ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Μαθητές κατά μαθητών για το Σκοπιανό -Καταλήψεις και πολιτικά παιχνίδια
Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη στην Βόρεια Ελλάδα για το Μακεδονικό- φωτογραφία makthes
Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη στην Βόρεια Ελλάδα για το Μακεδονικό

Κλίμα εμφυλίου επικρατεί στα σχολεία,  ανάμεσα στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές, με αφορμή τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν για σήμερα, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Καταλήψεις κατά της Συμφωνίας στη Βόρεια Ελλάδα

Εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια είναι σχολεία στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία τα οποία καλούν σήμερα σε πορεία στο κέντρο της πόλης κοντά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, με κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία Είναι Ελληνική» και «Οχι στην Συμφωνία των Πρεσπών».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 20 σχολεία είναι υπό κατάληψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντι-Καταλήψεις υπέρ της Συμφωνίας στην Αττική

Από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται τα τελευταία 20ωρα μια τεράστια επιχείρηση ώστε να ταυτιστούν αυτές οι καταλήψεις της Βόρειας Ελλάδας με την ακροδεξιά.

Την ίδια ώρα, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά των μαθητικών διαδηλώσεων της Βόρειας Ελλάδας τοποθετούνται μαθητές που μετέχουν στην «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας», στην οποία συμμετέχουν πάνω από 20 σχολεία, καλούν σε αντιφασιστικές δράσεις μέσα στα σχολεία και ζητούν από τους μαθητές να συμμετάσχουν σε αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 στα Προπύλαια.

«Οι μαθητές να σηκώσουν το κεφάλι απέναντι στο τέρας του φασισμού και του εθνικισμού» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε άλλα . Η Χρυσή Αυγή ναι, μεν,  συμμετέχει ενεργά  στο φασιστικό -εθνικιστικό ντελίριο  των σχολικών καταλήψεων στη Β.Ελλάδα, αλλά το κύριο βάρος, σιωπηλά, μουλωχτά, το σήκωσε σύμπασα η Δεξιά . Να μην ξεχνάμε πως  παράταξη είναι ΜΙΑ. Αρχίζει από τα δεξιά του Κέντρου και εξικνείται ως τα Ναζιστικά  τάγματα.

Οι ευθύνες το Κυριάκου Μητσοτάκη γι΄αυτό το πρωτοφανές  κατάντημα  της ελληνικής εκπαίδευσης είναι τεράστιο. Ακόμα, χειρότερα, γιατί κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

΄Ομως, τεράσται είναι η ευθύνη και  των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπ/σης.  Οι σημερινοί καθηγητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας ,έχουν μετατοπιστεί  στο Δεξιό και Ακροδεξιό χώρο.΄Αλλοι είναι εντελώς αδιάφοροι και το μόνο που τους νοιάζει, είναι να παίρνουν το πενιχρό μισθουλάκο τους  με πεντε ωρίτσες μάθημα στο σχολείο και να τρέχουν στα ιδιαίτερα.

΄Οχι πως δεν ήταν έτσι και παλιότερα τα πράγματα. Ανεπαρκείς καθηγητές, αδιάφοροι, ιδιαιτεράκηδες υπήρχαν πάντα και ήταν πολλοί. ΄Ομως, το αριστερό κίνημα ήταν γερό στη Μ.Εκπαίδευση. Σπάνια συναντούσες στα σχολεία δεξιο συνάδελφο.Τώρα συμβαίνει το αντίθετο.Και να τα αποτελέσματα.

2. ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
Ηχηρό «διαζύγιο» Κρανιδιώτη – Βελόπουλου -«Πήρε εντολή από τον χρηματοδότη του;»
Φαήλος Κρανιδιώτης (αριστερά) κατά Κυρ. Βελόπουλου (δεξιά)-Φωτογραφία: Eurokinissi

«Ή πήρε εντολή από τον χρηματοδότη του ή φοβήθηκε μην του αλώσουμε το κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο News24/7 ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αφήνοντας αιχμές για «υπόγεια συμφωνία» του Κ. Βελόπουλου με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

 

Απαίσιες φάτσες,χωρίς ιδεολογία, εθνικιστές και πατριωταραδες. ΄Αρα απατεώνες, κατά τη σοφή εγγλέζικη ρήση. Ικανοί για όλα, όταν πρόκειται για προσωπικα συμφέροντα.

, Ωρα ,12.00

 

3. ZOO.GR

 

Από τους συνεργάτες μας στην ομάδα που έχει αναλάβει  τις αναδημοσιεύσεις κειμένων μας σε άλλα σάιτ, πήραμε την παρακάτω καταγγελία:

 

Οσοι είδαν στο θέμα που αναδημοσιεύσαμε  στο Zoo.gr  με τίτλο ” ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ …΄ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ” τις υβριστικές αναρτήσεις των ΝεοΝαζί και τη στάση του σάιτ απέναντι στον πλουραλισμό, την ευπρέπεια, το σεβασμό στη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού,αντιλαμβάνονται γιατί αρνούμαστε πλέον ως ομάδα αναδημοσίευσης του Homo-Naturalis.gr, να συνεχίσουμε την αποστολή μας εδώ.
Το Zoo.gr επέλεξε τους Ναζιστές και τους διεστραμμένους. Είναι η ώρα και όσοι ανύποπτοι και διαφορετικοί χρήστες υπάρχουν εδώ μέσα, να αντιληφθούν πως δεν μπορούν με την παρουσία τους να δίνουν άλλοθι στο νεοναζισμό, το τζόγο, τη διαστροφή. Συνεχίζοντας να είσαι ενεργός χρήστης αυτής της ιστοσελίδας, ταυτίζεσαι μαζί τους, έστω κι αν με τις αναρτήσεις και τις κριτικές σου,αντιπολιτεύεσαι τάχα τους αρουραίους αυτού του υπόνομου.
Το ιστορικό σάιτ Homo-Naturalis.gr, που για 11 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί με αντικειμενικόητα,επαγγελματισμό και σύνεση την Ιστορία,καταξιώθηκε από στον κυβερνοχώρο από 1.500.000 χρήστες, που το επισκέπτονται,σύμφωνα με τις μετρήσεις αξιόπιστων μηχανών, όπως η googl analytics. Γι΄αυτό δεν έχει πλέον καμιά θέση στο συγκεκριμένο υπόνομο.΄Οσοι δε νιώθουν την πνιγηρή μπόχα, ας μείνουν.
Εμείς ζούμε σε καθαρό οξυγόνο και ξάστερη ατμόσφαιρα. Η θέση μας σε καμιά περίπτωση δεν είναι εδώ μέσα.Κι αυτή η στάση μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. όταν διαφωνούσαμε κάθετα με όσους από το δικό μας σάιτ στήριζαν την αναδημοσίευση κειμένων και σαυτόν εδώ τον υπόνομο.
Υ.ΓΗ καταγγελία θα σταλεί σε όλα τα σάιτ στα οποία αναδημοσιεύουμε κείμενα.

 

Δε θα έπρεπε να  ασχοληθούμε πάλι με αυτό τον ιστότοπο -οχετό. Και οι  φίλοι που μας έστειλαν την καταγγελία, γνωρίζουν πολύ καλά πως ,όπως άλλωστε και οι ίδιοι, ήμουν κι εγώ αντίθετος από την αρχή στην αναδημοσίευση κειμένων μας  σε αυτή τη χωματερή. Δεν εισακουστήκαμε και να η κατάληξη.

To Zoo.gr  ξεφεύγει  πλέον από τη δική μας αρμοδιότητα κριτικής. Σειρά πια έχουν  ο εισαγγελέας και ο ψυχίατρος. Δεν είναι μόνο ένας χώρος τζόγου, ελεύθερος σε είσοδο παιδιών,αλλά και αφελών που παραρύρονται  και μυούνται στα τυχερά παιχνίδια. Είναι επίσης ο υπόνομος  μάζωξης εκεί μέσα άγριων ΝεοΝαζί,  σιχαμένων αρουραίων .που απειλούν ,βρίζουν συκοφαντούν, προπαγανδίζουν τη βία ,την απανθρωπιά, την έλλειψη σεβασμού στα θύματα του Ναζισμού. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης και οι ιδοκτήτες και πολλοί ΝεοΝαζί χρήστες  ενός αντίστοιχου (που δεν υπάρχει ) Zoo.gr,  θα ήταν σήμερα φυλακή.

Παράλληλα, στην ίδια ιστοσελίδα κινείται και ένας κόσμος άρρωστος, διεστραμμένος ,σεξιστικός. Αρκει να ρίξει κανείς μια ματιά στο τσατ και θα διαπιστώσει  τί είδους οχετός κυλάει εκεί μέσα. Τί άρρωστοι ψυχάκηδες δίνουν κάθε μέρα ρεσιτάλ χυδαιότητας, συμφύρονται και πρωταγωνιστούν σε νοσηρότητα, διαστροφή και παράνοια.  Δε θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε πως οι ψυχίατροι, αν έβαζαν στον καναπέ τους άτομα με τέτοιες συμπεριφορές, είναι σίγουρο πως θα τους έστελναν κατ΄ευθείαν σε  ψυχιατρικά ιδρύματα.

“΄Ω,τί κόσμος, μπαμπά” (εκεί μέσα)!

 

4.Διαψεύδει Μαρινάκη – Aδειάζει αντιπρόεδρο Ν.Δ

 

Ενθουσιώδη τα σχόλια του Αδώνιδος Γεωργιάδη για την αποκαλούμενη από διάφορα ΜΜΕ «mega deal Μαρινάκη».
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει χρήση του σημερινού (29 Νοεμβρίου) πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», εκδότης των οποίων είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του. Η εφημερίδα τιτλοφορεί «Στρατηγική Συμφωνία Μαρινάκη και Ross», όπου Ross είναι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.
Μόνον που ο Άδωνις για άλλη μία φορά προτρέχει, διότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Πάγιατ, ο οποίος μάλλον ξέρει τα πράγματα καλύτερα από το δημοσιογραφικό επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, διαψεύδει με πάταγο όσους έχουν σπεύσει να θριαμβολογήσουν για το «mega deal» του μεγάλου αφεντικού τους.

Με μία λακωνική φράση, ο Αμερικανός διπλωμάτης βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Είναι λανθασμένοι οι τίτλοι, φίλε μου» γράφει ο κ. Πάγιατ στο Twitter, αναφερόμενος στους τίτλους της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο Άδωνις για ακόμη μία φορά εκτίθεται. Εκείνοι που γράφουν το «εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ» στην εφημερίδα του ΔΟΜ αποκαλύπτονται. Τελικά, ο «βασιλιάς είναι γυμνός», όπως πάντα άλλωστε. Το «mega deal» είναι εφεύρημα. Τα δε περί «στρατηγικής συμμαχίας» είναι κατασκευασμένες υπερβολές που θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Μα το πόρισμα Τζήβα και η ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση NOOR1. Όλα τα άλλα είναι για να γελάνε οι πικραμένοι στο Μεγάλο Λιμάνι!

Να το πούμε πάλι κι ας κατάντησε κουραστικό; “Πριν ακλέκτορα  φωνήσαι…” δηλ. χτες, γράφαμε πως μια τέτοια κίνηση  deal κάλυψης του κατηγορούμενου ναρκέμπορα από  υπουργό  της Αμερικανικής κυβέρνησης δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί.

Και σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης (θα μας επιτρέψει να υποθέσουμε πως ο ίδιος προσωπικά  ενημέρωσε την κυβέρνηση . Και έχουμε (υποθετικά πάντα)   στα αυτιά μας τις κουβέντες του: “Μα, τί πάτε να κάνετε; Να τακιμιάσετε με έναν κατηγορούμενο για εμπόριο τόνων ηριωίνης;”).

Σίγουρα, αν δεν τρώει κάποιος  κουτόχορτο ,αυτός είναι ο Τζέφρι Πάιατ.  Το έχει αποδείξει και παλιότερα.

΄Ωρα,14.30

 

5. ΝΔ κατά όσων παρακινούν σε καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό: Είναι απλά πατριδοκάπηλοι
Φωτογραφία Eurokinissi

 

Τους πιάνεις με… “τη γίδα στην πλάτη” και σε βγάζουν και τρελό. Παριστάνουν  τώρα τους…αρνησιπάτριδες. Χάριν του κομματικού συμφέροντος , βεβαίως.

Πληροφορίες δικές μας από παλιούς συναδέφους σε σχολεία  της Β.Ελλάδας, λένε πως όλες αυτές τις ημέρες, στελέχη της Ν.Δ, εκπαιδευτικοί της παράταξης μέσα στα σχολεία, ενώσεις γονέων καπελωμένες από τη Δεξιά και Χρυσαυγίτες έδωσαν τα   ρέστα τους   στην προπαγάνδα να κλείσουν   τα σχολειά. “Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο”!

Πάντα έτσι ήταν  η Δεξιά. Δωσίλογοι, κουκουλοφόροι,  Χίτες και Μάυδες. Στο τέλος βγήκαν και πατριώτες. Ζητούσαν και τα ρέστα!

6. Κούγιας κατά Τσίπρα για Ριχάρδο: Αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με τη δικαιοσύνη

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, σε σημερινή δήλωσή του την χαρακτηρίζει «ατυχέστατη και προσθέτει ότι είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Κούγιας έχει πελάτη του τον φερόμενο πρωταγωνιστή του κυκλώματος Δημήτρη Ριχάρδο.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και τόνισε ότι «το ένα από τα δύο κυκλώματα είναι η γνωστή αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης».

‘΄Οποια πέτρα (λερωμένη) κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις”  τον Κούγια. Τί άτομο και τούτο. Και με πόσες…μπερδεμένες ιδιότητες. ΄Ασε, τις αμαρτίες που κουβαλάει  !

7. Ακρίτα σε Σεφερλή: Οι νάνοι, οι γκέι, οι χοντροί πρέπει να κλαίνε και να κάνουν μηνύσεις για τον οχετό σου;
Έλενα Ακρίτα/Φωτογραφία: NDPphoto

 

Ναι,αλλά άλλο να κλαις γιατί σε είπανε χοντρό ή νάνο και άλλο να κλαις γιατί έχασες παιδί  από ναρκωτικά που κατηγορείται πως μετέφερε το αφεντικό σου, ο εκδότης στις φυλλάδες του οποίου  προσφέρεις τις…ανεκτίμητες  υπηρεσίες  σου.Ντροπή! ΄Εχει και το θράσος όρια.

 

΄Ωρα, 21.57