ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Συλληφθείς για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Φοβάμαι για τη ζωή μου.
Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Κωστόπουλου / Φωτογραφία: Intimenews-ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

video/446269/kare-kare-o-xylodarmos-kai-o-thanatos-toy-zak-kostopoyloy-sklires-eikones

΄Ενα καθίκι. Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Και έχει υποστεί τέτοια ηθική διάβρωση, που όχι μόνο δε ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημά του να λιντσάρουν μαζί με το φίλο του  εναν ανήμπορο άνθρωπο, που έκανε ό τι έκανε χωρίς να έχει επίγνωση της πράξης του, αλλά ο θρασύδειλος φοβάται τώρα  για τη ζωή του, μας λέει.

Αλλά, μια τέτοια ζωή χωρίς άρωμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης   τί τη χρειάζεται;  Γιατί δε βάζει μια πέτρα στο λαιμό  του  να πέσει στο Φάληρο; Αλλά, σιγά που έχουν αυτά τα άνανδρα θρασίμια  τέτοιο  ηθικό ανάστημα. Εκεί θα ζει, όσο ζει  αφύσικα, παρορμητικά  και προπαντός  ανίκανος να συνειδητοποιήσει  γιατί τώρα πια δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στην κοινωνία των ανθρώπων.

_____________________________________

1. Μετά το σάλο η Δικαιοσύνη κάνει πίσω για το Μάτι -Θα συνεχιστούν οι έρευνες για ευθύνες
Θα συνεχιστούν οι έρευνες για ευθύνες στο Μάτι Φωτογραφία: EUROKINISSI-Τατιάνα Μπόλαρη

 

Η Δεξιά  προσπαθεί από την πρώτη ημέρα των δολοφονικών πυρκαγιών σε Βουτζά και Μάτι να  γίνει από κατηγορούμενος κατήγορος. Κι εδώ συνεχίζει με τις φυλλάδες της,  τάχα να κόπτεται για τη συνέχιση των ερευνών, που πρέπει, όμως, να τις τρέμει αν γίνουν σωστά και αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Τότε ο  θρασύτατος “υιος” Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί πως έχει ακέραιη την ηθική ευθύνη για το έγκλημα, που διέπραξαν εθνικιστες της παράταξής του. Και είναι τυχεροί  στη Δεξια που υπάρχει μια κυβέρνηση  σήμερα  στη χώρα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να  μείνει στην εξουσία.

΄Εγινε, ως γνωστό, κυβέρνηση,  διαπράττοντας το φοβερό έγκλημα της συμφωνίας (ομερτά)  Αλέξη Τσίπρα- Κώστα Καραμανλή.  Φάση εκείνης της ανίερης συμφωνίας είναι και  η απροθυμία  της κυβέρνησης  να ταυτοποιήσει  τους  δολοφόνους που έκαψαν  99 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2018.

2. ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μπροστά η ΝΔ με 12 μονάδες διαφορά
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης- φωτογραφία intimenews

 

Μη λέμε τα ίδια. “Πέτσινες” είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις που τις παραγγέλουν όσοι πληρώνουν καλά. Η πραγματική  διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν είναι αυτή την ώρα  μεγαλύτερη από 4-5 μονάδες.

Αλλά κι αυτή η διαπίστωση είναι τραγική για ένα σύστημα, που επιτρέπει στον υιό του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να προαλείφεται πρωθυπουργός και το   έκτρωμα του Μιχαλολιάκου (σπλάχνα από τα σπλάχνα της Δεξιάς) να διεκδικεί την τρίτη θέση!

Ν.Δ και Χ.Α  δεν πρόκειται συγκεντρωτικά να πάρουν πάνω από  1.8-2 εκατομμύρια ψήφους (Η Χ.Α δε θα ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες). Το σύνολο του εκλογικού σώματος είναι 10 εκατομμύρια.    Δε χρειάζονται περισσότερα για να φανεί  η παράνοια του φαινομένου.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο “αντιδημοκρατικές” και βρώμικες   είναι οι εκλογές, που δίνουν τέτοιες κυβερνήσεις και σειρές επιτυχίας στα κόμματα. Και η επικράτηση των ολίγων έναντι των πολλών είναι, λέει, επίτευγμα  του…δημοκρατικού τους πολιτεύματος! Καμιά τσίπα οι…δημοκράτες.

 

3. ΣΤΟ SIGMATV
Κύπρος: Ξέσπασαν σε κλάματα οι παρουσιαστές όταν έμαθαν ότι σώθηκαν τα παιδιά που είχαν απαχθεί

Κύπρος: Ξέσπασαν σε κλάματα οι παρουσιαστές όταν έμαθαν ότι σώθηκαν τα παιδιά που είχαν απαχθεί
Θέατρο μου μυρίζει  Παράσταση. . Η τηλεθέαση σπάει κοντρόλ με τέτοια  κροκοδείλια  δάκρυα.  Και τα δίνουν όλα, για να την πετύχουν.

Τα λέμε τέτοια,  γιατί χρόνια  τώρα που πνίγονται προσφυγόπουλα  δίπλα τους στην Κύπρο ,  δεν ακούσαμε  τους στεναγμούς των δακρύων της αισχρής συντεχνίας   από τα “γυαλιά”, που δίνουν καθημερινά παράσταση και  παρουσιάζουν την είδηση, όπως αυτοί γουστάρουν. Κατακρεουργημένη και εξυπηρετούσα τα σύμφέροντα  των αφεντικών τους.

 

4.α. Ιαπωνικά ρομποτικά οχήματα προσεδαφίστηκαν με επιτυχία σε αστεροειδή
Το ρόβερ Minerva-II-1 στην επιφάνεια του αστεροειδούς Ryugu (Φωτογραφία:JAXA/AP)
β. Η διαστημική βάση στον Αρη που οραματίζεται ο Ελον Μασκ
μακέτα/Φωτογραφία: Twitter

 

γ.Αθηνά Κουστένη: Η αστρονόμος πίσω από τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την προώθηση της πλανητικής επιστήμης
Η αστρονόμος του Αστεροσκοπείου του Παρισιού, φωτογραφία: ellines.com

Ένας νέος οργανισμός για την προώθηση της πλανητικής επιστήμης στην Ευρώπη, η Europlanet Society, δημιουργήθηκε και μάλιστα έχει αντιπρόεδρο μια διακεκριμένη ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς, την αστρονόμο Αθηνά Κουστένη του Αστεροσκοπείου του Παρισιού.

Τίποτα δε σταματά πλέον τον ΄Ανθρωπο από το θαύμα της κατάκτησης του διαστήματος. Δε θα είναι πολύ μακριά η ημέρα που τα …νιόπαντρα ζευγάρια θα προγραμματίζουν το μήνα του μέλιτος σε  κάποιο κοντινό η μακρινό από τη γη αστέρι.Κι ακόμα πιο θαυμάσια θα είναι η μέρα  που συγκάτοικοί μας στο απέραντο Σύμπαν, θα δώσουν το στίγμα της υπαρξής τους.

Συγκλονιστικές ημέρες έρχονται. Και είναι έτοιμος ο άνθρωπος  ψυχολογικά   να δεχτεί όλες αυτές τις   απερίγραπτες συγκινήσεις που επιφυλλάσει η επστήμη στο ανθρώπινο γένος. ΄Εχουν ωριμάσει οι καιροί.