ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Αυτοψία Εισαγγελέων για 6 ώρες στο Μάτι -Ψάχνουν τα λάθη στον συντονισμό

Θα περάσει στη διεθνή νομική βιβλιογαρφία αυτό. Είναι σίγουρο. Οι εισαγγελείς ψάχνουν τα λάθη στο συντονισμό και όχι τους δράστες! Η διαπλοκή , ανέκαθεν,  της δικαιοσύνης ήταν από τις σοβαρότερες παθογένειες της  χώρας. Και συνεχίζεται χειρότερη.

Τί συμβαίνει, λοιπόν, εδώ σε μας,  πρωτόγνωρο για το νομικό πολιτισμό παγκοσμίως;  Να μην αναζητούν  στην Ελλάδα  ούτε καν οι συγγενείς   των θυμάτων, το δράστη, τον εγκληματία!  Να μη γίνεται καν νύξη για την ευθύνη του!

Πράγματι, τόσο η αρμόδια δικαιοσύνη, όσο και ο Τύπος  για το έγκλημα στο Μάτι  έχουν αποδυθεί σε   σκληρό Μαραθώνιο να αποδείξουν πως σε μια  ποινικά κολάσιμη πράξη και μάλιστα τέτοιου βάρους,όπως  στο Μάτι, ο ρόλος του φυσικού αυτουργού  υποβαθμίζεται  σε σημείο που να εξαφανίζεται εντελώς  και μαζί με αυτό η ποινική του ευθύνη και η  μεταχείρηση να κρίνονται αμελητέα.

Στην Καλιφόρνια και την Πορτογαλία έχουμε κι εκεί πυρκαγιές, έστω και δεν είναι τόσο φονικές, όσο οι  πρόσφατες εδώ δικές μας. Αν δει, όμως, κανείς την ενημέρωση διεθνώς και όχι μόνο σε εθνική εμβέλεια, μας πληροφορούν πως οι  αρμόδειες αρχές  προσπαθούν να  διερευνήσουν πρωτίστως, πώς και για ποιο λόγο   ξέσπασαν αυτές οι φωτιές. Ψάχνουν δηλαδή το αυονόητο. Τους δράστες. Από αμέλεια ή δόλο.

Στην Ελλάδα του αισχρού κομματισμού,της δημαγωγίας και του εθνικσμού,  το αυτονόητο και το απλό ,είναι τα πιο δύσκολα για το μαυλό του οπαδού. Πρώτα το κόμμα και  η εθνικιστκή ιδεοληψία. Οι νεκροί θυσία κι αυτοί  στην τύφλα,  το φανατισμό.

 

2.Φωτιά στο Μάτι: Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής καταγγέλλει παραποίηση των στοιχείων που θα παραδοθούν στον Εισαγγελέα

 

Για το  συγκεκρμένο  θέμα φίλος μας έστειλε την παρακάτω απάντηση:

|”Κάποιοι δεν ήθελαν,όχι δεν μπρούσαν, να κρατήσουν τη φωτια στο Νταού Πεντέλης. Και το λέει ο ίδιος ο π. υπαρχηγός της Πυροσβεστικής.
Τί θα πουν τώρα οι εθνικιστές σκουπιδοφάγοι που σώνει και καλά θέλουν να μας πείσουν ότι η φωτιά, λόγω ανέμου, έτρεχε με… χιλια το λεπτό; Οι φωτιές μπήκαν σωρηδόν μέσα στις αυλές των σπιτιών ,σε πολλές εστίες. Αποδεδειγμένα. Το λέει ο   έμπειρος π. υπαρχηγός της πυροσβεστικής:
“Σάλος επικρατεί στούς κόλπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς απο τα στοιχεία που θα παραδοθούν στην Δικαιοσύνη, θα προκύψει ποιός αξιωματικός πήρε ποιά απόφαση και ποιός θα χρεωθεί την ευθύνη για την απώλεια του ελέγχου του μετώπου στην Νταού Πεντέλης.
Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί ποιοι ήταν υπεύθυνοι να σημάνουν συναγερμό, αμέσως μόλις η πυρκαγιά ξέφυγε από την Νταού Πεντέλης, με κατεύθυνση προς τις κατοικημένες περιοχές. Ετσι ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η καταγγελία του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση, ότι γίνεται προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων που θα δοθούν στην αρμόδια εισαγγελέα.
Ο αντιστράτηγος, υπαρχηγός Πυροσβεστικής εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, καταγγέλλει στην εφημερίδα Εθνος προσπάθεια παραποίησης στοιχείων σε σχέση με τα καυτά στοιχεία από την μοιραία ημέρα. «Εχω πληροφορίες για επιχείρηση παραποίησης στοιχείων , όπως για παράδειγμα οι ώρες ειδοποίησης και άφιξης στο συμβάν ή η μη αναγραφή αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων, παραδείγματος χάριν του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, όπως και για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.  Επίσης γνωρίζω πως η ώρα άφιξης των ανωτάτων αξιωματικών στα συμβάντα δεν δίνεται συνήθως δια του ασυρμάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για να μην εμφανιστούν αυτές στο καταγραφικό μηχάνημα σε ενδεχόμενη αναζήτηση ευθυνών».

 

3. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Kι άλλο μέλος της «17Ν» εκτός Κορυδαλλού -Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Δηλαδή, για να καταλάβουμε κι εμείς.  Οι φυλακές Χαλκίδας είναι…ξενοδοχείο;  Αυτό μας λένε; Ωραία! Να ζητήσουν τότε  να πάνε  σ΄αυτές,  όταν έρθει και η δική τους ώρα.  Γιατί  κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή  τουλάχιστον για τα δύο μεγάλα εγκλήματα. Τη  χρεοκοπία της χώρας και τους νεκρούς στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

 

4.ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ
Κωνσταντοπούλου κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων: Στο Μάτι έγινε ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης
Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φυσικά, ο βίος και η πολιτεία της  δε μα επιτρέπουν να πιστέψουμε   στις αγνές προθέσεις της μηνύτριας κόρης του αλήστου μνήμης …εισαγγελέα του “βρώμικου  ΄89”, Νίκου Κωνσταντόπουλου. Τζέρτζελο θέλει.Να εκδικηθεί  τον Τσίπρα και να εισπράξει καμιά αδέσποτη  ψήφο.

5. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΞΗΡΟΥ
Ενωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει τη φιλοαναρχική πελατεία
Ο Βασίλης Λεβέντης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Καλά, τούτος έχει από καιρό ρετάρει.Τώρα, μας πληροφορεί πως ψηφίζουν και οι …αναρχικοί! Να πει κάτι και ο Λεβέντης κι ας είναι η κοτσάνα του αιώνα.