1. ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Απολύθηκε από τα My Market η διευθύντρια που έστειλε την επιστολή για τα χαμόγελα και τα 300 ευρώ
Διαβάζω την όντως τρομακτική αυτή είδηση για τον Ευρωπαίο ή τον Αμερικανό και αναλογίζομαι πως έπρεπε κι εγώ παλιότερα ως Διευθυντής διάφορων σχολικών μονάδων να έχω απολυθεί. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε περίπτωση σε συνεδρίαση συλλόγου να μην κλείνω την κουβέντα με την επωδό: “Συνάδελφοι, και να μην ξεχνάμε ποτέ πως στη δουλειά μας έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους Δε συμπεριφερόμαστε σε αντιστοιχία με τον πενιχρό μισθό που μας δίνουν”.
Από την άλλη,έχω γυρίσει δεκάδες χώρες. Στις περισσότερες, μπαίνεις σε ένα μαγαζί και πέφτουν επάνω σου με χαμόγελα και ….τσιριμόνιες (ντεμενάδες στα τουρκικα) να σε καλωσορίσουν. Στην Αγγλία ,έτσι και είσαι σε σουπερμάκετ από την ώρα που θα μπεις ως την ώρα που θα φύγεις από το ταμείο ,θα έχεις εισπράξει σωρό χαμόγελα μαζί μ΄ εκείνο το πανέμορφο στ΄αυτιά “θενκ γιου σερ” με εγγλέζικη προφορά . Δεν παίζονται σε αυτά οι Εγγλέζοι. Το ίδιο σε Σουηδία, Ολλανδία, Γαλλία.
Μόνο στις Βαλκανικές χώρες οι υπάλληλοι από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς απέναντί σου σε μαγαζί ή υπηρεσία, σε κοιτούν με μισό μάτι, σαν εχθρό, βλοσυρά και αγέλαστα. Το “γεια σας” και το “ευχαριστώ” είναι πολυτέλεια σε τέτοιες χώρες.
Είναι θέμα παιδείας, τελικά. Δεν είναι ζήτημα χρημάτων. Η εγγλέζα πωλήτρια μπορεί να παίρνει ένα καλό μισθό για μας, αλλά για τα δεδομένα της Αγγλίας είναι τίποτα, αν σκεφτείς μόνο πως μια γκαρσονιέρα στην υπόγα, κοστίζει το μσό και παραπάνω μισθό σου.
Αν δε βλέπεις τη δουλεια σου σαν χόμπι, σαν προσφορά ό,τι και να κάνεις,όσα και να παίρνεις θα είναι αγγαρία. Θα είσαι πάντα δυστυχής και απογοητευμένος από τη ζωή σου. Η καλύτερη πληρωμή-τιμωρία σε τέτοιους τύπους που κριτήριο συμπεριφοράς τους είναι το πόσα παίρνουν.
Κρίμα στην επιχείρηση. ΄Εδειξε πως μόνο το κέρδος τους ενδιαφέρει. Κανιβαλισμός η απόλυση της διευθύντριας. Νέ τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται ούτε οι νέες γενιές να διδαχτούν ήθος και ευγένεια.Θα μείνουμε “επαρχία”, βλαχαντερά μια ζωή σε αυτή τη χώρα. Κρίμα!
2. Greek Topwomen Awards: Αυτές οι 20 διακεκριμένες Ελληνίδες θα τιμηθούν με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας
Ο κόσμος βαδίζει ολοταχώς στις άφυλες κοινωνίες και τούτοι φαλλοκράτες, ως το μεδούλι, γιορτάζουν την ημέρα της…γατούλας.! Και το τραγικό είναι πως καμιά απ΄αυτές τις…διακεκριμένες Ελληνίδες δε θα αρνηθεί την τιμή της…υποτίμησης της ανθρώπινης ιδιότητάς της.
Οι σημερινές κοινωνίες, μου θυμίζουν εκείνες τις απίθανες (διάβαζε “κουφές”) ατάκες του Απόστολου Παύλου. Από τη μια, “ουκ ένι άρσεν και θήλυ” κι από την άλλη, “η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα”!
Τί τα θές. Ακόμα οι κοινωνίες παραμένουν πατριαρχικές. Η γυναίκα (αυτο) προσδιορίζεται ως θηλυκό. Το γλεντάει που τη βλέπουν τα σερνικά ως σεξουαλικό θήραμα. Και οι σημερινοί κλαρινογαμπροί, όπως αιώνες τώρα, πιστοί στο θέσφατο…ό,τι κινείται, εκτελείται .
Εν πάση περιπτώσει. Χρόνια πολλά για όσες συνεχίζουν να εορτάζουν την ημέρα της…Μαρμότας! ΄Ο,τι ακριβώς δε θα τολμούσα να ευχηθώ στις δυο μου,πολυαγαπημένες θυγατέρες.
Ωρα 13.00
3.Αθωώθηκαν οι δέκα αγρότες για το μπλόκο της Νίκαιας
Σε δικαστήριο δικάστηκαν ή σε τηλεδίκη του ΣΚΑΪ; Καταλάβατε γιατί χρόνια στη χώρα ο πρώτος θεσμός που πάσχει από οδυνηρή και ανίατη ασθένεια είναι αυτός της δικαιοσύνης; Πώς να πάει μπροστά μια τέτοια χώρα;
4.ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
Αυτές οι 7χρονες δίδυμες είναι τα ομορφότερα κορίτσια στον κόσμο (και δικαίως)
Έχουν συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς στο Instagram μέσα σε ένα χρόνο και πολλοί τα χαρακτηρίζουν «τα πιο όμορφα κορίτσια στον κόσμο» Ο λόγος για δίδυμες 7χρονες από το Λος Άντζελες που συνδυάζουν πλέον το μόντελινγκ με το σχολείο.
Πέρυσι η Ζάκι Κλέμεντς ξεκίνησε έναν λογαριασμό στο Instagram για τις δίδυμες κόρες της Άβα Μαρί και Λι Ρόουζ για τα έβδομα γενέθλιά τους.