Για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποιεί ο Χέλμουτ Σμιτ

 

“Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης.

“Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα”, δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος γεννήθηκε λίγο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Η κατάσταση, μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο (αυστριακής καταγωγής) συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του  ” Οι υπνοβάτες'”, πρόσθεσε.

Καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι “καταλαβαίνουν απίστευτα λίγο” την εξωτερική πολιτική:

“Θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση”, εκτιμά αυτός που υπήρξε καγκελάριος της Γερμανίας από το 1974 ως το 1982.

Οι Βρυξέλλες “ανακατεύονται υπερβολικά στην εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους ευρωπαίους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν”, προσθέτει.

“Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία. Και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί”, τονίζει.”

Ιστορική η επισήμανση για τον  κίνδυνο έκρηξης  Γ΄ παγκοσμίου πολέμου του γηραιού σοσιαλδημοκράτη  πρώην ηγέτη της Γερμανίας.  Θα διαφωνήσουμε, όμως, με τις αιτίες, που επικαλείται.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για τον κίνδυνο έκρηξης του νέου παγκόσμιου πολέμου είναι ο δικτάτορας της Ρωσίας. Κανένας άλλος.

Δεν είνα η …μεγαλομανία της Δύσης η αιτία. Αλλοίμονο! Πρέπει να είναι κανείς ή προκατειλημμένος ή να έχει  ελλιπή ιστορικό εξοπλισμό,  για να υποστηρίζει αυτά. Η μεγαλομανία έχει  ταυτοποίηση στο όνομα Πούτιν. Αντίθετα, η αδράνεια και η αναποφασιστικότητα  των ηγετών της Δύσης  είναι μια από τις σοβαρές αιτίες, που πλησιάζουμε όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο του πολέμου  που επισήμανε ο πρώην καγκελάριος.

Να επαναλάβουμε πως η μόνη λύση, για να ανακοπεί η πορεία στον όλεθρο, είναι:  α.   Η υποστήριξη  από τη Δύση και η “άνδρωση”  στο εσωτερικό της Ρωσίας  ενός δυνατού πολιτικού-κοινωνικού κινήματος  ανατροπής του δικτάτορα Πούτιν. (΄Αλλωστε, είναι πολύ κοντά η έκρηξή του  και χωρις την υποστήριξη της Δύσης. Μάλιστα,   καθόλου δύσκολο να επικρατήσει, όταν σύντομα θα βιώσει ο  πληθυσμός την  οδυνηρή οικονομική κρίση στη χώρα). β. Η επιστροφή των  αποσπασμένων-αυτονομημένων  περιοχών στην Ουκρανία και 3. Η σύλληψη και η παραπομπή του  δικτάτορα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ,για να δικαστεί και καταδικαστεί για τα ειδεχθή  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΥΣΗ.