ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ

Bloomberg: H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί «εκτός ελέγχου»

O Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτογραφία AP images

 

H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί «εκτός ελέγχου» προειδοποιεί ο Thede Ruest, επικεφαλής της διαχείρισης χρεών των αναδυόμενων αγορών στη Nordea, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Σκανδιναβίας», μεταδίδει το Bloomberg.

O Ruest δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για την κατάσταση στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική λίρα έχει απολέσει περίπου 25% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σημειώσει άνοδο ρεκόρ και η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο σε όρους τοπικού νομίσματος.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν  έχει τρομάξει τους επενδυτές πιέζοντας τους διαμορφωτές πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και προκαλώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Παράλληλα, οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα επέβαλαν κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς για την κράτηση του Αμερικανού παστορα Μπράνσον.

«Είναι σαφές ότι στην Τουρκία παρατηρούμε ένα πρωταρχικό παράδειγμα διάβρωσης της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Ruest. Όπως και άλλες αναδυόμενες αγορές, η Τουρκία μπορεί επίσης να είναι ευάλωτη στα επιτόκια των ΗΠΑ που αυξάνονται περαιτέρω. «Ακόμη και τώρα, τα επιτόκια των ΗΠΑ ενδέχεται να κινηθούν ψηλότερα, γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει επίσης το χρέος των αναδυόμενων αγορών», υπογράμμισε ο Ruest.

 

“Καλοκαρτέρει και έρχεται”!

________________________________________________________________

1.α. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ»
Σοκ: Στα μουλωχτά ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου
Σοκ: Στα μουλωχτά ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου

 

Τη σφοδρή αντίδραση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ξαφνική μεταγωγή του δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ερώτηση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, μέσω διαδικτύου, για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι οι αγροτικές φυλακές είναι ανοιχτά καταστήματα και οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες, ενώ ο χρόνος κράτησης μετρά διπλά. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, ότι ενδεχομένως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο δολοφόνος της 17Ν, θα μπορεί να αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο ίδιος ο Κουφοντίνας έκανε αίτηση μεταφοράς του σε αγροτικές φυλακές και ο υπουργός Δικαιοσύνης την έκανε δεκτή.

β. Οργή Ντόρας: Πήγατε τον κατά συρροή δολοφόνο Κουφοντίνα σε φυλακές πολυτελείας
Οργή Ντόρας: Πήγατε τον κατά συρροή δολοφόνο Κουφοντίνα σε φυλακές πολυτελείας
γ. ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Αλεξία Μπακογιάννη για μεταγωγή Κουφοντίνα: Ο κ. Τσίπρας ή συναλλάσσεται ή εκβιάζεται
Φωτογραφία: Eurokinissi
  1. ΄Οντως, δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά η εύνοια των κυβερνήσεων (και των δεξιών)  στο Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν μπορεί να έχουν στα όπα- όπα το ένα μέλος της 17Ν και άλλα,όπως το Γιωτόπουλο (θεωρούμενος ως  αρχηγός) και το Τζωρτζάτο , να μην τους χορηγούν  ούτε μια άδεια που τη δικαιούνται.

  2.   Τα μέλη που συνεργάστηκαν με τις αρχές, όπως ο Κουφοντίνας, βλέπουμε να τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης. Κι αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με την αμετροεπή φράση της Αλεξίας Μπακογιάννη παραπάνω πως ο “Τσίπρας συναλλάσσεται ή εκβιαζεται”. Αν εκβιάζεται κάποιος, είναι ολόκληρο το κομματικό σύστημα, επειδή ο Κουφοντίνας, και μόνο αυτός, γνωρίζει πράγματα που μπορουν να   προκαλέσουν σοβαρό ρήγμα στο “παραπέτασμα” του  κομματικού  κόσμου  της χώρας.

  3. ΄Οσο για τις διαμαρτυρίες της οικογένειας, θα μας έπειθαν για την οργή τους, αν είχαν την αυτονόητη  ευαισθησία να  δημοσιοποιήσουν την ανησυχία τους  και να ζητήσουν να ερευνηθεί η καταγγελία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου  πως υπάρχουν ασύλληπτα κεντροδεξιά μέλη της 17Ν. Γιατί δεν το κάνουν; Τί φοβούνται; Δε θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για τη δολοφονία του  ανθρώπου τους; ΄Ετσι θα έκανε οποιαδήποτε οικογένεια, αν είχε πόνο για τον δικό της και οργή για τους δολοφόνους του. Δεν το κάνουν. Δικαιούμεθα  να υποστηρίζουμε όσα γράφαμε παλιότερα.  Βάζουμε δυο αποσπάσματα από εκείνα τα κείμενα:

7/11/2016
Φυσικά και δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» ή …»βόμβα» η επιστολή Γιωτόπουλου, όπως η βιομηχανία παραπληροφόρησης έσπευσε να χατακτηρίσει το κείμενο  του  φυλακισμένου, ως αρχηγού της 17Ν, Αλέκου Γιωτόπουλου.  Αντίθετα, ήταν «ηλίου φαεινότερο» πως  ΚΑΙ στην  υπόθεση της σύλληψης των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης,  συνέβησαν  «σημεία και τέρατα».
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις συμφωνίες…κυρίων την εποχή της σύλληψης, μεταξύ  μελών της  και Αρχών («οι γυναίκες έξω  και οι άντρες μέσα»).  Κάποιοι από τα μέλη της πιο ισχυρής και πολύνεκρης ,ελληνικής, ένοπλης, λαϊκής  οργάνωσης  έπρεπε να μείνουν έξω από τις συλλήψεις για άλλους λόγους. Αν τους είχαν πιάσει θα είχαμε,εδώ και χρόνια, πολιτικό σεισμό πολλών ρίχτερ στη χώρα. Και η «μπάλα θα έπαιρνε πολλούς», ακόμα και υψηλά ιστάμενους στην πολιτική πυραμίδα, αλλά και την επιστημονική και κοινωνική.
2.ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗ WELT
Μοσκοβισί: «Δεν θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο αν δεν είχαν γίνει εκλογές το 2015»
O επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί (Φωτογραφία: ΑΡ)

Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το Δεκέμβριο του 2014 εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολογούσε τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Αντ΄ αυτού προκηρύχθηκαν εκλογές», σημειώνει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ στο ολοσέλιδο άρθρο του και συνεχίζει: «Οι Έλληνες εξέλεξαν ως κυβέρνηση τον Συνασπισμό της Ριζοσπατικής Αριστεράς στη βάση ενός εκ διαμέτρου αντίθετου εκλογικού προγράμματος, πράγμα που οδήγησε σε εντάσεις επί έξι μήνες με την ΕΕ και τις αγορές».

 

Πλήρωσε η χώρα ακριβά την εποχή που ο δημαγωγικός ΣΥΡΙΖΑ  ,αντί να βλέπει το συμφέρον της χώρας και να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές, κοίταζε το κομματικό του συμφέρον και μόνο αυτό. Η διαπίστωση Μοσκοβισί φέρνει σε θέση απολογίας όλο το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Για τους αρχιλαϊκιστές-δραχμιστές, βέβαια,  Λαφαζάνη, Βαρουφάκη,  Κωνσταντοπούλου που εν τέλει ο ανανήψας Αλέξης Τσίπρας έδιωξε κλωτσηδόν από την κυβέρνηση, δεν απαλλάσσονται μόνο και μόνο γιατί έφυγαν. Είναι χρεωμένοι και με το τρίτο μνημόνιο, αλλά και με τις πράξεις εσχάτης προδοσίας για τη συνεργασία τους με τους Ρώσους με στόχο  να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ και  Ε.Ε. Η ιστορία τους έχει αμετάκλητα και οριστικά καταδικάσει.

γ.Ρωσία: Θύματα ληστείας οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι οι τρεις Ρώσοι δημοσιογράφοι που έχασαν τη ζωή τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σκοτώθηκαν από άτομα που επιχείρησαν να τους ληστέψουν.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, που ερευνούσαν την παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην αποδιοργανωμένη αυτή χώρα, προσπάθησαν να αντισταθούν σ’ αυτούς που τους επιτέθηκαν, οι οποίοι και τους σκότωσαν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι οι τοπικές αρχές υποσχέθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την σύλληψη και την τιμωρία των δολοφόνων.

Τα ίδια, ακριβώς, πού ελεγαν και για τη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη το 2006.  Τον δολοφόνησαν στη μέση της πόλης, “μέρα μεσημέρι” . Ο τραγικός καθηγητής είχε αποκαλύψει το μέγα φαγοπότι των “ομογενών” σε συνεργασία με πολλά στελέχη και υπορυργούς της Ν,Δ, προεξαρχουσών της  Ντόρας Μπακογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου, τότε υπουργών της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή.

Σ΄αυτέ τις περιπτώσεις  οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας προσπαθούν να μείνουν στο απυρόβλητο, διαδίδοντας ,μέσω της βιομηχανίας παραπληροφόρησης κυρίως με πληρωμένους κονδυλοφόρους,  πως   ο κατηγορός τους  ή έπεσε θύμα ληστείας ή είχε…προσωικές διαφορές με τους δράστες!

΄Ολοι οι μαφιόζοι ,ιδιαίτερα εκείνοι με τα “λευκά κολάρα”, είναι αδίστακτοι, θρασείς και προκλητικοί. Αλλιώς ,βέβαια, δε θα  τους λέγανε  μαφιόζους.