ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΞΕΦΥΓΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ
Αντιμέτωπος με το χάος ο Μακρόν: Βανδαλισμοί, 133 τραυματίες, 378 συλλήψεις [εικόνες & βίντεο]
Χάος στους δρόμους του Παρισιού/ Φωτογραφία: AP- Thibault Camus

 

Πες μου τα συνθήματά του να σου πώ ποιος διαδηλώνει. Οι “Αγανακτισμένοι του  Συντάγματος” μετακόμισαν  στο Παρίσι. “Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα”. Και φυσικά αυτός ο όχλος δε θέλει πολύ να τα κάνει λίμπα. ΄Εχουν τον “Γύγη” μέσα τους. Μετρατρέπονται εύκολα σε χούλιγκαν, αληταριό, μπαχαλάκηδες.  Αλλά  από κοντά και οι πλιατσικολόγοι  που περιμένουν πώς και πώς τέτοιες ευκαιρίες.

ΚαμιΆ συμπαράσταση και συμπαράταξη στις διαδηλώσεις  για άρτον, θεάματα και…βενζίνη.΄Οσο υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πεθαίνουν στον κόσμο για ένα ψίχουλο ψωμιού και τούτοι στο Παρίσι διαδηλώνουν για…παντεσπάνι, όσο  μιλιούνια πρόσφυγες  κυνηγημένοι  από κάποιους σαν τους διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων, θαλασσοπνίγοντια με τα παιδιά τους αγκαλιά,δεν έχουν  καμιά θέση ανάμεσά τους όσοι  αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο με   αταξικές, αντιεξουσιαστικές, άφυλες κοινωνίες.

2. ΑΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΔΑΣ
Οι Πρώτες Κυρίες του G20: Η «θεά» Μελάνια Τραμπ με τη μοβ φούστα και η βασίλισσα που έκλεψε τις εντυπώσεις
Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ /Φωτογραφία: ΑΡ

Ρίχνω μια ματιά στις πρώτες  σελίδες των εφημερίδων σήμερα. Ειδήσεις δεν υπάρχουν.  Αναμηρυκάζουν τα ίδια τα χτεσινά και  τα στολίζουν με φωτογραφίες και βίντεο, καληώρα, όπως παραπάνω. Παλεύουν  να στουπώσουν  σελίδες από τυπωμένο χαρτί ,να βάλουν  μέσα σιντί, καθρεφτάκια και τεύχη συνταγών μαγειρικής, για να πουλήσουν.

Αναρωτιέμαι,αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγοράζουν εφημερίδες.Προφανώς ναι, για να κυκλοφορούν. Αλλά οι περισσότεροι από του πελάτες τους, μάλλον θα είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν καλή σχέση με το διαδίκτυο και μένουν πιστοί στις παλιές τους συνήθειες.

Είναι πάντως μια νίκη η καταδίκη του έντυπου Τύπου. Να δούμε πώς θα καταργήσουμε την εμπορική δημοσιογραφία και από το διαδίκτυο. Τεράστια η ζημιά που κάνει στις νέες γενιές η βιομηχανία παραπληροφόρησης.

 

3. Πούτιν: Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία θα συνεχίζεται όσο μένουν στην εξουσία οι σημερινές αρχές
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Το τέρας της Ρωσίας έχει το θράσος να θέλει και επίσημες κυβερνήσεις αχυρανθρώπων, όπως εκείνη η περίφημη του Γιανουκόβιτς,που προετοίμασε και πέτυχε  τη διχοτόμηση της Ουκρανίας. (Αλήθεια,πού τον έχει κρύψει σε χρυσό κλουβί  ο δικτάτορας τον άνθρωπό του,π.πρωθυπουργό της Ουκρανίας; Λέξη δεν ακούγεται γι΄αυτόν  το μεγάλο εγκληματία).

Ο πόλεμος ,δυστυχώς, δε θα τελειώσει, όσο η χώρα παραρμένει χωρισμένη. Τουλάχιστον μέχρι να καταργηθούν παγκοσμίως τα σύνορα.Ως τότε, η Ανατολική Ουκρανία θα είναι θέατρο συγκρούσεων.Και αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι  ο Τσάρος της Ρωσίας.

 

12.00

 

4.ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ… ΒΟΥΡΚΟΥ»
Αλαβάνος κατά Τσίπρα: «Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς σαπίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ»
Φωτογραφία: Εurokinissi

1.Δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα του κατηγορούμενου για  μεταφορά τόνων ηρωίνης.

2.Θεωρείται από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ελλάδα.

3.Καλεί  τη …γνωστή Ζωή και τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη να συμπορευτούν για να…σώσουν τη χώρα.

4.Καλεί σε …ανένδοτο για να γυρίσουμε στις  μέρες  πριν τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα στη λογική και την ευθύνη. (Για μια ηρωική έξοδο από την Ε.Ε, ρε γαμώτο!).

Αυτός είναι ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν ντρέπεται. Και θεωρεί εαυτόν ακόμα…αριστερό!

Η σημαντικότεροη αρετή στην ελληνική αρχαιότητα ήταν η αυτογνωσία. Ο  Αλαβάνος δείχνει πως  ούτε ως λέξη  τη γνωρίζει,

5.α.Βρυξέλλες: Πάνω από 65.000 διαδηλωτές στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή
Φωτογραφία: AΡ
β. ΞΕΦΥΓΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ
«ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ» ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
«Ρημαδιό» το Παρίσι μετά τα άγρια επεισόδια: Καμμένα, αναποδογυρισμένα ΙΧ, βανδαλισμένα καταστήματα
Εικόνες καταστροφής στο Παρίσι/ Φωτογραφία: AP- Thibault Camus

“΄Αλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας” .Αλλο να διαδηλώνεις για την κλιματική αλλαγή, που είναι ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου και άλλο να τα κάνεις λίμπα για να … τρέφεις  κοιλιούμπα.  Να λέμε κάποτε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

6. Γάτα βλέπει το «αφεντικό» της που έχει πεθάνει. Η αντίδρασή της θα σας κάνει να δακρύσετε (Video)
Γάτα βλέπει το «αφεντικό» της που έχει πεθάνει. Η αντίδρασή της θα σας κάνει να δακρύσετε (Video)

 

https://www.dokari.gr/dokaritv/52841-gata-vlepei-sto-kinito-afentiko-tis-poy-ehei-pethanei-i-antidrasi-tis-tha-sas-kanei-na-dakrysete-video

“Τα λόγια είναο φτώχεια”

΄Ωρα, 20.33