“ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ”

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ “ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑ” ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ
Γιώργος Τράγκας: “Ο Μπράντ Πιτ δεν βρίσκει ώρα να γα…”!

Γιώργος Τράγκας

Εγώ με τον Brad Pitt έχω πρόβλημα είπε ο Γιώργος Τράγκας, και δεν ξηγήθηκε καλά στην Angelina Jolie. Αλλά, είπε συνεχίζοντας,  κι αυτή το έχει παρακάνει. Έχει ανορεξία και είναι όλο κόκαλά από πάνω μέχρι κάτω, έχει κάνει και διάφορα και ο άλλος βαρέθηκε.


Του κουβαλάει όλο παιδιά στο σπίτι, και δεν βρίσκει ώρα να γ@μήσει είπε ο Γιώργος Τραγκας αφήνοντας τους παρουσιαστές της εκπομπής αποσβολωμένους.

Ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος ξεκίνησε να μιλά για τις τηλεοπτικές άδειες, τα κανάλια, τη διαδικασία της αδειοδότησης, αλλά και την κυβέρνηση. Κουβέντα στην κουβέντα ο δημοσιογράφος ξεκίνησε τα πιο αιχμηρά σχόλια, όπως αυτά που συνηθίζει στη ραδιοφωνική εκπομπή του και οι παρουσιαστές του «Έτοιμο το πρωινό» μάλλον δεν ήταν έτοιμοι για αυτό που θα ακολουθούσε

Ένα απλό «μαλ@κίες» ήταν η αρχή, με την Κατερίνα Καραβάτου να δοκιμάζει ένα ετεροχρονισμένο «μπιπ».

΄Εχουμε πλειστάκις ασχοληθεί με το …λαϊκό παιδί της δημοσιογραφίας Γιώργο Τράγκα. Γι΄αυτό και με αφορμή τις παραπάνω ραδιο-φω(ο)νικές βολές του (διαβαζε χωροφυλακίστηκο… χούμορ με μπόλικη δόση σεξισμού, φαλλοκρατίας και “μαγκιάς κλανιάς”) κάναμε ένα…απάνθισμα των κειμένων μας για πάρτη του γνωστού και μη εξαιρετέου εκπροσώπου της βιομηχανίας παραπληροφόρησης και μαζικής αποβλάκωσης και σας τις παρουσιάζουμε:

 

Ο Τράγκας αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών

 Και από πού και ως πού αναγορεύτηκε ο Τράγκας σε ειδικό,για να κάνει και τέτοιου είδους σοβαρές, πολιτικές προβλέψεις; Ο αδίστακτος «δημοσιογράφος» ,αν  είναι ικανός για κάτι, είναι για να  έχει το υβρεολόγιο ως επιχείρημα, τη λαμογιά ως μπίζνα και τρόπο ζωής , το θράσος και την υποκρισία ως «αρετές».

Η ιστορία τον έχει κατατάξει στη λίστα των πιο άθλιων, πανούργων και αδίστακτων εκπροσώπων της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Πάνε οι εποχές, που «κονδυλοφόροι» σαν ελόγου του γράφανε και την ιστορία και  παρείχαν άφεση και κάλυψη σε τέτοιου είδους τρωκτικά. «Καλές εποχές» για εκείνους τότε.  Καλές για μας  οι σημερινές.

«΄Εχει ο καιρός γυρίσματα» δε συνηθίζει να  λέει πάντα ο ..»τζάμπα μάγκας» και φιλο-Ναζί Γιώργος Τράγκας;

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ.ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΑ…ΜΑΥΡΑ ΧΕΡΙΑ.
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ για τον Γιώργο Τράγκα
 31/8/2015

 

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ για τον Γιώργο Τράγκα
Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του Πρωτοδικείου βρίσκεται ο δημοσιογράφος…
και εκδότης ημερήσιων εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων Γιώργος Τράγκας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.Την υπόθεση ερευνά η 16η ειδική ανακρίτρια για κακουργηματική απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, που σύμφωνα με δικαστικές πηγές αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σκέλος της έρευνας που αφορά τις καταθέσεις του δημοσιογράφου στη λίστα Λαγκάρντ έχουν αναλάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης.Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε, περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 10 εκατ. ευρώ, δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.Η υπόθεση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, βρέθηκε στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας.Ο Γιώργος Τράγκας έχει ήδη αναφερθεί στο θέμα: «Είναι μια υπόθεση από το 2012 που εκκρεμεί στον ανακριτή. Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελέγχους σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού, ο οποίος καταβάλλεται».

O Γιώργος Τράγκας τέτοια πράγματα; Αποκλείεαι. Το λαϊκό παιδί,ο μάγκας με τα… καθαρά χέρια να κάνει λαμογιές και απάτες;  Δε γίνονται αυτά.

 Αλλά, εκτός των άλλων   ο Γιώργος είναι και δημιοσιογράφος-εισαγγελέας.Ουδείς διεφθαρμένος ή διαπλεκόμενος ξεφεύγει από τη σκληρή κριτική του  φοβερού και τρομερού ρεπορτατζή,  ειδικά στα (πέτσινα) δελτία ειδήσεων και των (στημένων)  καυγάδων  του έτερου «Καπαδόκη», συναδέλφου του Νίκου Χατζηνικολάου. Αυτοί είναι οι αστέρες της κάθαρσης, της εντιμότητας, της αντικειμενικότητας  στη …  βιομηχανία παραπληροφόρησης. Μην τους χαλάτε το όνομα στην πιάτσα με λαμογιές, φοροκλοπές και τέτοια.Πώς να σταθεί μετά το Σύστημα με τέτοιους… χαλασμένους  στυλοβάτες?

 

3. “Η συγκλονιστική επιστολή του Γ. Τράγκα στον Κ. Χαρδαβέλλα
 28/10/2012
Με μία επιστολή-χείμαρρο ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ευχαριστεί τον Κώστα Χαρδαβέλλα για τη στήριξή του, όσον αφορά στην εμπλοκή του ονόματός του στη διαβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και «ξεσκεπάζει» όσους κρύβονται πίσω από την διαπόμπευσή του.

 

Είναι πια κανόνας εδώ στο  Homo-Naturalis. gr  να μην προλαβαίνει να “στεγνώσει το μελάνι” που λέγανε οι παλιοί γραφιάδες και …νά΄τη  η επιβεβαίωση των γεγραμμένων.   Πώς λέμε “πριν αλέκτορα φωνήσαι…”.

Γράφαμε και εξηγούσαμε ανήμερα 28 Οκτωβρίου ,γιατί εμείς, αν και είχαμε τη δυνατότητα , δε  δημοσιεύσαμε τη λίστα “Λαγκάρντ” . ΄Εσπευσε, όμως, να τη δημοσιεύσει  ο στρατευμένος δημοσιογράφος  Βαξεβάνης, κατ΄εντολή τίνος άραγε; Και ας… γελάσουμε τώρα λίγο. Μας το χρωστούσε ο δαιμόνιος δημοσιογράφος.

Με τη δημοσίευση της λίστας, όπως ήταν αναμενόμενο, “ήρθαν τα πάνω κάτω” στην Ελλάδα.΄Εγινε σεισμός. Τώρα πια τίποτα δεν είναι, όπως ήταν πριν ο συλληφθείς για πλημμέλημα δημοσιογράφος (και καταχειροκροτηθείς στο δικαστήριο επί…ανδραγαθία) προβεί στην ηρωική πράξη της παρουσίασης της λίστας.

΄Ετσι, πέρα από την καταλυτική βοήθεια που πρόσφερε  στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομίας η δημοσίευση του καταλόγου των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας, έγιναν και “τα μούτρα κρέας” σε πολλούς,  που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει κρεμασμένο στα μανταλάκια των περιπτέρων.΄Ενας απ΄αυτούς  ήταν και η “παλιά καραβάνα” της απερίγραπτα διεφθαρμένης ελληνικής δημοσιογραφίας, ο  Γιώργος Τράγκας.

Διαβάσατε στην αρχή πώς δικαιολογεί ο  εκπρόσωπος της “βαριάς” βιομηχανίας “ενημέρωσης” τα ΝΟΜΙΜΑ λεφτά του, που τα έχει “καβατζάρει” στην Ελβετία. Διαβάστε τι λέγαμε κι εμείς στη δική μας απάντηση προς τον κύριο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη:

“Η λίστα “Λαγκάρντ” που παρουσιάσατε είναι “σκύβαλα’. Ανασύρθηκε και διατηρείται στην επικαιρότητα για το “θεαθήναι”. Δεν έχει καμιά, μα καμιά  απολύτως ουσιαστική αξία και ο χρόνος θα το επιβεβαιώσει. Τί αποδεικνύει η λίστα; Το αυτονόητο.  Πως ο “Τράγκας”, δηλαδή, ο “Βουλγαράκης”,ο “ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ”  έχουν λεφτά στο εξωτερικό, κρυμμένα σε ελβετικές κυρίως τράπεζες. Σιγά το μυστικό. Και είναι παράνομο να έχει κανείς χρήματα στο εξωτερικό; ΄Οχι, βέβαια. Εκτός κι  αν είναι “προϊόντα εγκλήματος”. Αλλά, αυτοί που τα έχουν εκεί και μάλιστα ως επώνυμοι καταθέτες, ξέρουν πολύ καλά και να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους. Τόσα εκατομμύρια έχει βγάλει ο Τράγκας, ας πούμε, από τις κρατικές διαφημίσεις. Πακέτα σωρηδόν του έδινε ο Καραμναλής, όσο ήταν στην εξουσία. Δε δικαιολογεί ο Τράγκας  τα λεφτά της Ελβετίας από αυτή και ΜΟΝΟ την πηγή; Πριν χρόνια, θυμηθείτε, τότε με το “σκάνδαλο” Ζαχόπουλου. “Αγκομαχούσε” ο Θέμος Αναστασιάδης να κρύψει τα λεφτά του. Τα έβαλε σε μια λινάτσα και γύριζε την Ευρώπη να βρει “καβάντζα”,μέχρι που τον πιάσανε εντελώς τυχαία οι Γάλλοι σε έναν επαρχιακό δρόμο. Είδατε πως τα δικαιολόγησε την επομένη; Από τη δουλειά μου, κύριοι. Ναι, είμαι τόσο καλός (ο καλύτερος) και  βγάζω εκατομμύρια. Είναι παράνομο αυτό στην “αγορά” σας; “Λάδι””ο Θέμος. Του ζήτησαν και συγγνώμη,μάλιστα”.

4.  “Την ώρα που έκλεινε το Maxim ο Κωστόπουλος αγόραζε σκάφος 450.000 Ευρώ!
  6-2-2012

 Πέτρος Κωστόπουλος, Νίκος Χατζηνικολαου, Νίκος Ευαγγελάτος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας. Η πρώτη …παρτίδα. Το “βαρύ πυροβολικό” της “βιομηχανίας παραπληροφόρησης ” που επί συναπτά έτη ταϊζουν σκουπίδια  τον κόσμο και έχουν θησαυρίσει από  την αδίστακτη εκμετάλλευση-εκπόρνευση  των ΜΜΕ και  των εκδόσεων,που ελέγχουν ασφυκτικά.    ΄Οταν εμείς εδώ, ήδη από το 2008, επισημαίναμε το κακό που ζύγωνε και είχαμε ξεκινήσει εκστρατεία ,για να προλάβουμε την κρίση, σπεύσαμε να ενημερώσουμε και τους πέντε αυτούς εικονιζόμενους …αστέρες, μήπως και συγκινηθούν και βοηθήσουν στην ενημέρωση και πληροφόρηση του κόσμου.  Οι  πανάθλιοι εγκληματίες κώφευαν και συνέχιζαν εν γνώσει τους και με δόλο να αποκρύπτουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίζουν, να παραποιούν και να πλαστογραφούν την αλήθεια, για να πλουτίζουν πιο εύκολα , να προκαλούν με τον τρόπο ζωής τους ,να  αποπατούν-ασελγούν πάνω σε κάθε αρχή και δεοντολογία δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και θα λογοδοτήσουν ,όταν και σ΄αυτό τον τόπο ξημερώσει μια νέα “ημέρα”.

 

5. Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ
24.12.11

 …Ο φτωχός,  λοιπόν,  σε σπουδές και πλούσιος σε “δημοσιογραφικές’ δραστηριότητες (διάβαζε παραμορφωτική-παραπλανητική “δημοσιογραφία”) επιχειρηματίας, αν θέλαμε συνοπτικά και επιγραμματικά να κάνουμε το προφίλ του, θα λέγαμε πως είναι το alter ego των παλιότερων συναδέλφων του Γ. Τράγκα, Ν. Κακαουνάκη ,αλλά σε νέα “βέρσιον”. Εκείνοι,λόγω εποχής και της τότε περιρρέουσας κοινωνικής ατμόσφαιρας , υποδύονταν τα “λαϊκά παιδιά, συμπεριφέρονταν ως… μάγκες (…”τζάμπα”,βέβαια) και ασκούσαν γι΄αυτό ( και κυρίως) “δημοσιογραφία” καφενείου. Είχαν ελλιπή, ως ανύπαρκτη μόρφωση-επαγγελματική κατάρτιση, ήταν ερασιτέχνες -αυτοδίδακτοι με ελάχιστη, ως ακαθόλου δημοσιογραφική, κριτική ικανότητα. Περισσότερο θράσος και “ λειρί” θα λέγαμε διέθεταν,παρά δημοσιογραφικά προσόντα και περγαμηνές. Ο εκπρόσωπος της νέας “κοπής” δημοσιογράφων,ο Ν. Χατζηνικολάου, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε πως… ενδημούν στους παλιούς, αλλά είναι περισσότερο αδιόρατα ή τουλάχιστον μη εμφανή στην πρώτη ματιά. Παρουσιάζεται συγκρατημένος, σοβαρός (σοβαροφανής) και υποδύεται, να ομολογήσουμε, με ικανοποιητική επιτυχία το “σπουδαγμένο” και τον επαγγελματία δημοσιογράφο (ενώ, όπως είπαμε, δεν έχει ουσιαστικές σπουδές),τον ευγενή, συγκαταβατικό, δημοκρατικό και φιλόξενο στις εκπομπές και στις παρουσιάσεις των δελτίων του. Θεωρείται ως άνθρωπος “χαμηλών τόνων”,που αποφεύγει τις ρήξεις (εκτός από της τεχνητές), τις οξύτητες και τις λεκτικές παρεκτροπές, για να μη χαλάσει το προφίλ του. Γι΄αυτό, θα διαπιστώσει κανείς, αν τον παρακολουθήσει καιρό, πως σπάνια χάνει την αυτοκυριαρχία του (τα ξεσπάσματά του με τις κάμερες ανοιχτές είναι λίγα Να θυμίσουμε τα ανεκδιήγητα “χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι” και “Καραγκιόζηδες” για τους πολιτικούς ).

Αυτός λοιπόν ο “θεσμός” της νέας μορφής “δημοσιογραφίας” και ο αξιότερος εκπρόσωπος της σημερινής ελληνικής “βιομηχανίας ενημέρωσης”,που έχτισε “λιθαράκι,λιθαράκι”,με πολλή προσοχή και επιμέλεια το επαγγελματικό-προσωπικό του “ίματζ” και ο οποίος πλούτισε στην κυριολεξία απ΄αυτή την μπίζνα με την οποία ασχολείται για πάνω από είκοσι χρόνια, είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει σε ανθρώπινο δυναμικό η σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία (ΜΜΕ). Αυθεντικός εκπρόσωπος της “βαριάς βιομηχανίας ενημέρωσης” είναι μαζί με μια πλειάδα παλιών και νέων συναδέλφων του και ιδοκτητών ΜΜΕ, οι βασικοί ένοχοι της σημερινής τραγωδίας που βιώνει σήμερα η χώρα και η οποία θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. Αδίστακτος,καιροσκόπος, ωφελιμιστής,υποκριτής,με ανύπαρκτη συνείδηση πολίτη και επαγγελματία,τα “δίνει όλα” για να πετύχει εκείνο που επιδιώκει διακαώς, την περιζήτητη στο χώρο του τηλεθέαση-ακροαματικότητα-αναγνωσιμότητα. Για να επιτύχει αυτό το στόχο, δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. Πέρα από την “παράσταση” που δίνει κάθε φορά, ως άριστος ηθοποιός, στις εκπομπές-θέατρο και τις παρουσιάσεις των δελτίων του,δείχνει να είναι προετοιμασμένος και μάλιστα επιμελώς για εκείνο  που έχει να πει και να παρουσιάσει. Επιλέγει-χρησιμοποιεί επίσης συνεργάτες-συμπαρουσιαστές, για να στήσει τηλεοπτικούς ,κυρίως “πολιτικούς” καυγάδες -αντιπαραθέσεις σε παράθυρα και τραπέζια και να φορτίσει την ατμόσφαιρα με “κολπατζήδες παίκτες” (π.χ Γ.Τράγκα), που αγωνίζονται να πείσουν πως είναι “ιδεολογικοί” αντίπαλοι στην “ομάδα” γι΄αυτό και αντιπαρατίθενται μεταξύ τους “σκληρά”. Στην ουσία,όμως, για το μόνο που νοιάζονται είναι η υψηλή τηλεθέαση του δελτίου-εκπομπής του “αφεντικού” τους Ν.Χατζηνικολάου. Εκείνος,πάντως, με άριστη τεχνική, “ρίχνει λάδι στη φωτιά”, βάζει “φυτιλιές” στην κουβέντα,μοιράζει έξυπνες πάσες, έτσι, που στο τέλος, όλα δείχνουν πως δεν υπήρχε καμιά σκηνοθεσία στην παράσταση και όλα ήταν αυθεντικά και αυθόρμητα Βεβαίως,όπως είπαμε, κάθε κίνηση,κάθε λόγος ήταν ένα θέατρο,μια καλοστημένη παράσταση με σκοπό την τηλεθέαση που φέρνει χρήμα στα “ταμεία”,αναγνωρισιμότητα -δημοσιότητα.

Το κακό θα ήταν λίγο, βέβαια,αν όλο αυτό το θέατρο γινόταν μόνο για τον “παρά” και δεν είχε άλλες σοβαρές παρενέργειες στη σημερινή κατάληξη και την τραγική θέση της χώρας .Ο Χατζηνικολάου και οι όμοιοί του,όμως, έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων σε βάρος της χώρας,τα οποία ένας ανεξάρτητος,θαρραλέος και έντιμος δικαστής θα τα χαρακτήριζε, ως εγκλήματα “καθοσίωσης” και “εσχάτης προδοσίας”. Στην ανάλυσή μας  ((ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,με τίτλο “ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…”, 23/12/2001 ),έχουμε αναφέρει και εξηγήσει τους λόγους,που τεκμηριώνουν την άποψή μας πως σήμερα όλοι αυτοί οι “θεατρίνοι” της πληροφόρησης θα έπρεπε να είναι φυλακή. Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό ,που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση,η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα,που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της,οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί “δημοσιογράφοι” και ιδιοκτήτες ΜΜΕ,ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα”.

________________________________________________________________

1. Χάος στη Β. Καρολίνα μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανού -Κατεβάζουν στρατό στους δρόμους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας κήρυξε την πόλη Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από τη δεύτερη νύχτα επεισοδίων που ξεκίνησαν λόγω του θανάτου ενός Αφροαμερικανού, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Μετά τις διαδηλώσεις για το θανάσιμο πυροβολισμό του 43χρονου Αφροαμερικανού, οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης ενισχύθηκαν ωστόσο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά τραυματισμένος είναι και ένας διαδηλωτής, ο οποίος αρχικά θεωρούνταν νεκρός. Η αστυνομία πάντως υποστηρίζει ότι ο εν λόγω διαδηλωτής που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του, υποστηρίζεται μηχανικά.πυροβολήθηκε στο κεφάλι από όπλο άλλου πολίτη και όχι αστυνομικού.

Η αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης καθώς οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιές και έκλεισαν τους δρόμους. Από την άλλη μία ομάδα επιχείρησε να εισβάλλει σε μαγαζιά προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Έτσι και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας θα αναπτυχθούν στη Σάρλοτ μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας.

Θύμα της οργής των διαδηλωτών έπεσε και ένας δημοσιογράφος του CNN στον οποίο επιτέθηκαν ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

2. ΣΕ ΕΝΑ 48ΩΡΟ. Φονική πορεία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από τις ταραχές στο Κονγκό

Φονική πορεία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από τις ταραχές στο Κονγκό

Σε «τουλάχιστον 100 ανέρχονται οι νεκροί» από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν τη Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα Κινσάσα.
Οι ταραχές έγινε έπειτα από πορεία στην οποία κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αντιπολιτευτικό κόμμα UDPS.
«Ο αριθμός των νεκρών στις δύο μέρες ανέρχεται σε πάνω από 100», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπρούνο Τσιμπαλά, εκπρόσωπος του κόμματος Ένωση για Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο
3. Η Ρώμη αποσύρεται από την «κούρσα» για τους Ολ. Αγώνες του 2024: Ακόμη πληρώνουμε εκείνους του 1960
Φωτογραφία: ΑΠΕ

 

Η νέα δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ουσιαστικά έβαλε τέλος στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 από την «αιώνια πόλη», δηλώνοντας ότι η διοργάνωση θα έθαβε την ιταλική πρωτεύουσα κάτω από βουνά χρέους και τόνους τσιμέντου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς ήδη η Βοστώνη και το Αμβούργο έχουν αποσυρθεί από την κούρσα για της διοργάνωση του 2024, ενώ οι «αθάνατοι» πασχίζουν να πείσουν πιθανές διοργανώτριες πόλεις ότι αξίζει να αναλάβουν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Βοστώνη αποσύρθηκε εξαιτίας οικονομικών ανησυχιών, ενώ οι κάτοικοι του Αμβούργου τάχθηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα, σε δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ήταν υπέρ της υποψηφιότητας της Ρώμης, αλλά χρειαζόταν τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει. Μετά από την απόφαση της Ράτζι, το Παρίσι, το Λος Αντζελες και η Βουδαπέστη είναι οι μόνες πόλεις που συνεχίζουν να διεκδικούν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

«Θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μας να υποστηρίξουμε μία τέτοια υποψηφιότητα», δήλωσε η Ράτζι, που κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο. «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ολυμπιακών αγώνων και του αθλητισμού. Αλλά δεν θέλουμε να αποτελέσουν μία δικαιολογία για περισσότερο τσιμέντο στην πόλη. Δεν θα το επιτρέψουμε», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι η «αιώνια πόλη» ακόμη πληρώνει τα χρέη από τους Ολυμπιακούς αγώνες που είχε φιλοξενήσει το 1960.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες συχνά ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό, συνέχισε η Ράτζι και η πόλη δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο, που θα άφηνε την Ρώμη με αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες δεν χρειάζεται.

Η Ράτζι παρουσίασε και μία μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία σε όλες τις διοργανώσεις των τελευταίων 40 ετών, οι δαπάνες ξεπέρασαν κατά τουλάχιστον 50% τον αρχικό προϋπολογισμό.

Η Ρώμη είχε μπει στη διαδικασία διεκδίκησης και των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, αλλά ο τότε πρωθυπουργός Μάριο Μόντι απέσυρε την υποψηφιότητα, εξαιτίας ανησυχίας για την ιταλική οικονομία.

4. «Ντου» του Ρουβίκωνα σε γραφείο του υπουργείου Μεταφορών -Ζητούν τζάμπα μετακινήσεις
Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Σε γραφείο του υπουργείου Μεταφορών στην Καραγιώργη Σερβίας, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης, μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας, για να κρεμάσουν πανό υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων.

«Εργαζόμενοι και επιβάτες για ελεύθερες μετακινήσεις» έγραφε το πανό που κρέμασαν περίπου δέκα μέλη του Ρουβίκωνα, στον τρίτο όροφο του υπουργείο Μεταφορών.

Να σημειωθεί ότι ενώ τα μέλη του Ρουβίκωνα βρίσκονται στον τρίτο όροφο, η είσοδος του κτιρίου είναι αποκλεισμένη από άνδρες των ΥΜΕΤ, ενώ στο σημείο βρίσκονται 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και κλούβα των ΜΑΤ.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει δέκα προσαγωγές.

 

Το κόλπο γνωστής food blogger για να τρώει τα πάντα χωρίς να παχαίνει

Το κόλπο που την βοηθά να κρατιέται αδύνατη, τη στιγμή που τρώει συνεχώς απίστευτες λιχουδιές, αποκάλυψε η food blogger Ρεμπέκα Ράμπεν.

Η Ράμπεν είναι πολύ δημοφιλής μιας και ποστάρει από τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού στο μπλογκ της στο Instagram, με τίτλο «I Actually Ate That».

Αν κάποιος δεν την ήξερε θα την φανταζόταν σαν μια γυναίκα με παραπάνω κιλά. Και θα είχε δίκιο. Τόσες λιχουδιές τρώει… Ομως, αντιθέτως, η Ράμπεν είναι μια πολύ κομψή κοπέλα. Πώς τα καταφέρνει; Η ίδια λέει ότι δεν παίζει ρόλο το τι τρως και σε τι ποσότητα, αλλά πώς το τρως.

«Μεγάλωσα τρώγοντας όσα με κάνουν ευτυχισμένη -για μένα αυτό είναι τάκος και νάτσος, πίτσα αργά τη νύχτα, μακαρόνια στη δουλειά», είχε πει πρόσφατα η ίδια σε μια συνέντευξή της στη Νew York Post.

«Αντιμετωπίζω το φαγητό ως απόλαυση, τρώω αργά, το απολαμβάνω, ποτέ δεν βιάζομαι», αποκαλύπτει η food blogger υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα από τα δυο μυστικά της. Το δεύτερο; «Ποτέ δεν παραγγέλνω δεύτερο πιάτο από το φαγητό μου. Αν θέλω να φάω μακαρονάδα, θα την φάω αργά και θα την απολαύσω. Δεν έχει νόημα να τρως το ίδιο πράγμα δυο φορές».

Βασικά αυτό που κάνει είναι αυτό που συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι: Τρώει αργά και το απολαμβάνει και έτσι έχει το περιθώριο να φθάσει το σήμα στον εγκέφαλο και να αισθάνεται χορτάτη.

Μάλιστα, η διαιτολόγος Τζέσικα Κόρντιγκς σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τρώει η Ρεμπέκα λέει: «Τον λατρεύω αυτόν τον τρόπο. Πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν αισθάνεστε στερημένοι». Πρόσθεσε ακόμη ότι όσοι ακολουθούν αυτές τις αρχές όντως χάνουν ή διατηρούν το βάρος τους και αυτό γιατί δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές…