Σάλος από τις δηλώσεις Γλέζου . Παρέμβαση Σαμαρά: Ευτυχώς ο κόσμος δεν τους παίρνει σοβαρά

 

” Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για την πιθανότητα επιβολής αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας διακόψουν τη χορήγηση των δόσεων των δανείων προς τη χώρα μας, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτήσει την κατάργηση του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζει πως η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστήριξε πως εάν τότε οι εταίροι σταματήσουν να μας χορηγούν τις δόσεις των δανείων ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοσίου: «Θα μπορέσει. Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Ο λαός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα παραδώσει τη χώρα στους ξένους”.

Δεν ξέρω τί έχει πάθει ο Μανώλης Γλέζος τελευταία και έχει καταντήσει “σκέτος”  Μαυρογυαλούρος   και μάλιστα “παλιάς κοπής”. Κι  μεις που νομίζαμε πως  αυτή η συνομοταξία  των πολιτικών αρχίζει σιγά-σιγά να εξαφανίζεται. Εμ,δε!

Αλλά, για να δούμε τί κρύβει πίσω από τις λέξεις ο …Μανώλης (και κατ΄επέκταση ο… Αλέξης);

Θα καταργήσει ,λοιπόν, ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (εν μια νυκτί) τα μνημόνια, θα σκίσει τις συμβάσεις και τα τοκοχρεολύσια με τσαμπουκά και τσαγανό. Μόνο ,που την επομένη, λογικό και προσδοκώμενο  είναι , οι δανειστές μας,   όχι μόνο να κλείσουν τη στρόφιγγα  παροχής  ρευστού, αλλά και να κάνουν απαιτητά εδώ και τώρα τα κοκινισμένα τους από την κυβέρνηση δάνεια. Αυτό σημαίνει πως με  αποφάσεις  δικαστηρίων των χωρών τους θα βγάζουν σωρηδόν  αποφάσεις κατασχέσεων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και θα ξεκινήσουν να στέλνουν στα ταμεία και στις εφορίες δικαστικούς επιμελητές που θα κατάσχουν ό,τι  πενιχρό υπάρχει περίπτωση να βρεθει τότε στα θλιβερά συρτάρια αυτών των υπηρεσιών.

΄Ετσι, την αποφράδα  εκείνη ημέρα ,πρωί κάποιας πρωτομηνιάς (να πούμε του επόμενου χρόνου;) που θα βάλει ο συνταξιούχος και ο μισθωτός την κάρτα στο ΑΤΜ της Εθνικής, αντί για “ζεστά” (έστω και λίγα) 50άευρα , που του έδεινε μέχρι τώρα το μηχάνημα, θα του βγάζει στην οθόνη  εκείνη την καταραμένη ανακοίνωση που θα γράφει με μεγάλα μαύρα γράμματα  πως “Η τράπεζα αδυνατεί προς το παρόν να σας εξυπηρετήσει”, ο εστί μεθερμηνευόμενον  “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ” !

Κι εκεί πάνω στην απόγνωση του μισθωτή και συνταξιούχου έρχεται η τότε… παλικαρού   κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό οικονομικών το Γλέζο  να …σώσει την κατάσταση και να εκπληρώσει τις  υποσχέσεις για μια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή στους ΄Ελληνες, χωρίς εξευτελιστικά  μνημόνια και δουλικές  εξαρτήσεις . Μέσα σε μια εβδομάδα θα  στείλει   3.000.000 ειδοποιητήρια και θα  καλεί άπαντες τους  έχοντες οφειλές στην εφορία να τσακιστούν να τις καταβάλουν εδώ και τώρα,  γιατί με την εκπνοή της εβδομάδας, οι παραβάτες θα κάνουν πρόβες τις χειροπέδες νέας κατασκευής στο χέρι.

Μόνο που οι περισσσότεροι οφειλέτες 1000 και 5.000  ευρώ   στις εφορίες  είμαστε εσύ κι εγώ και όχι ο Βαρδινογιάννης και ο Κόκαλης.  Από εμάς  τους πολλούς θα κοιτάξει πάλι να τα εισπράξει η νέα …  φιλολαϊκή κυβέρνηση  ,για να μας  καταβάλει  τους  μισθούς και τις συντάξεις. Γιατί, αν περιμένει  από τους μεγαλοοφειλέτες, κάηκε. Δεν πρόκειται να  πάρει  δεκάρα τσακιστή ή κι αν πάρει, δε φτάνουν ούτε για… “ζήτω”, αφού ελόγου τους δεν είναι, παρά κάποιες εκατοντάδες  ,ενώ   εμείς, οι μικροοφειλέτες , εκατοντάδες χιλιάδες. 

Που σημαίνει με λίγα και κατανοητά λόγια αυτό το τρομακτικό σενάριο: Πάλι θα  πληρώσει το …”μάρμαρο” η… πλέμπα.

 Και καλά να πάθει. Γιατί και μυαλό δεν έχει και μυαλό δε βάζει τόσα χρόνια. Ούτε πρόκειται.