ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

1.ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Εικόνες-σοκ στο κέντρο της Αθήνας -Ελληνες, Ολλανδοί και Πολωνοί χούλιγκαν με καδρόνια και μολότοφ στα χέρια
Εικόνες-σοκ στο κέντρο της Αθήνας -Ελληνες, Ολλανδοί και Πολωνοί χούλιγκαν με καδρόνια στα χέρια [εικόνες & βίντεο]

Συγκεκριμένα, ομάδα 150 ατόμων, αποτελούμενη από οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Άγιαξ, οι οποίοι έχουν έρθει στην Αθήνα για το παιχνίδι της ομάδας τους με την ΑΕΚ, και Πολωνών χούλιγκαν της Βίσλα Κρακοβίας παρακολούθησε την προπόνηση της ολλανδικής ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Κατά την επιστροφή τους από το γήπεδο, κατέβηκαν στον σταθμό του ηλεκτρικού στη Βικτώρια και στη συνέχεια άρχισαν να ανηφορίζουν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Καθώς ανέβαιναν πεζή την Αλεξάνδρας, κοντά σε σύνδεσμο της ΑΕΚ στην περιοχή, τους περίμεναν περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Οι χούλιγκαν μάλιστα περπατούσαν στους δρόμους με καδρόνια στα χέρια, μολότοφ, μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Προσαγωγές ή συλλήψεις δεν έγιναν, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, τους Ολλανδούς και τους Πολωνούς να διαφεύγουν στο Πεδίον του Άρεως και τους οπαδούς της ΑΕΚ στα Εξάρχεια.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Η ηλικία μόνο, πέρα από την ολιγόνοια, είναι αυτή που καθορίζει ποιοι θα  συνυπάρχουν στις γραμμές των μπαχαλάκηδων. Τους ξέρουμε χρόνια. Κάποιοι παλιοί αποσύρονται και τη θέση τους την παίρνουν οι  νεότεροι.

Ούτως ή άλλως, ιδεολογία  δεν έχουν. Οπότε,δε χρειάζεται ούτε μεταξύ τους να γνωρίζονται οι περισσότεροι. Και ούτε νοιάζονται να μάθουν  “τί καρυδιάς καρύδι” είναι ο καθένας τους. Αρκεί να δηλώνει…αντιεξουσιαστής!

Χώροι δράσης τους τα γήπεδα, οι  διαδηλώσεις-πορείες -διαμαρτυρίες και φυσικά τα Εξάρχεια.Την ώρα της “δράσης” είναι μασκοφόροι. ΄Οχι,βέβαια για την αστυνομία,η οποία γνωρίζει πολύ καλά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάει μονίμως από τα Εξάρχεια ,τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ποιοί είναι οι περισσότεροι. Η μάσκα κρύβει την ταυτότητα  των μπαχαλάκηδων κυρίως μεταξύ τους.  Δε θέλουν να ξέρουν ο ένας τον άλλο, τάχα για να μην αλληλοκαρφώνονται.

Στις τάξεις συμμετέχουν και δρουν  χούλιγκαν, πλιατσικολόγοι,αλλά και χρυσαυγίτες και άλλοι τύποι τάχα “πολιτικοποιημένοι” από τον αναρχικό χώρο. Βεβαίως, όλοι εμείς οι άλλοι,πλην τούτων, γνωρίζουμε πως η αναρχία δε δέχεται τη βία και ειδικά τέτοιου είδους μπάχαλο. Η  επίκληση της αναρχικής τους ιδιότητας είναι παντελώς ψευδής και  την επικαλούνται μόνο   για κάλυψη.

Μάλιστα, για να μην πεις κανείς πως υπερβάλουμε, προτείνουμε να ρωτήσει μπαχαλάκηδες ποιο έργο ,ποιανού αναρχικού συγγραφέα έχουν διαβάσει και τί λέει. Φυσικά… “απορία ψάλτου, βηξ”. Δε θα πάρετε απάντηση.  Το αληταριό δε διαβάζει τέτοια έργα και ούτε   νοιάζει τους χούλιγκαν  ποιοι τα έγραψαν και από ποια ιδεολογία εμφορούνταν. Σπάνε για να σπάνε,καίνε για να καίνε, καταστρέφουν μόνο για την καταστροφή.

΄Ολος αυτός ο συρφετός είναι οι καλύτεροι συνεργάτες της αστυνομίας. Αν και  γνωστοί, όπως είπαμε, παραμένουν…άγνωστοι,  δε συλλαμβάνονται, δεν ενοχλούνται, δε διώκονται. Γιατί είναι αυτοί ακριβώς που δικαιολογούν το “ψωμί που τρώνε” οι Ματατζήδες και οι λοιποί διώκτες του…εγκλήματος.  Τους θέλει η αστυνομία αυτούς τους 150-200 τρελαμένους. Και  φροντίζει αυτό, ακριβώς, να μη συλλαμβάνονται,να μη δικάζονται, να μη φυλακίζονται.

Φαντάζεται κανείς αν έλειπαν αυτοί οι 200 αλητόβιοι,πόσο ήρεμο και ανθρώπινο θα ήταν το κέντρο; Δε συμφέρει να τους  πάνε μέσα. Τους θέλουν έξω με τσεκούρια, καδρόνια,μολότωφ. Να δίνουν άλλοθι ύπαρξης των… προστατών του νόμου,της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.΄Αθλιοι και οι μεν και οι δε.

΄Ωρα,14.15

 

2. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗ
Ιστορική στιγμή: Η πρώτη εικόνα που έστειλε το InSight από τον πλανήτη Αρη

 

Πανηγυρισμοί μόλις ο διαστημικό σκάφος «πάτησε» τον «Κόκκινο Πλανήτη» -Φωτογραφία: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Eπειτα από ένα διαπλανητικό ταξίδι διάρκειας σχεδόν επτά μηνών, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε στον Αρη, έχοντας διασχίσει με επιτυχία την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη, επιβεβαίωσε η Nasa από το κέντρο της στην Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.

Το InSight έστειλε και την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

«Προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι. Οι μηχανικοί και επιστήμονες της Nasa ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς.

Σκοπός του InSight είναι να μελετήσει το εσωτερικό του και τους σεισμούς του Άρη.

Πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του Αρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

Η πρώτη φωτογραφία του Αρη από το InSight (Φωτογραφία: NASA)Η πρώτη φωτογραφία του Αρη από το InSight (Φωτογραφία: NASA)

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ τώρα πια. Για τα καλά. Το ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον ΄Αρη, έχει μυαλό, ικανότητες ανώτερες και απ΄αυτές τις νοητικές εκείνων που το κατασκεύασαν.

Στάλθηκε να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ! Ποιος μπορεί να κάνει μελέτη, αν δεν έχει νοητικές,κριτικές και λοιπές ικανότητες; Αν δε διαθέτει ΝΟΥ;

Ιστορική στιγμή για τον άνθρωπο του Μέλλοντος το  InSight! Η …διορατικότητα, η πρόγνωση των αυριανών επιτευγμάτων της Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

3. ΝΕΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΕ
SZ: Θεαματική κωλοτούμπα της Ρώμης για το έλλειμμα -Κόστισε δισ. στους Ιταλούς το αντάρτικο
O Λουίτζι ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι/Φωτογραφία: APO Λουίτζι ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι/Φωτογραφία: AP

«Θεαματική στροφή» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung που αφορά στην Ιταλία και τις σχέσεις της με την ΕΕ όσον αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας.

Η εφημερίδα σχολιάζει: «Μέχρι πριν από λίγες μέρες οι δυο φωνακλάδες αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουϊτζι ντι Μάιο δήλωναν πως δεν θα υποχωρήσουν ούτε εκατοστό. Και οι Βρυξέλλες; Οι αγορές; … Αυτή η καπριτσιόζα στάση τους όμως κόστισε δισεκατομμύρια στην Ιταλία.

Oπως μεταδίδει η Deutsche Welle η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν και ακόμα και οι μικροεπενδυτές σταμάτησαν να αγοράζουν ιταλικά ομόλογα. Τώρα ο Σαλβίνι και ο ντι Μάιο διαπραγματεύονται για πολλοστή φορά για το δημόσιο έλλειμμα.

Όλη η προηγούμενη φασαρία ήταν για το τίποτα. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα ψηφίζουν οι Ιταλοί να θυμηθούν πόσο ερασιτεχνικά και επικίνδυνα συμπεριφέρθηκαν αυτοί οι κύριοι και ότι έπαιξαν με το μέλλον της χώρας».

τή η καπριτσιόζα στάση τους όμως κόστισε δισεκατομμύρια στην Ιταλία.

Oπως μεταδίδει η Deutsche Welle η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν και ακόμα και οι μικροεπενδυτές σταμάτησαν να αγοράζουν ιταλικά ομόλογα. Τώρα ο Σαλβίνι και ο ντι Μάιο διαπραγματεύονται για πολλοστή φορά για το δημόσιο έλλειμμα.

Όλη η προηγούμενη φασαρία ήταν για το τίποτα. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα ψηφίζουν οι Ιταλοί να θυμηθούν πόσο ερασιτεχνικά και επικίνδυνα συμπεριφέρθηκαν αυτοί οι κύριοι και ότι έπαιξαν με το μέλλον της χώρας».

Οι Ιταλοί “Λαφαζάνηδες και Βαρουφάκηδες” σύντομα θα έχουν την τύχη των δικών μας εδώ …μπαρμπέρηδων που “μάθαιναν να κουρεύουν στου κασιδιάρη τρο κεφάλι”. Η διαφορά που δεν αποκλείεται να την κάνουν οι Ιταλοί, είναι πως μπορεί αργότερα να τους στείλουν και φυλακή για την απώλεια δισ. ‘ Οπως δεν έγινε με τους δικούς μας.

Η ιστορία τιμωρεί τους υπερόπτες, τους ασεβείς στη λογική ,τους  διαπράττοντες ΄Υβρη.  Και φυσικά όσους ανιστόρητους  αγνοούν τα μαθήματα της .

΄Ωρα, `16.48