ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Σαν σήμερα το 1989, η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17Ν
Ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τις 17Ν στις 26 Σεπτεμβρίου 1989

Ούτως  ή άλλως, οι  με  πολλές αμαρτίες βεβαρημένες   ελληνικές,  διωκτικές αρχές και η… αόματη  ελληνική δικαιοσύνη ουδέποτε  θα “έβαζαν το μαχαίρι στο κόκαλο”,  για να ερευνήσουν τη σχέση των δολοφόνων του Παύλου Μπακογιάνη με άλλα πρόσωπα . Κι αυτά είναι γνωστό πια πως δεν ανήκαν  στην ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αλλά εκινούντο μέσα στο κομματικό, συνταγματικό, λεγόμενο τόξο.

Εκείνη η δολοφονία δεν είχε  και δεν μπορούσε να έχει καμιά σχέση με ένοπλη λαϊκή βία. Το έχουμε αναλύσει το θέμα επανειλημμένα.΄Ηταν “συμβόλαιο θανάτου” που εκτελέσανε οι Κουφοντίνες και οι Ξηροί.  Και η Ιστορία  αρνείται να παριστάνει  τον ουδέτερο -αδιάφορο παρατηρητή και κριτή σε τέτοιο έγκλημα.

____________________________________________________________
1. ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΛΗΣΗ;»
Σκληρή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη κατά Αλέξη Τσίπρα -Για την κλήση του Λαφαζάνη στην Ασφάλεια
Ο Μίκης Θεοδωράκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίθεση στον πρωθυπουργό, με σκληρές εκφράσεις, έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, για την κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κρατική Ασφάλεια για απολογία.

Στη δήλωσή του, ο μουσικοσυνθέτης αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «Μανιαδάκη»- ο υπουργός Ασφαλείας του Ιωάννη Μεταξά- ενώ διερωτάται «Να αναμένω κι εγώ τη δική μου κλήση “δι’ υπόθεσίν μου” (και στο βάθος Μακρόνησος);».

Αναλυτικά η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;

(Ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξά υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).

Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού.
Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);
Προτρέχω…

Κάτω τα χέρια από τον Λαφαζάνη (και κάθε Λαφαζάνη)!

Αυτό έχω να σας πω».

Εσάς, κύριε Μίκη Θεοδωράκη μας, αν θα σας καλούσαν στην Ασφάλεια σήμερα ,θα ήταν  για να σας συγχαρούν και  να σας απονείμουν εύσημα για την πατριωτική στάση του Ελληνάρα, που κρατάτε τα τελευταία χρόνια.

 Ως κομμουνστή, αποκλείεται να σας καλούσαν,, πρώτα, γιατί  στις ημέρες μας  δεν προσάγουν πια … κομμουνιστάς, και ύστερα,  γιατί εσείς δεν είστε κομμουνιστής. Κι ας λέτε. Τουρκοφάγος, Σκοπιανοφάγος, Εβραιοφάγος και κομμουνιστής δε γίνεται!

Απλά έχετε χάσει πλέον το μέτρο (“τα αυγά και τα καλάθια” καλύτερα) και ψάχνετε αφορμές να κάνετε ντόρο. Πάντα ,απεδείχθη από την προσωπική σας πορεία,  πως αυτό  πρωτίστως  σας ενδιέφερε. Η δημοσιότητα και η αναγνώριση.Τα θυσιάζατε όλα για…πάρτη τους.

Το  λέμε τώρα μετά λόγου ιστορικής γνώσεως , αφού “ρίξατε μια κλωτσιά στη γεμάτη γάλα καρδάρα” και το χύσατε. Και ως γνωστό, “τα στερνά  νικούν  τα πρώτα”.

Τίποτα δεν μπορεί να  καταργήσει πια την αντριχιαστικη φράση “αδέρφια μου Φασίστες και Ναζί” στο Σύνταγμα. Η Ιστορία σας χρέωσε με αισχρή προδοσία   και δεν μπορίτε πλέον, όσο κι αν απεγνωσμένα  προσπαθείτε, να ψαρεύετε …αριστερά.  Ανήκετε εξ ολοκλήρου στα αδέρφια σας εθνικιστές  που θα τους βρείτε σήμερα να ανήκουν  στη διευρυμένη παράταξη της Δεξιάς, που εξικνείται ως και  τη Χρυσή Αυγή.

 

2. ΣΕ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011
Τι είναι ο θεσμός του «Παρατηρητή της Γειτονιάς» που έσωσε τα δύο 11χρονα Ελληνόπουλα από τον απαγωγέα τους
Τι είναι ο θεσμός του «Παρατηρητή της Γειτονιάς» που έσωσε τα δύο 11χρονα Ελληνόπουλα από τον απαγωγέα τους

 

Το αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής των δύο 11χρονων Ελληνόπουλων, χθες στην Κύπρο, είχε έναν «αφανή» πρωταγωνιστή: τον «Παρατηρητή της Γειτονιάς».

Πρόκειται για έναν θεσμό που άρχισε να εφαρμόζεται από το 2011 στη Μεγαλόνησο και, σύμφωνα με τη στατιστική, έχει αποφέρει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, με περιορισμό των εγκλημάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.

Τι ακριβώς, όμως, είναι ο θεσμός του «Παρατηρητή της Γειτονιάς»;

Με δυο λόγια, οι πολίτες εντάσσονται στον θεσμό οικειοθελώς και σε περιπτώσεις εγκλημάτων όπως το χθεσινό η αστυνομία τούς στέλνει μηνύματα sms, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το εκάστοτε περιστατικό. Στη συνέχεια, ο πολίτης, αν θεωρεί ότι κάτι έχει υποπέσει στην αντίληψή του που να ταιριάζει με όσα περιγράφει η Αστυνομία, επικοινωνεί με τις Αρχές παρέχοντας λεπτομέρειες.

Εξαιρετική πρωτοβουλία. Και σωτήρια, όπως αποδείχτηκε.

΄Ηρθε η ώρα να γίνει ο κόσμος ένα τεράστιο “Μάτι”. Σε κάθε  δρόμο, πλατεία, στενό και σοκάκι να υπάρχουν κέμερες που θα καταγράφουν το καθετί. ΄Οπως έγινε  με την ερασιτεχνική κάμερα στην Ομόνοια και  μάθαμε για  το φονικό  λιντσάρισμα του τραγικού Ζακ. Αλλιώς, θα εισέπραττε  και συγχαρητήρια ο εγκληματίας μαγαζάτορας με  τον τραμπούκο  φίλο του.

΄Οποιος δε διαπράττει παρανομίες, εκείνος που δεν “έχει χεσμένη τη φωλιά ” του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.Ο παραβατικός, ,ο παράνομος,ο  διεστραμμένος, ο διαπλεκόμενος, το λαμόγιο, ο διπρόσωπος, αυτοί έχουν  το πρόβλημα. Για να μην  ξεσκεπάζονται οι πομπές τους. Ο έντιμος, ο νουνεχής και σώφρων  δεν έχει ανάγκη τη διασφάλιση των “προσωπικών του δεδομένων” ή  της ιδιωτικότητάς του. Αυτά δεν παραβιάζονται από την κάμερα ,ούτως ή άλλως

Στις μελλοντικές κοινωνίες   το “Μάτι” του δορυφόρου, οι δημόσιες κάμερες θα είναι οι επαναστατικές αλλαγές σε εκείνες τις εποχές. Ανά πάσα στιγμή ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αποδεικνύει, αν  χρεάζεται ,  πως δεν είναι ένοχος, αν τον κατηγορήσουν.

Σε αυτές  τις κοινωνίες δε θα μπορούν πια  να σταθούν  Χρυσαυγίτες που  μαχαιρώνουν εξαθλιωμένους  μετανάστες και…   σφυρίζουν αδιάφορα. Ούτε τον  Κορκονέα με το φίλο του, δολοφόνοι  αμφότεροι λίγα χρόνια πριν του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο, θα  τους παρουσίαζε ο κάθε  συνήγορος της επαγγελματικής…ποιότητας ενός Κούγια,  ως   “παρθενόπες”  ,που τρομοκρατήθηκαν στα Εξάρχεια ,έβγαλε  το όπλο ο ένας και με την ανοχή του ο άλλου,  σκότωσαν ένα παλικαράκι  στα καλά καθούμενα.

 

3. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΑΦΓΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή στην Θέμη Σκορδέλη και δύο ακόμη χρυσαυγίτες
Η Θέμις Σκορδέλη (αριστερά) -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Ένοχη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, την πρώην υποψηφία της Χρυσής Αυγής, Θέμη Σκορδέλη, και δύο ακόμη άτομα, για το μαχαίρωμα ενός Αφγανού, το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το δικαστήριο επέβαλλε στους 3 κατηγορουμένους-οι οποίοι ήταν απόντες και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους- ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Πρόταση ενοχής έκανε και ο εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας στην αγόρευση του ότι οι κατηγορούμενοι είχαν στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος.

Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα» είπε ο εισαγγελέας.

Το θύμα, περιέγραψε τι συνέβη εκείνο το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι ήταν με δύο φίλους του στον δρόμο, όταν ξαφνικά τον πλησίασαν 15 άτομα, με την γυναίκα να δίνει εντολή στους δύο άνδρες, να τους χτυπήσουν.

«Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Αργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα» είπε το θύμα.

Στον πρώτο βαθμό, η Θ. Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Και μείωση της ποινής και αναστολή!  Τί έχουν πάθει οι ΄Ελληνες δικαστές;  Ντροπή!