ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ 20 ΜΕΤΡΑ   ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ
 Le Figaro για πυρκαγιές: Τι κάνει η Γαλλία για να προλάβει τις καταστροφές
πυρκαγιά στην Κινέτα/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

“Μια σειρά από προβλέψεις για ιδιώτες, αρκετά πρακτικές, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση εύφλεκτων όγκων από την περιοχή ανάμεσα σε σπίτια και δάσος, προκειμένου να αφήσουμε καμιά εικοσαριά μέτρα χωρίς βλάστηση ώστε να μπορούν να επέμβουν οι πυροσβέστες».

 Πιστεύουμε στη  εξειδίκευση. Ο ειδικός, ο εμπειρογνώμων έχει τον πρώτο λόγο  παντού. Αν μάλιστα  υπάρχει και το όντως δυνατό όπλο της εμπειρίας, τότε οφείλουμε να υποκλινόμαστε ασυζητητί στην άποψη του  έμπειρου και ειδικού,πολύ περισσότερο, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε μερική ή ολική άγνοια πάνω σε ένα αντικείμενο.

 

Λίγες ημέρες πριν, ζητήσαμε τη γνώμη  αξιωματικού της πυροσβεστικής, που και χρόνια είναι στο σώμα, επομένως και εμπεριία διαθέτει,αλλά και με εκπαίδευση (από τους λίγους) στο εξωτερικό. Η  πρακτική αλλά και η θεωρητική του κατάρτιση,ανάμεσα στα άλλα που μας εξήγησε, του απαγορεύει να δεχτεί, είπε, πως “από τι σημείο ,που υποτίθεται ξέσπασε η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης,σε  ελάχιστο χρόνο ,όσο και ισχυροί να ήταν οι άνεμοι, η φωτιά έφτασε στο Μάτι.  Για να συμβεί αυτό (και πάλι όχι σε σε τόσο ελάχιστο χρόνο) έπρεπε να μην  υπάρχει  στο διάβα της φωτιάς το εμπόδιο της Λεωφόρου Μαραθώνος!  Η άσφαλτος, αλλά πρωτίστως το διάζωμα και  το μεγάλο πλάτος της λεωφόρου είναι σίγουρο πως καθήλωσαν εκεί τη φωτιά. ΄Ισως και να μην μπόρεσε ποτέ να περάσει απέναντι. Αυτό σημαίνει πως υπήρχαν εστίες της φωτιάς μέσα στο Μάτι, που άναβαν από πολλά χέρια ταυτόχρονα. Και έτσι εξηγείται γιατί τα θύματα βρέθηκαν εκτεθειμενα  ακαριαία στις φωτιές.Είχαν ανάψει φωτιές ακριβώς δίπλα τους”.

Κι εμείς ασπαζόμαστε την εξήγηση αυτή ,που είναι  πλέον γνώση και κατάρτιση  για έναν άνθρωπο έμπειρο και ειδικό. Αλλά, διαπιστώνουμε παραπάνω  και στη γαλλική εδημερίδα   του  λόγου το αληθές του αξιωματικού.  Γράφει η Φιγκαρό: “…προκειμένου να αφήσουμε καμιά εικοσαριά μέτρα χωρίς βλάστηση, ώστε να μπορούν να επέμβουν οι πυροσβέστες». Στη λεωφόρο  Μαραθώνος δε  φυτρώνει  στην άσφαλτο …βλάστηση!  Είναι νεκρή ζώνη, μας λένε παραπάνω οι Γάλλοι πυροσβέστες.

Μέρες τώρα  οι φυλλάδες της Δεξιάς με προεξάρχουσα την ιefimerida.gr,  έχουν αποδυθεί σε  αγώνα δρόμου να αποκρύψουν τη φοβερή αλήθεια. Κι αυτή, όσο κι αν την απωθούν στο παραπέτασμα, είναι μια: Η εγκληματική εθνικιστική Δεξιά, δολοφόνησε σε (ναζιστικά) αντίποινα για την…πώληση της Μακεδονίας, σχεδόν 90 ανθρώπους. Κι αν δεν υπήρχαν άλλα ευρήματα ούτε οι εξηγήσεις των ειδικών και μόνο η σιωπή και η προσπάθεια  του συγκεκριμένου χώρου να συγκαλύψει και να αποπροσανατολίσει από τους πραγματικούς ενόχους που κατονομάσαμε, δείχνουν ακριβώς τους δράστες.

Και είναι γεγονός πως δεν μπορούσε να περάσει έτσι η υστερία και το παραλήρημα χιλιάδων αφιονισμένων εθνικιστών στις μαζώξεις και τα συλλαλητήρια που υποκινούσε ο Ρώσος δικτάτορας. Θα ξεσπούσε κάπου. Μπορεί και να επαναληφθεί ,αύριο ,μεθαύριο.  Ζητούσαν “αίμα στην αρένα” οι ανεγκέφαλοι και τυφλωμένοι εθνικιστές. Και το πήραν.  Είναι το αίμα των θυμάτων  που βοά ακόμα στο Μάτι.

Ιδροκοπάνε οι δεξιές φυλλάδες  τόσες ημέρες  να σπείρουν  την αφιβολία, την αμφισβήτηση.  Να αποδιώξουν από πάνω τους την κατάρα.  Είναι και τούτες,  όσο και τα  κομματικά ανθρωποειδή, ένοχοι  για την συγκάλυψη της δολοφονίας  δεκάδων συνανθρώπων μας.

 

Θα δικαστούν  και γι΄αυτό το έγκλημα στο Μέλλον. Σήμερα, μπορεί να βρίσκονται στο δικαστικό απυρόβλητο, γιατί οι εξουσίες διαπλέκονται μεταξύ τους και είναι αλληλέγγυες, όπως έχουμε αλλού αναπτύξει. Δε θα είναι όμως έτσι για πάντα. Οι κοινωνίες ,θα έρθει  η στιγμή, που θα  αποκτήσουν δικαιικό πολτισμό,ανάλογο και της τεχνολογικής εξελιξής τους.

Ας μην  χαίρονται, επομένως,  οι δράστες, επειδή ελπίζουν  πως ο χρόνος της αλλαγής θα είναι πολύ μακρινός και πως οι ένοχοι δε θα υπάρχουν (ζουν) πια. Η εξέλιξη τρέχει πια τόσο γρήγορα. Οι οπαδοί μεταμορφώνονται σε πολίτες. Και είναι τότε που θα απαιτήσουν δίκαιη και σκληρή τιμωρία των ενόχων.

Παραθέτουμε στη συνέχεια  δημοσιεύματα πρωτοσέλιδα μιας ημέρας  της, εκτός των άλλων, πορνοφυλλάδας Iefimerida.gr, που  όλες αυτές τις ημέρες δε διέθεσε ούτε πέντε αράδες να ενημερώσει για την ταυτότητα εκείνου ή εκείνων που έβαλαν ,έστω και από αμέλεια, τη φωτιά. ΄Εγραψε κάποια στιγμή δυο λόγια για έναν,,, τρελό που συνήθιζε  στην περιοχή να καίει  ξύλα, κι από εκεί και πέρα τσιμουδιά. ΄Ολη σχεδόν η βιομηχανία παραπληροφόρησης διέπραξε το ιδιο έγκλημα.Και όχι μόνο η συγκεκριμένη.

—————
α. ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ Ν. ΒΟΥΤΖΑ
Δασοφύλακες: Υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες στην τραγωδία -Η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη
Η μάχη στη φονική πυρκαγιά χάθηκε στην Πεντέλη, τονίζουν οι δασοφύλακες (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

 

β. ο μοιραίο λάθος με την εκτροπή της κυκλοφορίας -Πώς εγκλωβίστηκε ο κόσμος στο Μάτι
Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
γ. Γιατρός στο iefimerida: Πυροσβέστες δεν είδαμε πουθενά στο Μάτι
Γιατρός στο iefimerida: Πυροσβέστες δεν είδαμε πουθενά στο Μάτι [βίντεο]

 

δ. Οι Anonymous Greece «έριξαν» την ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα θύματα της πυρκαγιάς
Οι Anonymous Greece «έριξαν» την ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα θύματα της πυρκαγιάς

 

 

Το μήνυμα των Anonymous Greece στο Facebook

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε να πούμε ότι κανένα μέλος των Anonymous Greece δεν κινδύνεψε από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι με τους 90 + αδερφούς/ες μας να χάνουν την ζωή τους και πάνω από 4.000 οικίες να καούν.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Μια πυρκαγιά στην οποία δεν θα είχαμε κανέναν νεκρό εάν τα “ζώα” που κάθονται στην καρέκλα είχαν λίγο μυαλό. Είναι φανερό ότι δεν ειδοποιήθηκε κανείς ότι η φωτιά πλησιάζει για να υπάρχουν θύματα. Αυτός ήταν ο στόχος τους.

Ο κόσμος δεν ήξερε ότι η φωτιά πλησίαζε στους δρόμους και τα σπίτια. Το “κράτος” τους άφησε να καούν ζωντανοί. Ο στόχος τους ήταν φανερός. Σε μια πυρκαγιά που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε 90 νεκρούς (οικογένειες και παιδιά).

“Αγαπητή Εκκλησία” Που με το άκουσμα της τραγωδίας αντί να προσφέρεις στους πληγέντες άρχισες να κατηγορείς τους ίδιους τους πολίτες. “Κάηκαν λόγω των αμαρτιών που είχαν”. Τι αμαρτίες να είχαν τα δίδυμα αγγελούδια άραγε;
Κοντά στον Θεό είναι κάποιος/α που προσφέρει στον συνάνθρωπο του και βοηθάει όσο μπορεί τους γύρω του για έναν καλύτερο κόσμο. Να αγαπάει και να στηρίζει τους γύρω του.

Εσείς είστε απλά πιόνια του “κράτους”».

ε.ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ
Το ψέμα του Πολάκη με τους νεκρούς στο Μάτι -Τον αδειάζουν και οι ιατροδικαστές
Το ψέμα του Πολάκη με τους νεκρούς στο Μάτι -Τον αδειάζουν και οι ιατροδικαστές

 

στ. Η ένταση και η κατεύθυνση των ανέμων την ώρα της φονικής πυρκαγιάς
Η ένταση και η κατεύθυνση των ανέμων την ώρα της φονικής πυρκαγιάς [βίντεο]

 

___________________________________________________________________

 

1.. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή
Πυρκαγιά/Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

 

Το Σάββατο λέμε εμείς θα είναι υψηλότερος ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω… 4ης Αυγούστου. Επέτειος της Μεταξικής δικτατορίας. ΄Εχουν ξαναβάλει φωτιές παλιότερα την ίδια μέρα, τα ίδια ζόμπι που έκαψαν τους ανθρώπους στο Μάτι.

 

 

2. ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ξέσπασε ο Δημήτρης Μαύρος: Γιατί δεν μιλάτε για το σπίτι-έκτρωμα στο Βραχάτι του συμβόλου της Αριστεράς;
Ξέσπασε ο Δημήτρης Μαύρος: Γιατί δεν μιλάτε για το σπίτι-έκτρωμα στο Βραχάτι του συμβόλου της Αριστεράς;

 

Αν πιάσει φωτιά το Βραχάτι, αναφέρει ο Δημήτρης Μαύρος, σε εκείνο το σημείο θα γίνει ο τάφος του Ινδού. Η περιγραφή μάλιστα που κάνει ο Δημήτρης Μαύρος για τον δρόμο που έχει κλείσει το σπίτι, δημιουργώντας ένα οδικό παρακαμπτήριο έκτρωμα, αφήνοντας ένα στενό σοκάκι με 4 ορθές γωνίες και καθρέφτες για να μην τρακάρουν τα αυτοκίνητα, θυμίζει πολύ την κατάσταση του δρόμου στο Μάτι, δίπλα στο οικόπεδο της φρίκης.

Ολα δείχνουν ότι αναφέρεται στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι.

 

Σύμβολο της Αριστεράς υπήρξε ο Μίκης σε μια εποχή που δεν είχε  ακόμα πετάξει τη μάσκα.  Σήμερα, με τον κατήφορο που έχει πάρει (“αδέρφια μου Ναζί”!), έπεσε η μουτσούνα και έμεινε γυμνό το απαίσιο πρόσωπο του εθνικιστή και του παρτάκια. Ποτέ στην ουσία δεν υπήρξε ο Μίκης Θεοδωρλακης αριστερός.

3.Φονική ενέδρα για τρεις Ρώσους δημοσιογράφους – Ερευνούσαν τη δράση των μισθοφόρων του Πούτιν
Δύο από τα θύματα της φονικής ενέδρας, οι δημοσιογράφοι Ορχάν Τζεμάλ και Αλεξάντρ Ραστοργκούεφ (Φωτογραφία: Facebook)

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε το θάνατο των Ορχάν Τζεμάλ, Αλεξάντερ Ραστορκγκούγιεφ και Κίριλ Ραντσένκο, ενώ ο οδηγός τους επέζησε της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος στο πρακτορείο Reuters «ένοπλοι ξεπρόβαλαν απ’ τους θάμνους κι άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος. Οι τρεις δημοσιογράφοι πέθαναν αμέσως».

Επικαλούμενο πληροφορίες ραδιαφωνικού σταθμού της αφρικανικής χώρας το ρωσικό πρακτορείο TASS αναφέρει ότι υπεύθυνοι για την επίθεση μπορεί να είναι οι μαχητές μιας ισλαμιστικής οργάνωσης ανταρτών.

Οι δημοσιογράφοι είχαν πάει την περασμένη Παρασκευή στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του ομίλου ενημέρωσης TsUR του πρώην ολιγάρχη και σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που έχει προβάλει στο παρελθόν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τον κύκλο εμπίστων του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα ίχνη τους χάθηκαν την Κυριακή.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζα να τους είχαν απαγάγει και να μπορέσουν να σωθούν. Αναπαυθείτε εν ειρήνη. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς τους. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό των ενόχων», έγραψε ο Χοντορκόφσκι στο Facebook.

“Τί έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα” στο τσαρικό  βασίλειο του Πούτιν. Αμέτρητα τα εγκλήματα του καθεστώτος.

4. Πρώην υπουργός νοικιάζει το εξοχικό του μέσω Αirbnb για 1.138 ευρώ τη βραδιά
Πρώην υπουργός νοικιάζει το εξοχικό του μέσω Αirbnb για 1.138 ευρώ τη βραδιά [εικόνες]

Μια εντυπωσιακή βίλα με πισίνα, μοναδικά έργα τέχνης και μοντέρνα διακόσμηση, βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αττική και συγκεκριμένα στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Η βίλα αυτή ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη και τη σύζυγό του Μίνα.

Γιατί αποτελεί είδηση και μάλιστα περίεργη η παραπάνω; Για πρωτοκλασάτο,παλιο πασοκικό στέλεχος μιλάμε. Θα αποτελούσε εξαίρεση ο …Σήφης ο όμορφος;

5.α.  Ρένα Βλαχοπούλου: Πόσα έπαιρνε για κάθε ταινία η δεύτερη καλοπληρωμένη ηθοποιός μετά τη Βουγιουκλάκη

Φωτογραφία: Φινος Φιλμ

 

Τη δεκαετία του ’60, τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού σινεμά, ήταν τοδεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Οπως αναφέρει το αφιέρωμα του Πάνου Ζόγκα στο περιοδικό «Down Town» έπαιρνε 350 με 400 χιλιάδες δραχμές την ταινία και 500 με 600 χιλιάδες έπαιρνε η Αλίκη.

 

β. Αννα Παναγιωτοπούλου: «Είχα φτάσει σε σίριαλ να παίρνω 1 εκατ. το επεισόδιο, δηλαδή 4 εκατ. τον μήνα!»

 

Προκλητικές, χωρίς τσίπα οι…κοκότες αυτές του αισχρού, παλιού  ελληνικού κινηματογράφου και της πανάθλιας νέας   τηλεόρασης, μας υπενθυμίζουν  πως αν  είσαι μέσα σε μεγάλη  επιχείρηση σκουπιδοπαραγωγής, έχεις κάνει την τύχη σου. “Παράς με ουρά”  και είσαι  και…κυρία!

Η οικονομική κρίση, οι νεκροί στο Μάτι, οι χρυσαυγίτες, ο  “ανιψιός”, ο Γιωργάκης, ο  Κυριάκος (προϊόντα του άγριου  ελληνικού νεποτισμού), τα άλλα  αρρωστήματα της φυλής, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή πολλών. Μεταξύ αυτών διαβάζουμε καθαρά στη λίστα και τα ονόματα του παραπάνω  ξετσίπωτου κατιναριού. Αποπροσανατόλισαν, δίδαξαν πέτσινες αξίες, καλλιέργησαν επάξια την παθογένεια του συστήματος με τη … γόνιμη προσφορά τους στη σκουπιδοπαραγωγή  του   ελληνικού κινηματογράφο και των  ελληνικών  βοθροκάναλων.