ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η ανάρτηση του συγκατοίκου του Ζακ Κωστόπουλου: «Ο θάνατός σου έγινε σκάνδαλο και όχι απλά ένας θανατούλης»
Η ανάρτηση του συγκατοίκου του Ζακ Κωστόπουλου: «Ο θάνατός σου έγινε σκάνδαλο και όχι απλά ένας θανατούλης»

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του συγκάτοικου του Ζάκ Κωστόπουλου:

#ΑντιοΖαχαρίαΜας

Σε είχα ακούσει χρόνια πριν όσο ήμουν στην Καλαμάτα…. Και σαν Ζακ αλλά και σαν Zackie Oh…

Ενεργός ακτιβιστής χρόνια στο κίνημα, καλλιτέχνης, αρθρογράφος, ηθοποιός και Ντραγκ περφορμερ…

Όταν ήρθα στην Αθήνα για πρώτη φορά σε ανά από τα πάρτυ σε είδα στην σκηνή ήσουν η Zackie τόσο δυναμική, σκληρή, γοητευτική με τσαγανό και πυγμή, ήρθα να σου πω πόσο σε θαυμάζω και ντραπηκες σαν μικρό παιδάκι τα είπαμε λίγο και μετά έφυγες…

Ένα βράδυ εκεί που καθόμουν μέσα στην απελπισία μου και χαζευα δέχτηκα ένα μήνυμα…

«Hello αγάπη τι κάνεις? Έχεις βρει που να μεινεις?? Αν όχι, έχω εγώ χώρο στο σπίτι αλλά και εγώ θέλω να φύγω, οπότε αν θες έλα να μεινεις εδώ για την ώρα και μετά το βλέπουμε και μαζί, αν τα πάμε καλά στην συγκατοίκηση, να βρούμε μαζί ένα νέο σπίτι… Και εννοώ με δωμάτιο δικό σου, δεν θα είμαστε στριμωχτα, είναι μεγάλο το σπίτι.. Έλα όποτε θες και τώρα αν είναι… ”

Δεν με ήξερες καν και αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που μου είπες…

Ήρθα στο σπίτι άνοιξε η πόρτα και σε είδα… Ένα απλό αγόρι, τόσο ντροπαλό που ούτε καν με κοιτούσες, φορούσες ένα τζιν και ένα κοντομάνικο.. Κοιτάζοντας το πάτωμα και εγώ τα τέλεια γυαλιστερά σγουρά μαλλιά σου…

Πετάχτηκε και ο Σνούπι όλο χαρά και ναζί…

Κάτσαμε τα είπαμε κάναμε ένα τσιγάρο, μου έδειξες το δωμάτιο μου και το σπίτι και με άφησες να ηρεμήσω…

Από τότε ξεκίνησε το ταξίδι μας, μαζί στα δύσκολα μαζί και στα εύκολα…

Μετακόμιση στην μετακόμιση…

Ποτά, ξενύχτια, σόου… Ήσουν για μένα μάνα, πατέρας, αδελφή….

Πάντα μου έλεγες να προσέχω γιατί ο κόσμος δεν είναι όπως φαίνεται και ξέρεις εσύ τόσα χρόνια στο κουρμπέτι…

Ένιωθες ασφάλεια στην πλατεία Αμερικής γιατί με τόσους πρόσφυγες και αλλοδαπούς στην γειτονιά να έχουν πάντα το νου τους, ήταν πάντα ασφάλεια για σένα.. Και είχες δίκιο το ίδιο ήταν και για μένα αργότερα…

Στα πρώτα μου γενέθλια στην Αθήνα έγινες η Drag mama μου με παρουσίασες στο κοινό όλο χαρά και καμάρι και έτσι έγινα η κόρη σου ή GingerEla…

Αλλοτε αντιστρεφονταν οι ρολόι και ήμουν εγώ ή μάνα και εσύ ή κόρη και πάλι ξανά…

Πάντα είχες λίγα ρούχα γιατί προτιμούσες να ψωνίζεις για την Zackie Oh ρούχα και καλλυντικά πάρα για τον Ζαχαρία…

Ετσι σε φώναζα κάποιες φορές και δεν σου άρεσε αλλα ήταν τόσο όμορφο το Ζαχαρίας…

Σε παρακαλούσα να βάζεις τα ρούχα μου που είχα τόσα και εσύ πάνταε ρωτούσες πριν βάλεις το οτιδήποτε, πότε δεν ακουμπούσες ούτε το ποτήρι μου αν δεν με ρωτούσες πρώτα…

Όταν δεν ήμουν καλά μου έλεγες αστεία και χαβαλεδιαζαμε για να μου φτιάξεις το κέφι και πάντα το κατάφερνες…

Έφυγες πολύ άδικα γαμωτο…

Όλα αυτά τα χρόνια παλευες με θεούς και δαίμονες…

Τελευταία τα είχες καταφέρει γαμωτο και αυτό είναι ακόμα πιο άδικο…

Έκανες νέα αρχή, προσεχές τις εξετάσεις σου, και είχες αρχίσει να μπαίνεις σε μια ρουτίνα…

Έφυγες άδικα αλλά ακόμα και με το θανατο σου έκανες ακόμα ένα καλό…

Και όπως πάντα έλεγες… Ο θάνατος σου θα μείνει στην ιστορία… Έγινε σκάνδαλο και όχι απλά ένας θανάτουλης… Έτσι έλεγες πάντα θα φύγεις με θεαματική έξοδο…

Ετσι και έκανες…

Δικαιοσύνη θα αποδώθει να είσαι σίγουρος…

Γλέντα τους νέους σου φίλους όπου κι αν εισαι και θα τα ξαναπούμε….

Φιλιά αγάπη.

Δικαιοσύνη θα αποδώθει να είσαι σίγουρος…

Τι λες αγόρι μου ; Σου είπε ποτέ τέτοιο πράγμα ο Ζαχαρίας; Αποκλείεται. Μόνο δικαιοσύνη δε θα αποδοθεί. Ούτε κι εκείνος με τέτοιο “βαρύ”  βιογραφικό  το πίστευε. Και τώρα,όπως πάντα, στην εκτός από φαιδρή και Μπανία χώρα, θα αποδειχτεί περίτρανα.

΄Αντε,γεια, κι απο μας εδώ Ζακ.  Καλό κατευόδιο,ρε φίλε!

_______________________________________________________________

 

1. Προσήγαγαν προληπτικά αρχηγικό μέλος του Ρουβίκωνα

 

Σε προληπτική προσαγωγή του αρχηγικού μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρωινή Θεία Λειτουργία. Ομάδα 30 ατόμων διέκοψε τη Λειτουργία φωνάζοντας συνθήματα.

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα μελών του αντεξουσιαστικού χώρου, αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Ρουβίκωνας υποστήριξε ότι η «παρέμβαση», όπως χαρακτήρισε την εισβολή, έγινε «για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στον δρόμο όσους διαμένουν στη στέγη αστέγων της ενορίας».

Ο ίδιος ο Γιώργος Καλαϊτζίδης σχολίασε στον λογαριασμό του στο Facebook, για την εν λόγω εισβολή, «και ο άγιος φοβέρα θέλει».

 

Ανάμεσα στους κατά καιρούς παλικαρισμούς  (εκ του ασφαλούς) και τα ακατανόητα ( κάποια)  “ντου” που  έκαναν οι Ρουβίκωνες, να  όντως και μια παλικαριά χτες  στην εκκλησία.  Υποκλινόμαστε.

Ο λόγος;  Ο ευσεβής κλήρος και το ποίμνιον  πάνε να πετάξουν έξω   από τη στέγη αστέγων τους  στον ήλιο μη έχοντας μοίρα!

Και κοιτάξτε ανακλαστικά από τους και εν τη Αστυνομία ευσεβείς χριστιανούς. ΄Εσπευσαν, επειδή τους …εσηκώθη η αγία αυτών τρίχα από το ανοσιούργημα να διακόψουν τη…θεία λειτουργία τα Ρουβικωνάκια ,να μαζέψουν τον αρχηγό τους (άκου αρχηγικό μέλος ο Καλαϊτζάκης!Σύνελθε, ρε Γιωργάρα).

Αλήθεια ποιος ανεγκέφαλος έδωσε αυτή την εντολή; Να τον βάλουμε στις κατάμαυρες  δέλτους τις ιστορίας με όλο μαζί το παπαδαριό που έχει εξασφαλίζει μόνιμη και εις το διηνεκές θέση σ΄ αυτές.

2. Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» -Δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη
Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» -Δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη

 

Περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τη δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε βάρος των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού- που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εμφάνισή τους στον εισαγγελέα.

Η δημοκρατία έχει αντισώματα. Η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική, που θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει ή να εκφοβίζει τον Τύπο. Δεν είναι μια προσωπική νίκη του “Φιλελεύθερου” ή των δημοσιογράφων. Είναι μια νίκη της δημοκρατίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λάμψιας. «Στον δυτικό κόσμο η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη. Η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει. Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές της Αθήνας. Νομίζω ότι αυτή η ημέρα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο. Κυρίως πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, την ελεύθερη βούληση και την ελευθεροτυπία. Την ελευθερία των δημοσιογράφων να αποκαλύψουν την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Σε δηλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «Πριν από δύο εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μεσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε».

 

΄Αρα, κύριε εισαγγελέα της Ν.Δ ,που άφησες ελεύθερους χωρίς δίκη τους καταγγέλλοντες με βαριές κατηγορίες τον υπουργό ΄Αμυνας, μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας,μέχρι και αν δικάσετε τους κατηγορουμένους  να λέμε πως ο Πάνος Καμμένος  είναι λαμόγιο. Μάλιστα.

Το άλλο επίσης  διασκεδαστικό ,αν δεν ήταν θλιβερό και αντριχιαστικό, είναι πως οι εισαγγελείς και οι διαστές, σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημοσιογράφων  των κομματικών και των δικηγόρων  παραπάνω, λειτουργούν με εντολές από τα κομματικά γραφεία.  Απίστευτα εξωφρενκό, αληθινό όμως.

Ω, τί κόσμος (αυτός των εξουσιών), μπαμπά! Ας τον γκρεμίσουμε,λοπόν, μήπως και φτιάξουμε κάποτε μια κοινωνία, που θα διαβάζουν τα μέλη της  τα σημερινά κατορθώματα  της πολιτικής και της δικαιοσύνης και θα φρίττουν.

3.Ζάεφ: Πετύχαμε τους στόχους των προγόνων μας, «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»
O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: Twitter/Zoran Zaev)

Στην αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας από την Ελλάδα στάθηκε ο Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του στη Γευγελή, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάνε κράτει στη δημαγωγία σου , ώγαθέ  Ζάεφ. Αν μη τι άλλο,  ως αντιστόρητο είναι και αστείο να λες πως μιλάς τη γλώσσσα (Μακεδονιστί”), όπως την ομίλησε ο Αλέξανδρος όσο ζούσε και  λίγο πριν πεθάνει!

Η γλώσσα που μιλάτε είναι σλαβική. Και οι Μακεδόνες,τουλάχιστον γλωσσικά,  δεν υπήρξαν προγονοί σας. Απλά οι πατεράδες σας Σλάβοι κατοίκησαν εκεί που εκτεινόταν  κάποτε το κράτος της αρχαίας Μακεδονίας. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Επίσης θα πρέπει να αντιληφθείς πως ως υποψήφια η χώρα σου για τις ΗΠΕ, οφείλεις  να διδάξεις το λαό της πως τελειώνουν οι εθνικσμοί.Και οι βόρειοι και οι Νότοι Μακεδόνες πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζεστε  ως Ευρωπαίοι και όχι με ονόματα που πια δεν έχουν καμιά σημασία στην πράξη.

4.α. ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ο καιρός τρελάθηκε -Από αύριο χειμώνας, κάθετη πτώση θερμοκρασίας ως 15°
Ξαφνικά χειμώνας αύριο, κάθετη πτώση θερμοκρασίας / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

 

β.Τελευταία ημέρα καλοκαιριού: Δραματική αλλαγή του καιρού από αύριο, πτώση έως 15 βαθμούς
Μίνι κακοκαιρία /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News-

Πηγή:

 | iefimerida.gr

 

΄Ερχεται το τέλος σας. Ετοιμαστείτε. ΄Οσο ζήσατε, ζήσατε. Η προνοφυλλάδα και ο μέγας επιστήμονας…μετεωρο-αστρο-λόγος Γιάννης Καλλιάνος  σας προειδοποίησαν.  Τη βγάζετε δεν τη βγάζετε με τον καιρό που τρελάθηκε.

Στο μεταξύ, τα ούφο της παραπληροφόρησης  δεν πήραν είδηση πως φτάνει οσονούπω  ο  Οκτώβρης, πως τα πρωτοβρόχια έπρεπε κιόλας να έχουν ξεκινήσει και πως οι παλιοί ,που κάτι ξέρανε παραπάνω από τον Καλλιάνο, λέγανε  “από Αύγουστο χειμώνα”.   Ψιλά γραμματα.

Ντροπή! Βγάζετε το ψωμί σας, πουλώντας  τρόμο ,πέρα από ψεύδη.

5. Η 53χρονη Μόνικα Μπελούτσι στην πασαρέλα -Κλασική, θρυλική κινηματογραφική ομορφιά

 

Άξιο κορίτσι! Με το μπούτι έξω  και μόνο ,έβγαλε το …παντεσπάνι της. Και εκ του ασφαλούς.

Δε θα τιμωρηθούν ποτέ αυτές οι “παστρικές”. Τουλάχιστον , όσο οι κοινωνίες  καλλιεργούν στο έπακρο το σεξισμό. ΄Οσο  οι κλαρινογαμπροί ασκούνατια στο άθλημα να εκτελούν ό,τι κινείται και τα ξέκωλα έχουν εξ απαλών μέχρι  σκληρυμένων ονύχων, ως κέντρο του κόσμου, το και καράβι σέρνον αιδοίον  τους.