ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Κουμουτσάκος: Οι νεκροί απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Ασεβή και αμετροεπή κομματάνθρωπε ,ηθικέ αυτουργέ των δολοφονιών. Τις εθνικιστικές κρεμάλες των οπαδών σας, σεις με το παραλήρημά σας  τις έχετε χρεωθεί.

Οι νεκροί στο Μάτι απαιτούν όλο το κομματικό αληταριό του…συνταγματικού τόξου  να  το…βουλώσει, επί τέλους, όπως είπε και ο Διάκος από την Καλαμάτα  για τον επίσης ασεβή και υβριστή Αμβρόσιο.  Αφήστε τους   στη νεκρική ησυχία τους.

Τόσο αλητήριοι! Βεβυλώνουν και σκυλεύουν ακόμα κι αυτούς τους νεκρούς.

_________________________________________________________

1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ»
Μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο
Φωτογραφία: ΑΡ

Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» (“Soldados de Franelas”) έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017.

O Όσκαρ Πέρεζ, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βενεζουέλας σκοτώθηκε σε έφοδο των ειδικών δυνάμεων κοντά στο Καράκας τον περασμένο Ιανουάριο (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, ο εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

H Kολομβία απορρίπτει τις κατηγορίες του Μαδούρο

Στο μεταξύ πηγή από την προεδρία της Κολομβίας απέρριψε σήμερα ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Μαδούρο ότι ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

«Είναι αβάσιμη. Ο πρόεδρος είναι επικεντρωμένος στη βάπτιση της εγγονής του Σελέστ και όχι στην ανατροπή ξένων κυβερνήσεων», δήλωσε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Σάντος, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται την Τρίτη, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Καράκας για τα 81 χρόνια από την ίδρυση της Εθνοφρουράς.

Σύμφωνα με τη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο, ο οποίος εκφωνούσε ομιλία εκείνη την ώρα, είναι σώος, όμως από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν επτά μέλη της Εθνοφρουράς.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το όνομα του Χουάν Μανουέλ Σάντος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Σε συνέντευξή του στο AFP την προηγούμενη Δευτέρα ο Σάντος είχε δηλώσει ότι εκτιμά πως είναι «κοντά» η πτώση «του καθεστώτος» Μαδούρο εξαιτίας της τεράστιου πληθωρισμού στη Βενεζουέλα, ο οποίος εκτιμάται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο 1.000.000% για φέτος.

Σύμφωνα με τον Κολομβιανό πρόεδρο, το καλύτερο για τη Βενεζουέλα και τη χώρα του, με την οποία μοιράζεται σύνορα μήκους 2.200 χιλιομέτρων, θα ήταν μια «ειρηνική» πτώση του Μαδούρο το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ η κυβέρνηση κατηγόρησε την «ακροδεξιά», όρο που χρησιμοποιεί για την αντιπολίτευση, ότι εμπλέκεται στην επίθεση.

Στην ομιλία του μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Μαδούρο έκανε λόγο για πολλές συλλήψεις και εκτός από τον Σάντος κατηγόρησε ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ. «Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί από τους χρηματοδότες (της επίθεσης) ζουν στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Φλόριντα».

«Ελπίζω ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να είναι διατεθειμένος να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Δε θα ήταν  περίεργο, αν πίσω από αυτή την απόπειρα δολοφονίας, βρίσκονταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ο Μανουέλ Σάντος είναι σίγουρο από τη μέχρι σήμερα πορεία του και τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους η Βενεζουέλα και η Κολομβία, πως  έχει βάλει το χεράκι του στην απόπειρα.

Ο Σάντος που κυβερνά  μια χώρα ναρκέμπορο με μια εντελώς διεφθαρμένη δημόσια ζωή,αλλά και με διεφθαρμένους αξιωματούχους στην κυβέρνηση, ας κοιτάξει τα του οίκου του. Σκοτώνει κόσμο παγκοσμίως με τα ναρκωτικά του. Ας αφήσει και τις εκτελέσεις δια…συμβολαίων. Ντροπή!

Τώρα ,ως προς την ουσία της  απόπειρας. Αν μη τι άλλο,όταν υπάρχει ένας δικτάτορας της Ρωσίας ή ομόλογοί του της  Β. Κορέας, Τουρκίας ,Συρίας και άλλοι “ήσσονος”  εγκληματικότητας, δεν τα βάζεις πρωτίστως με το Μαδούρο.΄Οχι πως δεν έχει χεσμένη της φωλιά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Αλλα με έναν Πούτιν -Τσάρο  χρεωμένο με χιλιάδες εγκλήματα στο θρόνο και να θες να τιμωρήσεις το Μαδούρο, μάλλον για τη γνωστή προκλητική, ακροδεξιά και Αμερικανο-  Κολομβιανή ατιμία πρόκειται.

2. ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ»
Ασλί Ερντογάν: Η Τουρκία διολισθαίνει στον φασισμό -Θυμίζει τη Γερμανία του ’30
Η αυτοεξόριστη στη Γερμανία Τουρκάλα συγγραφέας Ασλί Ερντογάν (Φωτογραφία: Facebook)

 

Για την Ασλί Ερντογάν, την Τουρκάλα συγγραφέα που κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια στην Τουρκία και βρίσκεται αυτοεξόριστη στη Γερμανία, η κατάσταση στη χώρα της είναι πολύ σοβαρή.

«Ο τρόπος με τον οποίο προχωρούν τα πράγματα στην Τουρκία θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία», τόνισε η 51χρονη συγγραφέας σε συνέντευξή της στο AFP από την Φρανκφούρτη όπου ζει.

«Πιστεύω ότι είναι ένα φασιστικό καθεστώς. Δεν είναι ακόμη η Γερμανία της δεκαετίας του 1940, αλλά αυτή της δεκαετίας του 1930», εξηγεί αναφερόμενη στην περίοδο κατά την οποία οι Ναζί εδραίωσαν την εξουσία τους καταστέλλοντας κάθε αντιπολίτευση.

Η Ασλί Ερντογάν εξάλλου, που δεν έχει καμία σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Κατηγορείται και δικάζεται ερήμην για «τρομοκρατική προπαγάνδα», κυρίως εξαιτίας της συνεργασίας της με την κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία πλέον έχει κλείσει καθώς φέρεται να συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Ένα κρίσιμο στοιχείο είναι η απουσία του δικαστικού συστήματος», καταγγέλλει η συγγραφέας, η οποία περιγράφει μια Τουρκία με υπερπλήρεις φυλακές και δικαστήρια όπου προεδρεύουν νεαροί δικαστές άπειροι, αλλά πιστοί στον πρόεδρο Ερντογάν. Αυτοί έχουν αντικαταστήσει την παλιά φρουρά των δικαστών, η οποία εκδιώχθηκε στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η ίδια η Ασλί Ερντογάν έχει περάσει 136 ημέρες στη φυλακή και είναι μία από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών Αρχών.

Οι συλλήψεις είχαν στόχο φερόμενους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το πραξικόπημα, όμως και μέσα της αντιπολίτευσης και άνθρωποι που διάκεινται θετικά προς τους Κούρδους.

«Ο Ερντογάν είναι σχεδόν παντοδύναμος», καταγγέλλει η συγγραφέας. «Αποφασίζει από την τιμή των φαρμάκων ως το μέλλον του κλασικού μπαλέτου, τα μέλη της οικογένειάς του έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται την οικονομία της χώρας», εξηγεί.

Η Ασλί Ερντογάν προειδοποιεί τη Δύση να μην εξαπατηθεί  πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τώρα που ο πρόεδρος έχει εδραιώσει την εξουσία του μετά τις εκλογές του Ιουνίου. «Πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τονίζει.

Αν και η διαμονή της στη Γερμανία της προσφέρει μια κάποια ασφάλεια, η Ασλί βρίσκει την αναμονή για την απόφαση στη δίκη της «σχεδόν ανυπόφορη». «Ένα από τα μεγαλύτερα βασανιστήρια στα οποία μπορούμε να υποβάλουμε έναν άνθρωπο είναι να κρατάμε άγνωστη την τύχη του», σημειώνει.

Η Ασλί Ερντογάν αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 και κατάφερε να πάρει πίσω το διαβατήριό της τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε έφυγε για τη Γερμανία, παίρνοντας τον δρόμο της αυτοεξορίας, όπως έχουν κάνει πολλοί Τούρκοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Από τότε ζει στη Φρανκφούρτη και στόχος της είναι να υπερασπιστεί όσους εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. «Με έσπρωξαν να αναλάβω πολιτικό ρόλο, τον οποίο προσπαθώ να φέρω εις πέρας αξιοπρεπώς», εξηγεί.

Όταν νιώσει έτοιμη, θα περιγράψει την εμπειρία της από τη φυλακή στο χαρτί.

3. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ»
Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έκανε ρουσφέτι στον Κουφοντίνα γιατί έχει δεσμούς με την τρομοκρατία
Ο Αδωνις Γεωργιάδης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για δεσμούς της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, οι οποίοι οδήγησαν στη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

«Αυτό που έγινε ήταν ένα ρουσφέτι ανυπέρβλητου μεγέθους στον Κουφοντίνα. Δεν έγινε απλά μεταφορά του σε άλλη φυλακή, αλλά σε αγροτική φυλακή. Δηλαδή, πρώτον περνάει πολύ καλύτερα και δεύτερον λόγω της εργασίας που μπορεί να έχει μπορεί να βγει πολύ νωρίτερα, έως και σε δύο χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον ΣΚΑΪ.

«Ο Κουφοντίνας έλαβε μια τρομερή εξυπηρέτηση από τον Αλέξη Τσίπρα. Το γιατί έγινε αυτό, η κυβέρνηση δεν το έχει εξηγήσει επαρκώς. Τα πράγματα είναι απροκάλυπτα. Εχουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της “17 Νοέμβρη”, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε τον νόμο για να μην γίνουν οι φυλακές τύπου Γ για να ευνοηθούν και οι τρομοκράτες. Και τώρα αυτό», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα-τρομοκρατίας. Το γιατί υπάρχουν δεν το ξέρω ας το πει ο ίδιος», πρόσθεσε. «Το ρουσφέτι έγινε γιατί κάποιους δεσμούς έχει η κυβέρνηση Τσίπρα και ο Τσίπρας με τον Κουφοντίνα και θέλει να τον εξυπηρετήσει. Ποιοι είναι, δεν έχει απαντηθεί», επισήμανε ακόμη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εξωτερικό η μεταγωγή του Κουφοντίνα και συμπλήρωσε: ««Δεν υπάρχει προηγούμενο στο δυτικό κόσμο τέτοια σκανδαλώδης εύνοια σε έναν κατά συρροήν δολοφόνο που παραμένει αμετανόητος, που λέει καλά έκανε που σκότωνε και είχε το θράσος στο δικαστήριο να πει ότι τον Αξαρλιάν τον σκότωσαν γιατί βιάζονταν να πάνε διακοπές. Και σε αυτόν κάνουν εξυπηρέτηση για να περνάει καλύτερα, να βγει από τις φυλακές, για ποιο λόγο; Ας απαντήσει ο Τσίπρας στην Αλεξία Μπακογιάννη γιατί έκανε αυτό το ρουσφέτι στον Κουφοντίνα», κατέληξε.

Είναι θρασύτατοι. Αν ήταν να βαθμολογήσουμε με …άριστα ανηθικότητας, γκεμπελισμού και προκλητικότητας  τη Δεξιά, ιδιαίτερα την ακροδεξιά της  στην οποία ανήκει ο ανωτέρω αντιπρόεδρος της Ν.Δ, θα της βάζαμε με ιστορική ευθύνη και αντικειμενικότητα δέκα με τόνο(10΄).

 

Τα ίδια λέγανε παλιότερα και για τους Πασόκους. Για χρόνια η 17Ν ήταν πασοκική οργάνωση με αρχηγό πότε τον Ανδρέα Παπανδρέου, πότε το  Σάκη Καράγιωργα ή  το Γιάννη  Τσεκούρα (τον καθηγητή οικονομίας, τον  κατηγόρησε και ο ίδιος ο Ανδρέας  Παπανδρέου για αρχηγό  της 17Ν!)

Σήμερα,τη σκυτάλη της συνεργασίας με τη 17Ν την έδωσε η Δεξιά  στον  Αλέξη Τσίπρα. Δε θα λέγαμε καλά να πάθει, αλλά  η ομερτά με τη Δεξια έχει αυτή την κατάληξη. Και ακόμα χειρότερη.

Αντί  αυτή η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις πληροφορίες του φερόμενου  ως αρχηγού της 17Ν, περί μη συλληφθέντων μελών της οργάνωσης που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο και συνδέονται άμεσα με τη δολοφονία του  Παύλου Μπακογιάνη,συνεχίζει να συνάπτει  συμφωνίες. Σήμερα,    με τις πυρκαγιές. Χτες  για το χρέος με τον Κώστα Καραμανλή.

Αν κάποιους κρατάει στο χέρι ο Κουφοντίνας, δεν μπορεί  να είναι ο Αλέξης Τσίπρας  και ο Σύριζα,αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ.  Και ο χρόνος θα δείξει, αν ανοίξει ποτέ το στόμα του ο Κουφοντίνας ποιους θα πάρει η μπάλα. Ας περιμένουμε να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και θα …λογαριαστούν με το Λουκά της 17 Ν/

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά γιατί καταλήγουμε στα κράσπεδα της Κεντροδεξιάς ως έχουσα άμεση σχέση με τη δολοφονία .του γαμπρού  του Κ. Μητσοτάκη. Στηριζόμαστε,όπως έχουμε τόσες φορές αναφέρει εδώ, στην αποκάλυψη-μαρτυρία του ίδιου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου,φερόμενου ως αρχηγού της 17Ν.

Έγραψε ο ίδος:

“Ο πρώτος κυριότερος και καθοριστικός είναι ότι οδηγούσαν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω 2 ή 3 απ’ αυτούς, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτουργός. Γιατί το προφίλ τους, τόσο το πολιτικό όσο και το επαγγελματικό είχε κάποια βαρύτητα και δεν θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν ως απλά ενεργούμενα που εκτελούν τυφλά τις εντολές μου”

Ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν δεν  ξεκαθαρίζει την κομματική ταυτότητα των μη συλληφθέντων μελών (π.χ ΚΚΕ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕεσ, ΠΑΣΟΚ),αλλά την πολιτική. Ο αριστερός χώρος στην Ελλάδα περιλαμβάνει τα κόμματα από το ΠΑΣΟΚ (ο σοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο θεωρούνται αριστεροί) μέχρι τη λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική αριστερα.

Αν, λοιπόν,  ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος  θεωρεί το ΠΑΣΟΚ αριστερό χώρο,τότε μας μιλάει καθαρά για την κεντροδεξιά ταυτότητα των μη συλληφθέντων μελών της 17 Ν. Αν, όμως, δε θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως αριστερό κόμμα, τότε  σκόπιμα ή όχι μας αποπροσανατολίζει. Και φυσικά  εντοπίζει τους δράστες στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Ας εξηγηθεί ο ίδιος,αν  είναι έτσι.

4. ΕΠΙΖΩΝ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ
Βεβήλωσαν το σπίτι του Eλι Βίζελ στη Ρουμανία -Eγραψαν αντισημιτικά συνθήματα στους τοίχους
Ο επιζών του Ολοκαυτώματος και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Έλι Βίζελ πέθανε το 2016 (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

 

Άγνωστοι έγραψαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο με ροζ μπογιά στους τοίχους του σπιτιού του Βίζελ στο Σίγκετου Μαρματιέι,  ότι βρίσκεται «στην κόλαση με τον Χίτλερ». Οι Αρχές τα έσβησαν αργότερα.

 

Η ακροδεξιά και ο ναζισμός στη Ρουμανία,έχουν γερή παράδοση. Και  ο εθνικισμός επίσης. Ολόκληρο το Βουκουρέστι είναι γεμάτο από τέτοια εθνικιστικά ,ρατσιστικά και αντισημιτικά συνθήματα.  Δεν είναι η πρώτη φορά,