ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. Αναζητούν τον 2ο άνδρα που ξυλοκόπησε τον επίδοξο ληστή-Δίωξη στον κοσμηματοπώλη
Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Ο 33χρονος επιχείρησε να ληστέψει χθες το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια και όπως φαίνεται από το βίντεο που κυκλοφορεί εγκλωβίστηκε στο κατάστημα. Με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι επιχειρεί να σπάσει την πόρτα. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει και φανερά καταβεβλημένος και ζαλισμένος προσπαθεί να βγει από το κάτω μέρος της βιτρίνας. Η βιτρίνα σπάει και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου (ο οποίος αρχικά πετούσε πέτρες στον επίδοξο ληστή) με έναν ακόμη άνδρα αρχίζουν τα λακτίσματα σε βάρος του 33χρονου. Στο πεζοδρόμιο μαζεύεται κόσμος και οι δύο άνδρες συνεχίζουν τα χτυπήματα μέχρι την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Δύο λεπτά αργότερα φθάνει η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ. Αρχικά οι άνδρες του ΕΚΑΒ δένουν το κεφάλι του 33χρονου ωστόσο εκείνος παίρνει ένα κομμάτι γυαλί και απειλώντας προσπαθεί να ξεφύγει. Λίγα μέτρα πιο κάτω και ενώ ο 33χρονος πέφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες, τον ακινητοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και του παίρνουν το γυαλί. Ο 33χρονος μεταφέρθηε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε χθες το βράδυ.

β.Η ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ
Νέο βίντεο σοκ από την αιματηρή απόπειρα ληστείας στην Ομόνοια
Νέο βίντεο σοκ από την αιματηρή απόπειρα ληστείας στην Ομόνοια

Εντελώς διαφορετική η είδηση σήμερα. Και είναι φανερό πως εδώ έχουμε υπέρβαση άμυνας.  Ο τραυματισμένος ληστής, αφού είναι πλέον φανερά ανίκανος να προξενήσει κακό, δέχεται επίθεση και από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ,έναν άλλο άντρα , αλλά και από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Καθαρή υπέρβαση άμυνας . Δίωξη πρέπει να ασκηθεί και εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ,αν θέλουμε “να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη”.

2. α. Υπ. Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου: Ολοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο
Καλογήρου /Φωτογραφία: Intime News-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
β. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ
Πόλεμος Καμμένου-Βαξεβάνη-Μαντζουράνη για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων
Πόλεμος Καμμένου-Βαξεβάνη-Μαντζουράνη για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να κάνουν μια δουλειά,όπως την κάνουν,ανήθικη. Και συνήθως αυτή η δουλειά  είναι η παραπληροφόρηση, σύμφωνα με τις υποδείξεις (συμφέροντα)  του αφεντικού και τους προσανατολισμούς-επιδιώξεις του Μέσου  στο οποίο έχουν προσληφθεί.

Επομένως, ο “πληρωμένος κονδυλοφόρος”, εύκολα θα λοιδωρήσει, θα συκοφαντήσει, θα εξευτελίσει όποιον η εργοδοσία ,για τους δικούς της λόγους, βάλει στο στόχαστρο. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό. Η γκεμπελική αρχή “λασπολογείτε, στο τέλος κάτι μένει”,εφαρμόζεται και μάλιστα με επαγγελματικό τρόπο στην εμπορική δημοσιογραφία.

Οπότε, είναι αυτονόητο πως το θύμα  που για λόγους συμφέροντος, εκδίκησης, κακοήθειας, φανατισμού   (οποιουδήποτε) δέχτηκε επίθεση από δημοσιογράφο,  έχει χίλια δίκια,αν πιστεύει πως θίγεται, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.  Κι  αυτό πρέπει να γίνει με την αυτόφωρη διαδικασία και η δίκη να διεξαχθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, επειδή η αναβολή και η …εν καιρώ εκδίκασή της (μετά από χρόνια,όπως συμβαίνει στην Ελλάδα), εκθέτει ανεπανόρθωτα το μηνυτή, αφού θα παραμένει για πολύ χρόνο όμηρος του θύτη του και βουτηγμένος, ως την εκδίκαση της μήνυσης στη λάσπη που έβαλε στον ανεμιστήρα ο πληρωμένος  γκεμπελίσκος.

3.Συνάντηση Τσίπρα με θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς: Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ (Φωτογραφία: Twitter)

Με τους ακροδεξιούς ,που τους κατηγορεί ο πρωθυπουργός τώρα ως τραμπούκους, συνεργάζεται στην κυβέρνηση. Οι ακροδεξιοί τον  στηρίζουν μετά την εξωφρενική συμφωνία προ ετών  (ομερτά) Κώστα Καραμανλή-Αλέξη Τσίπρα.

Τη μια είναι καλοί και την άλλοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη; “Δε χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”.  Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός με ποιους είναι.

Αυτή η διγλωσσία στην πολιτική είναι η μια από τις ανεξάντλητες  μεθόδους εξαπάτησης και δημαγωγίας των κομματικών. Και συνήθως  η προσφιλέστερη.

4. Times: Συνεργάτες της Μέι κάνουν «πολεμικούς σχεδιασμούς» για πρόωρες εκλογές
Η Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ Jack Taylor)

Αυτό το υπερφίλαο και εθνικιστικό κομμάτι του εγγλέζικου πληθυσμού, που εκμεταλλεύτηκε την ΑΠΟΧΗ και έβγαλε τη χώρα από την Ε.Ε,πρέπει να φάει γερή σφαλιάρα. “Η μούρη του χώμα”. Σε καμια περίπτωση δεν μπορεί να υποχωρήσει η Ε.Ε και να επιτρέψει να πέσουν στα μαλακά οι  ψωνισμένοι ΄Αγγλοι εθνικιστές.

Αν δεν τιμωρηθεί σκληρά η Μέι, οι Ιταλοί, οι Τσέχοι, οι Πολωνοι, οι Ούγγροι με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις θα πάρουν σειρά στην έξοδο. Δεν αποκλείεται αργότερα να ακολουθήσει και ο δικός μας εδώ προαλειφόμενος ως πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γνωστός και ως ο “΄Ορμπαν της Ελλάδας”.

Η μόνη λύση είναι να έχουν  σκληρή τιμωρία  όσοι Εγγλέζοι ειπόλαια,φανατικά,ανεγκέφαλα  φήφισαν να βγει η χώρα από την οικογένεια της ΕΕ.Για παραδειγματισμό .”Προς γνώση και συμμόρφωση”

5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΒΙΑΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ
Εκατοντάδες Τούρκοι δικηγόροι στις φυλακές- Ως υποστηρικτές του Γκιουλέν
Τουρκικό δικαστήριο/Φωτογραφία: ΑΡ

 

Κατά τα άλλα ο δικτάτορας της Τουρκίας μιλάει για…πραξικοπηματίες, που θα κατέλυαν τη…Δημοκρατία του!  ΄Εχουν προ πολλού χάσει τη σημασία τους οι λέξεις. Γνωστό αυτό.