ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1.KINHΣΗ ΜΑΤ
Σύμπραξη Μαρινάκη – Ross, στη ναυτιλία
Μαρινάκης-Ross
Μαρινάκης-Ross

Μια κίνηση ματ, που αλλάζει τα δεδομένα στη διεθνή ναυτιλία, ανακοινώθηκε προ μερικών ωρών.

Συγκεκριμένα, η Capital Product Partners L.P. (CPLP) συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη συγχωνεύει τον στόλο τάνκερ της εταιρείας με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, μέσω μιας συναλλαγής που αποτιμάται στα 1,65 δισ. δολάρια. Έτσι, η εισηγμένη στον NASDAQ ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners (CPLP) υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συμφωνίες των τελευταίων ετών.

Κίνηση απελπισίας και πανικού. “Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”, ως γνωστό.Και ο κατηγορούμενος για μεταφορά   2 τόνων ηρωίνης, Βαγγέλης Μαρινάκης, προχώρησε σε αυτή την κίνηση της συγχώνευσης  της εταιρίας του με την εταιρία του υπουργού εμπορίου  των ΗΠΑ, για κάλυψη  (ξεκάρφωμα το λένε στην πιάτσα).  Και θα  συνεχίζει να επικαλείται πως πίσω από τη δίωξή του , υπάρχουν πολιτικοί λόγοι που υποκινείται.

Βεβαίως, ο “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών” εφοπλιστής (κατηγορείται και για τους φόνους των μαρτύρων  στην υπόθεση ναρκεμπορίας), ξεχνάει πως η Αμερική δεν είναι Ελλάδα. Δεν υπάρχουν Μητσοτάκηδες στο αμερικάνικο κομματικό-πολιτικό σύστημα να του παράσχουν κάλυψη σε τέτοια  εγκληματα.

Γι΄αυτό και όταν θα ξεσπάσει το σκάνδαλο  της συνεργασίας ενός αμερικανού υπουργού με ένα κατηγορούμενο για ναρκεμπόριο, η υπόθεση  θα  καταλήξει μπούμερανγκ για αμφοτέρους τους συνεταίρους. Και  γρήγορα θα σκάσει η βόμβα. Την περιμένουμε.

 

2. Συνελήφθη ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και άλλοι 58 ως μέλη γιγάντιου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού
Κατασχεθέντα κλοπιμαία από ληστείες / Φωτογραφία: INTIMENEWS

 

Το κύκλωμα 

Ουσιαστικά πρόκειται για την εξάρθρωση δύο γιγαντιαίων κυλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού που μάζευαν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων από τα ενεχυροδανειστήρια της χώρας και στη συνέχεια τα έλιωναν και τα διοχέτευαν σε αγορές του εξωτερικού.

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη τους ερευνώντας τα παρακλάδια της συμμορίας των Ρομά και συγκεκριμένα τους κλεπταποδόχους τους. Πάνω στην έρευνα έπεσαν πάνω σε αυτά τα δύο κυκλώματα.

Ακολούθως δόθηκε εντολή για να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις δυο σπείρες.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και πιθανό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κακουργηματικής λαθρεμπορίας.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και αρκετών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και ανδρών των ΕΚΑΜ.

“Λουλούδι του μπαχτσέ” αυτός  ο Ριχάρδος. Συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά και όλο έξω τον έχουν.΄Ακου, ενεχυροδανειστής! Κανονικός κλεφταράς με νομική κάλυψη είναι.

΄Ολοι τούτοι στο συνάφι ,  πέρα από  το γεγονός πως ξαφρίζουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, περιουσίες ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση, είναι και κανονικοί κλεπταποδόχοι. Οι συμμορίες δεν έχουν δικά τους μέσα να λιώσουν τα κλεμμένα  χρυσά κοσμήματα. Οι “Ριχάρδοι” έχουν  την υποδομή, τον τεχνικό εξοπλισμό. Σε αυτούς τα πουλάνε, πάλι για ένα κομμάτι ψωμί. Γνωστά κυκλώματα.

Για να δούμε, θα τον βγάλουν  πάλι έξω  το γνώριμο στις διωκτικές αρχέ μεγαλοαπατεώνα ενεχυροδανειστή ; Το πιθανότερο.  Τα μικρά ψάρια μένουν στο δίχτυ.Τα μεγάλα το σπάνε και  την …κάνουν.

΄Ωρα,  12.07

 

3. Σοδρή επίθεση της Ραχήλ Μακρή σε σχολείο, για ημερολόγιο: «Φορέστε τσαντόρ και στα τέσσερα, ραγιάδες»
Η Ραχήλ Μακρή/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σφοδρή επίθεση στο 3ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, για το ημερολόγιο που εξέδωσε για το 2019, εξαπέλυσε η Ραχήλ Μακρή.

Με απίστευτες εκφράσεις, η πρώην βουλευτής επιτέθηκε μέσω Facebook στο σχολείο για τα σκίτσα που επελέγησαν για το ημερολόγιο.

«Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες. Αι σιχτίρια πια», ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Μακρή.

 

Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κανείς, για να λέει τέτοια αφελή,ανόητα  και αστόχαστα; Γιατί όλοι οι εθνικιστές και οι πατριωταράδες είναι ολιγόνοες; Μα,αν δεν ήταν θα έστελνα  ποτέ μια Ραχήλ στο κοινοβούλιο ;

Πέρα από απατεώνες, κατά τη ρήση του Εγγλέζου, αφού “ο πατριωτισμός είναι η κρυψώνα του  λαμόγιου”, όλοι τούτοι οι αλλόκοτοι τύποι, σαν τη Μακρή,φοβίζουν κιόλας   με τη ανεγκεφαλίτιδα που τους μαστίζει. Δεν έχουν όρια, άκρη, μέση, τέλος. Απρόβλεπτοι και ως εκ τούτου επικίνδυνοι για όλους τους λογικούς και σώφρονες.

 

4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ
Θεοδωράκης για καθαρίστρια: Η Δικαιοσύνη σήμερα διόρθωσε μια αδικία

Σταυρος Θεοδωράκης, φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η Δικαιοσύνη σήμερα διόρθωσε την αδικία για τη γυναίκα που μπήκε φυλακή γιατί εμφανίστηκε ως τελειόφοιτη δημοτικού ενώ δεν ήταν».

 

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
Η Δικαιοσύνη σήμερα διόρθωσε την αδικία για τη γυναίκα που μπήκε φυλακή γιατί εμφανίστηκε ως τελειόφοιτη δημοτικού ενώ δεν ήταν. Όταν η κοινή γνώμη συναντά & δυναμώνει την κοινή λογική τότε πολλά μπορούν να διορθωθούν. #καθαρίστρια

 

Ναι, εν τάξει, να χαρούμε με την αποφυλάκιση της γυναίκας . ΄Ομως., η αδικία που διέπραξε η δικαιοσύνη στην καθαρίστρια, δεν είναι η εξαίρεση,αλλά ο κανόνας.

Μόνο δικαιοσύνη δεν αποδίδει η ελληνική… δικαιοσύνη,αφού είτε αφήνει ατιμώρητους ενόχους, είτε τιμωρεί σκληρά τα  “πταίσματα” είτε, τέλος συγκαλύπτει εγκλήματα και συναλλάσσεται.
Πάσχει βαριά ο θεσμός.  Χρόνια πάθηση και ανίατη.

5. “Σώτη Τριανταφύλλου: Η ακροδεξιά δεν ανεβαίνει στην Ελλάδα γιατί οι ακροδεξιοί ψηφίζουν Αριστερά
Σώτη Τριανταφύλλου: Η ακροδεξιά δεν ανεβαίνει στην Ελλάδα γιατί οι ακροδεξιοί ψηφίζουν Αριστερά

Αυτό το…κορίτσι (ο θεός να το κάνει τέτοιο), ως ακροδεξιό (και ακριβώς του είδους,  όπως το  περιγράφει στο …εμβριθές πόνημά της), ως καλοπληρωμένος επίσης  “κοντυλοφόρος” της εμπορικής δημισιογραφίας, της ελαφριάς διανόησης και της υποκουλτούρας,αλλά και ως  απολίτικο ον, είναι φανερό πως  έχει “τρικυμία εν τω κρανίω”. Ανέκαθεν,όχι μόνο τώρα.

Είναι προιφανές πως αγνοεί τί σημαίνει Αριστερά και πως ούτε σουβλιστοί οι ακροδεξιοί  (και ελόγου της) δε θα ψήφιζαν ποτέ αριστερά. Ακόμα και αυτή του Τσίπρα.

Ο αντικομμουνισμός και η αντιαριστερή υστερία είναι ένα από τα εθνικά μας σπορ. Ο  ακροδεξιός ΄Ελληνας, δεν προβληματίστηκε ποτέ, ούτε ζήτησε  να μάθει τί στα κομμάτια είναι αυτή η Αριστερά, που ακούει. Τί πρόσφεραν στον κόσμο στο σύνολό τους τα αριστερά κινήματα.

Και φυσικά, αγνοεί παντελώς πως αν σήμερα, ακόμα και η Σώτη Τριανταφύλλου μπορεί να λαλεί,όπως… λαλεί και   να τσαμπουνάει  όλες αυτές τις φασιστικές ανοησίες,το οφείλει αποκλειστικά και μόνο στην Αριστερά.΄Εστω και κουτσά, όπως πολλές φορές, περπάτησε , ειδικά στην Ελλάδα.

Ψιλά γράμματα για δαύτη. Αλλά ας το ψάξει λίγο.

΄Ωρα 16.45

 

 

6. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ»
Απίστευτος Ανθιμος: Επιστήμονας με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες!
(MotionTeam-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Ενα κήρυγμα… αλλιώτικο από τα άλλα – ή μήπως όχι; – άκουσαν οι πιστοί του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου.

Ο γνωστός για τις… πεφωτισμένες απόψεις του ιεράρχης, αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη.

Στο κήρυγμά του της Κυριακής, ο κ. Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς να μην δίνουν βάση σε όσα ακούνε ότι κάποιοι πάτησαν σε άλλους πλανήτες και τα συναφή.

Εσπευσε μάλιστα να επικαλεστεί ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από άνδρα, Ελληνα επιστήμονα ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες.

«Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκη. Μάλιστα πληροφόρησε τους πιστούς ότι και πριν 40 χρόνια σε ξένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στους ουρανούς να δουν εκπληκτικά πράγματα αλλά… δεν είδαν τίποτα. «Οι Ρώσοι έκαναν προσελήνωση (…) είδαν, αλλά εμείς δεν είδαμε» σημείωσε.

«Μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο σαν τον πλανήτη της Γης» πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Ανθιμος δυστυχώς «δεν πρόλαβε να συγκρατήσει» το όνομα του Ελληνα επιστήμονα που του έδωσε αυτή την πληροφορία και τον παρακαλεί να τον συναντήσει και πάλι για να μιλήσουν πιο ανοιχτά για το θέμα.

Κουδούνια,κρεμάστε του κουδούνια και περιφέρετέ τον στον παραλιακό της  συμπρωτεύουσας με την “επιγραφή  της κατηγορίας:  ΑΝΟΗΤΟΣ! Η μόνη τιμωρία που του αξίζει.

 

 

7. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Πρόκληση στη Βουλή -Ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος προειδοποιεί για επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά των καταλήψεων
Ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΟ βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Λίγες ώρες πριν το αυριανό  συλλαλητήριο στα Προπύλαια έναντια στις εθνικιστικές καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της βορείου Ελλαδος για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος με μια προκλητική δήλωση μέσα στο κοινοβούλιο προανήγγειλε επί της ουσίας επεισόδια και ταραχές στην αυριανή συγκέντρωση.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω»

Αν  και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής απέφυγε να αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πίσω  από τις καταλήψεις σχολείων ωστόσο ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές που είναι ενάντια στον εθνομηδενισμό και πρόσθεσε πως η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία».

Ο κ.Ηλιόπουλος επιτέθηκε κατά του υπουργού παιδείας αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων ευχόμενος όπως είπε να πιουν πολλά κιλά ξύδι επειδή τώρα ξυπνάει η ελληνική νεολαία.

«Έχετε βραχυκυκλώσει γιατί είδατε ότι ελληνική νεολαία δεν τσιμπά τα παραμύθια του πολυτεχνείου και ξύπνα για ένα εθνικό θέμα. Έχετε έρθει σε πανικό, δεν ξέρετε τι κάνετε οι καθηγητές προσπαθούν να τα βάλουν  με τους μαθητές.
Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν κι εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το σταματήσετε να τους εκβιάζετε να τους τιμωρήσετε.
Σας  ευχόμαστε περαστικά να πιείτε πολλά κιλά ξύδι, η ελληνική νεολαία ξυπνάει.»

Αντί να είναι φυλακή ως μέλος εγκληματικής συμμορίας, ο τρελαμένος αυτός Χρυσαυγίτης, ελέω αλήστου μνήμης π.εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη,  μας κουνάει το δάχτυλο και απειλεί  από την έδρα της Βουλής.

Το κατάντημα του ελληνικού κοινοβουλίου. Η αισχύνη της ελληνικής  δικαιοσύνης. Ντροπή!

Ώρα 20 . 30