ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2018. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ!

“ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Τα κόμματα αντιδρούν στην παραίτηση Τόσκα: «Είναι λίγη και ήρθε αργά»
Νίκος Τόσκας και Αλέξης Τσίπρας /Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

H  ιστορική δημοσιογραφία  στηρίζεται σε δυο βασικούς άξονες. Στην αξιοπιστία, την ανεξάρτητη, μη στρατευμένη κρίση  του ιστορικού και στην ικανότητα, αξιοσύνη, επάρκεια του ίδιου (ως επιστήμονας πλέον) να (δια)χειριστεί το ιστορικό του υλικό και να εξάγει τις κρίσεις και τα συμπεράσματά του.

Αυτή είναι και η “αβυσσαλέα” διαφορά της ιστορικής  με την εμπορική δημοσιογραφία.   Σχεδόν ,η …μέρα με τη νύχτα, όσον αφορά  στην εξυπηρέτηση και την προαγωγή μιας ιστορικής ή έστω  μιας απλής,καθημερινής” αλήθειας.

Η εμπορική δημοσιογραφία   δεν είναι παρά  μια επιχείρηση ,που  έχει σκοπό το κέρδος.  Παραχωρεί – “εκμισθώνει” με άλλα λόγια τις υπηρεσίες της σε κείνον που πληρώνει καλύτερα.   Αλλά και η επαγγελματική επάρκεια ,η ικανότητα, η απόδοση  των    δημοσογράφων,  έχουν  να κάνουν  με το πόσο απόλυτα  εξαρτημένος  υπάλληλος είναι  ο “κονδυλοφόρος” και πιστός στις εντολές  του αφεντικού   της επιχείρησης-βιομηχανίας παραπληροφόρησης που τον πληρώνει .

 

Αυτός είναι και ο λόγος που στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές, αλλώς χειρίστηκε η ιστορική δημοσιογραφία το   μέγα αυτό έγκλημα  και εντελώς διαφορετικά η εμπορική. Η πρώτη, ανεπηρέαστη, ανεξάρτητη με αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης   απέναντι στα θύματα και  την ιστορική αλήθεια που υπηρετεί, διατύπωσε όλες αυτές τις ημέρες τις κρίσεις και τα συμπεράσματά της, “χωρίς φόβο και πάθος”, αλλά προπαντός χωρίς εξάρτηση, που είναι συνοπτικά τα ακόλουθα:

  1. Οι πυρκαγιές της 23 Ιουλίου ,επέτειο της πτώσης της  στρατιωτικής χούντας, είχε συγκεκριμένους  δράστες, οι οποίοι  έβαλαν τις φωτιές ταυτόχρονα σε πολλά σημεία, όπως αποδείχτηκε από πολλλά ευρήματα της πυροσβεστικής.  Στη μεν Κιννέτα προκάλεσαν τις πυρκαγιές με μολότοφ  και στο Νταού Πεντέλης και Μάτι ή με διασκορπισμένο  εύφλεκτο υλικό ή με έναν από τους πολλούς τρόπους, που μπορεί κανείς να προκαλέσει  πυρκαγιά, ακόμα και από απόσταση. Οι ισχυροί άνεμοι* διευκόλυναν την εξάπλωση των πυρκαγιών και ειδικά στο Μάτι  λόγω της εγγύητητας των εστιών  στα σπίτια, οι φωτιές  “συνέλαβαν εξ απίνης” τους ενοίκους . Για το λόγο αυτό δεν μπόρεσαν πολλοί  να απομακρυνθούν εγκαίρως προς την παραλία στην οποία αν έφθαναν, η σωτηρία τους ήταν πλέον ή βέβαιη.

  2. Λόγω α.  του συμβολισμού της ημέρας (23/7)β. του  μένους και της παραφροσύνης   των εθνικστών με τις “κρεμάλες”   για την “πώληση” της Μακεδονίας γ. τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί χρηματισμού των επικεφαλής των “μαζώξεων” για το “Μακεδονικό” από Ρώσους πράκτορες που απελάθηκαν,  με λογικούς συνειρμούς καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι πυρκαγιές προκλήθηκαν με δόλο από εθνικστές, με ηθικούς αυτουργούς  τις μυστικές υπηρεσίες της ρώσικης πρεσβείας. Οι ίδιοι προξένησαν   και το 2007 τις πυρκαγιές της Ηλείας με 60 νεκρούς. Στόχος  η τιμωρία του  τότε πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή και σήμερα του νυν Αλέξη Τσίπρα ,για την απομάκρυνση αμφοτέρων, παρά τα υπεσχημένα,  από το άρμα του  δικτάτορα  της Ρωσίας.

  3. Το λεγόμενο συνταγματικό, κομματικό τόξο (!) για τος λόγους που αναλύσαμε, θα “θάψει” κι αυτό  το έγκλημα στο Μάτι, όπως έγινε και με  εκείνο της Ηλείας .Οι  ένοχοι ούτε θα βρεθούν ούτε φυσικά θα τιμωρηθούν.΄Οπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Οι  60 νεκροί της Ηλείας και οι 90 ή και περισσότεροι στο Μάτι, θα μείνουν χωρίς δικαίωση!

Ξαναβάζουμε το θέμα που ανέβηκε εδώ στις 29/7/2018 με τίτλο

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το συστημικό κομματικό κατεστημένο στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει έναν περίεργο για τους αμύητους, μηχανισμό αυτοπροστασίας και αλληλεγγύης, που διακρίνεται καθαρά  η ύπαρξή του στους…μυημένους στα μυστικά της  ιστορικής πορείας της χώρας.  Επιεικώς, βέβαια, χρησιμοποιήσαμε τη φράση «μηχανισμός αυτοπροστασίας και αλληλεγγύης»   και όχι τον κανονικό  όρο   «Ομερτά» που εκφράζει την πραγματική διάσταση αυτής της περίεργης σχέσης των μελών των κομμάτων μεταξύ τους.
Το ένα κόμμα (ειδικά τα μεγάλα) στα πολύ δύσκολα, και κάποτε προκλητικά και αναφανδόν, στηρίζει  το ένα το άλλο. Και τα «πολύ δύσκολα» είναι συνήθως μια πράξη έσχατης προδοσίας ή μια τραγωδία το βάρος των οποίων  δε φορτώνεται μόνο η ασκούσα την εξουσία εκείνη την περίοδο κομματική παράταξη, αλλά και  ολόκληρος ο κομματικός κόσμος σε όλη του την έκταση και το περιεχόμενο.
Θα λέγαμε πως  σε αυτή την περίπτωση  της  έκθεσης  σε κίνδυνο διάλυσης ολόκληρου του κομματικού πληθυσμού    ισχύει η περίφημη εκείνη φράση  «αν πέσω θα σας πάρω μαζί μου», που τρέμει όλο το ελληνικό κατεστημένο. Σε μια κάθετη και με  ορυμαγδό πτώση της εξουσίας είναι κανόνας να   συμπαρασύρεται ολόκληρο το κομματικό  σύστημα και κυρίως οι μεγάλες παρατάξεις  που εναλλάσσονται στην εξουσία. Η κατακραυγή, η απαξίωση, το ανάθεμα του λαού σε τέτοιες περιπτώσεις πέφτουν  σε όλους και όχι μόνο στον αποκλειστικά ή έστω  περισσότερο υπεύθυνο.   Να προχωρήσουμε σε ιστορικά παραδείγματα
  1. Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897.   ΄Ενας αποτυχημένος πόλεμος που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ. Ξεκίνησε από την εθνικιστική υστερία,  τη δημαγωγία και το λαϊκισμό των τότε κομμάτων. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, πλήρωνε η χώρα τις  οικονομικές συνέπειες εκείνου του ακατανόητου  πολέμου. ΄Όμως, ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Κατηγορίες αλληλοεκτοξεύτηκαν, αλλά στο  τέλος οι ένοχοι τα βρήκαν μεταξύ τους  και η ατιμωρησία αυτή άνοιξε το δρόμο λίγα χρόνια μετά για μια άλλη τραγωδία.
  2. Μικρασιατική εκστρατεία. Μια απόλυτη καταστροφή για τη χώρα από μια πολεμική επιχείρηση που δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ. ΄Η τουλάχιστον , όχι  όπως έγινε. Βασιλιάς Κωνσταντίνος  και  Ελευθέριος Βενιζέλος  ήταν ένοχοι αμφότεροι «εσχάτης προδοσίας». ΄Ομως, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Αντ΄αυτών ,πλήρωσαν το έγκλημα 6 δευτεροκλασάτα στελέχη ,εμπλεκόμενα στην καταστροφή, που όμως, τηρουμένων των αναλογιών της ευθύνης των ανωτέρων τους, ούτε καν φυλακή  θα έπρεπε να πάνε, αφού  τις εντολές των   πρωταγωνιστών εκτελούσαν. Συμπέρασμα;  Επανάληψη της ατιμωρησίας των ενόχων.
  3. Κατοχή- Ανταρτοπόλεμος .  Η παράταξη  της Δεξιάς, υπήκουσα  στην ιστορική, προδοτική της παράδοση , συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή χωρίς κανένα ενδοιασμό με τους Ναζί κατακτητές. Από τις τάξεις της ξεπετάχτηκαν οι Γερμανοτσολιάδες, οι Κουκουλοφόροι, οι Δωσίλογοι. Λίγο μετά, στον (κακώς) λεγόμενο εμφύλιο, οι κεφαλές  των ανταρτών   σε γνώση απολύτως  της συμφωνίας της Γιάλτας,  θα ξεπουλήσουν και τον αγώνα και  τους αγωνιστές, που θα αποδεκατιστούν στο Γράμμο και το Βίτσι .Οι επιζήσαντες ακολούθως  θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν το δρόμο της   εξορίας επί χρόνια στις λεγόμενες ανατολικές χώρες. Οι περισσότεροι, «μιάσματα», αποδιοπομπαίοι, φυγάδες,  άφησαν  τα κόκαλά τους στην ξένη.   Ουδείς τιμωρήθηκε και γι αυτό το έγκλημα. Το παραταξιακό, κομματικό κατεστημένο τα βρήκε εύκολα. Τσακαλώτος και Βαφειάδης χρόνια αργότερα,  έδωσαν τα χέρια και ο Φλωράκης  δε θα διστάσει να  συνεργαστεί χωρίς αιδώ  με τον αρχιερέα της διαπλοκής, της  κομματικής διαφθοράς  και απάτης  (και όχι μόνο) Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και πάλι… «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Ρεσιτάλ ατιμωρησίας για φοβερά και ανήκουστα  εγκλήματα.
  4. Δικτατορία Συνταγματαρχών. Οι στασιαστές παιδιά καθαρόαιμα της Δεξιάς, κατεβάζουν τον Απρίλη του 1967  τα τανκς και εγκαθιδρύουν δικτατορία για 7 σχεδόν χρόνια.  Η   Χούντα τερματίζει την καταστροφική, κυβερνητική  της πορεία με την τραγωδία της Κύπρου. Τα ελληνικά κόμματα, αφού μέσω και εξ αιτίας αυτής της τραγωδίας κατάφεραν να ξαναπάρουν την εξουσία ,άπαντα, συμφώνησαν και συνεχίζουν να μην ανοίξει ποτέ ο κατάπτυστος και εγκληματικός «φάκελος της Κύπρου». Για «στάχτη στα μάτια» θα δώσουν κάποτε στη δημοσιότητα στοιχεία, όχι όμως τα άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχεδιαζόμενη γενοκτονία από τη χούντα του Ιωαννίδη του τούρκικου πληθυσμού του νησιού. Γα το μεγάλο έγκλημα, κατόπιν συμφωνίας πάλι τον κομμάτων,  τιμωρήθηκαν συμβολικά ελάχιστοι πρωταγωνιστές της δικτατορίας.  Αργότερα, βγήκαν από τη φυλακή. ΄ Εμειναν μέσα  μόνο 2-3, που αρνήθηκαν να ζητήσουν χάρη.   Προκλητική, πέρα από επαίσχυντη μορφή  ατιμωρησίας.
  5. Χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο   π. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν εκείνος που χρεοκόπησε τη χώρα, αφού μέσα σε λίγα χρόνια, διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από  15,5% .Την ίδια στιγμή η κυβέρνησή του όμνυε στην Ε.Ε  πως το έλλειμμα δεν είχε ξεφύγει από το 3.8%!  Ο ένοχος εσχάτης προδοσίας με βάση το Σύνταγμα π. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν τιμωρήθηκε ποτέ, για το λόγο που επανειλημμένα έχουμε εδώ επισημάνει και αναπτύξει. Παραθέτουμε 2 σχετικά αποσπάσματα από παλιότερα κείμενά μας:
«Το έχουμε πολλές φορές επισημάνει εδώ. Κώστας Καραμανλής και Αλέξης Τσίπρας έχουν δώσει «όρκο», ισχύει ως σήμερα η «ομορτά» τους. Ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης  συμφώνησε με τον τότε πρωθυπουργό, αν ποτέ  κέρδιζε  τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία α.  Να   προστρέξει   συνέταιρος ο  βαμμένος Καραμανλικός Πάνος Καμμένος και β. Να θέσει η κυβέρνηση συνεργασίας σε δικαστικό απυρόβλητο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή  για τη χρεοκοπία της χώρας. Τηρήθηκαν ως σήμερα και τα οι δύο όροι». (3/7/2018)
«Δεν τολμά ο Κώστας Καραμανλής να κοντραριστεί με τον Αλέξη Τσίπρα.  Ισχύει η περίφημη ομερτά ακόμα και , ως φαίνεται, δε θα καταργηθεί σύντομα.  Ο  π. πρωθυπουργός, αν βρίσκεται στο δικαστικό απυρόβλητο μέχρι τώρα, δοθένος πως  αυτός ήταν που χρεοκόπησε τη χώρα,  το χρωστά σ΄αυτή  τη  συμφωνία. «Σου δίνω κεντροδεξιές  ψήφους και τον Πάνο Καμένο γα να κάνεις κυβέρνηση, σιωπάς και δε με στέλνεις στο ειδικό δικαστήριο. Αυτή είναι η περίφημη ομερτά ανάμεσα στους δύο άντρες.
Αλλ΄ αυτή η ομερτά, όμως, θα γυρίσει μπούμερανγκ στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.  Είναι ώρα να σκεφτούν στην Κουμουνδούρου να πορευτούν σε εκλογές με σημαία τη χρεοκοπία της χώρας και τον υπεύθυνό της». (16/6/2018)
  1. Φονικές πυρκαγιές στην επέτειο της πτώσης της Χούντας
Διαβάζουμε σε δύο ελληνικές εφημερίδες. Η μια, το  Εθνος, με αριστερό, παλιότερα προσανατολισμό και η άλλη, η Καθημερινή, καθαρόαιμη, παραδοσιακή εφημερίδα της Δεξιάς:
ΕΘΝΟΣ:
«Εξοργιστικές αποκαλύψεις! Με γκαζάκια μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων έβαλαν φωτιές 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί έχουν βρεθεί
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, είχαν εντοπιστεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία των περιοχών που κάηκαν.
Μάλιστα, στις έρευνες, εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, συμμετέχουν και από την Αντιτρομοκρατική και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Φιάλες υγραερίου ή αλλιώς, γκαζάκια, βρέθηκαν τοποθετημένα μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων, έτσι ώστε να «λαμπαδιάσει» αμέσως η φωτιά και να πάρει μεγάλη έκταση. «Φαίνεται ότι ήταν έμπειροι και αποφασισμένοι» είπαν στην εφημερίδα, άνθρωποι που συμμετέχουν στην προανάκριση για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο, ειδικά στην περιοχή της Κινέτα, όπου όπως παρουσιάστηκε και στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου- μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης φωτιάς, είχαν ξεσπάσει παράλληλα 13 άλλες εστίες, σε απόσταση 1.100 μέτρων μεταξύ τους».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Φωτιά στο Μάτι: Στοιχεία ότι ξεκίνησε από αμέλεια ιδιώτη -Εκαιγε ξύλα και χόρτα
Από αμέλεια ιδιώτη στο Νταού Πεντέλης φαίνεται ότι ξεκίνησε η φονική φωτιά που κατέκαψε το Μάτι και στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Τα στοιχεία αυτά, φαίνεται οι αποδομούν την άποψη ότι η φονικότερη πυρκαγιά στα ελληνικά χρονικά ήταν αποτλέσμα εμπρησμού και ενός καλά οργανωμένου σχεδίου.
Το σημείο από όπου φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά και το πώς εξαπλώθηκε προς τα κάτω, όπως προβλήθηκε από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:
Ετσι, τα ευρήματα στο Νταού Πεντέλης κατατείνουν στην εκδοχή του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ ούτε στην Κινέτα τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν εντοπίσει ίχνη εμπρηστικών μηχανισμών στις εστίες της φωτιάς.
Διαφορετική είναι η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Μάκρη. Εκεί, υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς μάρτυρες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο να βάζει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία στο πλάι του δρόμου που απέχουν μεταξύ τους 300 μέτρα».
 ΄Εχουμε μια δολοφονική πυρκαγιά με σχεδόν 90 νεκρούς στις 23/7/2018. Μέρες μετά, κανείς δε μιλάει με απόλυτη βεβαιότητα για τους υπεύθυνους του κακού. «΄Ηξεις- αφήξεις». Η μια εφημερίδα, που διοχετεύει την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, μας λέει πως η πυρκαγιά που σκότωσε τόσους συνανθρώπους μας ,ήταν από… αμέλεια.Και το ΄Εθνος, στη γραμμή της κυβέρνησης, μας διαβεβαιώνει πως οι άλλες πυρκαγιές, που δεν είχαν όμως θύματα, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και μάλιστα οργανωμένου.
Συναντάμε  ακριβώς την  ίδια παραπάνω επισήμανση για την σύναψη ΟΜΕΡΤΑ  μεταξύ των κομματικών .  Η ίδια παράδοση συνεχίζεται και στην τραγωδία στο Μάτι. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης ανάλαβε με το αζημίωτο να συμβιβάσει την κατάσταση, ως εξής:
Αντιπολίτευση στη Κυβέρνηση: Σας δίνουμε εμπρηστές δολοφόνους στην Κινέττα και τη Ν.Μάκρη ,χωρίς νεκρούς! Και μας δίνετε παραγραφή ηθικής αυτουργίας  στις δολοφονίες στο Μάτι από τις πυρκαγιές που έβαλε…τυχαία ανθρωπάκος.!
΄Ετσι, για άλλη μια φορά, σε μια εθνική τραγωδία  ουδείς ένοχος θα τιμωρηθεί πάλι. Η Ν.Δ που σιγοντάριζε τους εθνικιστές  με τις κρεμάλες και χρεώνεται τους εμπρηστές της Κινέτας και της Ν. Μάκρης, » πέφτει στα μαλακά» με  τη συναίνεση της κυβέρνησης. Και οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, ως κυβέρνηση απαλλάσσονται από πιθανές ευθύνες για τη εξέλιξη της πυρκαγιάς και τους μετέπειτα χειρισμούς.
Θα διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη. Και ο χρόνος θα δείξει  στην πράξη την επαλήθευση ή όχι.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταποντιστεί στις εκλογές, αν δε αναστρέψει την υφιστάμενη σήμερα  κατάσταση μετά  το μέγα πολιτικό κόστος της κυβέρνησης, εξαιτίας των θυμάτων της πυρκαγιάς. Για να ξεφύγει, έχει ΜΙΑ και μοναδική λύση: ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ. Να στείλει τον Κώστα Καραμανλή στο ειδικό δικαστήριο και τους δολοφόνους εθνικιστές εμπρηστές με τις κρεμάλες στην… «κρεμάλα». Και θα το κάνει, γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για το κόμμα του.
Για μας το ζητούμενο  δεν είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας  θα προχωρήσει σε τέτοια επιλογή, αλλά πόσο μακριά θα φτάσει. Θα τολμήσει ,όταν σπάσει την ομερτά να στείλει  τον Κώστα Καραμανλή στη φυλακή και τους εθνικιστές με επώνυμα που έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους και παιδιά στο  «απόσπασμα»; ΄Η θα ξεγελάσει πάλι τους ψηφοφόρους με υποσχέσεις και «θα», μέχρι να κερδίσει κι αυτές τις εκλογές;
Για μας εδώ όμως, καμιά σημασία δεν έχει το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές . «΄Οποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια» .Η Ιστορία δεν υπηρετείται από  στρατευμένους και οπαδούς. Για μας σημασία έχει πως άλλη μια φορά σήμερα ,όπως άπειρες φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα,  αθώοι άνθρωποι πληρώνουν την κομματική αγυρτεία, ενός  συρφετού από πολιτικούς, ανέντιμους, διεφθαρμένους, δημαγωγούς απάνθρωπους. Ενόχους ,εν τέλει, «εσχάτης προδοσίας».
Αν,πάντως, τολμήσει ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας να σπάσει μια επαίσχυντη, χρονίζουσα παράδοση της ελληνικής κομματικής ομερτά ,τότε θα έχει επιτελέσει ιστορικό άθλο. Το όνομά του θα γραφεί με «χρυσά γράμματα» στις δέλτους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας!
* Δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει πως οι φονικές πυρκαγιές  στο Μάτι, όπως και στην Ηλεία το 2007, αλλά και στις περισσότερες  φωτιές στην Ελλάδα απο το 1980 μέχρι σήμερα,όπως έχουμε διασταυρώσει, ξεσπούν  συνήθως σε…επετείους  και σε συνδυασμό με ισχυρό άνεμο (“ο στρατηγός άνεμος” του Πολύδωρα το 2007),που διευκολύνει το φονικό έργο των πυρκαγιών.