ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. DW: Σώστε τα παιδιά στη Μόρια -4 απόπειρες αυτοκτονίας σε 1 εβδομάδα
Δραματική έκκληση για τα παιδιά στη Μόρια (Φωτογραφία: AP/ Petros Giannakouris)

Υπάρχουν στον κόσμο παιδιά α,β,γ κατηγορίας  . Και όσο υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις σε αυτήν ειδικά  την κοινότητα, ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει παταγωδώς στην καλλιέργεια του ανθρωποκεντρισμού. Ποιότητα….μηδέν!

΄Οταν παιδιά 6 ετών βιώνουν την απόγνωση και προτιμούν το θάνατο από τη ζωή, πρέπει να ντρεπόμαστε ΟΛΟΙ. Με πρώτους ,όσοι είμαστε γονείς. Κι αλλοίμονο σε εκείνους που απαιτούν να επιχειρηματολογήσουμε κιόλας. Να εξηγήσουμε το γατί.

 

2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πέθανε η γυναίκα του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν, στην οποία επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας
Ο φρουρός της πρεσβείας του Ιράν τη στιγμή της επίθεσης Ρουβίκωνα -Φωτογραφία: Liveleak

 

Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ !

Αναφερόμαστε στον “πρωταγωνιστή” της “επιδρομής “στην Πρεσβεία του Ιράν του οποίου το μεγαλείο της ψυχής του, αδιαφόρησε για τις “σειρήνες’ των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα “αργύρια” της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς , έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης.

Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, ΕΚΤΟΣ από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν , ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν !

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες , την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμών ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης .

Εμείς ζητούμε ταπεινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του !!

 

Λίγες ημέρες πριν, συνάδελφοι των παραπάνω,  συνδικαλιστές κι αυτοί, έβγαλαν καταγγελίες,  πήραν σβάρνα τα κανάλια και “έσυραν τα εξ αμάξης”  στο δύστυχο φρουρό, επειδή…”αυτή δεν είναι ούτε εμφάνιση ούτε στάση αστυνομικού” και τέτοια. Μάλιστα,  θα ήταν,υπονοούσε ένας από δαύτους, με εντελώς ξινή μούρη ,σωστός ως αστυνομικός ο φρουρός, αν έβαζε το κασλάνικοφ που κρατούσε να…κελαηδήσει.  Σήμερα, στο μεταξύ σε άλλη ανακοίνωση οι ίδιοι κλαίνε για την τιμωρία του συναδέλφου τους!

Αληταριό. ΄Οπως άπαντες  οι συνδικαλιστές και εργατοπατέρες. Δεν έχουν διαφορές,σε όλες τις συντεχνίες. Δημαγωγοί,ανέντιμοι,αναξιοπρεπείς.

3. Γερμανικός Τύπος: «H Toυρκία στα πρόθυρα της κατάρρευσης»
Φωτογραφία: ΑΡ

Μάλλον, οι ανταποκριτές των γερμανικού τύπου στην Τουρκία δεν παρακολουθούν τα δρώμενα δίπλα τους. Δεν αφουγκράζονται την αγανάκτηση, την οργή, τον πόνο των απλών ανθρώπων.

Η κατάρρευση έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό στη γείτονα. Κοντεύει να χάσει το 50% της αξίας της η τούρκικη λίρα.   Θέλετε περισσότερα;

 

4. Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ
O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Κανόνας πλέον .  Σε ό τι λέει ο δικτάτορας της Ρωσίας και οι παρατρεχάμενοί του, η αλήθεια είναι ακριβώς…αντίστροφα. Δεν υπάρχει ίχνος αξιοπιστίας και κύρους στη μαφιόζικη αυτή  ομάδα που κυβερνά τη Ρωσία.

 

5. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, μετά τον θάνατο του επίδοξου ληστή, την Παρασκευή.

Το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορία για βαριές σωματικές βλάβες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα ακόμη άτομο, που καταγράφηκε σε βίντεο- μαζί με τον κοσμηματοπώλη- να κλωτσούν τον επίδοξο ληστή. Ο τελευταίος στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρα μέσα από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική θα είναι η νεκροψία- νεκροτομή, που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του επίδοξου ληστή.

Ηθικό δίδαγμα μετά κι αυτή τη σύλληψη.΄Οταν προσπαθούν να σας σκοτώσουν, να σας ληστέψουν,να σας κακοποιήσουν να μην αντιστέκεστε. Θα πάτε μέσα.  Να κατεβάζετε και τα παντελόνια σας στους κακοποιούς και να υποκλίνεστε  βαθιά στις αυτών μεγαλειότητες τους λογής αλήτες και τα πρεζόνια, που σε σκοτώνουν για ένα ευρώ.

Δεν είναι αυτή κυβέρνηση.  Θυμηθείτε τον ανεκδιήγητο Τόσκα τί είχε πει, όταν  ληστές μπήκαν νύχτα στο σπίτι ενός κατοίκου Κηφισιάς, εκείνος αντιστάθηκε, με αποτελεσμα να τον τραυματίσουν βαριά και αργότερα να πεθανει.  Ο …κύριος τότε υπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας  διαβεβαίωσε πως το θύμα… πήγαινε γυρεύοντας! Σε τέτοιες περιπτώσεις, είπε, κάνουμε τις…κότες.

΄Αει  σιχτίρ,ανεγκέφαλοι!

6. ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για τη μεταφορά μνημείων στο Υπερταμείο: Εχουμε εκχωρήσει την εθνική μας αυτοτέλεια

Ο Μίκης Θεοδωράκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Παρέμβαση στο θέμα της μεταφοράς μνημείων στο Υπερταμείο έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, με επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο Μίκης είναι  η προσωποποίηση της αθλιότητας και του εξευτελισμού. Από το “αδέρφια μου Φασίστες και Ναζί” στο Σύνταγμα, τώρα στην αποστολή επιστολής στα ΝΕΑ που ιδοκτήτη τους έχουν το γνωστό κατηγορούμενο εφοπλιστή για εμπόριο ναρκωτικών.

Και μάλιστα προσωπικά στο άλλο  έκτρωμα της άθλιας δημοσιογραφίας-παραπληροφόρησης,  το “καλόπαιδο” Γιάννη Παπαχρήστο. Γνωστό πασοκοτραφή, πληρωμένο κονδυλοφόρο,που σήμερα  συντηρεί την οικογένειά του      από τα ναρκοδολάρια του αφεντικού του.

Το Φάληρο αμφότεροι δεν ξέρουν πού πέφτει;

7. Βρέθηκε ιστορική επιστολή του Γαλιλαίου -Πώς προσπάθησε να ξεγελάσει την Ιερά Εξέταση
Βρέθηκε κατά τύχη ιστορική επιστολή του Γαλιλαίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Βρέθηκε κατά τύχη ιστορική επιστολή του Γαλιλαίου (

Στα αρχεία της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας βρέθηκε, κατά τύχη, το πρωτότυπο ιστορικής επιστολής του Γαλιλαίου, που θεωρούνταν ότι είχε χαθεί.

Σε αυτή την επιστολή, ο Γαλιλαίος παρέθετε για πρώτη φορά σε έναν Ιταλό φίλο του τα «αιρετικά» επιχειρήματά του ενάντια στο δόγμα της Εκκλησίας ότι ο Ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη.

Η επιστολή ρίχνει νέο φως στη μακρόχρονη διαμάχη του Ιταλού φυσικού και αστρονόμου με τις ρωμαιοκαθολικές αρχές, που είχαν ως κατάληξη την καταδίκη του για αίρεση το 1633. Το επτασέλιδο γράμμα, με την υπογραφή “G.G.” (Galileo Galilei), το οποίο είχε γραφεί 20 χρόνια πριν την καταδίκη του, στις 21 Δεκεμβρίου 1613, αποκαλύπτει ότι στο ξεκίνημα της ιστορικής σύγκρουσης επιστήμης-εκκλησίας ο Γαλιλαίος είχε σαφή συνείδηση των κινδύνων και προσπαθούσε να «νερώσει» τους ισχυρισμούς του.

Το εν λόγω γράμμα ήταν γνωστό, καθώς είχαν γίνει αρκετά αντίγραφά του, ενώ υπάρχουν δύο εκδοχές του: μία που εστάλη από «χαφιέ» στην Ιερά Εξέταση στη Ρώμη και μία άλλη με πιο μετριοπαθή γλώσσα. Επειδή έως τώρα είχε χαθεί το πρωτότυπο γράμμα, δεν ήταν σαφές αν η Ιερά Εξέταση είχε «μαγειρέψει» μια πιο «αιρετική» εκδοχή του γράμματος για να τον ενοχοποιήσει καλύτερα (κάτι που ο Γαλιλαίος ισχυριζόταν στους φίλους του) ή αν ο ίδιος είχε πράγματι γράψει το πιο επαναστατικό γράμμα στην Ιερά Εξέταση, αλλά μετά αποφάσισε να φανεί -ή μάλλον να προσποιηθεί- πιο μετριοπαθής.

Η ανακάλυψη του πρωτότυπου γράμματος, σύμφωνα με το «Nature», δείχνει ότι συνέβη το δεύτερο και ότι ο Γαλιλαίος είπε ψέματα πως δήθεν η Εκκλησία είχε παραποιήσει τα λεγόμενά του. Αυτός έγραψε μια πιο «νερωμένη» εκδοχή των θεωριών του, έστειλε τη «μαγειρεμένη» επιστολή σε ένα φίλο του, τον μαθηματικό Μπενεντέτο Καστέλι του Πανεπιστημίου της Πίζα, και του ζήτησε να την προωθήσει στο Βατικανό, ότι δήθεν αυτή ήταν η πρωτότυπη επιστολή του και όχι η άλλη, η πιο αιρετική, που είχε ήδη φθάσει στην Ιερά Εξέταση.

Βρέθηκε τυχαία

Παρότι η επιστολή βρισκόταν στα αρχεία της Βασιλικής Εταιρείας επί τουλάχιστον 250 χρόνια, είχε περάσει απαρατήρητη από τους ιστορικούς. «Ξεθάφτηκε» από τον μεταδιδακτορικό ερευνητή της ιστορίας της επιστήμης Σαλβατόρε Ρικιάρντο του Πανεπιστημίου του Μπέργκαμο, ο οποίος επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη τον Αύγουστο για άλλο λόγο, αλλά τυχαία έπεσε πάνω στην ιστορική επιστολή.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα ανακαλύψει ένα γράμμα που ουσιαστικά όλοι οι μελετητές του Γαλιλαίου θεωρούσαν σίγουρα χαμένο. Φαινόταν ακόμη πιο απίστευτο, επειδή η επιστολή δεν είχε βρεθεί σε κάποια άσημη βιβλιοθήκη, αλλά στη βιβλιοθήκη της Βασιλικής Εταιρείας», δήλωσε.

Τι γράφει ο Γαλιλαίος

Στην επιστολή ο Γαλιλαίος για πρώτη φορά τονίζει ότι η επιστημονική έρευνα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από το θεολογικό δόγμα, αναφέρει ότι οι αναφορές της Βίβλου σε αστρονομικά συμβάντα δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη στην κυριολεξία και επισημαίνει ότι οι θρησκευτικές αρχές που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να κρίνουν σωστά. Αναφέρει πάντως ότι το ηλιοκεντρικό μοντέλο, ότι η Γη περιφέρεται πέριξ του Ηλίου, που είχε παρουσιάσει ο πολωνός αστρονόμος Κοπέρνικος πριν περίπου 70 χρόνια (το 1543), δεν είναι ασύμβατο με τη Βίβλο.

Ο Γαλιλαίος, ο οποίος ζούσε στη Φλωρεντία, είχε γράψει χιλιάδες γράμματα, μερικά από τα οποία αποτελούν μικρές επιστημονικές πραγματείες. Συχνά γίνονταν αντίγραφα των επιστολών του και κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι. Το συγκεκριμένο γράμμα στον Καστέλι, που διασώζεται σε δύο εκδοχές, θεωρείται από τα σημαντικότερα. Η πιο «σκληρή» εκδοχή του, που σήμερα σώζεται στα μυστικά αρχεία του Βατικανού, εστάλη στη Ιερά Εξέταση στη Ρώμη, στις 7 Φεβρουαρίου 1615, από τον δομινικανό μοναχό Νικολό Λορίνι.

Λίγες μέρες μετά, στις 16 Φεβρουαρίου, ο Γαλιλαίος έγραψε στον κληρικό φίλο του στη Ρώμη Πιέρο Ντίνι, λέγοντάς του ότι το γράμμα με το οποίο ο Λορίνι τον «κάρφωσε» στην Ιερά Εξέταση, δεν ήταν το αυθεντικό και του προώθησε μια λιγότερο «εμπρηστική» εκδοχή της επιστολής, που ισχυρίσθηκε ότι είναι η σωστή, γι’ αυτό ζήτησε από τον Ντίνι να τη στείλει στους θεολόγους του Βατικανού (ώστε να περιορίσει τη ζημιά που θα του έκανε η προηγούμενη επιστολή). Σε αυτή τη λιγότερο προκλητική επιστολή, ο Γαλιλαίος, μεταξύ άλλων, εκφράζει τις ανησυχίες του ότι η Ιερά Εξέταση «μπορεί εν μέρει να εξαπατηθεί από απάτη», που του έχουν στήσει οι εχθροί του.

Με όλα αυτά είχε δημιουργηθεί μεγάλο μπέρδεμα στους μελετητές. Η ανακάλυψη όμως του υπογεγραμμένου από τον ίδιο πρωτοτύπου στη Βασιλική Εταιρεία, το οποίο έχει τον γραφικό χαρακτήρα του, δείχνει ότι ο ίδιος ο Γαλιλαίος επιχείρησε να «νερώσει» το αρχικό γράμμα του που είχε πέσει στα χέρια της Ιεράς Εξέτασης.

Με δεδομένο ότι λίγα χρόνια πριν, το 1600, η Ιερά Εξέταση είχε κάψει στην πυρά τον Δομινικανό κληρικό και μαθηματικό Τζιορντάνο Μπρούνο για αιρετικές απόψεις που περιλάμβαναν την υποστήριξη του ηλιοκεντρικού μοντέλου του Κοπέρνικου, ο Γαλιλαίος δικαιολογημένα ανησυχούσε και για τη δική του τύχη…

Έτσι, όταν ένα αντίγραφο από το αρχικό «αιρετικό» γράμμα του στον Καστέλι το 1613 -αυτό που βρέθηκε στη Βασιλική Εταιρεία- έπεσε στα χέρια της Ιεράς Εξέτασης (μέσω του Λορίνι το 1615), ο Γαλιλαίος έβαλε τον Ντίνι να στείλει στην Εκκλησία το υποτιθέμενο πρωτότυπο γράμμα του, που ήταν πιο μετριοπαθές και λιγότερο ενοχοποιητικό. Μόνο που έλεγε ψέματα, καθώς όντως είχε γράψει το αρχικό γράμμα.

Τελικά, το 1633, καταδικάσθηκε για αίρεση, αν και την έβγαλε φθηνά, αφού απλώς υποβλήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωής του.

Φοβερά και ανομολόγητα τα εγκλήματα του Χριστιανισμού στους αιώνες. Και ειδικά εναντίον όσων είχαν φωτισμένο μυαλό, όπως ο Γαλιλαίος παραπάνω.

Και ουδείς τιμωρήθηκε γι αυτά. Άντιθετα, ακόμα και σήμερα προκλητικά, θρασύτατα κυκλοφορούν ανάμεσά μας με τις φουστάνες τους και τα κολάρα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο πολιτισμός μας είναι ακόμα στα “σπήλαια”, όσο  επιτρέπουμε  στα ιερατεία να κυκλοφορούν δίπλα μας. ΄Οσο οι εκκλησιές τους καμαρώνουν στις πλατείες με τον υπερήφανο  όγκο τους,  την ίδια στιγμή που 6χρονα  προσφυγάκια  στοιβαγμένα  στα… φιλόξενα νησιά μας,  αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν,παρά να ζουν στους εξαθλιωμένους καταυλισμούς, που τα πετάξανε οι ανθρωπιστές της Ευρώπης.