ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Ο Τσίπρας μίλησε για πιθανά λάθη στο Μάτι -Ανακοίνωσε 20 μέτρα και κατεδαφίσεις
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 3.200 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων / Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σκύψει το κεφάλι για να δει τα «πώς» και τα «γιατί» της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Λαύριο.

Το “πώς και το γιατί”, θα διερευνηθεί σε βάθος

«Και η δική μου υπόσχεση από την πρώτη μέρα ήταν ότι αυτό το “πώς και το γιατί”, θα διερευνηθεί σε βάθος, και σε όλες του τις διαστάσεις, με αδιάβλητες διαδικασίες, και από αδιάβλητους ειδικούςΤίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ

Εμείς, πάλι,  γιατί πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός με μεγαλύτερες τις πιθανότητες  δεν πρόκειται να επιτρέψει στους ειδκούς να  ανακοινώσουν το πώς και το γιατί των φονικών πυρκαγιών; Μέρες τώρα σιωπά, τάχα πως περιμένει τα συμπεράσματα της έρευνας. Λες και δεν το ξέρει ποιοί εβαλαν τις φωτιές,που στοίχισαν τη ζωή σε 100   συνανθρώπους μας, όπως θα συμπληρωθεί ο αριθμός σε λίγο.

Γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός από δεκάδες στοχεία πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε συγκεκριμένους δράστες. Τους Μακεδονομάχους, εθνικιστές. Και πίσω από δαύτους, βρίσκεται υπόλογη ως ηθική αυτουργός  σύσσωμη  η παράταξη της Δεξιάς, αλλά και το ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,οι ΑΝ.ΕΛ.  Και γι΄αυτό δε θα μιλήσει.

Υπάρχει η ομερτά μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή. .΄Εχουμε γίνει κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε. Ο πρώτος έθεσε σε δικαστικό απυρόβλητο  τη κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή. Και τούτος σε αντάλλαγμα,  πρόσφερε  τον δικό του  Πάνο Καμμένο να  στηρίξει  την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ. Κανονική διαπλοκή, διαφθορά, αλισβερίσι.

Θα γίνει το ίδιο τώρα και με τις πυρκαγιές;  ΄Ετσι δείχνουν τα πράγματα. Είναι τυχαίο που ο π.πρωθυπουργός ,εκτός των άλλων και κάτοικος Ραφήνας , μέχρι σήμερα δε βγήκε να πει μια λέξη για τις φονικές πυρκαγιές;  Ούτε μια δήλωση,έστω και για τον τύπο.

Δεν  έστειλε στο ειδικό δικαστήριο ο Αλέξης Τσίπρας τον Κώστα Καραμανλή, ως όφειλε.  Για το “ηλίου φαεινότερο” έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας. Από τα μεγαλύτερα στην Ιστορία της .

Γράφαμε εδώ στις  4-12-2010

 

“Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερµανίας Χανς Αϊχελ, διατύπωσε  ένα βαρύτατο χαρακτηρισµό για τον Κ. Καραµανλή και την κυβέρνησή του. Είπε ότι, δηλώνοντας η τότε κυβέρνηση πως το έλλειµµα ήταν 6,4% (σ.σ το ορθό είναι πως δήλωνε 3,8% ) δεν είχε κάνει κάποιο λάθος, ούτε και είχε πέσει έξω στους υπολογισµούς της. Απλώς διέπραξε συνειδητά «καραµπινάτη απάτη».
  Σε οποιαδήποτε, ακόμα και τριτοκοσμική χώρα του κόσμου, αν είχαν διατυπωθεί τέτοιες βαριές κατηγορίες για οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο για τον τ(ότε) πρωθυπουργό, κάποια δικαστική αρχή θα έκανε το…αυτονόητο. Στο δικό μας δικαιικό πολιτισμό το αυτονόητο, βέβαια, είναι τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν τις καταγγελίες «γαργάρα». Και αυτή η ιστορία είναι πολύ παλιά . Τόσο παλιά όσο και η…Ελλάδα. Και επαναλαμβάνεται συνεχώς, ως τις ημέρες μας”. Αυτά γραφαμε τότε.

Ο Κώστας Καραμανλής διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 15,6% .Και  την ίδια στιγμή, το παρουσίαζε  ψευδώς  στο 3,8%! Και τούτο, όπως πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ε,Ε επεσήμαναν κατα καιρούς,  είναι έγκλημα “εσχάτης προδοσίας”, σύμφωνα με το Σύνταγμα (και όχι μόνο της Ελλάδας). Ο  Αλέξης Τσίπρας, όμως…”ποιείται την νήσσαν” πολλά χρόνια τώρα. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση.

 

Γιατί τώρα με τις πυρκαγιές θα πρέπει να πιστεύουμε πως  δε θα  επαναλάβει την ίδια τακτική της συγκάλυψης της Δεξιάς και του συνεταίρου του στην κυβέρνηση,  όπως συνέβη  και με τη χρεοκοπία; ΄Εχει καταστή  αναξιόπιστος  με όλα αυτά ο  πρωθυπουργός της χώρας.

Αν, πάντως τολμήσει να κάνει στροφή,όπως έκανε  όταν απετάξατο τον παλιό ,δημαγωγικό  εαυτό του, εκπαραθύρωσε τους αχυράνθρωπους των Ρώσων, αντιευρωπαϊστές Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου και ακολούθησε την σωτήρια ευρωπαϊκή γραμμή για τη χώρα, όντως θα αναγορευτεί σε πρωτοπόρο  πρωθυπουργό   για ένα και μοναδικό λόγο. Τον επισημάναμε στο κείμενό μας με τίτλο

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (29/7/2018)
Το συστημικό κομματικό κατεστημένο στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει έναν περίεργο για τους αμύητους, μηχανισμό αυτοπροστασίας και αλληλεγγύης, που διακρίνεται καθαρά η ύπαρξή του στους…μυημένους στα μυστικά της ιστορικής πορείας της χώρας. Επιεικώς, βέβαια, χρησιμοποιήσαμε τη φράση «μηχανισμός αυτοπροστασίας και αλληλεγγύης» και όχι τον κανονικό όρο «Ομερτά» που εκφράζει την πραγματική διάσταση αυτής της περίεργης σχέσης των μελών των κομμάτων μεταξύ τους.
Το ένα κόμμα (ειδικά τα μεγάλα) στα πολύ δύσκολα, και κάποτε προκλητικά και αναφανδόν, στηρίζει το ένα το άλλο. Και τα «πολύ δύσκολα» είναι συνήθως μια πράξη έσχατης προδοσίας ή μια τραγωδία το βάρος των οποίων δε φορτώνεται μόνο η ασκούσα την εξουσία εκείνη την περίοδο κομματική παράταξη, αλλά και ολόκληρος ο κομματικός κόσμος σε όλη του την έκταση και το περιεχόμενο.
…Αν,πάντως, τολμήσει ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας να σπάσει μια επαίσχυντη, χρονίζουσα παράδοση της ελληνικής κομματικής ομερτά ,τότε θα έχει επιτελέσει ιστορικό άθλο. Το όνομά του θα γραφεί με «χρυσά γράμματα» στις δέλτους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας!

 

Θα τολμήσει;  Αυτή είναι η ευκαιρία του.Και άλλη, πριν καταποντιστεί,δε θα υπάρξει.

_______________________________________________________

1. ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΓΓ του ESM: Το 2014 η Ελλάδα ετοιμαζόταν για καθαρή έξοδο -Μετά ήρθε ο Βαρουφάκης
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης

Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης/ Φωτογραφία intime news

 

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) το 2014 εργαζόταν για μια καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά μετά ήρθε ο Βαρουφάκης… δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ολλανδίας ο ΓΓ του ESM Καλίν Άνεβ Γιάνσε.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα η περίοδος Βαρουφάκη. Όταν ο Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά για την Ελλάδα. Το 2014 εργαζόμασταν για μια “καθαρή έξοδο” της Ελλάδας. Θέλαμε να βγουν ( σσ οι Ελληνες) από το πρόγραμμα χωρίς δάνειο. Αλλά όταν έγινε υπουργός ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μην προσαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς έστειλε πίσω την Ελλάδα αρκετά χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάνσε.

«Πιστεύω ότι όσα έκανε δεν ήταν καλά για τους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο ΓΓ του ESM, απαντώντας στην ερώτηση αν θυμάται με χαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Στην ερώτηση, τέλος, για το αν με την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ είναι «το τέλος της ιστορίας», ο κ. Γιάνσε απαντά: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνεια μας “τρέχουν” μέχρι το 2060. Οπότε τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Ότι παραμένει μια μοντέρνα χώρα ώστε να μπορεί να μας αποπληρώσει τα χρήματα».

Πληρώσαμε ακριβά  τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση τους πρώτους 6  μήνες.  Πρωταγωνιστές του  θιάσου, οι εικονιζόμενοι φιγουρατζήδες, λαϊκστές και αχυράνθρωποι του Ρώσου δικτάτορα.

Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, μετά τους 6 μήνες, συνήλθε και όντως ακολούθησε την ευρωπαϊκή πολιτική,που έχει εναγωνίως ανάγκη η χώρα (και όχι μόνο οικονομικά).  Αντίθετα οι τρεις  διεφθαρμένοι  πρώην Συριζαίοι,συνεχίζουν  να τσαμπουκαλεύονται, να ειρωνεύονται, να προπαγανδίζουν την αντιευρωπαϊκή πολιτική, παίζοντας στην Ελλάδα το χαρτί του δικτάτορα Πούτιν.

Δήλωσε  ο ΓΓ του ESM Καλίν Άνεβ Γιάνσε:

 

“Αλλά όταν έγινε υπουργός ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μην προσαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς έστειλε πίσω την Ελλάδα αρκετά χρόνια»

 

Δε θα πληρώσουν, βέβαια, τα σπασμένα οι ανερυθρίαστοι και διαπλεκόμενοι  αυτοί αχυράνθρωποι.  Εκείνοι ,διψασμένοι για δημοσιότητα, φιγούρα και χρήμα, έκαναν το κομμάτι τους και…από δω τώρα πάνε οι άλλοι.

Είναι υπόδικοι. Και στις καλές ημέρες που ελπίζουμε και παλεύουμε να φέρουμε στον τόπο, θα τιμωρηθούν.

Τους ίδιους  συμφέρει, βέβαια, να πάει  ο τόπος πίσω. Και γι αυτό παλεύουν με νύχια και με δόντια. Ξέρουν τί τους επιφυλάσσει μια Ελλάδα προοδευτική, πολιτσμένη, ευρωπαϊκή. Την τρέμουν.

Κι ας  μην κοιμούνται  ήσυχοι. “Το ποτάμι  δεν πάει πίσω”.  Είναι νόμος της Ιστορίας.

 

2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Τι αναζητούν οι εισαγγελείς στο καμένο Μάτι -Λάθη και παραλείψεις στην τραγωδία
Φωτογραφία Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

 

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η κινητικότητα είναι έντονη, με τους μάρτυρες να καταθέτουν συνεχώς και τους εισαγγελείς να αναζητούν τις ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθούν υπόψη των εισαγγελικών αρχών και των πραγματογνωμόνων τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τυχόν παραλείψεις και αμέλειες αρμοδίων.

Θα είναι,λέγαμε χτες, παγκόσμια νομική και δικαιική πρωτοτυπία, να ψάχνουν οι εισαγγελείς ΜΟΝΟ για “Τυχόν παραλείψεις και αμέλειες αρμοδίων”.  Και όχι τους δράστες της πυρκαγιάς, που εμείς  έχουμε εξηγήσει επαρκώς γιατί θεωρούμε τους εθνικιστές,  ως τους εμπρηστές στο Μάτι.

 

3. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ
Συγκλονίζει αστυνομικός: Βρήκα ένα κοριτσάκι νεκρό στους βράχους στο Μάτι
Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές ιστορίες από την ημέρας της φρίκης στο Μάτι / Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς μέχρι σήμερα, ΣΥΣΣΩΜΗ η βιομηχανία παραπληροφόρησης  ασχολείται με συγκινησιακά, πιασάρικα  θέματα, όπως το παραπάνω, με πηχυαίους τίτλους, χρώματα, δάκρυα και κραυγές  υποκρισίας .Για την “ταμπακέρα” τσιμουδιά!

Το  τσακισμένο  στα βράχια κοριτσάκι, αληταριό της δημοσιογραφίας, περιμένει δικαίωση. Εσείς ασλεγείτε στο πτώμα του,ασεβείτε  στη μνημη και τη δικαίωσή του. Δεν είστε καλύτεροι από τους εμπρηστές που το σκότωσαν.

 

4.  Κοντονής
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Για γέλια και για κλάματα  είναι η Ελλάδα και οι θεσμοί της.  Κράτος δικαίου ούτε κατά διάνοια κύριε Κοντονή μας.

5. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο της Ρίκας Βαγιάνη -Εδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο της Ρίκας Βαγιάνη -Εδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανείπωτη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της συναδέλφου Μαρίκας Ζούλα (Ρίκα Βαγιάννη), η οποία «έφυγε» σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 56 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η Ρίκα Βαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αφού αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Ιωσήφ, σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στη μετάφραση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, σπουδάζοντας στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της στο χώρο της υποκριτικής αλλά τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία, βαδίζοντας στα χνάρια του αείμνηστου πατέρα της Οδυσσέα Ζούλα αλλά και του πολυαγαπημένου θετού πατέρα της, βετεράνου αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη.

Η Ρίκα Βαγιάννη εργάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Άφησε το στίγμα της στον περιοδικό Τύπο ξεκινώντας αμέσως μετά το πέρας των λυκειακών της σπουδών το 1979 στο περιοδικό «COSMOPOLITAN». Ακολούθησαν πολλά περιοδικά («ΕΝΑ», «ΚΛΙΚ», «NITRO», «DOWNTOWN»), ραδιοφωνικοί σταθμοί («TOP FM», «LADY FM», «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ANTENNA FM») αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί («MEGA CHANNEL», «STAR CHANNEL», «ΚΑΝΑΛΙ 5», «SEVEN X», «ΕΡΤ», «NET»). Από το 1994 και επί σειρά ετών εργάστηκε και στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ως καλλιτεχνική συντάκτρια και από το 2005 στο «ΕΘΝΟΣ».

Το πηγαίο χιούμορ της, η αυθεντικότητά της, η άνεσή της απέναντι στον τηλεοπτικό φακό, η εξαίρετη πένα της, η ετυμολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν τη ζωή και τη σταδιοδρομία της. Όλοι όσοι τη γνώρισαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, βεβαιώνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πρόσχαρη διάθεση με την οποία αντιμετώπιζε τα προσφιλή της πρόσωπα και τους συναδέλφους της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της, το σύζυγο και τον ανήλικο γιο της Οδυσσέα και ιδιαίτερα τον συνάδελφο Γιάννη Διακογιάννη. Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάστηκε με συνέπεια, ευγένεια και συναδελφικότητα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει αντιπαλότητες και προστριβές.

Πανάξιος υπηρέτης της εμπορικής δημοσιογραφίας  με το… πολύ αζημίωτο. Εξ ου και οι διθύραμβοι από τη συντεχνία.

Γράφαμε για τη  θανούσα στις  4/12/2010

 

Τη λένε ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ, “γνωστή και μη εξαιρετέα,” ως η φετινή γιουροβιζιονοπαρουσιάστρα,γενικώς τηλεσκουπιδιάρισα και φυσικά…δημοσιογράφος. Διαβάστε πώς παρουσίασε στη στήλη της στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (3-12-2010) τη συγκλονιστική είδηση της ανακάλυψης πληθυσμού βακτηρίων, που τρέφεται με δηλητήριο,γεγονός που ανέτρεψε ένα από τα βασικότερα δεδομένα της Βιολογίας,για να γίνει έτσι η 2-12-2010,  η απαρχή της αναζήτησης μιας «άλλης» ζωής στα πλανητικά συστήματα, διαφορετικής από τη δική μας.
«… Ανθρακες οι εξωγήινοι
Για λίγες ώρες η ανθρωπότητα κράτησε την αναπνοή της: Τι θα ήταν, άραγε, αυτή η φοβερή και τρομερή επιστημονική ανακοίνωση της ΝΑΣΑ;
……………………………………………………………………………………..
 Στηθήκαμε μπροστά στις τηλεοράσεις για να μάθουμε αν, επιτέλους, οι πανάκριβα χρηματοδοτημένες ερευνητικές αποστολές έφεραν πίσω τα λεφτά τους. Αν υπήρχε επιτέλους βίντεο με τον αληθινό ΕΤ να «τηλεφωνεί σπίτι».
Αντί γι’ αυτό είδαμε μια ερευνήτρια: Ενα μελαχρινό κορίτσι…
Η ερευνήτρια που έκανε την ανακοίνωση έλαμπε από ασυγκράτητο ενθουσιασμό. Είχε στα χέρια της τη σπίθα μιας καινούργιας γνώσης και ανυπομονούσε, καιγόταν, να τη μοιραστεί με την ανθρωπότητα.
Αλλά η ανθρωπότητα χασμουρήθηκε βαριεστημένα… Τα μικρόβια δεν κάνουν τηλεθέαση: Ο κόσμος ήθελε μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Ηθελε ιπτάμενους δίσκους να αιωρούνται πάνω από τη Μόσχα, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον. Ηθελε «θέαμα». Και πήρε ένα χαζό βακτηρίδιο…»
Τώρα το ποια είναι εν προκειμένω η χαζή… χαζούλα,άστο καλύτερα κυρία  Ρίκα μας. ΄Αστο, λέμε, μην το σκαλίζεις. Πάντως, κρίμα που βγήκε η επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών (αυτό το «μελαχρινό κοριτσάκι») να μας ανακοινώσει την ανακάλυψη του…χαζού βακτηρίου και δεν αναθέσανε την παρουσίαση της είδησης  στην  κυρία  Βαγιάνη, που   είναι και…ξανθιά (αν δεν είναι, δεν πειράζει, ας τη βάφανε για την περίσταση). Τί ΝASA τι ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΟΠΑΣΑ.

 

6. ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΑ
Πρωτότυπη έρευνα: Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να σωθούν από έμφραγμα από… γυναίκα γιατρό
Φωτογραφία: Shutterstock

 

Το ταίριασμα του φύλου ανάμεσα στην ασθενή και στη γιατρό φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο. Η μελέτη μας επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι οι γυναίκες γιατροί τείνουν να εμφανίσουν καλύτερα αποτελέσματα στους ασθενείς σε σχέση με τους άνδρες γιατρούς. Το όφελος του να έχει κανείς γυναίκα γιατρό, είναι πιο ορατό για μια γυναίκα ασθενή», δήλωσε ο Κάρναχαν.

Δε μας το λένε ,αλλά το υπονοούν φυσικά οι “ερευνητές”: Οι άντρες στα χέρια  γυναικών γιατρών …κακοπαθαίνουν!

Η ανοησία δεν έχει όρια. Ούτε και στην επιστήμη, όταν καταντάει  επιστημονικοφανής και αστεία, και αποφαίνεται, αντί με επιστημονικά στοιχεία  με κοινωνικές αγκυλώσεις και στερεότυπα .

Οι στατιστικές αυτού του είδους είναι σαν τις δημοσκοπήσεις. Θέλει τεράστιο αριθμητικό δείγμα για να εξαχθούν  γενικά και αφοριστικά συμπεράσματα. Αλλιώς, πέφτουμε στην παγίδα του  λογοπαίγνιου: “Οι καπνιστές στην πλειοψηφία τους πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα. Στους 100 καπνιστές, όμως, η πλεοψηφία δεν πεθαίνει  από τέτοιο καρκίνο”!

Παράδειγμα  “κουφό”, λοιπόν,   η απαράδεκτη αυτή στατιστική “έρευνα” και η  διαπίστωση της κακιάς ώρας. Απλώς, “ρίχνει νερό στο μύλο” της ανισότητας και της διαφορετικότητας των ανθρώπων.

Ως τώρα,  στη γνωστή ανθρώπινη ιστορία, υπάρχουν  δύο ειδών  άνθρωποι.  Ο άνδρας και η γυναίκα. Ξεχωριστά είδη. Τα αποκαλούν φύλα.

Εμείς λέμε όχι σε τέτοιο εγκληματικό διαχωρισμό που καλλιεργεί το ρατσισμό, τη διαφορετικότητα το σεξισμό, το εμπόριο της σάρκας. Δεν υπάρχουν φύλα. Υπάρχει  άνθρωπος. Δε διαχωρίζουμε, ούτε διακρίνουμε τους ανθρώπους με βάση τα όργανα αναπαραγωγής, το χρώμα της επιδερμίδας,  τη σωματική διάπλαση, τα χαρακτηριστικά του προσώπου ,το ύψος ή το βάρος.

 Είναι πεντακάθαρος  ρτασισμός η  εμμονή   σε τέτοιες διαφοροποιήσεις. Οφείλουμε να κάνουμε ΑΦΥΛΕΣ τις σημερινές  φυλετικά αφύσικες, κοινωνίες μας.