ΜΕΤΑ ΤΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Επικίνδυνη κρίση: Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, πυρά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε Ρωσία
Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση, μετά το θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βάλλουν κατά της Ρωσίας.
Στην Ουκρανία, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, έπειτα από την κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, στο στενό του Κερτς. Ο Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε το διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία από την Τετάρτη, με ισχύ 30 ημερών, προκειμένου να ενισχυθούν οι εθνικές άμυνες ενάντια πιθανής εισβολής από τη Ρωσία.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, διαβεβαίωσε τους επιφυλακτικούς βουλευτές- που έπρεπε να εγκρίνουν το διάταγμα- ότι δεν θίγονται πολιτικές ελευθερίες, ούτε θα αναβληθούν οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2019.
ΝΑΤΟ: Καμία δικαιολογία για τις ενέργειες της Ρωσίας
Το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να απελευθερώσει τα ουκρανικά πλοία και τα 24 μέλη πληρώματος που συνέλαβε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις ενέργειες της Μόσχας.
«Είδαμε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε στρατιωτική δύναμη εναντίον της Ρωσίας με ανοιχτό και ευθύ τρόπο», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το Reuters. «Ολοι οι σύμμαχοι εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης εναντίον των ουκρανικών πλοίων και του πληρώματος, οπότε καλούμε τη Ρωσία να απελευθερώσει τους ναύτες και τα πλοία που κατέλαβε», υπογράμμισε.
Επίσης, ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία να επιτρέψει σε όλα τα εμπορικά πλοία την πλήρη πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια, ενώ έκανε αναφορά και στις οικονομικές κυρώσεις που έχει ήδη επιβάλει η Δύση στη Ρωσία, για την προσάρτηση της Κριμαίας. «Παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση και διαρκώς αξιολογούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, γιατί η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι οι πράξεις της έχουν συνέπειες. Αυτό κλιμακώνει την κατάσταση στην περιοχή και επιβεβαιώνει μία συμπεριφορά που όλοι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ.
ΗΠΑ: Εξωφρενική παραβίαση, αλαζονική συμπεριφορά
Βολές κατά της Μόσχας εξαπέλυσε και η Ουάσινγκτον. Η Νίκι Χέιλι, πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ρωσίας «εξωφρενική παραβίαση ουκρανικής περιοχής» και κάλεσε τη Μόσχα να περιορίσει τις εντάσεις που προκαλούνται από την αλαζονική συμπεριφορά της.
Η Χέιλι ανέφερε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ότι οι δηλώσεις της εκφράζουν τις ανησυχίες που υπάρχουν στο υψηλότερο επίπεδο.
«Οπως έχει πει πολλές φορές ο Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ θα καλωσόριζαν μία φυσιολογική σχέση με τη Ρωσία. Κάτι που όμως δεν είναι δυνατό με παράνομες πράξεις όπως αυτή», τόνισε η Χέιλι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας. «Περαιτέρω κλιμάκωση αυτού του είδους θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θα υπονομεύσει περαιτέρω τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο και θα χαλάσει τις σχέσεις της Μόσχας με τις ΗΠΑ και πολλές ακόμη χώρες», προειδοποίησε.
Μόσχα: Ολα γίνονται για τις εκλογές στην Ουκρανία
Από την πλευρά του, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, μιλώντας εκ μέρους της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδίασε το επεισόδιο, λόγω της χαμηλής δημοτικότητας του Ποροσένκο, ενόψει εκλογών. «Είναι ξεκάθαρο: σχεδιασμένη πρόκληση και για μία ακόμη φορά να κατηγορηθεί η Ρωσία για όλα, για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του και να προβληθεί ως σωτήρας της χώρας», είπε ο Πολιάνσκι αναφερόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο. «Ολο αυτό γίνεται για την ακύρωση των εκλογών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ποροσένκο περί του αντιθέτου», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Η Ρωσία δεν έχει δώσει ποτέ το πρώτο χτύπημα, αλλά ξέρει πώς να προστατεύσει τον εαυτό της».
Το ίδιο μπλα- μπλα, πάλι απειλές , υποδείξεις λεονταρισμοί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ξαναείδαμε το “έργο” το 2014. ΄Οπως είδαμε επίσης και το αποτέλεσμα. Διχοτόμηση της Ουκρανίας.
Ο δικτάτορας της Ρωσίας αυτό θέλει. Να δέχεται απειλές χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς συνέπειες. ΄Ετσι ξέρει πως δεν πρόκειται να απειληθεί στρατιωτικά. Το πολύ-πολύ να του επιβάλουν και άλλες οικονομικές κυρώσεις, που,αν μη τί άλλο,είναι αστείες.
Οπότε, συνεχίζει ανεμπόδιστα, με θράσος και προκλητικότητα την ολοκλήρωση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου του για επέμβαση και στα Βαλκάνια.
Ντροπή στη Δύση,το ΝΑΤΟ,την Αμερική!
____________________________________________________________________________
1. Σε κόκκινο συναγερμό η Αζοφική
Η υδάτινη κυριαρχία που περιβάλλει την αμφισβητούμενη ως προς την υπό ρωσική κυριότητα χερσόνησο της Κριμαίας – από Δύση και Ουκρανία- προκάλεσε τη μεγαλύτερη έως τώρα κρίση στις σχέσεις Κιέβου-Μόσχας, με επικίνδυνες ανακοινώσεις για την ειρήνη στην περιοχή.
Το επικίνδυνο «επεισόδιο» ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής, όταν δύο κανονιοφόροι και ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού πέρασαν στην ελεγχόμενη πλέον από τη Ρωσία ναυτική περιοχή, στη Μαύρη Θάλασσα, με κατεύθυνση το στενό του Κερτς, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν τις ρωσικές Αρχές, κάτι που γινόταν συνήθως, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι.
Το ουκρανικό ναυτικό υποστηρίζει πως τα σκάφη του κατευθύνονταν από το λιμάνι της Οδησσού προς τη Μαριούπολη, «σε πλεύση ρουτίνας μεταφοράς», και πως είχαν ενημερώσει τις ρωσικές Αρχές εκ των προτέρων.
Αν και τούτη τη φορά δεν πάρει ο Τσάρος την απάντηση που όφειλε να του δώσει από το Μάρτη του 2014 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, θα αιματοκυλήσει τα Βαλκάνια. Είναι μια νέα δοκιμή νεύρων στη Δύση,πριν δημιουργήσει τετελεσμένα. Τα συνηθίζει αυτά ο παρανοϊκός δικτάτορας. “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”,όπως συνήθιζε να κάνει και ο Ναζί Φύρερ της Γερμανίας στον καιρό του.
Το πρόβλημα ,αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι μεταξύ Δύσης και Νέου Χίτλερ,ο οποίος αμφισβητεί ανοιχτά τις αξίες του Δυτικού πολιτισμού και ειδικά το σεβασμό των ανθρώπινων δικιαωμάτων, την ελευθερία ενός λαού,το Διεθνές δίκαιο και φυσκά τη σημασία της σταθερότητας της παγκόσμιας ειρήνης.
Αν, επομένως, από κάποιον πρέπει να πάρει το μάθημα ο Ρώσος δικτάτορας, είναι από τη Δύση. Και “Δύση”,που μπορεί να γονατίσει τον αλαζόνα Ρώσο, είναι μόνο η Αμερική.
Ο πρόεδος Τραμπ,εδώ θα δοκιμαστεί. Τα λόγια έχουν τελειώσει. Η απάντηση είναι αυτή που καταλαβαίνει ο ιμπεριαλιστής . Δυναμική, στρατιωτική.
2. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΚΕΨΗ
Κάνει πίσω η Ιταλία απέναντι στις Βρυξέλλες -Ευφορία στις αγορές
Γιατί, υπήρχε καμιά αμφιβολία πως οι λαϊκστές ακροδεξιοί της Ιταλίας, δε4 θα έκαναν πίσω; Η σφαλιάρα θα ήταν όλη δικιά τους από τις Βρυξέλλες. Τα είπαμε.
Οπότε, οι λεονταρισμοί για λαϊκή κατανάλωση τους τελείωσαν.Την “ουρά στα σκέλια” και ας “γλείψουν εκεί που έφτυναν” από δω και πέρα.
΄Ωρα, 12.30