πάρει ηχηρή έκταση, αφού, πέρα από υπουργούς σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν κατηγορίες και εναντίον δύο πρωθυπουργών. Του  υπηρεσιακού   Παναγιώτη  Πικραμένου και του Αντώνη Σαμαρά.
Δε θα μπούμε στην ουσία του ίδιου του σκανδάλου. Το γεγονός και μόνο πως χάθηκαν 23 δισ. από το δημόσιο κορβανά  κι επίσης πως η  Ν.Δ λύσσαξε από χτες να  υποβαθμίσει το σκάνδαλο και να μιλήσουν, εμπλεκόμενα και μη στελέχη της, για λασπολογία, δείχνουν το όντως γιγάντιο σκάνδαλο, που τούτη τη φορά, αν κάποιος «δικαιώνεται», είναι ο… ΄Ακης Τσοχατζόπουλος,  το «κρίμα» του οποίου με τις μίζες στα εξοπλιστικά,  μπροστά  σ΄αυτό τον πακτωλό  τις μίζας και των ζημιών του δημοσίου της Novartis , είναι τελικά …πλημμέλημα.
Υπάρχουν, όμως, ερωτηματικά και μάλιστα πολλά (όχι αναπάντητα πάντως),  μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη να στείλει η  δικαιοσύνη το φάκελο στη Βουλή. Μερικά από τα ερωτήματα, κρίσιμα καί βασανιστικά είναι τα παρακάτω.
….Το  σκάνδαλο χρονίζει ήδη από το 2000 και  κορυφώνεται το 2006 και μετά. Κι  ενώ στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών προς τη Βουλή κατονομάζονται 2 πρωθυπουργοί , οι οποίοι, θέλουμε να πιστεύουμε,  αν ευθύνονται σε κάτι δεν είναι επειδή πήραν οι ίδιοι μίζες, αλλά γιατί επί των ημερών τους  κορυφαίοι υπουργοί τους και άλλα εμπλεκόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα, εμπλέκονται στο σκάνδαλο,  για τον ίδιο λόγο ,όμως,  δεν ευθύνεται ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με υπουργό του  εμπλεκόμενο  και  ο ίδιος  δεν αναφέρεται στη δικογραφία. Πώς εξηγείται αυτό; 2006 -2009 η «γαλάζια ακρίδα» είχε επιπέσει στο δημόσιο χρήμα και είχε κάνει τα ταμεία  «γης Μαδιάμ». ΄Ηταν η εποχή, όχι μόνο των μιζών και των σκανδάλων, αλλά και της χρεοκοπίας της χώρας,αφού ο  συνεχής και αλόγιστος δανεισμός για να  ικανοποιηθούν οι ακόρεστες ορέξεις κουμπάρων, «νταβατζήδων», οπαδών και φίλων, διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%.
Αν κάποιος έπρεπε να είναι πρώτος στη λίστα των ενόχων για το σκάνδαλο Novartis, αφού κατονομάστηκαν άλλοι πρωθυπουργοί  μετά το 2009,  είναι ο Κ. Καραμανλής.  Γιατί αυτή η (επιλεκτικά)  χρονολογική, διαχωριστική γραμμή;
Βέβαια να τονιστεί εδώ πως το σκάνδαλο Novartis σε σχέση με τη χρεοκοπία της χώρας που έχει χρεωθεί ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του είναι «μέρα νύχτα». Παρ΄όλα αυτά, ουδεμία αναφορά και νύξη υπάρχει στο συγκεκριμένο πρόσωπο,έστω και γι αυτό το σκάνδαλο. Γιατί;
Το έχουμε πολλέςφορές επισημάνει εδώ. Κώστας Καραμανλής και Αλέξης Τσίπρας έχουν δώσει «όρκο», ισχύει ως σήμερα η «ομορτά» τους. Ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης  συμφώνησε με τον τότε πρωθυπουργό, αν ποτέ  κέρδιζε  τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία α.  Να   προστρέξει   συνέταιρος ο  βαμμένος Καραμανλικός Πάνος Καμμένος και β. Να θέσει η κυβέρνηση συνεργασίας σε δικαστικό απυρόβλητο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή  για τη χρεοκοπία της χώρας. Τηρήθηκαν ως σήμερα και τα οι δύο όροι.
΄Ομως,οι Συριζαίοι γνωρίζουν πως με το,έστω και   μέγα , σκάνδαλο της Νovartis , δε σώζονται. Είναι μικρό σε σχέση με τη χρεοκοπία της χώρας. Και με μόνο με αυτό, δεν πρόκειται να κερδίσουν εκλογές για κυβερνητική  αυτοδυναμία, δοθέντος πως ο Πάνος Καμμένος κάποια στιγμή θα …λακήσει, θα γυρίσει στο παλιό συνάφι που ανήκει.
Αν δε σπάσει η «ομερτά», αν δεν λυθούν οι..όρκοι και οι σπονδές και δεν καθίσουν τον Κ. Καραμανλή στο σκαμνί, ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει  όχι μόνο τις εκλογές, αλλά και την αρχηγία του κόμματος. «Βατερλώ»  να περιμένει. Κάτι  ανάλογο με εκείνο που συνέβη  με το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη που κατέληξε ΠΑΣΟΚ της…Φώφης!
Πέρα, όμως,  από τις κομματικές αυτές σκοπιμότητες  (δικά τους ζητήματα) , το ηθικό μέρος των σκανδάλων είναι για μας το σημαντικότερο. Ειδικά  για τη χρεοκοπία της χώρας. Κάποιο τελικά πρέπει να πάνε φυλακή.
Aν πέσουν οι όποιες καμπάνες, ακόμα και σε  υπουργούς για τις ζημιές και τις μίζες στα φάρμακα και ουδείς τιμωρηθεί για τη χρεοκοπία της χώρας, ένα είναι σίγουρο.  Λίγα χρόνια μετά, η χώρα θα ξαναπέσει στο βόθρο.  Και τούτη τη φορά οριστικά. «Τί έχεις Γιάννη ;Τί΄  χα πάντα».