ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. Η ΟΜΕΡΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ
Βρέθηκε ο ύποπτος για τη φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι -Ηθελε να κάψει ξύλα με ανέμους 8 μποφόρ…
Βρέθηκε ο ύποπτος για τη φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι -Ηθελε να κάψει ξύλα με ανέμους 8 μποφόρ...

Από εγκληματική αμέλεια ενός ασυνείδητου κατοίκου του Νταού Πεντέλης φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι και εξαιτίας της οποίας θρηνούμε 93 νεκρούς.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα των πυροσβεστών επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες, ότι δηλαδή η φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 93 άτομα οφείλεται πιθανότατα σε εμπρησμό από αμέλεια.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο των καταθέσεων και άμεσα θα στείλουν την δικογραφία στον εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικών διώξεων. Από το υλικό που έχουν συλλέξει φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτοικο που προσπάθησε να κάψει, με ανέμους 8 μποφόρ και θερμοκρασίες 39 βαθμών Κελσίου… έναν σωρό με ξύλα και κλαδιά, σε σημείο στο Νταού Πεντέλης.

Στον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον συγκεκριμένο κάτοικο να βάζει φωτιά στα ξύλα. Ενώ πυροσβέστες επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο της εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης που ο ύποπτος είχε προσπαθήσει να σβήσει, ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πέτρες την εστία της φωτιάς. Ο ύποπτος, γνωστός φυσικά στις αρχές, ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες. Η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

“Ούτε γάτα ούτε ζημιά”! ΄Οπως, άλλωστε,  γίνεται πάντα σ΄αυτόν τον τόπο. Σε αγαστή συνεργασία οι εξουσίες , προεξαρχούσης της τέταρτης (βιομηχανία παραπληροφόρησης αντί για Τύπος), η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία ελέγχεται από ναρκέμπορους, αχυράνθρωπους των Ρώσων και άλλους τέτοιους εξώλης και προώλης τύπους , αποφάσισαν πως τους 100 σχεδόν νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι, τους σκότωσε ένας… άμυαλος κάτοικος στο Νταού  που έβαλε φωτιά να κάψει τα κλαριά του καλοκαιριάτικα.

Οπότε. Οι αρχικές δηλώσεις της κυβέρνησης πως πρόκειται για εμπρησμό από δράστες και μάλιστα με βόμβες μολότωφ σε λάστιχα αυτοκινήτων ,μετά από νεότερη  και ωριμότερη σκέψη ,διαγράφονται, ως μηδέποτε γενόμενες.

Κι ακόμα,τυχαία συνέβησαν τα ακόλουθα: Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ούτε  ρεύμα υπήρχε,ούτε οι αντλίες της πυροσβεστικής λειτούργησαν στο Μάτι.  Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους πιλότους των ελικοπτέρων.  Άγνωστος αξιωματικός έδινε εντολές στους αστυνομικούς να οδηγούν τους ανθρώπους στην κατεύθυνσης της φωτιάς. Το σύστημα συναγερμού με SMS δε λειτουργούσε. Πλήθος από “κασέτες” σε ιδιωτικές κάμερες κατεσχέθηκαν, αλλά και δορυφορικές εικόνες  ,που έδειχναν καθαρά πώς κινήθηκαν οι εμπρηστές σε Κινέττα, Μάτι ,Ν.Μάκρη έμειναν στα αζήτητα.  Δεκάδες, επίσης, τέτοια περίεργα, ανεξήγητα και σοβαρά άλλα στοιχεία και ευρήματα  δε δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Το θέμα, λοιπόν  κλείνει εδώ.  ΄Οσοι τώρα ισχυριζόμαστε  από την πρώτη στιγμή  πως  τα αθώα θύματα της πυρκαγιάς ήταν σπονδή στον εθνικισμό  των ανεγκέφαλων με τις κρεμάλες, με τη σύναρση και την υψηλή εποπτεία των Ρώσων πρακτόρων, οφείλουμε να δεχτούμε πως κάναμε λάθος.

 

Δεν είναι το πρώτο έγκλημα που συγκαλύπτουν. Η νεότερη και σύγχρονη ιστορία της χώρας  ,όπως αναπτύξαμε σε άλλο θέμα μας, είναι κατάμεστη από τέτοια εγκλήματα συγκάλυψης και ατιμωρησίας των ενόχων. Θα γίνει το ίδιο και με το έγκλημα στο Μάτι, αν…δε σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του . Αν συμβεί όμως το απίθανο, τότε…”ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε”!