ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

37 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ HIV
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Αγρυπνίες και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο
Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS/ Φωτογραφία: ΑP- Ajit Solanki

όλο τον κόσμο, άνθρωποι θα τιμήσουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου, αλλά εκείνους που δίνουν μάχη εναντίον του ιού HIV.

Αγρυπνίες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον πλανήτη. Περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με τον ιό HIV, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα του ΟΗΕ, το οποίο τον Ιούλιο προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επιβραδυνθεί η μάχη εναντίον της παγκόσμιας επιδημίας.

 

Παγκόσμια ημέρα κατά του θανατηφόρου ιού του AIDS κι εμείς   αναβάζουμε ένα λίαν επίκαιρο θέμα που δημοσιεύσαμε εδώ,  σχεδόν ένα χρόνο  πριν με τίτλο

ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΧΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ  ΣΙΩΠΗ; (15/12/2017)

 

.΄Ελληνες ηθοποιοί, παρουσιαστές, τραγουδιστές ποζάρουν γυμνοί και στέλνουν μήνυμα για τον HIV
ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ DOWN TOWN

Διάσημοι Ελληνες για μια ακόμη χρονιά πέταξαν τα ρούχα τους με σκοπό να αφυπνίσουν και να ενημερώσουν το κοινό για τον HIV.

100+1 σελέμπριτις πόζαραν γυμνοί στο φακό του Κωνσταντίνου Ρήγου για το Down Town, το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο «Η αγάπη είναι η θεραπεία» και εξώφυλλο τη Νατάσα Καλογρίδη.

«Εξετάσου και εσύ για HIV στα Checkpoint στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι γρήγορο, εμπιστευτικό και δωρεάν», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι σελέμπριτις και το περιοδικό.

Μαίρη Συνατσάκη 

Σίλας Σεραφείμ 

Ευρυδίκη Βαλαβάνη


Δεν έχουν το θεό τους. Αδίστακτη, εγκληματική τόσο η εμπορική  δημοσιογραφία, όσο και η βιομηχανία θεάματος. Αδερφούλες σιαμαίες. Αλλαξοκωλιές. Η μια τρέφει την άλλη και αντίστροφα.
Ο λογικός (δε χρειάζεται να πούμε δα και ο σοφός) με στοιχειώδη συναίσθηση του αυτονόητου, αντιλαμβάνεται εδώ πως οι  έμποροι παραπάνω δεν ορρωδούν μποστά σε τίποτα. Για χρήμα και αναγνωρισιμότητα. Εδώ στο τόσο σοβαρό θέμα του φονικού  ιού του Aids, για να μας ευαισθητοποιήσουν ,λένε, χρησιμοποιούν καθαρά σεξιστικό-πορνογραφικό υλικό!  Και μάλιστα τσίτσιδο.
Ο σεξισμός, δηλαδή ,που μαζί με την ανοησία (πάνε μαζί αυτά) ευθύνεται για τη μόλυνση κάποιου από τον ιό (πλην εξαιρέσεων) επιστρατεύεται για να μας  αφυπνίσει! Μια τρέλα.  Σαν να βάζεις ένα υγιέστατο, ροζ  πνευμόνι φωτογραφία, για να ενημερώσεις για τον κίνδυνο του καπνίσματος.
΄Ολο αυτό το τημ, έμποροι και ηθοποιοί, είναι ηθικοί αυτουργοί της μάστιγας που πλήττει σήμερα μεγάλος μέρος του πληθυσμού του πλανήτη. Καλλιεργούν ασύστολο σεξισμό και παράλογες, αφύσικες  τακτικές στο σεξ. Από την άλλη, η επιστημονική κοινότητα για τους δικούς της εκείνη λόγους, σιωπά.΄Η μιλάει για κρίσιμες και σοβαρές επιπτώσεις από σεξιστικές  συνήθειες,  με το σταγονόμετρο.
Συζητούσαμε πριν κάποιες μέρες  στη γνωστή παρέα μας θέματα του σεξ.  Ο κολλητός,όπως πάντα λαλίστατος και παραστατικός, ενημερώνει την ομήγυρη πως αισθάνεται  ασφαλής και υγιής ,αν και με πολύχρονη, πλούσια εμπειρία στο σεξ, γιατί ξέρει να τηρεί τους κανόνες. » Βάζεις προφυλακτικό»,  πάει να διευκρινίσει ο διπλανός του. «΄Οχι», επιμένει εκείνος. «Πέρα από προφυλακτικό, αποφεύγω ανέκαθεν, εντελώς και αυστηρώς την…αιδοιολειχία»!
» Α», πετάγετε  η άλλη,  δίπλα του. «Εγώ, και να με συχωρείτε,  με άντρα που δε γλείφει, δεν πάω». «Οπότε»  της κάνει ο κολλητός   «δε βάζεις και προφυλακτικό». ΄Οχι, βέβαια», ανταπαντά η άμυαλη.  «Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο, γατί  εκτός  της προφύλαξης από  ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,σε προστατεύει  και από λογής…παράσημα. Αρρρώστιες και τέτοια !
Μάλιστα . Αυτόπτης και αυτήκοος  μάρτυρας ο γράφων. Μας λέει, δηλαδή, η κυρία…ελαφρότης,  πως ο ηλίθιος κλαρινογαμπρός που πλαγιάζει μαζί της,  βάζει, μεν,  προφυλακτικό για να μην κολλήσει aids και την ίδια ώρα, τρέχουν   στο  στόμα του βρύση μολυσμένα και βρώμικα  υγρά από την αιδοιολειχία.
Αν μη τι άλλο, πέρα από επικίνδυνο, είναι και ηλίθιο να βάζεις προφυλακτικό, για να προφυλαχτείς από εγκυμοσύνη ή  από αρρώστιες και την ίδια ώρα, αν είσαι άντρας,  να ρουφάς μέσα σου ατόφιους τους ιούς, τους μύκητες, τη βρωμιά και τη δυσωδία.  Μια τρέλα, πέρα από ηλιθιότητα.
Σοβαροί γιατροί εδώ και πολύ καιρό (το έχουμε επισημάνει παλιότερα)  «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» γι΄αυτή την επικίνδυνη σύγχρονη σεξιστική συνήθεια της αιδειολειχίας.  ΄Απειροι οι καρκίνοι  γλώσσας, στόματος, λάρυγγα τα τελευταία χρόναι που καταγράφονται, εξαιτίας αυτής της ολέθριας συνήθειας.
Και όμως.  Μας συμβουλεύουν  οι επιτήδειοι να βάζουμε προφυλακτικό, αλλα την ίδια ώρα δε  ενημερώνουν πως είναι άχρηστη τέτοια προφύλαξη,  αν καταπίνεις  βρώμικα και μολυσμένα υγρά με την αιδοιολειχία. Παράνοια ή σκοπιμότητα;
Τί κόσμος! .Ανόητος, ηλίθιος ,παραδομένος στο σεξισμό, την απάτη και τον καιροσκοπισμό.,
_____________________________________________________________
1.α Προαναγγελία Τσακαλώτου: Σε τρεις-τέσσερις μήνες θα βγούμε στις αγορές
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε έξοδο στις αγορές σε 3-4 μήνες -Φωτογραφία: Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

β. ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
DW: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup της Δευτέρας
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Τα ισχυρότερα  προεκλογικά όπλα με τα οποία θα κατέβη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές την ΄Ανοιξη, είναι η έξοδος από τα μνημόνια , η πρόσβαση στις αγορές ως τις αρχές του Μάρτη, η μη περικοπή των συντάξεων και το Μακεδονικό. Σε εξέλιξη  …κατασκευής βρίσκεται και το εκκλησιαστικό. Ισχυρά όλα αυτά τα όπλα, αν τα χρησιμοποιήσουν σωτά οι κυνηγοί της εξουσίας.

Το μεγάλο βαρίδι πάντως του Αλέξη Τσίπρα παραμένει πάντα η σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή. Επιμένει να μη θέλει να σπάσει την ομερτά,επειδή νομίζει πως  ο ανιψιός έχει κι άλλα να του δώσει, πλην Πάνου Καμμένου. Τώρα, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζονται πως ο νέος Καμμένος θα είναι πια  ο Αντώναρος και το νέο κόμμα,που πάει να φτιάξει με τους κεντροδεξιούς.

΄Ομως, κάνει λάθος ο πρωθυπουργός. Ο Καραμανλής είναι πια άδειος ασκός, δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει, παρά μόνο να πάρει.  Και η ατιμωρησία,η μη παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο,  ελέω Αλέξη Τσίπρα, είναι το μεγαλύτερο δώρο που του έκαναν οι Συριζαίοι, αλλά και το  μέγα κρίμα που έχει χρεωθεί το κόμμα τους.

Η σιωπή τους έγινε η σανίδα σωτηρίας του Κ.Καραμανλή. Κάποια στιγμή οφείλουν να απολογηθούν ,να κάνοιυν αυτοκριτική και να παραδεχτούν  στο κόμμα του ΣΥΖΙΑ το έγκλημα που διέπραξαν.  Την ατιμωρησία της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα.

2. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
Στον Βαρθολομαίο η Γεννηματά: Καμία συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας χωρίς το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Συνάντηση Γεννηματά- Βαρθολομαίου στο Φανάρι/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Ελλάδα του νεποτισμού και των τζακιών! Το αδιαχώρητο πια στην ελληνική, κομματική  σκηνή από υιούς και θυγατέρες.  Τουλάχιστον ,είχες το βασιλιά και ήξερες πως  κληρονομεί το στέμμα ένας διάδοχος. Εδώ ,από πού να φυλαχτείς;  Σε εγγόνια και δισέγγονα μεταβιβάζονται οι  έδρες και τα οφίτσια.

Μια εξ αυτών και εντελώς …άοσμη, άγευστη, άχρωμη  ,όπως άλλωστε όλοι οι “γόνοι” τα τελευταία χρόνια, είναι και η  Φώφη. Αρχηγός πια  του εις τα εξ ων συνετέθη ,πάλαι ποτέ ,ενδόξου ΠΑΣΟΚ. Αλλά, εκείνο που θα λέγαμε πως διακρίνει την  κυρία Γεννηματά και μάλιστα χαρακτηριστικά, είναι η γενικότερη συντηρητική της θέση ,που σε κάποια θέματα  ξεπερνά και τα εσκαμμένα της Δεξιάς.

Καμιά σχέση με τους παλιούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά με Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.  “Μέρα-νύχτα” από κάθε άποψη.  Μπορεί, ας πούμε,  ποτέ να φανταστεί κανείς από εκείνους που ήξεραν τους δυο αυτούς  σοσιαλιστές αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ στην εποχή τους, να “γλείφουν”  τους παπάδες, όπως η Φώφη σήμερα  και να παίρνουν θέσεις ακόμια πιο δεξιές  και από τον υιό Μητσοτάκη στο εκκλησιαστικό;

Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα. Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει πολλά στοιχεία,όχι απλά συντηριτικά, αλλά ακροδεξιά. Θα μπορούσε μάλιστα εύκολα,όπως φαίνεται από την ως τώρα πορεία της , να εξελιχθεί σε περίπτωση ενός ακόμα “Ορμπάν” στην Ελλάδα. Προηγείται, βέβαια,ο  αρχηγός της Ν.Δ,που συναγωνίζεται επάξια τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.

Λέτε να είναι συμπτωματικό  πως ΟΛΟΙ οι “γόνοι”, τα παιδιά και τα εγγόνια των “πατριαρχών” στην κομματική αρένα ,δεν ανήκουν  στην Αριστερά; Εκεί τουλάχιστον, κληρονομικώ δικαίω, ουδείς λαμβάνει θέσεις και πόστα τέτοια. Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Κυριάκος Μητσοτάκης,Φώφη Γεννηματά  έχουν συγκεκριμένη “ιδεολογική” ταυτότητα. Και πάντως όχι αριστερή.

΄Ωρα, 13.20

 

 

3. Κίτρινα γιλέκα: Πεδίο μάχης το Παρίσι -Φωτιά σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, κλείνουν πολυκαταστήματα

Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα μεταξύ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ η βία εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και 11 αστυνομικοί.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»/ Φωτογραφία: ΑΡ

Καμιά ιδεολογική συνοχή. Πλήθος, αλα  “Αγανακτισμένοι” πριν λίγα χρόνια, με καθυστέρηση και στη Γαλλία.  Αχταρμάς.

Η μόνη …ιδεολογία τους   είναι αυτή του “άρτος και  θεάματα” με την προσθήκη και της απαραίτητης για καλοπέραση  βενζίνης!  Είναι συμβολικό που δε ζητούν οι διαδηλωτες καθαρή ενέργεια, απαλλαγή από τα καυσαέρια, την παγκόσμια μόλυνση εξ αιτίας των υγρών καυσίμων. Ας  καταστραφεί  το σύμπαν, δεν τους νοιάζει. Αρκεί  να αγοράζουν φτηνά.

Μας δίνετε , σας δίνουμε  ψήφους,ανοχή, υποταγή, κατεβασμένα παντελόνια ή εν προκειμένω κίτρινα γιλέκα κρεμασμένα για πάντα. Αλλιώς , τα κάνουμε λίμπα.

΄Οπως ξεκίνησε,  θα καταρρεύσει αυτό το τζέρτζελο. Κανένα ιστορικά κίνημα μόνο  για τη “μάσα” δεν τελεσφόρησε ποτέ. Πολλώ μάλλον όταν σημερα ο μισός πλανήτης πεθαίνει από την πείνα και “οι κολασμένοι της γης” δε βρίσκουν τόπο να σταθούν.  Η φτηνή βενζίνη πάνω απ΄όλα!

4. ΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ InSight
Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες ολοκάθαρες φωτογραφίες από τον Πλανήτη Αρη -Σαν απέραντη έρημος
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο ουρανός καθώς και μια επίπεδη επιφάνεια, ενώ η δεύτερη φωτογραφία είναι λίγο θολή λόγω του καλύμματος το οποίο και αφαιρέθηκε χθες.

΄Ενα ακόμα  βήμα κατάκτησης του  Διαστήματοις. Είμαστε πολύ κοντά στο θαύμα. Δε θα αργήσει να φανεί μορφή ζωής  και πολύ πιθανόν εντελώς διαφορετική από τη γήινη σε άλλους κόσμους. Θα ζήσουν θαυμαστές στιγμές οι περιλειπόμενοι!

5. Συγκινητικό: 7χρονος έστειλε κάρτα γενεθλίων στον πατέρα του στον ουρανό – Και το ταχυδρομείο του απάντησε
Ο Τζέις με τον πατέρα του. Φωτογραφία: Facebook/ Teri Copland

 

Ένα αγοράκι 7 ετών αποφάσισε να στείλει μια κάρτα γενεθλίων στον πατέρα του «στον ουρανό» και έλαβε μια συγκινητική απάντηση από το ταχυδρομείο που του έλεγε ότι παραδόθηκε με ασφάλεια.

Ο Τζέις Χάιντμαν από την Αγγλία, έλαβε μια επιστολή που τον διαβεβαίωνε ότι το μήνυμά του στον πατέρα του, τον Τζέιμς, τα κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του μετά από ένα «δύσκολο» ταξίδι.

Η μητέρα του, Τέρι Κόπλαντ ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook την επιστολή γράφοντας: «Δεν μπορώ πραγματικά να σας πω πόσο έχει χαρεί που ξέρει πως ο πατέρας του πήρε την κάρτα του… Royal Mail μόλις αποκατέστησες την πίστη μου στην ανθρωπότητα».

Χαρίστε ένα δάκρυ συγκίνησης, χαράς και επιβράβευσης στους ανθρώπους του ταχυδρομείου που είχαν τέτοια κατανόηση, ανθρωπιά  και λεπτότητα.

Τίποτα δε χάθηκε, όσο  υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο. Και υπάρχουν , ευτυχώς, πολλοί.

 

΄Ωρα 20.00