Η ΜΟΝΜΑΡΤΗ ΤΟΥ…ΒΟΝΟΠΑΡΤΗ!

 

«Κλαίει» το Τwitter με την ατάκα Παπακώστα για Εξάρχεια και Μονμάρτη -«Πού μένεις; Στα Μονμάρτεια»

 

Η Μοντμάρτρη και τα Εξάρχεια

Δεν πρόλαβαν οι χρήστες των social media να «συνέλθουν» από το «τυμβωθηρία» του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η… χαριστική βολή από την Κατερίνα Παπακώστα που χαρακτήρισε τα Εξάρχεια ως την… Μονμάρτη της Αθήνας.

Οπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Η Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο Παύλος Χρηστίδης. «Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

 

Να επισημάνουμε, παραθέτοντας  τις απόψεις μας για την… Μονμάρτη της Αθήνας πως ανασύραμε το παραπάνω όζον φανατισμου    περιεχόμενο, από ποια “χωματερή”, υποψιάζεστε; Οι περισσότεροι σίγουρα θα το ψιλιάζονται. Από τη γνωστή “πατσαβούρα”, ακροδεξιά  πορνοφυλλάδα  …ιεφιμεριντα.τζιαρ! Οπότε …adhoc πλέον  αντιλαμβάνεται ο νουνεχής και ψαγμένος πολίτης  περι τίνος… ποιότητας σκουπιδοταραγωγή μιλάμε.

 

“Κλαίει» το Τwitter με την ατάκα Παπακώστα για Εξάρχεια και Μονμάρτη”,

μας λέει η βλαχοφυλλάδα του Χρήστου Ράπτη.  Ο μίσθαρνος κοντυλοφόρος της, δημοσιογραφική τυφλότητι, βέβαια,    όταν  γράφει “κλαίει” εννοεί   από τα γέλια και όχι σε οδυρμό και θρήνο . Και ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που ξεκαρδίστηκαν  στα γέλια από την παρομοίωση , ατυχή ή όχι,  της  κυρίας Παπακώστα;  Ο ιστότοπος  της μπόχας αποφεύγει να  χαρτογραφήσει  τα λαγούμια   που συμφύρονται   για ευνόητους λόγους. Να  τους προγγίξουμε εμείς τους μιαρούς αρουραίους, όμως , για να τους βγάλουμε έξω.

Είναι λούμπεν γενικώς στοιχεία.  Το μορφωτικό τους επίπεδο  από χαμηλό έως ανύπαρκτο. Και ως γνωστό , η μόρφωση δεν έχε να κάνει με τον αν  διαθέτεις απολυτήριο γυμνασίου ή έστω κατάφερες με χίλια ζόρια να πάρεις ένα πτυχίο από τα (γνωστής  ποιότητας μόρφωσης που παρέχουν)  εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ομάδες αυστηρά στεγανές δεν υπάρχουν  για να τους στοιβάξουμε.  Ποδοσφαιρόφιλοι, οψίμως  ανακαλύψαντες τη μαζοχιστική εμμονή   Αρκά με τον πρωθυπουργό  και δια τούτο , ομνύοντες πλέον  στο πενάκι  του,   νουβελοφάγοι, ελαφροαναγνώστες,τηλεορασόπληκτοι. Κομματικά ,φυσικά, ο,ι περισσότεροι, συναγελάζονται στο μαντρί της  ανέκαθεν στεγνής ιδεολογικά   ελληνικής  Δεξιάς (όχι πως λείπουν οι τοιούτοι κι από το ΣΥΡΙΖΑ), η οποία  σύγκειται σήμερα από τα κομμάτια  Ν.Δ, και Ακροδεξιά, εξικνούμενη μάλιστα  και ως  τα κράσπεδα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Πάντα υπήρχε ο ίδιος συρφετός. Σήμερα,οι περισσότεροι από δαύτους ,”βλαχαντερής”, άξεστης  νοοτροπίας και συμπεριφοράς,  με την εξέλιξη της τεχνολογίας ή κάνουν ένα φέις μπουκ, και ένα… τουγίτερ ,ή ξημεροβραδιάζονται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (τα λένε μάλιστα και με την άνεση πολύγλωσσου και …social media ) και από τούτες τις θέσεις  εμούν και αποπατούν  ανελλιπώς και αδιακόπως  επί αρχών και αξιών αναλλοίωτων, διαχρονικών και απαρασάλευτων.  ΄Η, επίσης εγκληματικό,  ως ημιμαθείς και δοκησίσοφοι, έχουν άποψη και κρίση επί παντός επιστητού με μοναδική….επιχειρηματολογία τους  το υβρεολόγιο.

 

Πέταξε η Παπακώστα την ατάκα,  για τη Μονμάρτη, για άγνωστο σε μας τουλάχιστον, λόγο και σύμπαν το  ημιμαθές   διαδίκτυο ξεχύθηκε  στο google   να κάνει  ένα πασάλειμμα για το τί στα κομμάτια ήταν πάλι τούτος ο καινούργιος λεξιλογικός ακροβατισμός  των Συριζαίων.(Παλιότερα, έκαναν το ίδιο και οι Πασόκοι με τις φανταχτερές για το πόπολο λέξεις  και τους νεολογισμούς τους).  Ουδέποτε, βέβαια, στο παρελθόν, άκουσαν ή διάβασαν αυτό τον όρο, που τους έπαιζε οπτικοακουστικά  κάτι  ανάμεσα σε Βονοπάρτη και …μήνα Μάρτη!

Και μόλις  ανάγνωσαν την επικεφαλίδα  στης … Βίκης το λήμμα  ,έσπευσαν  από τα “βήματα” που διαθέτει εκάστη “Κουτσή Μαριώ”, να βγάλουν χολή και  λάσπη ή ανάλογα   “κλάμα, άγνωστης προέλευσης και αιτίας. Αν, λίγο πριν η Παπακώστα  αμολήσει την ατάκα  ,  στο  παραπάνω ελληνικό ποίμνιο   έθεταν  ερώτηση  τί εστί Μονμάρτη στους 100  απ΄αυτούς τους  λασποφόρους, ούτε ένας ,για τα μάτια ,θα  γνώριζε πού στο καλό πέφτει και τι είνα η Μονμάρτη. Σήμερα και οι 100 αυτοί οπαδοί του Κυριάκου,του Γεωργιάδη και του Μιχαλολιάκου , αποφαίνοται περί της παρισινής συνοικίας  ως πολύχρονοι  γνώστες και μελετητές της ιστορίας της.

Αν ,τώρα, ήταν ατυχής ή όχι η σύγκριση των δύο ιστορικών “άβατων” της υπουργού,λόγω αδιαλείπτου και παιδιόθεν   παρουσίας μας   στην ιστορική πλατεία και σήμερα με περατζάδες συχνές  απο εκεί, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πως, ως λίγα χρόνα πριν, όντως τα Εξάρχεια ήταν η Μονμάρτη της Αθήνας.  Τελευταια, όμως,  καμιά σχεση δεν έχει η “εύφορη κοιλάδα”  του Παναγιώτη  Κονδύλη με  την αντίστοιχη του Παρισού.  Κατάντησε  πια ,εν πολλοίς, άντρο μπαχαλάκηδων, εμπόρων ναρκωτικών, εγκληματιών και παραβατικών πάσης  συνομοταξίας και παντός είδους.

Αυτό όμως  δε σημαίνει, ούτε πως λείπουν από τα στέκια των Εξαρχείων  οι  ψαγμένοι και οι “διαφορετικοί”  άνθρωποι . Είναι όντως οι λιγότεροι. Αλλά,  αυτός δεν είναι λόγος, ο  ανεπρόκοπος  “Υιός”, ο οποίος ουδέποτε ,έστω και ως διαβάτης  τις καλλές εποχές,  πέρασε από την πλατεία,να απειλεί ως κοινός τραμπούκος πως “πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι”.

Ντροπή, αμετροεπή γόνε της  αμαρτωλής φαμίλιας. Δε θα σου επτρέψουμε συνεχώς να βγάλεις από τη μύγα…ψήφους.