ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2018 -Οι άριστοι από την επαρχία, με τα 19άρια και τα 20άρια
Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2018 -Οι άριστοι από την επαρχία, με τα 19άρια και τα 20άρια [εικόνες & βίντεο]

Καλούς παπαγάλους θα μπορούσες να τους πεις. Αριστούχους, έτσι όπως τα περισσσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου ορίζουν τους πρωτεύσαντες, δεν τους λες.  Στις ελληνικές πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνει όποιος μπορεί και αποστηθίζει. Κριτικό πνεύμα, οξύνοια, ακονισμένο μυαλό , δεν απαιτούνται.

Είχα διατελέσει κάμποσες χρονιές διορθωτής. Στην Ιστορία, αν δεν έγραφες κατά λέξη ό,τι έλεγε το σχολικό  βιβλίο, χωρίς υπερβολή, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις ούτε 10, έστω κι αν  έλεγες τα ίδια ακριβώς, αλλά  με τα δικά σου λόγια. ΄Ασε στην ΄Εκθεση. Ετοιματζίδικες αναπτύξεις, που  έκαναν μπαμ από μακριά. Μια θλίψη για το επίπεδο (ιδίως το γλωσσικό)  των μαθητών μας.

Οι περισσσότεροι από τους ΄Ελληνες αυτούς  αριστούχος στη συνεχεια ,μετά το ελληνικό πανεπιστήμιο ,που κι αυτό θέλει παπαγάλους, αν συνεχίσουν μεταπτυχιακά σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα αποτύχουν παταγωδώς. Κι εκεί θα καταλάβουν φυσικά “τί εστί βερύκοκο”. Τί σημαίνουν πραγματικές εξετάσεις.  Ποιος είναι ο αριστούχος και ποιος  ο….μπουμπούνας.

 

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Euro 2004: Το όνειρο και τα πανηγυρικά πρωτοσέλιδα της εποχής
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

 

2004, η χρονιά που ο εθνικισμός στην Ελλάδα έδωσε ρεσιτάλ,  τα ρέστα του! Από τα γήπεδα και τα ολυμπιακά στάδια,  πέρασε σήμερα  στις πλατείες των νέων… Αγανακτισμένων στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που…χάσαμε!

Γιατί  τη χάσαμε και τί ζημιά υπήρξε, αν ρωτήσεις έναν από αυτούς  τους πατριωταράδες, δε  γνωρίζουν, βέβαια. Αφέλειες ,παρλαπίπες, “‘άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” θα σου πουν. (Επιχειρήματα πού να τα βρουν;)

Οι  στρατιώτες, που αργότερα θα σφαγούν στις μάχες. παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στις αρρένες και  τα γήπεδα.  Σ’ αυτά,  το άτομο προετοιμάζεται επιμελώς να γίνει οπαδός, ασήμαντο συστατικό όχλου και κιμάς στις μάχες που αφορούν τους ισχυρούς και καθόλου το θύμα.

3. «ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ»
Μουντιάλ 2018: Η Τερέζα Μέι δεν άντεξε να δει τη νίκη-θρίλερ της Αγγλίας στα πέναλτι
Η Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ Dominic Lipinski)

Η Αγγλία έσπασε μεν την «κατάρα» των πέναλτι που την κυνηγούσε στο Μουντιάλ, αλλά η Τερέζα Μέι δεν άντεξε να δει τη νίκη-θρίλερ της ομάδας επί της Κολομβίας.

Το θέαμα ήταν πολύ αγχωτικό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπός της, αναφερόμενος στην πρόκριση της Αγγλίας στα προημιτελικά, για πρώτη φορά στα πέναλτι.

«Είχε πει νωρίτερα ότι πασχίζει να παρακολουθήσει τα πέναλτι, γιατί είναι αγχωτική διαδικασία», είπε ο εκπρόσωπος της Μέι στους δημοσιογράφους. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη νίκη ως «πολύ σπάνιο και ευχάριστο γεγονός» και συνεχάρη την εθνική ομάδα.

Οι Εργατικοί το πήγαν ακόμη πιο μακριά, καθώς υποστήριξαν ότι πρέπει να δοθεί… ρεπό σε όλη τη Βρετανία, για να πανηγυρίσει τη νίκη.

Σοβαρή κυρία!  Και μάλιστα κυβερνά την πάλι ποτέ θαλασοκράτειρα και κραταιά  Αλβιώνα.

Είναι και αντι-Ευρωπαία  η πρωθυπουργός με τα …μουσμουλί γοβάκια. Και, φυσικά,   ξεχωριστή , ως  γνήσια   Αγγλίδα (μη ρωτάτε από ποιους λογγοδίαιτους  κρατάει κι η σκούφια των Εγγλέζων),κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τα…πέναλτι. ” Θου,Κύριε…”!

4. ΠΕΦΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Τουρκία: Σε υψηλό 14 ετών
Φωτογραφία: ΑΡ

 

Πέφτη η λίρα και μαζί γκρεμοτσακίζεται και ο δικτάτορας της Τουρκίας. Λίγες οι ημέρες του και τραγικές προοιωνίζονται.

 

5.Ο ΛΑΣΑ ΣΟΥΣΑΝΑΣΒΙΛΙ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Την έκδοση του «Λίπους» στη Γαλλία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης
Την έκδοση του «Λίπους» στη Γαλλία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης

Μπράβο  στο συμβούλιο των εφετών. Τα λεφτά του αίματος που το λίπος σκορπούσε σε διάφορους “παράγοντες” (από χέρι η πληροφορία), για να τη γλιτώσει, δεν είχαν πέραση στους εφέτες, όπως νόμιζε. Τώρα το κτήνος θα καλοπεράσει  στη Γαλλία.

Η…  αυτοδημιούργητη και αριστερή κόρη του Κωνσταντόπουλου που είχε αναλάβει την υπεράσπιση  ενός  από τους πλέον ειδεχθείς εγκληματίες, δεν κατάφερε να τον σώσει.  Τί κρίμα για την αλαζονεία (και την τσέπη της)!

 

6. Δεν δουλεύουμε με ραντεβού» -Ελληνικό γραφείο τελετών κάνει black humor και τρελαίνει τα social media

 

΄Εξυπνο και καθόλου μακάβριο. ΄Ολοι θα το κάνουμε αυτό το ταξίδι. Αργά ή γρήγορα.  Ας γίνει με χιούμορ.

 

7.ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Βενιζέλος: Ο Καμμένος γελοιοποιεί τον ρόλο του υπουργού
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος-Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

 

Ενώ ο Ευάγγελος με τις μίζες  να τρέχουν (αλλά κυριολεκτικά) από τα μπατζάκια του,  τιμά τους δικούς  του  ρόλους (Και τον πανεπιστημιακό,κυρίως). Προκλητικός ο…συνταγματολόγος!

΄Εχουν οι λέξεις χάσει τη σημασία τους στην Ελλάδα. Προβλέπουμε  στημένες λεμονόκουπες  να είναι οι επόμενες απαντήσεις της λαϊκής δικαιοσύνης, αφού έχουν δεθεί τα χέρια της τακτικής, εξαιτίας της παραγραφής που τα ίδια αυτά λαμόγια έχουν ψηφίσει και τη διατηρούν σε ισχύ ξεδιάντροπα.

 

8. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Στο Παρίσι πλέον απαγορεύεται το κάπνισμα και στα… πάρκα!
Παρίσι/Φωτογραφία: AP

 

Στην Ελλάδα, αν συμβεί κάτι παρόμοιο, μετά από καμιά εκατοστή χρόνια, θα αποτελέσει πρώτη είδηση στην Ευρώπη.  Ο φασισμός των καπνιστών δεν είναι καθόλου διαφορετικός από   εκείνων που ως φασίστες , δολοφονούν αθώους . Ο καπνιστής κάνει το ίδιο. Μη τηρουμένων αναλογιών. ΄Ιδιοι και όμοιοι είναι. Συνειδητοί δολοφόνοι  αμφότεροι.