ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

1. Βόμβες Καμμένου: Με εντολή Ερντογάν η ενέδρα στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς -Θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό
Ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση αν πάει στη Βουλή η συμφωνία για τα Σκόπια

 

 

Ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Στραβελάκη υποστήριξε πως θα ρίξει την κυβέρνηση αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων.
«Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Παυλόπουλο, θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πριν γίνει η ψηφοφορία και θα προκαλέσω άμεσα εκλογές», είπε ο Πάνος Καμμένος και μάλιστα πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία «ποια εξάντληση τετραετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

1.Αν ο υπουργός  είναι σίγουρος με στοιχεία  πως παγίδεψε ο Ερντογαν τους δικούς μας στον ΄Εβρο, τότε τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει το ΝΑΤΟ. Μέχρι σήμερα, δεν τράβηξε δυνατά το αυτί του δικτάτορα.

Η Αμερική  είναι γνωστό πως  παίζει σε δύο ταμπλό στην Τουρκία.  Δε θέλει να τη χάσει από σύμμαχο.  Σπουδαία,όντως,  η γεωπολιτική θέση της γείτονος.

Αλλά, σε μια συμμαχία, πρώτη αξία είναι η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, η σύμπνοια, πέρα από τα  συμφέροντα.Και η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση με τους στρατιωτικούς,  βρίσκεται εν δικαίω. Δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα καθοσίωσης να προχωρήσουν λίγα μέτρα σε…εχθρικό έδαφος. “Σιγά τα ωά”,  μην έκαναν κατασκοπία. Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο δικτάτορας μας κανει καψώνια. Τόσο ανώριμος και ανερμάτιστος. Πέρα από ανόητος.

2. Ο Πάνος Καμμένος  “δανεικός παίκτης” από την ομάδα των Καραμανλικών στην κυβέρνηση, μας εξήγησε  εναργώς και επαρκώς  πώς και πότε θα έχουμε εκλογές. Με πρόφαση το Μακεδονικό, όπως είπε, θα ρίξει τη κυβέρνηση (αν δεν σπεύσει  να τη στηρίξει  το ΠΟΤΑΜΙ).Οπότε,  άνετα πλέον, αφού η ομερτά τηρήθηκε , θα επιστρέψει ο ίδιος  στη Ν.Δ.

Πιστεύουμε πως με την αποχώρηση Πάνου Καμμένου και την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, ανοίγουν νέοι ορίζοντες. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα πια λόγο να συνεχίσει να τηρεί  την ομερτά και οφείλει να καταγγείλει τον κυρίως υπεύθυνο   της χρεοκοπίας Κώστα Καραμανλή.  Αν δεν το κάνει, θα πάει σούμπιτος. Δε θα καταφέρει να πιάσει ούτε καν ποσοστό με  διψήφιο νούμερο στις εκλογές. Δεν έχει άλλες επιλογές.  Χρεοκοπία και φονικές πυρκαγιές είναι τα μόνα δυνατά του όπλα.

2. Ουάσινγκτον σε Μόσχα: Να αποσύρετε τα στρατεύματα από το έδαφος της Γεωργίας
Ουάσινγκτον σε Μόσχα: Να αποσύρετε τα στρατεύματα από το έδαφος της Γεωργίας

Η διπλωματία των ΗΠΑ προέτρεψε την Τρίτη τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, δύο περιοχές της Γεωργίας που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές, με τη Ρωσία να έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους εδώ και δέκα χρόνια και να διατηρεί εκεί ισχυρές δυνάμεις.

«Αυτές οι περιοχές αποτελούν τμήμα της Γεωργίας. Δεν αποτελούν τμήμα της Ρωσίας», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χέδερ Νάουερτ. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων».

«Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της ως τις θέσεις τους που είχαν καθοριστεί με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 2008», πρόσθεσε η Νάουερτ.

Μόσχα και Τμπιλίσι βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια σε διένεξη, ιδίως εξαιτίας της φιλοδοξίας της μικρής πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Καυκάσου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO, ενδεχόμενο που η Ρωσία αντιμετωπίζει σαν καταπάτηση της σφαίρας επιρροής της.

Το καλοκαίρι του 2008 οι εντάσεις μεταμορφώθηκαν σε ανοιχτή ένοπλη σύρραξη, με τον ρωσικό στρατό να επεμβαίνει στο γεωργιανό έδαφος για να διασώσει τη μικροσκοπική Νότια Οσετία, μια περιοχή υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών όπου το Τμπιλίσι είχε εξαπολύσει μια φονική στρατιωτική επιχείρηση.

Μέσα σε πέντε ημέρες οι δυνάμεις της Μόσχας έτρεψαν τον γεωργιανό στρατό σε άτακτη υποχώρηση και απείλησαν να καταλάβουν ακόμη και τη γεωργιανή πρωτεύουσα.

Μια συμφωνία ειρήνης την οποία είχε διαπραγματευθεί ο τότε γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί οδήγησε τελικά στην υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Όμως η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία των επαρχιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Η απόφαση αυτή είχε χαρακτηριστεί ορόσημο στην πορεία επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας-Δύσης.

“Καλά κρασά”, που λέμε εμείς στην Ελλάδα. ΄Οταν η Αμερική έπρεπε να παρουσιάσει  τη στρατιωτική της  υπεροχή και  υποστήριξη  στη Γεωργία, το έπαιζε απειλές και κυρώσεις, όπως έκανε και με την Ουκρανία. Αποτέλεσμα;  2.500 και περισσότεροι οι νεκροί στη Γεωργία. Πάνω από 10.000 στην Ουκρανία. Και αυτές οι  κατακτήσεις, καλλιέργησαν  την υπεροψία του νεοϊμπεριαλιστή “Τσάρου” και άνοιξε η όρεξή του να εξασφαλίσει τις βάσεις στη Συρία με 500.000 νεκρούς.

Πέρα απ΄αυτό , το τραγικό για μας εδώ είναι πως  η πολιτική της Ελλάδας για πολλά χρόνια ήταν  φιλορωσική. Αποκορύφωμα, οι  στενές σχέσεις Κώστα Καραμανλή και δικτάτορα Πούτιν και μέχρι χτες και του Αλέξη Τσίπρα.  Παρανοϊκή προσέγγιση, σχέση τερατογέννησης,  αφύσικη και ανιστόρητη. ΄Ομως, τα ρούβλια πάντα έκαναν καλή δουλειά. Τί να λέμε τώρα.

Γράφαμε το 2008 στα πολεμικά γεγονότα στην Οσετία

ΘΡΑΚΗ: Η ΟΣΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΝΤΟΠΑ
22.08.08
ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΗΣ ” ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ” ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ.
  Τις ημέρες,που  η ναζιστική πολεμική μηχανή του Πούτιν ισοπέδωνε την Οσετία και 2.500 συνάνθρωποί μας πλήρωναν με τη ζωή τους την παράνοια του Ρωσου Χίτλερ και τις εγκληματικούς-διερευνητικούς ακροβατισμούς του ΝΑΤΟ και του  Σαακασβίλι,  πολεμικός ανταποκριτής της ΝΕΤ στην περιοχή ενημέρωνε το ελληνικό κοινό για τα διαδραματιζόμενα με…απόλυτη αντικειμενικότητα και προπαντός… έμπλεος αγχίνοιας και ιστορικής εμπειρίας.Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ανιστόρητος αυτός δημοσιογράφος (διάβαζε καλοπληρωμένο  κρατικό μικρόφωνο) μας διαβεβεβαίωνε  σε υψηλά, υστερικά ντεσιμπέλ  ότι για την αιματοχυσία και της εκατόμβες των αθώων πολιτών ευθύνονται οι Γεωργιανοί με τον Σαακασβίλι και πως ο Ρώσος δικτάτορας ( ο  επικεφαλής παλιότερα της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ και νυν ο κατ΄ουσίαν πρόεδρος της Ρωσίας)  ούτε λίγο ούτε πολύ  εκμεταλλεύτηκε την…αφέλεια του Γεωργιανού προέδρου και μπήκε απλά στη χώρα ως σωτήρας της  Ν.Οσετίας.
Εν τάξει, ο εν λόγω ΝΕΤικός φωστήρας στερείται εντελώς ακόμα και στοιχειώδους ιστορικής γνώσης.Ομως,δεν μπορεί. Κάποιος στη ΝΕΤ (κρατικό κανάλι και ραδιόφωνο!),που άκουγε  αυτές τις απίστευτα απλοϊκές απόψεις,θα διέθετε τον ελαχιστότατο ιστορικό εξοπλισμό ,για να αντιληφθεί ότι ” στου κρεμασμένου του σπίτι δε μιλάνε για σκοινί” και να του κόψει τη μετάδοση.
 Γιατί, πανηλήθιοι της ΝΕΤ, όταν έχεις μια ελληνική Οσετία στο σπίτι σου,τη Θράκη, με τους 150.000 μουσουλμάνους,που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, (όπως οι Νότιοι Οσέτιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι και είναι μόλις 50.000 περίπου) πρέπει εκτός από ανιστόρητος να είσαι και αφελής,για να εκθειάζεις το …σωτηριακό χαρακτήρα της εισβολής του Πούτιν στη Γεωργία. Γιατί, αν αύριο οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Τούρκοι κάτοικοι της Θράκης ανακήρυσσαν αυτόνομους τους νομούς  Ξάνθης και Κομοτηνής και ζητούσαν την επέμβαση της  Τουρκίας,για να τους σώσουν από υπαρκτό ,ανύπαρκτο ή επινοημένο κίνδυνο και  η μητέρα πατρίδα τους ανταποκρινόταν στο αίτημά τους,μου λέει κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει;Και μην πείτε πως οι Λωζάνες και οι συναφείς συνθήκες θα εμποδίσουν τους  στρατοκράτες της ΄Αγκυρας να δράσουν.΄Αλλωστε, οι Τούρκοι έχουν ήδη στο παρελθόν δοκιμάσει με επιτυχία αυτό το σενάριο στην Κύπρο.Σενάριο που πέτυχε απόλυτα .”Παλιά τους τέχνη,κόσκινο”,δηλαδή.
  Άν σήμερα η χώρα, αντί να πρωτοστατεί στην Ευρώπη στην υπόθεση της ειρήνης και της ευημερίας των ατόμων και των λαών,έφτασε στο σημείο να θεωρείται ως μια από τις πιο  εθνικιστικές χώρες της υφηλίου, την απόλυτη ευθύνη δεν την έχουν μόνο οι στρατευμένοι…εθνικοί  ιστορικοί,αλλά πρωτίστως  ο κομματικός κόσμος της χώρας σε όλο το κοινοβουλευτικό του εύρος και οι κατά καιρούς Ελληνάρες (διάβαζε τους σύγχρονους ΄Ανθιμους,Ψωμιάδηδες,Ζουράριδες και λοιπούς θεοπάλαβους εθνικιστές),που καθημερινά με τα ανιστόρητους δεκάρικους, που εκφωνούν σε άμβωνες,μπαλκόνια και μικρόφωνα, διασύρουν και δυσφημούν τη χώρα.
΄Οσοι φρονούμε καθαρά και πλατιά,ας συσπειρωθούμε, όσο ακόμα είναι καιρός. Ο εχθρός ειναι δίπλα μας.Είναι αυτοί που έχουμε την ατυχία να πρέπει, σώνει και καλά, να τους αποκαλούμε…συνέλληνες (και μη χειρότερα!).Ας πάψουμε συνέχεια να αναζητάμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας στις ίντρικες,τα μυστικά σχέδια και το δάχτυλο  του ξένου παράγοντα.Κανέναν σοβαρό πολίτη δεν πείθουν πια αυτές οι ανοησίες
3. Τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν στο στόχαστρο αμερικανικού νομοσχεδίου
Βλαντίμιρ Πούτιν, Φωτογραφία: AP

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα Αμερικανοί γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα, το κείμενο του οποίου βρίσκεται στην διάθεση της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, προτείνει μεταξύ άλλων να δεσμευθούν οι λογαριασμοί σε δολάρια που έχουν οι ρωσικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, να βρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν ανά τον κόσμο και να αναγνωρισθεί η Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Η Kommersant γράφει ότι πολλά άρθρα του νομοσχεδίου, το οποίο συνέταξε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνεργασία με τρεις άλλους συναδέλφους του, δεν αφορούν μόνο την Ρωσία, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, οι γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ, να επιδείξει μεγαλύτερη σκληρότητα όσον αφορά την εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα ‘συντονιστικό γραφείο για τις κυρώσεις’ σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη των κυρώσεων.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος για την προάσπιση της αμερικανικής ασφάλειας από την επιθετικότητα του Κρεμλίνου 2018» κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη, αλλά επειδή πρέπει να μελετηθεί ένα μεγάλος όγκος πληροφοριών, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στην δημοσιότητα.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι γερουσιαστές στην αρχή του κειμένου ζητούν από τον Τραμπ να μην επιτρέψει παρεμβάσεις της Ρωσίας σε δραστηριότητες αμερικανικών κρατικών οργανισμών. Η δεύτερη προτροπή των Αμερικανών γερουσιαστών είναι να ζητηθεί δημόσια από την ρωσική κυβέρνηση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Στην παράγραφο αυτή ζητείται από την Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τις αποσχιστικές δυνάμεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία και να σταματήσει να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρεται λεπτομερώς κα στο πλέον οδυνηρό μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την Ρωσία και δεν είναι άλλο από το οικονομικό. Στο μέρος αυτό του νομοσχεδίου προτείνεται να απαγορευθούν οι συναλλαγές στις ΗΠΑ (και η δέσμευση των λογαριασμών) επτά ρωσικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι Sberbank,VTB, VneshekonomBank, PromsviazBank.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν θα μπορούν να έχουν κανονικούς λογαριασμούς σε δολάρια στις αμερικανικές τράπεζες.

Η εφημερίδα Kommersant, επισημαίνει ότι αυτό είναι ακριβώς που φοβούνται περισσότερο οι επιχειρηματικοί κύκλοι της Ρωσίας. Εκτός των άλλων το κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπει στην ουσία απαγόρευση συναλλαγών που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, αλλά αφορούν την έκδοση νέων ομολόγων, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή μιας τέτοια απαγόρευσης.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί γερουσιαστές στο νομοσχέδιο που κατέθεσαν περιγράφουν τους μηχανισμούς εκείνους, οι οποίοι μπορούν να αναγκάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τις κυρώσεις.

Προτείνουν μάλιστα, εντός 60 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου να ανανεωθεί «ο κατάλογος του Κρεμλίνου» και να ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Φαντάζεται κανείς πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα χωρίς Αμερική; ΄Εστω και με Ντόναλντ Τραμπ. Να είχε εξαφανιστεί η νέα ήπειρος από το χάρτη. Και  κατά τα άλλα η Ρωσία, η Β. Κορέα, η Τουρκία, η Συρία να είχαν την ίδια την τωρινή υπόσταση και τους ίδιους δικτάτορες επικεφαλής.

Μόνο ανεγκέφαλοι, ανιστόρητοι και φορείς άγριου αντιαμερικανισμού δεν μπορούν να δουν πώς καλώς ή κακώς οι ΗΠΑ σήμερα είναι , μαζί με την Ευρώπη (έστω και ανίσχυρη στρατιωτικά η δεύτερη) η εγγύηση του δυτικού πολιτισμού.Του μοναδικού  που συγκεντρώνει τα περισσότερα στοιχεία  ανθρωποκεντρικού πολιτισμού.Από εδώ θα ξεπηδήσει μια μέρα  ο Φυσικός  ΄Ανθρωπος της Νέας Εποχής.

Να τελειώνουμε με το κτήνος της Ρωσίας.  Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να κατακρημνισθεί ο Νέος Χίτλερ. Αλλιώς,  θα βρούμε  μπροστά μας ολόκληρη την παράνοια, τη θηριωδία και την ιμπεριαλιστική του δίψα για αίμα.

Η Ρωσία είναι Ευρώπη. Μια χώρα που σήμερα βρίσκεται υπό την κατοχή ενός άγριου ,ανελέητου  δικάτορα. ΄Ωρα να απελευθερωθεί.

 

 

4. To συγκινητικό αντίο του Σταμάτη Κραουνάκη στη Ρίκα Βαγιάνη «Δεν ήθελε θεραπείες. Αφέθηκε στο Θεό της»

 

 

 

Σταμάτης Κραουνάκης, Ρίκα Βαγιάνη, Λένα Αρώνη/ NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

 

Η αποθανούσα  δεδικαίωται. Να μην  εννοήσουμε, όμως, λαθεμένα  πάλι αυτή τη φράση. Η σημασία της είναι άλλη, όχι εκείνη που οι περισσότεροι νομίζουν.

Η  “εξαίρετος συνάδελφος” σύμφωνα με τη νεκρολογία της ΕΣΗΕΑ  Ρίκα Βαγιάνη,δεν μπορεί πλέον  λόγω θανάτου να ασεβεί στο όνομα της δημοσιογραφίας και της  ανεκτίμητης προσφοράς  του Τύπου. Δεν μπορεί πια να διαπράττει τα σοβαρά αμαρτήματα που χρεώθηκε  εν ζωή.

Ο πρώτος (και καλύτερος) δάσκαλός μου (με γράμματα σχολαρχείου) ήταν  ο παππούς μου (έχω ξαναγράψει εδώ για εκείνον). Ανάμεσα στα άλλα σοφά και χρήσιμα που άκουσα από το στόμα του ,ήταν και τούτο. “Θα κρίνεις τον άνθρωπο από το αν σε κάνει καλύτερο με όσα λέει ή κάνει. Νόμος. Ο μοναδικός ίσως που καταργεί την άποψη πως κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του”!

Η  απελθούσα Ρίκα, αν έκανε κάτι στην επαγγελματική, δημοσιογραφική  ζωή της, ήταν να  παράγει   τόνους σκουπιδαριό στις χωματερές που δούλευε ως μισθωτή .Και υπηρέτησε  μοναδικά και επάξια την εμπορική δημοσιογραφία, τη βιομηχανία  παραπληροφόρησης. Με λίγα λόγια, έκανε τη ζωή των ανθρώπων χειρότερη και σε τίποτα καλύτερη.

Από την άλλη, “όμοιος ομοίω αεί πελάζει”.Ο …πολλά βαρύς τραγουδοποιός και  φίλος της θανούσης ,  κι αυτός δεν είναι καλύτερος.΄Αξιος και τούτος υπηρέτης της βιομηχανίας ακροάματος θεάματος. Και φυσικά υπηρετεί μια τέχνη, που μόνο το κέρδος και τη αναγνωρισιμότητα του προσφέρει.  .

Διασκεδαστής είναι. Αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να παριστάνει το δάσκαλο και πολλές φορές να μιλά επί παντός επιστητού.   Πολλώ μάλλον ως οπαδός, όπως δηλώνει του ΚΚΕ της Λιάνας Κανέλλη ,  που αποτελεί σήμερα το όνειδος και το αίσχος του   ιστορικού ΚΚΕ.

Να γκρεμίζουμε τους μύθους. Να μάθουμε να ζούμε χωρίς αυτούς .Και προπαντος χωρίς “βασιλιάδες και πρίγκιπες”.

Και όπως  το έλεγε ο ποιητής,

“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις… μην την εξευτελίζεις”,

 παίρνοντας τοις μετρητοίς  τα κουτσομπολιά και τος εξυπνακισμούς  της  Ρίκας Βαγιάνη . Ούτε  τα μουσικά στιχάκια του Κακαουνάκη  κατάλληλα μόνο για τη χαύνη των θαμώνων στα  μπιτσόμπαρα.  Χειρότερο σαν άνθρωπο  σε κάνουν. Καλύτερο, σε καμιά περίπτωση.